Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip įpratinti vaiką miegoti savo lovoje?

QUOTE(Velaura @ 2007 08 29, 12:11)
Mano 3,5 metu dukra miega atskiram kambary nuo 4 men. Dėl miegojimo problemų kaip ir nebuvo, bet va su užmigdymu  doh.gif  Reikedavo atsigulti salia ir guleti laukti kol užmigs, o dar ranką paėmus mano maigydavo. Būdavo aš nulūžtu, prabundu, o ji dar ne nes vis ta mano ranką čiupinėja  doh.gif  Tai va, kai suėjo kažkur 3 metai, pribūriau kad ji jau didelė, o dideli vaikai užmiega vieni. Tai dabar paskaitom mano kambary pasaką, tada aš ją nuvedu į lova, paguldau, užkloju, pabučiuoju , atliekam tam tikrą ritualą ir palieku smile.gif Kaip ji didžiuojasi dabar kad užmiega viena, visiems nepamiršta pasigirti  ax.gif

Tai su maniške taip pat. miegot savo kambary ji miega jau senokai, bet reikėdavo su ja pabūt, kol užmigs. kai mėgindavom kalbėt, jog ji jau didelė ir jau reikia vienai užmigt, tai asaros tik susikaupdavo akytėse ir islemendavo "o kas su manim pabus?". tai nuo pat kūdikystės ji ranką gniaužydavo. jau net skaudėdavo, nes be poilsio. pietų miegui ranką gniaužyt, naktiniam miegui ranką gniaužyt. bet zinokit, jau visą savaitę ji užmiega pati. kaip ir rašiau, pradžioje buvo sunkoka jai užmigt, bet dabar greitai nulūžta. paskaitom pasaką, pasibučiuojam, susakom visą tiradą labanakčiukų ir miegot. daugiausiai po 20 min. ji jau sau saldžiai parpia smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
o mano suneliui jau 6 metukai ir mes dar miegame kartu, nes kelias nakteles pamiegojo kitam kambary ir vel atgal prigalvoja visokiu dalyku, tai jam salta, tai jam pilvukas skauda ir t.t., na nezinau kada reiks persilausti blush2.gif
Atsakyti
Mano vaikiui 3.8 m. nuo 3 metukų lyg ir miegojo savo kambaryje, tačiau kažkada susirgo ir karščiuojantį persikėliau į mūsų lovą. rolleyes.gif
Dabar - užmiega tik pas mus,tada perkeliame į jo kambarį, paryčiais girdžiu su kaldryte jau ateina doh.gif
ir taip jau pusė metų g.gif
Atsakyti
Bandymas biggrin.gif .

Taigi pamate mano mergina per TV virs lovos toki tiuli nuo uodu.Ir prisireike jo kaip as sakau"kaip shikt".Prisizadejo, kad miegos viena savo kambary.Na su tevu nupirkom ta vadinama "baldakima" biggrin.gif nuo uodu, pakabinom virs jos lovos, akys musu Ugneles svyti, kaifuoja nuo vaizdo-jos kambarys dabar kaip "princeses".
Vakaras. Ko tai teigiamos emocijos dingsta.Prausiames ir kas 30 sekundziu klausimas:"Kas su manim pabus?".Sakau as pabusiu kol tu uzmigsi.Na baimes akys jau dideles ir tas princeses kambarys jau nevylioja matau.
Uzmigo.
Naktis.As miegu ramiai, bet kazkaip parbundu ir ...issigastu. prie mano lovos statula- Ugne mano.Stovi ir tyli.Sakau Ugnele, tai ko tu manes nezadini? O ji man sako, mamyte prabudau ir taip baisu taip baisu pasidare, atejau pas jus, o jus skaniai miegat.
Nuvedu pas ja i lova vel paguldau, paguliu salia-uzmiega.Iseinu.Atsigulu.Uzmiegu as.Ir....vel prabundu ir vel statula.Nu man jau negera.Isimetu ja i lova ir taip ismiegam iki ryto.
Kita diena kalbames aiskinames.Atrodo supranta.Vakaras ir jau prasideda asaros.Bijau miegoti viena.Atsibundu ir man labai baisu.Siaip ne taip uzmigdau.Na ir toliau neissipleciant pasakysiu tiek, kad naktiniu statulu bludijimas nakti nesibaige.Baigesi mano kantrybe. doh.gif
Mergina buvo grazinta pas broli i kambari.
Atsakyti
Sveikutės ax.gif 4u.gif Aš kaip tik pastaruoju metu sprendžiu šią dilemą-kaip atpratinti 3 metukų sūnų miegoti mūsų lovoje, jau su vyru ir vietos greit nebeturėsime, nes naktį jis lovos šeimininkas blink.gif bet juk iš tos didelės meilės kad tik neverktų schmoll.gif , tai niekaip neišeina susitarti, visos technikos išbandytos........
Atsakyti
QUOTE(inadastra @ 2007 09 25, 08:54)
Sveikutės ax.gif  4u.gif Aš kaip tik pastaruoju metu sprendžiu šią dilemą-kaip atpratinti 3 metukų sūnų miegoti mūsų lovoje, jau su vyru ir vietos greit nebeturėsime, nes naktį jis lovos šeimininkas blink.gif bet juk iš tos didelės meilės kad tik neverktų  schmoll.gif , tai niekaip neišeina susitarti, visos technikos išbandytos........

