Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip įpratinti vaiką miegoti savo lovoje?

Mes beveik del to neturejom problemu.Vaika is anksto pradejom nuteikineti ,kad reikes vienam miegoti.Kad tai jo kambarys ,kartu miegos ir jo zaislai kurie ji saugos jei jam bus baisoka.Is pradziu dar prasydavo paguleti ir pasekti pasaka.Veliau tik pasekti pasaka.Tuo ir baigesi viskas. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Mes taip pat turim tokią problemą. Dukrytei 4 metukai ir 4 menesiai, bet niekaip viena negali užmigti (nebent nerealiai nusikalus būna) schmoll.gif . Mes miegam vienam kambary, jos fotelis šalia mūsų lovos. Tai gulam abi į savo lovas, bet aš turiu jai duoti ranką. Tik mano ranka belaikydama užmiga. Nežinau ko griebtis g.gif . Galvojau, kad aš ją pati išlepinau ir kad tik mano vaikas taip daro, bet dabar matau, kad tokių yra ir daugiau.
Atsakyti
Mano vyresnėlė nuo gimimo miegojo atskirame kambaryje. Po to nuo 2metukų ji pradėjo dažnai sirgti ir teko dažnai gulėti ligoninėse ir sanatorijoj, ir tada priprato, kad su ja kas nors miegotų viename kambaryje. Dar po pusmečio gimė sesutė ir ji su tėveliu miegojo vienoje lovoje, o jos lovytė atiteko sesei. Visaip bandėm įtikinėti, kad eitų pas sesę į vieną kambary miegoti, bet ji vis nesutiko. Kai atėjo kalėdų metas, tada mes su vyru papuošėm eglutę vaikų kambaryje ir įtikinom ją ten miegoti, ir vis senelis atnešdavo kas rytą dovanėlę. Nuo tada ir miega abi dukros atskirame kambaryje. ir pas save jau neleidžiam miegot, nes bijom, kad vėl nepriprastų
Atsakyti
Maniškiai nuo gimimo visi vieni ir atskiram kambary užmiega,dėl to problemų nebuvo ir po kolkas nėra.O patarčiau pratinti palaipsniui.Paliekant migdytis vienus.Aišku,ašarų bus,bet mama turi atsispirt pagundai ieit anksčiau laiko.Pvz: pirma naktį 10 min.,sekančią penkiolika ir taip palaipsniui ilginti,vaiką padrasinti kad jis jau didelis (juk vaikai nori būti dideli),palaipsniui vaikas tikrai įpras ir pripras užmigti vienas...Visem kam patariau taip daryt suveikė,bet kiekvienas vaikas individualus ax.gif
Atsakyti
PAZYSTAMAS TOKS JAUSMAS. MANO BERNIUKAS IKI PAT DABAR MIEGOJO SU MUMIS VIDURYJE. DABAR JAM 3,9M. IRENGEM JAM ATSKIRA KAMBARI IR PRADEJOM GULDYTI VIENA. 2 NAKTIS BUVO KOSMARAS. SU MUMIS JIS UZMIGDAVO TIK SUKDAMAS MANO PLAUKUS. TAI JAM UZMIGTI VIENAM TIKRA KANCIA. KADANGI BIJO TAMSOS, TAI NUPIRKOM KARTU LEMPUTE, KURI DEGA VISA NAKTI PAS JI KAMBARYJE. MANAU, KAD DIDZIAUSIA KLAIDA, KAD MAMOS SEDI, KOL UZMIEGA VAIKAI PRIE JU. TADA VAIKAS PABUNDA IR REIKALAUJA MAMOS. REIKIA PAGULDYTI IR ISEITI. VERKI? ATEITI, NURAMINTI IR PALIKTI. MES JAU MIEGAM VIENI 2 SAVAITES IR VISAI NIEKO. AISKU, RYTE ATBEGA, TAI NEBEVAROM. O JEI ATEINA NAKTI, TAI NUVEDU IR PAGULDAU. KANTRYBES, MIELOS MAMYTES.
Atsakyti
Ne per seniausiai perskaiciau straipsni apie vaiku pratinimus miegoti atskirai, bet labiausiai istrigo vienas skaitytojos komentaras. Mol, ji vaikysteje niekaip negalejo suprasti, kodel jos tevai, suauge zmones, nieko nebijantys ir t.t. ir pn. miega kartu, o ji, maza, bijanti tamsos, turi miegoti viena... biggrin.gif
Atsakyti
mano dukrytei 6.5m bet ji nuo gimimo vis dar miega musu lovoj niekaip neatpratinam ir lova statem salia ir kambari jai irengem pagal jos norus bet niekaip neina viena miegoti, as juokauju kad teks kartu miegoti iki 18m. biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes. na mes tai irgi visi vienoje lovoje miegam blink.gif musu sunelis 3.5m. viena vakara sugalvojau paguldyti atskirai, kitam kambaryje. atsigule, liepe isjungti sviesa, paskaityti pasaka ir uzmigo. thumbup.gif kita ryta atejo issimiegojes pas mus i kambari isijunge multikus ir ziuri lyg niekur nieko... laimes buvo pilnos kelnes pas mane.... iki vakaro. kloju jau lova kitame kambaryje, o jis pas mus lovoje ir nelipa ne uz ka. taigi mano dziaugsmas truko 24h. 4u.gif dabar vel visi trys...
