Įkraunama...
Įkraunama...

Reto sindromas

QUOTE(logo12 @ 2009 05 22, 14:56)
laba,
noriu pasiteirauti-gal žinote kokius dabar kompensuoja pampersus? Nes reiks kitą savaitę imti receptą, ir nežinau jau kokių rašytis, nes seniau pakakdavo recepte nurodyti, kad sauskelnės, o vaistinėse reikalauja ir firmą ir dydį nurodyti, o kai užrašyta tai tada sako, kad tokie nekompensuojami ir t.t. Tenos mažiausieji per dideli, pampers nr.6 nekompensuoja...Kokią jūsų patirtis šiuo klausimu?? Aš jau čia kartojuos, atleiskit man. verysad.gif

nutylo forumas visai,tikriausia visi ilsisi net nuo kompiuteriu? kaip musu angeleliai laikosi?
Atsakyti
Tikrai nutilo visos tai as parasysiu smile.gif

Verkiam ir toliau, viena diena nusviete protas duoti vel vaistu nuo slapimo taku invekciju, vel aprimo, bet dabar kad ir duodu toliau kazko dar papyksta tai nzn gal skauda dar ka.

Siandien nuvedziau pirma diena i nauja darzeli, beje vieninteli i kuri mus is vis kaune prieme. Tai nuejau i grupe ir apsalau. Jai 7 metai o paskirta i grupe kur yra 7 vaikai 10-14 metu is jus tik viena mergaite o visi berniukai. Dideli augaloti, ***** issigandus dabar sedziu...dar ir aukletojas vyras pasake kad agresyvus vaikai, kad gali uzgauti nu bet tipo jie ziuri. As tiesiog nezinau ka daryti. maciau as tam darzeli grupiu kur yra mazesni vaikai. Tigi dieve ta mano vaika biski pasttums ir grius visu svoriu. Nebezinau gal vis del to geriausia tokiem vaikam namie buti? As i tuos darzeliu vedu ne del to kad neturiu kas paziuri o del to kad ji aplinka pakeistu zmoniu matytu, nebutu laukinuke. Bet dabar jau pradedu manyti kad turbut namai geriausia. ka manot?
Atsakyti
Labutis 4u.gif Žinoma, tai tik mano asmeninė nuomonė, bet aš manau, jog vaikui (ir ypač tokiam ypatingam) nėra niekur geriau, kaip su artimaisiais namuose.O, kadangi mano mergytė šeimoj auga ne viena, tai manau tą bendravimo poreikį, kiek apskritai ji jo turi, patenkina. O kas dėl darželių - aš tiesiog nepasitikiu auklėtojų priežiūra, o kadangi dar maniškė su pastoviais priepuoliais... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sagan: 01 rugsėjo 2009 - 22:48
Jau nusprendem palikti namuose. Pirmadieni keliausim i ta istaiga pasakyt kad mokysis namie. ta prasme pagal istatymus bet koks vaikas turi lankyti mokymo istaiga tai tvarkysim dokumentus kad ale mokosi namie. Bet is tikruju gaila kad tokie vaikai negali buti tarp sveiku, bendrauti su bedraamziais. Nu sakau bendrauti nors is tikruju matyti juos. Yra namie sese, ateina kaimynu vaikai. Pagalvojau kad ir uzteks. Plius as juk ir nezinau ar jai to reikia. Net ir nezinau ar ji nori iseit is namu. Gal pvz jai namie yra geriausia ir ji neturi net poreikio but kazkur vezama. Plius kad as ir nuvezu i darzeli juk vis viena nieko daugiau apar tos grupes ir tu vaiku ji nemato.