labutis.. mes yrgi sprendziame sita problema bet su 4 metu dukryte... nors ji ir tur savo kambary bet vistek mega ti su manim doh.gif .. ir mes su vyru ka tik nedarome,bet neko ne padeda...manau kad reikia tik tureti kantrybes ir gal paskuui viskas bus gerai.. blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(ERA @ 2007 09 21, 11:57)
Bandymas biggrin.gif .

Taigi pamate mano mergina per TV virs lovos toki tiuli nuo uodu.Ir prisireike jo kaip as sakau"kaip shikt".Prisizadejo, kad miegos viena savo kambary.Na su tevu nupirkom ta vadinama "baldakima" biggrin.gif  nuo uodu, pakabinom virs jos lovos, akys musu Ugneles svyti, kaifuoja nuo vaizdo-jos kambarys dabar kaip "princeses".
Vakaras. Ko tai teigiamos emocijos dingsta.Prausiames ir kas 30 sekundziu klausimas:"Kas su manim pabus?".Sakau as pabusiu kol tu uzmigsi.Na baimes akys jau dideles ir tas princeses kambarys jau nevylioja matau.
Uzmigo.
Naktis.As miegu ramiai, bet kazkaip parbundu ir ...issigastu. prie mano lovos statula- Ugne mano.Stovi ir tyli.Sakau Ugnele, tai ko tu manes nezadini? O ji man sako, mamyte prabudau ir taip baisu taip baisu pasidare, atejau pas jus, o jus skaniai miegat.
Nuvedu pas ja i lova vel paguldau, paguliu salia-uzmiega.Iseinu.Atsigulu.Uzmiegu as.Ir....vel prabundu ir vel statula.Nu man jau negera.Isimetu ja i lova ir taip ismiegam iki ryto.
Kita diena kalbames aiskinames.Atrodo supranta.Vakaras ir jau prasideda asaros.Bijau miegoti viena.Atsibundu ir man labai baisu.Siaip ne taip uzmigdau.Na ir toliau neissipleciant pasakysiu tiek, kad naktiniu statulu bludijimas nakti nesibaige.Baigesi mano kantrybe. doh.gif
Mergina buvo grazinta pas broli i kambari.

Pasidariau darbe pertrauką su kava ir palandžiojimu SuperMamoj - tai paskaičius apie jūsų bandymą prisijuokiau "iki nukritimo'' lotuliukas.gif . Pas mus kas vakarą panaši istorija: nuo kokių 7.00 vakaro prasideda klausimai,- "Tai kur šiandien miegu?" ir visi su tuo susiję išvedžiojimai. Pirkome My little "ponius", kompaktus su pasakom, jungėm lempelę kambaryje, diskutavom apie tai, kad jau didelė mergaitė ir t.t. ir pan. Dabar miegam taip: tėtis užmigdo jos kambaryje, po to išeina; kartais taip ir išmiega visą naktį, kartais nubunda ir šaukia - tai vėl tėtis traukia į jos lovą; ir kas kokia penkta diena mes su ja miegam mūsų miegamajame, o tėtis jos kambaryje. Tada palaimingai sako: "Nu, žinok, kaip gerai, kai įsiprašai pas mamą į lovą..." Suprantu, kad čia mūsų - tėvų - tvirto stuburo neturėjimas, bet prisimenu, kaip pati nenorėdavau migdytis - juo labiau, kad mūsų su broliu kambariai buvo antrame aukšte, o tėvų pirmajame, ir mano baimes suprasdavo tik a.a. močiutė ir kokia aš jai tuomet buvau dėkinga. Mūsų mergina sako, kad tėtis turės migdyti ir pas ją vaikščioti iki penktos klasės - tai dar daug gražaus laiko prieš akis smile.gif.
Atsakyti
Su miegojimu ir mums ne kas:) Vyresnele su teciu miega virsuj miegamajam, o mudu su leliuku pirmam aukste svetainej:)Abu vaikai be galo jautrus ir baikstus:) niekaip nesugalvoja, kaip juos priverst gultis atskirai.
Atsakyti
maniškiui 5, bet vis dar nesiseka mums miegoti atskirai verysad.gif Anksciau miegojo savo kambary be problemu, pats uzmigdavo, reikedavo tik pasaka pries miega paskaityt, o dabar iki isteriju, kad nenori tik su sese savo kambary miegot, butinai reikia manes, tecio arba isvis pas mus nori miegot... greitu metu nuvarytus arklius nusaus, nes nebepersiplesiu jau. o anksciau aprasytos istorijos iki skausmo pazystamos smile.gif nupirkom zmogaus voro patalyne, kad saugotu jo miega. taigi atejo paryciais pas mus, su visa patalyne, kad ir musu miega pasaugotu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ERA @ 2007 08 29, 20:42)
Tiesa nuo kokiu 2,5 perkelm is savo kambario i brolio, tai dar mazesne budavo kai brolis uzmiega perlipa pas ji i lova, dabar jau miega savo lovoj, bet su brolio ranka doh.gif .Tam bernui jau "atsibodo" kaip jis sako.Ji nakti ji tyliai saukia"broli, broliukai, broleli duok rankele".Tai sako, ka man daryti.
Visaip bandem kalbinti ir zaidimais ir dovanom ir aiskinimu, kad jau didele, o ji ispucia savo rudas akis ir jau asaros kaupiasi jau matau kad pratruks.Tada brolis merkia man aki ir sako, ai tiek to(atseit tegu dar miega jo kambary).
Tai ka cia as apie miega kalbu jei ji i tuoleta nueina viena tik tada kai as esu  tam paciam aukste.Jei girdi kad as lipu laiptais is kart saukia ir liepia palaukt.Kaip ir su ziadimais kambary, zaidzia tik ten kur yra zmoniu.Zodziu baimes akys dideles.Ir tikrai zinau kad mes jos niekada negasdinom nei velniais nei baubais.
Bijo visko: daktaru, tetu ir dedziu(nepazystamu), shunu, vabalu.(vat tik sraiges renka kaip semkas) biggrin.gif .Nu ir galvok ka tu nori zmogus.

