Įkraunama...
Įkraunama...

Sociofobija

QUOTE(*Sarma* @ 2008 03 09, 22:48)
Aš turiu šitą bėdą, einu į psichoterapiją, bet kol kas man tai nepadeda. Nežinau, ar iš tiesų geras patarimas prisiversti kažką daryti. Man po tokių prisivertimų dažnai dar gilesnė depresija apima doh.gif Va savaitgalį turėjau progą susipažinti su svetimais žmonėmis, tiksliau vyras mane kitiems pristatė, o aš jiems net į akis neišdrįsau pažvelgti verysad.gif Na kaip jums situacija, pristato jums žmogų, kuris net akių  į jus nepakelia. Taip man nemalonu po to buvo, kad taip sureagavau, net nebenoriu daugiau tų žmonių sutikti. Ir kaip paskui dar ką nors bandyti?? Ar jūsų neapima panašios mintys?

bet cia keisti dalykai,ar tau taip buvo visada kad nedrisdavai bendrauti su svetimais, ar nuo kazkurio momento, juk pvz su vyru tai kazkaip susipazinai...
Atsakyti
Taip, man daugiau mažiau taip buvo visada verysad.gif Nors nepasakyčiau, kad visada neišdrįstu pažvelgti į žmones, bet būna dažnai ir tokių situacijų doh.gif O su vyru susipažinau per kažkokį stebuklą, tiksliau gal turėjo reikšmės, kad jis nekreipė dėmesio į mano baimes, mane daug kalbino, net jei aš ir rausdavau, negalėdavau į akis pažvelgti, ir aš palaipsniui pasijaučiau su juo drąsiau. Blogiausiai jaučiuosi, kai žmonės kaip nors pastebi ir neigiamai vertina mano tokį elgesį. Tada išvis susikaustau, norisi kuo greičiau dingti iš tos vietos blush2.gif
Atsakyti
sveikutes.as irgi galvoji,kad kazkas panasaus yra.labai bijau iseiti is namu(kartais po pora savaiciu prasedziu namie),bijau,kad kas uzkalbins,jeigu pradedu sneket su nauju zmogum pradedu uzsikirtinerti arba taip jaudintis,kad sneku be perstojo,ka reikia ir ko nereikia.labiausia nervuoja tas,kad negaliu susirasti draugu,pasidaro labai liudna.dar nezinau ar del to bet buna kartais apima nesuvaldomas pyktis.del to pacio isejimo is namu baimes,kad visi ziures ir t.t. buvau praradus kelis darbus.
Atsakyti
Sveikos visos! Kaip jauciates ,gal pavyko susitvarkyti su problemom? Perskaiciau jusu mintis ir noriu pasakyti ,kad man taip pat yra sociofobija.Labai daug metu kenciu nuo sio sutrikimo ir jauciuosi,taip kaip daugelis iš jūsų čia rašiusių.Su Justee galėčiau pasakyti, kad viskas atitinka 100 proc., dar plius Skiipe problemos del raudonio taip pat atitinka. Lankiausi pas psihiatra ir šis man diagnozavo sociofobiją. Beje ,Justee, jeigu dar kada skaitysi mano pasisakymą,parašyk kaip vadinosi vaistai ,kuriuos tu vartojai? Kaip dabar laikaisi ,ar padejo vaistai?
Atsakyti
Sveikos. Na pagaliau supratau, kad as ne viena kankinuosi nuo SOCIAFOBIJOS...o man tik 18metu unsure.gif . Vaikstau pas psichologe, geriu vaistus, padeda tikrai nedaug, turbut reiketu kad daugiau psichologe su manimi bendrautu..arteja nauji mokslo metai, ir vel galesiu klaseje kankintis, ta prasme negaliu normaliai sedeti ir klausytis ka mokytoja aiskina, nes atrodo kad y mane visi ziuri, nors is tikro taip nera kaip apsizvalgau, o kai dar mokytojas papraso manes kanors papasakoti tai patikekit norisi begti is klases, uzspaudzia gerkle, pradeda dauzytis sirdis ir sakau mokytojui kad nelabai moku doh.gif , nors zinau viska atmintinai, o tada ir pazymiai krenta verysad.gif ...zodziu kosmaras kazkoks..ziuriu ir pavydziu kitiem draugam kaip jie pasitikinciai atsakineja verysad.gif Na o artimieji sako jog viskas ateina su laiku. kai reikia uz save pakovoti thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
Ar jums padeda vaistai nuo šios problemos? Niekada negėriau, o ir mano psichoterapeutė kažkaip nesiūlo vaistų, sako, kad jie nepadės išgyti. Nebent jei dėl sociofobijos jau išsivystė depresija, tada jie sumažins depresines nuotaikas unsure.gif
Man tai iš kasdieninių situacijų gatvėje pvz. baisiausia yra sutikti kito žmogaus žvilgsnį, o jei taip nutinka tai visa pasimetu, išraustu ir labai gėda man dėl tokios mano reakcijos verysad.gif Aišku irgi jaučiuosi visų stebima, labai nejauku išeiti į gatvę...Bet kaip šitai apsnukina gyvenimą! O jūs ar turite draugų, darbą?
Atsakyti
Geriu tokius vaistus CIPRALEX,jie yra nuo itampos ir kaip antidepresantai. Jie gal ir panaikina tokia berekalinga itampa.baimes priepolius, bet kad pakeistu tavo bendravima su aplinkiniais taip nera, bent jau as to nepajutau, na gal siek tiek.Manau cia tokia liga, kad paciam reikia labai stengtis, vaistai pacio zmogaus nepakeis...
Atsakyti
QUOTE(*Sarma* @ 2008 07 18, 12:11)
Sveikutes smile.gif
Ar jums padeda vaistai nuo šios problemos? Niekada negėriau, o ir mano psichoterapeutė kažkaip nesiūlo vaistų, sako, kad jie nepadės išgyti. Nebent jei dėl sociofobijos jau išsivystė depresija, tada jie sumažins depresines nuotaikas unsure.gif
Man tai iš kasdieninių situacijų gatvėje pvz. baisiausia yra sutikti kito žmogaus žvilgsnį, o jei taip nutinka tai visa pasimetu, išraustu ir labai gėda man dėl tokios mano reakcijos verysad.gif Aišku irgi jaučiuosi visų stebima, labai nejauku išeiti į gatvę...Bet kaip šitai apsnukina gyvenimą! O jūs ar turite draugų, darbą?