Siaubas katik paziurejau laida "valanda su Ruta" apie vaiku patycas. Kosmaras kazkoks. Kokie siais laikais vaikai auga ir kas darosi mokyklose. Net baisu bus jaunesne mergaite leist i mokykla. Musu laikais nu irgi budavo tokiu dalyku kaip pasityciojimai is kitokiu vaiku. Bet ne tokiais budais ir ne tokiais mastais. Nu man atrodo kitaip buvo. Nu sukrete mane ta laida.
Atsakyti
QUOTE(PACELUIKA @ 2009 09 03, 21:05)
Jau nusprendem palikti namuose. Pirmadieni keliausim i ta istaiga pasakyt kad mokysis namie. ta prasme pagal istatymus bet koks vaikas turi lankyti mokymo istaiga tai tvarkysim dokumentus kad ale mokosi namie. Bet is tikruju gaila kad tokie vaikai negali buti tarp sveiku, bendrauti su bedraamziais. Nu sakau bendrauti nors is tikruju matyti juos. Yra namie sese, ateina kaimynu vaikai. Pagalvojau kad ir uzteks. Plius as juk ir nezinau ar jai to reikia. Net ir nezinau ar ji nori iseit is namu. Gal pvz jai namie yra geriausia ir ji neturi net poreikio but kazkur vezama. Plius kad as ir nuvezu i darzeli juk vis viena nieko daugiau apar tos grupes ir tu vaiku ji nemato.

Siaubas katik paziurejau laida "valanda su Ruta" apie vaiku patycas. Kosmaras kazkoks. Kokie siais laikais vaikai auga ir kas darosi mokyklose. Net baisu bus jaunesne mergaite leist i mokykla. Musu laikais nu irgi budavo tokiu dalyku kaip pasityciojimai is kitokiu vaiku. Bet ne tokiais budais ir ne tokiais mastais. Nu man atrodo kitaip buvo. Nu sukrete mane ta laida.

SVEIKOS ANGELELIU MAMYTES! stai ir ruduo atejo,gal forumas pajudes,nes retkarciais truksta jusu patarimu. kaip tik dabar mes zadame tvarkytis invalidumo pratesimo dokumentus, vaikstom pas daktarus-neuropatologus, ji man ciut ne priverstinai liepia vesti vaika i darzeli,sako ja reikia lavinti,mokinti,kad mes paskui nesusitvarkysime su ja.....isdejo ka tik galejo..o tai sako,gali tekti su vaiku apsauga tureti reikalu....! siaubas,ar teko jums su tokiais dalykais susitikti. ar kas vedete mazyle i karoliniskiu darzeli. net nesuprantu,ka darzelyje galima geriau daryti,mes namie uzsiiminejam,abba programa,bet jie tikriausia nepripazysta tai, ar tame darzely yra gerai? kas is vilnieciu vaiksciojo, atsiliepkit....aisku gal ir reikia mazylei pakeist aplinka,bet man rodos kad jai tas pats .....ar tu i miskeli nueisi pasivaiksciot.....ar i kt kambari....nera skirtumo. kaip jusu angeleliai reguoja i aplinkos kaita....ar rodo kazkokias emocijas....
Atsakyti
QUOTE(neda39 @ 2009 09 05, 12:34)
SVEIKOS ANGELELIU MAMYTES! stai ir ruduo atejo,gal forumas pajudes,nes retkarciais truksta jusu patarimu. kaip tik dabar mes zadame tvarkytis invalidumo pratesimo dokumentus, vaikstom pas daktarus-neuropatologus, ji man ciut ne priverstinai liepia vesti vaika i darzeli,sako ja reikia lavinti,mokinti,kad mes paskui nesusitvarkysime su ja.....isdejo ka tik galejo..o tai sako,gali tekti su vaiku apsauga tureti reikalu....! siaubas,ar teko jums su tokiais dalykais susitikti. ar kas vedete mazyle i karoliniskiu darzeli. net nesuprantu,ka darzelyje galima geriau daryti,mes namie uzsiiminejam,abba programa,bet jie tikriausia nepripazysta tai, ar tame darzely yra gerai? kas is vilnieciu vaiksciojo, atsiliepkit....aisku gal ir reikia mazylei pakeist aplinka,bet man rodos kad jai tas pats .....ar tu i miskeli nueisi pasivaiksciot.....ar i kt kambari....nera skirtumo. kaip jusu angeleliai reguoja i aplinkos kaita....ar rodo kazkokias emocijas....