jūsų papasakota istorija man labai primena mane pačia, aš vaikystėj lygiai taip pat miegodavau labai neramiai, naktimis 3 metais jaunesnę sesę keldavau kad man pasakas pasektu ir jos ranką laikydavau. aišku jai užtekdavo pasakyti "gyvenokartą senelė ir senelis ir aš užmigdavau"bet būdavo mirtinai svarbu žinoti kad ji šalia ir kad jei mane kas puls tai ji mane girdi. žodžiu buvau visokių baimių pilna,naktim ištisai košmarus sapnuodavau, mane visada kasnors gaudydavo visokie blogiečiai, čigonai ir pan, o pas tėvus nedrysdavau eiti nes tėtis griežtas.
sau dar vaikystėj pasižadėjau kad jei mano vaikai bijos miegoti tai miegosim kartu, nes puikiai suprantu kokia baisi ta būsena kai tu vienas su savo baime ir niekas nesupranta tavęs o dar pasišaipo kad tokia didelė ir bijai o va sesuo maža ir nebijo. verysad.gif
mano pačios vyresnioji 3,5 miega savo kambary be jokių problemų, niekad nesiprašė į mūsų lovą. o va jaunėlė iki 1,5 miegojo puikiausiai savo lovytėj mūsų kambary, nuo 1,5 pradėjo naktim į mūsų lovą lipti apie 4-5 atkeliaudavo, o dabar 1,9 kategoriškai atsisako išvis į savo lovą lipti.tai miegam kartu.
dabar nenoriu vaiko kankinti nes nusimato kelionė kai ji be manęs pirmą katrą kelias naktis miegos, bet nuo 2 metų jau mąstau vesti pas sesę į kambarį yra atskira plati lova tai pagulėsiu kol ji užmigs ir eisiu į savo miegamajį, gal naiviai bet tikiuosi kad tokiu būdu atpras....jei ne....ką darysi, tegu miega tiek kiek jai reikia, kad tik jaustusi saugi.
gal dar nedarau iš to didelės bėdos nes yra 3 kambariai ir turim kur su vyru pabūti assa.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuckudu: 25 rugsėjo 2007 - 21:05
Na, mes tai issprendem sita klausima nupirkdami nauja "dideliu zmoniu" lova, nes kol miegojo su mumis kambary, tai vis "leliuku lovoj", su grotelem, o kai nupirkom viengule, be groteliu ir itikinom, kad cia jau jos, kaip dideles mergaites lova, tai siaip taip patikejo rolleyes.gif Tik gerai, kad salia lovos ciuzinuka patiesem, nes pirma nakti tris kartus issirito is lovos - butu ant zemes bumbtelejusi skaudziai lotuliukas.gif O dabar jau miega pati, tik vakare pabunam salia, pasaka, dainele ir - labanakt biggrin.gif
Atsakyti
Maniškis nuo 3,5 išėjo miegoti į savo kambarį, savo noru, iki tol miegojom vienam kambaryje, tik jis savo lovelėj. Iš pradžių viskas buvo gerai. Bet paskui kažkas atsitiko, niekaip nesuprantu kas , dabar jo kambaryje naktį turi degt šviesa visa naktį ir dar durys turi būt uždarytos.
Bandžiau naktį keltis ir išjunginėt šviesą, tai kai išjungiu šviesą vaikas atsibunda netrukus.
Atsakyti