Įkraunama...
Įkraunama...

Sociofobija

Audio knygą klausiau: "Overcoming Social Anxiety" (jei ką, nuoroda: http://extratorrent....l Anxiety.html). Pirmos kelios dalys vertos klausyti, bet po to prasideda įvairios meditacijos, kurių nebeklausiau. Bet visai patiko man. Žiūrinėjau straipsnelius internete. Kad ir šitas: http://www.getselfhelp.co.uk. Taip pat skaitau nemažai apie tai, kaip reikia bendrauti (tai suteikia pasitikėjimo savimi, nebe taip baisu kažką daryti). Lengvai skaitosi, bet neblogų minčių yra: http://www.amazon.co...s/dp/0684868016. Dar neskaitytos, bet manau, yra neblogos:

Networking.for.People.Who.Hate.Networking (na, aš iš tiesų dažniausiai labai tingiu socializuotis - atrodo tam reikia be galo daug pastangų biggrin.gif)
Visi baisiai giria: HOW TO Win Friends AND Influence People
How to Talk to Anyone - 92 Little Tricks for Big Success in Relationships
How to Talk So People Listen
Getting Good at the Art of Conversation (arba kas nors apie Small talk)
Art of Connecting
taip toliau ir taip toliau... smile.gif + knygos apie self-confidence.

Vat, ką perskaitau, tą iš kompo ištrinu... O šiaip knygų turiu kalnus, tai jei domina, galėčiau pasidalinti per dropboxą smile.gif Tik visos jos angliškos ir pdf formatu. Lietuviškais knygynais jau seniai esu nusivylusi, nors ir angliška literatūra kartais labai tupam žmogui rašoma.... biggrin.gif Bet praskenuoji akimis ir ištrini, jei tokią netyčia randu smile.gif

Iš tiesų nebuvo knygos, kad pagalvojau: Wow! Aš pagijau! Kartais tik viena mintis iš knygos tarsi praskaidrina galvą. Būna koks klausimas, tai ir ieškau info apie tai, pvz.: "How to be interesting". Arba visas blogas žmogaus, kuriam su žmonėmis irgi buvo sunku, tad jis "pagijęs" dalinasi patarimais su kitais: http://www.succeedsocially.com.

Na, tikiuosi, pagelbėjau nors kiek smile.gif
Atsakyti
"Kur be pajudu, su kuo bepašneku, tai paskui visą likusią dieną analizuoju, galvot nenustoju ką, kaip pasakiau, ką pagalvojo, kaip suprato... nu žodžiu baisu, nes aš negaliu susitaikyt su tuo , tai mane labai gniuždo... "

Jo,grynai kaip man... doh.gif doh.gif

Laukineja,deja,ne visi anglu kalba mokemes... smile.gif Patiko tavo postas,lb mazai tokiu, suteikia vilciu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klajokle: 21 vasario 2012 - 18:03
Klajokle,

manau rusų kalba taip pat literatūros būtų daug, bet kadangi rusiškai labai mažai moku, tai info šia ar kitomis kalbomis neieškau smile.gif Bet gali pabandyti.
Atsakyti
Na merginos, kaip gyvenat? Kaip baimės jus ėda? biggrin.gif
Aš tai planuoju išvykimą užsienin padirbėti, tai neįsivaizduoju kaip ten teks bendrauti su krūva nepažįstamų žmonių ir dar su jais gyventi (darbas ūkyje). Baisu, kad neprasidėtų kokia psichozė ten verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(selme @ 2012 03 19, 21:26)
Na merginos, kaip gyvenat? Kaip baimės jus ėda? biggrin.gif
Aš tai planuoju išvykimą užsienin padirbėti, tai neįsivaizduoju kaip ten teks bendrauti su krūva nepažįstamų žmonių ir dar su jais gyventi (darbas ūkyje). Baisu, kad neprasidėtų kokia psichozė ten  verysad.gif

Busi uzsivertus darbais tiek,kad nebus laiko galvot apie baimes, sekmes tau !
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2012 03 20, 15:29)
Busi uzsivertus darbais tiek,kad nebus laiko galvot apie baimes, sekmes tau !

Na nebus darbas kiaurą parą ir savaitgaliais, o tuo metu kaip tik visi gyventojai 'vienoj krūvoj' bus biggrin.gif Klaikiai baisu, bet nėr kitos išeities. Tikiuosi čia bus didelis priverstinis žingsnis baimių žudymo link, susiduriant akis į akį doh.gif Sėkmės tikrai prireiks... unsure.gif
Atsakyti
o pvz jums nebūna panikos priepuolių,kai reikia kalbėti didesniam būriui žmonių? Arba rankų drebėjimo? kaip kovojat su tuo?
Atsakyti
QUOTE(mpmmaijd @ 2012 04 05, 11:01)
o pvz jums nebūna panikos priepuolių,kai reikia kalbėti didesniam būriui žmonių? Arba rankų drebėjimo? kaip kovojat su tuo?

Sveiki, perskaiciau apie problemas, su panasiomis susiduriu ir as, taciau as dirbu darba, kur kiekviena diena nuolat reikia bendrauti su naujais zmonemis (per diena 3-5 naujos pazintys) - tai va taip ir kovoju su sita baime.

Dar vienas patarimas, kuris man labai gerai veikia - labai geras poilsis, sportas.

Atsakyti
QUOTE(cia_karolis @ 2012 04 30, 19:51)
Sveiki, perskaiciau apie problemas, su panasiomis susiduriu ir as, taciau as dirbu darba, kur kiekviena diena nuolat reikia bendrauti su naujais zmonemis (per diena 3-5 naujos pazintys) - tai va taip ir kovoju su sita baime.

Dar vienas patarimas, kuris man labai gerai veikia - labai geras poilsis, sportas.

Tu drąsi... O aš iškart atmetu visus darbo skelbimus ar net studijų kryptis, kur reikėtų akis į akį bendrauti su žmonėmis. Bet iš tiesų eini tiesiausiu keliu į baimės įveikimą. O man turbūt reikia kokiame meete sudalyvauti, nes darbo šiuo metu neieškau ir nenoriu biggrin.gif O bendravimas internetu tiesiog būdas save apgauti, jog kažką įveikinėji.
Atsakyti
Uch, man irgi palengvejo. Kad as ne viena tokia. Kazkaip tvirciau jauciuosi. Antra diena nuo to, kai perskaiciau sia tema.
Ieskau kongnitivysto, bet per google Vilniuje mazai randu. Visi tik Kaune, tik Kaune.
Gal galite ka nors parekomenduoti?
Atsakyti
Neuromeda yra ir Vilniuje, jie taiko kognityvinę terapija, tačiau asmeniškai neteko turėti su jais reikalų. 4u.gif
Atsakyti
Ten man psichiatre irgi liepe skambinti. Taciau visa vasara nauju klientu nepriima, tik nuo rudens turesiu registruotis. Ir kol kas Vilniuje pas juos dirba tik viena kognitivyste.
Labai daug vilciu dedu i sias terapijas. Gal pagaliau kaip nors pavyktu iseit is nerimo, panikos ir baimiu. Esu pora metu lankiusi gestalto terapija, tai kazkiek padejo.
Psichiatre sake, jog net po keliu kartu man sutvarkytu panika.
Kaip laukiu as to rudens. Nes anksciau niekur nerandu...
Atsakyti