QUOTE(logo12 @ 2009 09 07, 12:49)
Sveikos mamytės,
paskaičiau aš jūsų nuogastavimus ir turiu pasakyti, kad visa tai mes perėjom. Lankėme karoliniškėse darželį 5 metus ir esame LABAI patenkinti, su vaikais labai daug ir sistemingai yra dirbama pvz. moko gerti iš puodelio, sodina ant puodo ir t.t.. Gali lankyti vaikas piešimą, keramiką, muziką...galima masažiukus susitarti ir visa kita. Esu labai dėkinga šauniam kolektyvui. Žinoma grupės nepasirinksi, mus priėmė 2.7metų, o ne 3 m., papuolėme į vyresnių vaikų gripę 14-18m. ir visi nevaikštantys, net 2 vaikai -lovos vaikai, tai mumis labai džiaugėsi ir mylėjo, nes buvo mažiausia.. Šiuo metu lankome valakampiuose darželį, ten taip pat gerai, nuoširdus ir sąžiningas kolektyvas.
manau, vaikams reikia pabūti tarp savų, ką mes žinom kaip jie reaguoja vieni į kitus. Mano vaiko grupėje yra berniukas- aklas, tai kai sedi vienas greta kito tai labai įdomus kontaktas gaunasi tarp jų, net įdomu, jie jaučia vieni kitus vidumi, mums to nesuprasti... O vyresni dauniukai tai visuomet preina ir sveikina mano mergytę, paglosto galvytę ar rankytę.. Nebijokite mamos, leiskite vaikams pabūti su savo likimo vaikučiais:) Na, jei būtų galimybė tai aš leisščiau vaiką į darželį ne 5 dienas, o 3-4 d.
smagu vėl su jumis bendrauti:)
Papildyta:
o kodėl jums susidarė bloga nuomonė apie tuos darželius?? ten ypatingi vaikai ir žmonės ten dirba tikrai neeiliniai, pasišventę tokiam darbui, atsitiktinių nėra, auklėtojos ir šeimininkutės tampa kaip šeimos nariai, labai prisiriša prie vaikelio... Man pvz. daug baisesni yra mūsų normalūs darželiai, agresyvūs, triukšmingi, kaprizingi ir t.t.
man susidare toks ispudis del to, kad mano vaikas neapsigins kai 14 metu autistas vaikas berniukas didelis stiprus fiziskai sveikas uzejus agresijai uzgaus mano vaika. As vesciau i tokia istaiga kur grupeje butu kaip tu minejai ivairus vaikai. Tokia istaiga yra viena kaune i kuria galetume eiti bet ten musu nepriima. O vien su autistais negaliu vesti, nes visa grupe tik autizmu sergantys vaikai, kaip zinia jie turi komunikacijos sutrikima, megsta buti vieni, plius yra agresyvus. Tokie vaikai kaip tik nebendrauja.
Jau antra duiena kai atejau vaiko pasiimti atejo aukletoja ir pasake : tai zinokit gali but melyne, nes pas mus grupej vienas vaikas nusiziuri naujas aukas ir net zvilgsniu persekioja. Jis musa znybia ir t.t. Nu mes saugojom bet nesuziurejom ir jis buvo prie Jusu mergaites priejes. tai gali but kad rasit melyne

Nu ka as zinau... Kai lanke dazreli ten buvo ivairus vaikai, ir dauniukas ir vezimelyje, ir su CP ir su vid prot atsilikimu. Visi tie vaikai buvo saunus, bendraujantys kas kaip moka, kontaktiniai ir tikrai labai dziaugiausi kad Aukse ten eina. Nu bet i tokia grupe, kur vaikai nebendraujantys ir dar piktai nusiteike, nenoriu vesti. As puikiai isivaizduoju grupe kokioje noreciau kad vaikas butu. Bet nera tokios.