Kad yra toks istatymas tai fakats, kad vaikas turi mokintis, lankyti mokymo istaiga. taciau Jus galite uzrasyti i istaiga ir sutarti su ta istaiga "namu mokyma". Mes dabar buvom pas direktore sutarem kad puse metu ale mokinsis namie. Per ta laika galvojam paziureti kaip auksei namai, ar jai blogai ar jai gerai.

Nu kad ta aplinka kai nueini tai sakes, jau pamanai kad geriau maziau pakeisti aplinka bet nematyti to kas ten dedasi. Juk vis viena mes vezam tai pas senelius, tai pas gimines i svecius. Nu ir pakeicia ta aplinka.
Atsakyti
Sveikos mamytės,

paskaičiau aš jūsų nuogastavimus ir turiu pasakyti, kad visa tai mes perėjom. Lankėme karoliniškėse darželį 5 metus ir esame LABAI patenkinti, su vaikais labai daug ir sistemingai yra dirbama pvz. moko gerti iš puodelio, sodina ant puodo ir t.t.. Gali lankyti vaikas piešimą, keramiką, muziką...galima masažiukus susitarti ir visa kita. Esu labai dėkinga šauniam kolektyvui. Žinoma grupės nepasirinksi, mus priėmė 2.7metų, o ne 3 m., papuolėme į vyresnių vaikų gripę 14-18m. ir visi nevaikštantys, net 2 vaikai -lovos vaikai, tai mumis labai džiaugėsi ir mylėjo, nes buvo mažiausia.. Šiuo metu lankome valakampiuose darželį, ten taip pat gerai, nuoširdus ir sąžiningas kolektyvas.

manau, vaikams reikia pabūti tarp savų, ką mes žinom kaip jie reaguoja vieni į kitus. Mano vaiko grupėje yra berniukas- aklas, tai kai sedi vienas greta kito tai labai įdomus kontaktas gaunasi tarp jų, net įdomu, jie jaučia vieni kitus vidumi, mums to nesuprasti... O vyresni dauniukai tai visuomet preina ir sveikina mano mergytę, paglosto galvytę ar rankytę.. Nebijokite mamos, leiskite vaikams pabūti su savo likimo vaikučiais:) Na, jei būtų galimybė tai aš leisščiau vaiką į darželį ne 5 dienas, o 3-4 d.

smagu vėl su jumis bendrauti:)
Papildyta:
o kodėl jums susidarė bloga nuomonė apie tuos darželius?? ten ypatingi vaikai ir žmonės ten dirba tikrai neeiliniai, pasišventę tokiam darbui, atsitiktinių nėra, auklėtojos ir šeimininkutės tampa kaip šeimos nariai, labai prisiriša prie vaikelio... Man pvz. daug baisesni yra mūsų normalūs darželiai, agresyvūs, triukšmingi, kaprizingi ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(logo12 @ 2009 09 07, 12:49)
Sveikos mamytės,

paskaičiau aš jūsų nuogastavimus ir turiu pasakyti, kad visa tai mes perėjom. Lankėme karoliniškėse darželį 5 metus ir esame LABAI patenkinti, su vaikais labai daug ir sistemingai yra dirbama pvz. moko gerti iš puodelio, sodina ant puodo ir t.t.. Gali lankyti vaikas piešimą, keramiką, muziką...galima masažiukus susitarti ir visa kita. Esu labai dėkinga šauniam kolektyvui.  Žinoma grupės nepasirinksi, mus priėmė 2.7metų, o ne 3 m., papuolėme į vyresnių vaikų gripę 14-18m. ir visi nevaikštantys, net 2 vaikai -lovos vaikai, tai mumis labai džiaugėsi ir mylėjo, nes buvo mažiausia..  Šiuo metu lankome valakampiuose darželį, ten taip pat gerai, nuoširdus ir sąžiningas kolektyvas.

manau, vaikams reikia pabūti tarp savų, ką mes žinom kaip jie reaguoja vieni į kitus. Mano vaiko grupėje yra berniukas- aklas, tai kai sedi vienas greta kito tai labai įdomus kontaktas gaunasi tarp jų, net įdomu, jie jaučia vieni kitus vidumi, mums to nesuprasti... O vyresni dauniukai tai visuomet preina ir sveikina mano mergytę, paglosto galvytę ar rankytę.. Nebijokite mamos, leiskite vaikams pabūti su savo likimo vaikučiais:) Na, jei būtų galimybė tai aš leisščiau vaiką į darželį ne 5 dienas, o 3-4 d.

