Įkraunama...
Įkraunama...

Sociofobija

QUOTE(Skiipe @ 2008 02 06, 14:13)
Aš buvau nuejusi pas psichiatrą ir išrašė vaistų,gėriau pusę metų,kol gėriau vaistus tai jaučiausi neblogai, bet truputį priaugau svorio. Radau kažkur parašyta apie sociofobiją,pagalvojau,kad viskas sutampa.Svarsčiau ilgai ar eit pas gydytoją, nes buvo nepatogu,gėda, dar kas pamatys,bet ko labiausiai bijai tai tas ir nutinka,ir pamatė o dar draugė tai teko aiškintis,bet nelabai suprato,sakė gal neturi kas veikt, tai ligų ieškai.Kam taip nėra tai ir nesupranta.    doh.gif

Ai, as tai manau, kad dar daug lemia zmogaus isprusimas ir tolerancija. Ir pergyventi del to, kad pamatys ir ka pagalvos, tikrai negalima!!!! As tai tiems, kurie pamato arba siaip artimesni yra, is karto pasakau, kas man ir kaip, tada ir paciai lengviau pasidaro. O jei nepriima taves tokio, koks esi, tai neverta ne bendraut su tokiu zmogumi.
O del tos sociofobijos, ar tau psichiatras tokia diagnoze nustate? As irgi maniau, kad man sociofobija, nes prisiskaiciau apie ja ir viskas atitiko, bet tai daugybe tu paciu pozymiu tinka daugybei sutrikimu! Po siandieninio vizito pas psich. issiaiskinau, kad as tiesiog neturiu vidinio ego ir dabar man ji reikes uzsiauginti, tam , kad myleciau save, galeciau pakovot uz save, negalvociau kas ka pagalvos apie mane, galu gale nebijociau viena iseiti i gatve. O beje, ar zinote, kad bijojimas skambinti telefonu irgi yra sociofobijos pozymis, bet tai man atrodo, kad tokie dalykai iveikiami. Skambinsi 100 kartu - drebesi, o ziurek jau 101 kartas nebetoks baisus, o 200 kartas jau net nebegalvosi apie tai, kad skambini. Taip ir su kitais pozymiais. Arba jei tave - arba tu juod
Vienu zodziu - reikia kovoti su tuo. Beje, vaistai - tikrai ne iseitis! Jie tik kuriam laikui. Reikia salinti priezastis, del ko ta baimes busena kyla. Vat taip! 4u.gif
Atsakyti
Aš naršydama internete radau tokį puslapį : mindgasmic.com Šiaip įdomu pasiskaityti atrandi ir atsakymus į kai kuriuos klausimus.
Atsakyti
justee, o tu buvai pas psiciatra ar psichoterapeuta? ar tau psichiatras paskyre vaistu?
Atsakyti
O tau justee ar skyrė vaistų ar pačiai reiks kovoti.Man sakė,kai aš buvau,kad vaistai dažniausiai nepadeda sergant sociofobija,bet pabandyt galima,nu gerai sakau pabandom,tai nieko labai ir nepadejo,o jeigu butų sakęs,kad padės,tai gal ir padėtų,aš manau,kad svarbiausia tikėjimas.Dar norėčiau pabandyt hipnozę, tik nežinau kur tai daro?
Atsakyti
QUOTE(Nicollette @ 2008 02 06, 22:33)
justee, o tu buvai pas psiciatra ar psichoterapeuta? ar tau psichiatras paskyre vaistu?

taip, buvau, taigi rasiau jau. ax.gif Ir man ji nieko apie sociofobija nepasake. Vaisu skyre nuo nerimo ir panikos ataku. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justee: 07 vasario 2008 - 11:52
QUOTE(Skiipe @ 2008 02 07, 00:25)
Dar norėčiau pabandyt hipnozę, tik nežinau kur tai daro?