Atsakyti
Aš tai pasinaudojau čia pasiūylyta idėja tik orentavau saviškei. Jai labai patinka Karlsonas, tai pasiūliau jai pamėgint sulaukt svečiuose jo. Tik tam reikia po pasakos duoti bučkį mamytei ir savo kambary likti vienai ir laukti. pirmą vakarą galvojom, kad išprotėsim, nes lakstė kas penkias minutes ir duodavo ataskaitą, jog nesulaukia. bet nebeleido pas ją pabūt kol užmigs, nes ji labai laukia. tai užmigo tik antrą val. nakties. doh.gif bet ryte buvo džiaugsmo, kai suprato, jog jis buvo svečiuose, nors ir nematė, nes miegojo, bet paliko jai medaus stiklainiuką ir porą saldainių. tai antrą vakarą sekėsi geriau. ji maloniai liko viena kambary ir greičiau užmigo. bet tai dar tik dvi naktys. tad labai dėkoju, už patarimą mamytėms ir lauksim rezultatų 4u.gif ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aniukes mama: 28 rugpjūčio 2007 - 19:02
Mano 3,5 metu dukra miega atskiram kambary nuo 4 men. Dėl miegojimo problemų kaip ir nebuvo, bet va su užmigdymu doh.gif Reikedavo atsigulti salia ir guleti laukti kol užmigs, o dar ranką paėmus mano maigydavo. Būdavo aš nulūžtu, prabundu, o ji dar ne nes vis ta mano ranką čiupinėja doh.gif Tai va, kai suėjo kažkur 3 metai, pribūriau kad ji jau didelė, o dideli vaikai užmiega vieni. Tai dabar paskaitom mano kambary pasaką, tada aš ją nuvedu į lova, paguldau, užkloju, pabučiuoju , atliekam tam tikrą ritualą ir palieku smile.gif Kaip ji didžiuojasi dabar kad užmiega viena, visiems nepamiršta pasigirti ax.gif
Atsakyti
Paskaiciau ir supratau, kokie tie vaikai skirtingi ir kaip negali nei patarti nei tais patarimais pasinaudoti.
Vat maniske jau tuoj 5 metai ir turi savo kambary, bet NIEKAIP nei graziuoju nei piktuoju nesileidzia net ikalbinejama miegoti viena savo kambary.
Tiesa nuo kokiu 2,5 perkelm is savo kambario i brolio, tai dar mazesne budavo kai brolis uzmiega perlipa pas ji i lova, dabar jau miega savo lovoj, bet su brolio ranka doh.gif .Tam bernui jau "atsibodo" kaip jis sako.Ji nakti ji tyliai saukia"broli, broliukai, broleli duok rankele".Tai sako, ka man daryti.
Visaip bandem kalbinti ir zaidimais ir dovanom ir aiskinimu, kad jau didele, o ji ispucia savo rudas akis ir jau asaros kaupiasi jau matau kad pratruks.Tada brolis merkia man aki ir sako, ai tiek to(atseit tegu dar miega jo kambary).
Tai ka cia as apie miega kalbu jei ji i tuoleta nueina viena tik tada kai as esu tam paciam aukste.Jei girdi kad as lipu laiptais is kart saukia ir liepia palaukt.Kaip ir su ziadimais kambary, zaidzia tik ten kur yra zmoniu.Zodziu baimes akys dideles.Ir tikrai zinau kad mes jos niekada negasdinom nei velniais nei baubais.
Bijo visko: daktaru, tetu ir dedziu(nepazystamu), shunu, vabalu.(vat tik sraiges renka kaip semkas) biggrin.gif .Nu ir galvok ka tu nori zmogus.
Atsakyti
Prisiskaiciau daug visokiu idomiu nuotykiu apie nenora vaikucio miegojima vienam rolleyes.gif musu maziukas nuo pat gimimo miegodavo tik su mumis kartu lovoje, bet dabar jau suejo 3metukai, nupirkome didele lova ir pasakeme, kad jau didelis ir turi miegoti savo lovyteje smile.gif mes turime savo lova nes jau dideli, taip kad ir jis jau didelis ir turi miegoti savo lovyteje smile.gif bet miegojimo atskiraj pradzia buvo ligonineje verysad.gif ten buvo didele lova ir mazesne, tada nusprendziau pabandyti guldyti atskiraj..pirmas naktis buvo sunkoka, bet nusprendziau pakenteti paglostydavau, vis kartodavau kad jis jau didelis ir tajp pripratome thumbup.gif dabar neturime jokiu problemu pats uzmiega savo lovyteje ir nesipraso pas mus clap.gif
Atsakyti