smagu vėl su jumis bendrauti:)
Papildyta:
o kodėl jums susidarė bloga nuomonė apie tuos darželius?? ten ypatingi vaikai ir žmonės ten dirba tikrai neeiliniai, pasišventę tokiam darbui, atsitiktinių nėra, auklėtojos ir šeimininkutės tampa kaip šeimos nariai, labai prisiriša prie vaikelio... Man pvz. daug baisesni yra mūsų normalūs darželiai, agresyvūs, triukšmingi, kaprizingi  ir t.t.

man susidare toks ispudis del to, kad mano vaikas neapsigins kai 14 metu autistas vaikas berniukas didelis stiprus fiziskai sveikas uzejus agresijai uzgaus mano vaika. As vesciau i tokia istaiga kur grupeje butu kaip tu minejai ivairus vaikai. Tokia istaiga yra viena kaune i kuria galetume eiti bet ten musu nepriima. O vien su autistais negaliu vesti, nes visa grupe tik autizmu sergantys vaikai, kaip zinia jie turi komunikacijos sutrikima, megsta buti vieni, plius yra agresyvus. Tokie vaikai kaip tik nebendrauja.
Jau antra duiena kai atejau vaiko pasiimti atejo aukletoja ir pasake : tai zinokit gali but melyne, nes pas mus grupej vienas vaikas nusiziuri naujas aukas ir net zvilgsniu persekioja. Jis musa znybia ir t.t. Nu mes saugojom bet nesuziurejom ir jis buvo prie Jusu mergaites priejes. tai gali but kad rasit melyne smile.gif
Nu ka as zinau... Kai lanke dazreli ten buvo ivairus vaikai, ir dauniukas ir vezimelyje, ir su CP ir su vid prot atsilikimu. Visi tie vaikai buvo saunus, bendraujantys kas kaip moka, kontaktiniai ir tikrai labai dziaugiausi kad Aukse ten eina. Nu bet i tokia grupe, kur vaikai nebendraujantys ir dar piktai nusiteike, nenoriu vesti. As puikiai isivaizduoju grupe kokioje noreciau kad vaikas butu. Bet nera tokios.
Atsakyti
taip sutinku su jumis, visko būna, nepasirinksi nei darželio nei grupės, manau mums labai pasisekė, kad neturėjome problemų:)ir labai norime, kad mūsų angelėliai būtų saugūs ir laimingi:)
Atsakyti
QUOTE(logo12 @ 2009 09 08, 11:28)
taip sutinku su jumis, visko būna, nepasirinksi nei darželio nei grupės, manau mums labai pasisekė, kad neturėjome problemų:)ir labai norime, kad mūsų angelėliai būtų saugūs ir laimingi:)

sveikos mamytes,sujudo truputi forumas...saunu....darzelio klausima atidejome iki pavasario,nes tuoj ant dienu turesime dar viena dukryte...tad nebera laiko del musu angelelio...dokumentus padareme,darome vel pamokeles,o darzeli pabandysime veliau....darzelio baime yra ta,kad ar kas pastums ja,juk ne taip jau stabiliai vaiksto mazule...ar pades jai pasitustinti,kai uzeis noras,o cia tai turime beda rimta....ar pavalgidins gerai...juk nevisada gerai valgo...tada megini kazka kita duoti....sako kad gali mazule pabuti ten ir su musu auklyte,o ja turime,tad meginsime nebent taip....aciu uz bendravima....nutilsiu gal kokiam tai laikui....kai sutvirtesim...parasysiu
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Klausykit, ar laiku šį mėnesį gavot pašalpėles savo angeliukams?
Atsakyti
Sveikutės, ne dar negavome, tikrinu rytą vakarąsmile.gif žiauriai vėluoja, įdomu kiek sumažins...sad.gif
Atsakyti