kuo gera hipnoze? g.gif Lietuvoje yra hipnoterapeutu asociacija smile.gif
Atsakyti
Aš skaičiau,kad padeda hipnozė atsikratyt baimių,nerimo.
Atsakyti
Sociofobija iš esmės skiriasi nuo kitų fobinių sutrikimų, tokių kaip, pvz., šunų baimė.
Hipnozė kartais neblogą efektą turi gydant izoliuotas baimes, o tikrai naudinga gali būti įveikiant priklausomybes (bet irgi ne visuomet). Sociofobija paprastai reiškia, kad baimė apima daugybę gyvenimo sričių ir šiaip jos diagnozė dažniausiai būna kartu su kitais sutrikimais (dažniausiai - asmenybės ir/ar nuotaikos). Tagi hipnozė šio sutrikimo atveju mažai efektyvi.
Atsakyti
QUOTE(Skiipe @ 2008 02 06, 23:25)
O tau justee ar skyrė vaistų ar pačiai reiks kovoti.Man sakė,kai aš buvau,kad vaistai dažniausiai nepadeda sergant sociofobija,bet pabandyt galima,nu gerai sakau pabandom,tai nieko labai ir nepadejo,o jeigu butų sakęs,kad padės,tai gal ir padėtų,aš manau,kad svarbiausia tikėjimas.Dar norėčiau pabandyt hipnozę, tik nežinau kur tai daro?

As jau rasiau pries tai, kad man psich. nieko apie sociofobija nepasake. Tai as net nezinau, ar ji yra pas mane. Siaip pastebejau, kad kai pradejau dazniau eiti is namu, tai nebebijau taip. Ir parduotuvej ramiau jaciuosi. Na bet as uzsisedejus namie buvau baisiai. Praktiskai metus neiskisau nosies. Tai nezinau, ar ji man yra ar ne. Manau, kad tai issiaiskinsiu, kai pradesiu lankyti psichoterapija. O vaistu skyre nerimo su panikos atakom sutrikimui gydyti. ax.gif O sociofobijai vienintelis gydymas - psichoterapija, as manau.
Atsakyti
Šiandien einu į naują darbą,tai labai jaudinuosi,atsikėliau anksti,miegas neima visai.Kokie nauji Žmonės,kaip mane priims ir joms kokia atrodysiu,nes dirba vien moterys.Svarbiausia kad neraudonuočiau kalbėdama,nes kai pradedu raust,tada mažiau kalbu.O tada kiti galvoja,kad esu pasikėlusi.
Atsakyti
QUOTE(Skiipe @ 2008 02 08, 11:06)
Šiandien einu į naują darbą,tai labai jaudinuosi,atsikėliau anksti,miegas neima visai.Kokie nauji Žmonės,kaip mane priims ir joms kokia atrodysiu,nes dirba vien moterys.Svarbiausia kad neraudonuočiau kalbėdama,nes kai pradedu raust,tada mažiau kalbu.O tada kiti galvoja,kad esu pasikėlusi.

Viskas bus gerai!!!! Laikykis!!! Bet tai tu drasi, jei gali eiti net i darba ir dar nauja!!! blink.gif Man tai i parduotuve nueiti stresas! Beveik nevaikstau niekur viena. O apie darba tai vapse net nesvajoju kol kas. lotuliukas.gif O tai tu pergyveni del to, kad israudonuosi? Ir del to bijai? Ar yra dar kas nors? smile.gif
Atsakyti
Aš dar turiu laiko tai dar parašysiu.Mane labiausiai ir trigdo, kad raudonuoju,tada labai susikaustau.Nedirbt tai labai nuobodu,aš nebuvau tikra,kad priims, bet darbas tai neblogas kosmetikos pard. Mane visur palaiko vyras jis stuma visur. tai bandyt visada galima ir reikia.Ir tu bandyk,nes kas nerizikuoja, tas negeria šampano.Mes normalūs žmonės,gal net ir jautresni už kitus.malonu turėt bendraminčių dabar jau turiu eit.
Atsakyti