pas ka lankaisi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nicollette @ 2008 07 19, 23:44)
pas ka lankaisi?  4u.gif

pas psichologe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nicollette @ 2008 07 19, 22:44)
pas ka lankaisi?  4u.gif

Lankausi ne Lietuvoje
Atsakyti
sveikkutes 4u.gif na paskaiciau ir supratau kad paauglysteja gal iki 16metu as taip pat jauciausi ax.gif o gal jums nereik nuleisti ranku ir grieptis vaistu.gal reik pagalvoti apie ateiti kad jus galit buti pacios geriausio, graziosios ir paciausiossssss.... asmeniskai nuo kiekvienos interesu mirksiukas.gif
pagalvokit apie savo esamus ar busimus vaikus,vyrus,darba ar kas jums svarbu gyvenime ir 100prc. sueme save i rankas pasakykit kad as galiu as padarysiu, as paklbesiu ir t.t.t.... man asmeniskai labai svarbu kad ne as pati o kas is salies pastebetu mano privalumus juk tai aktualu dabar net ieskantis darbo..... linkiu stiprybes o ne vaistuku(gal jie nera blogai)man stimula dave aplinkybes smile.gif
jei nevertinsim saves pacios tikrai musu nevertins ir kiti( na cia mano gyvenimo patirtis) na net vezininkai nenuleidzia ranku ir pasitikedami savim isgyja, taigi auksciau nosytes i virsu o jei zandukai ir paraudonuos tai juk neblogai schmoll.gif pasitikekim savimi ir viskas bus ok thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Sociofobiją išprovokuoja vaikystėje ar jaunystėje patirti nemalonūs išgyvenimai,stresai,psichinės traumos.Tai ne siaip kompleksai,kurie dažnai baigiasi su paauglyste,tai daug sudėtingesni procesai, todėl kartais reikalingas ir medikamentinis gydymas. Aš pvz.vaikystėje išgyvenau didelį stresą, tai buvo išgąstis,ko pasekoje išsivystė sociofobija,vėliau peraugusi į depresiją..
Atsakyti