QUOTE(Dakie @ 2012 02 08, 10:56)
Sveikos merginos
Norėjau Jūsų paklausti. Mano dukra dešimtokė ir norėtų studijuoti anglų filologija. Dabar jau reikia rinktis lygius A ar B. Kokių dalykų lygius reikia rinktis A lygiu norint studijuoti anglų kalbą (aišku anglu kalba A lygiu) Ar yra skirtingi reikalavimai A ar B lygio dalykas stojant į skirtingus universitetus Gyvename Klaipėdoje, mačiau, kad galima studijuoti ir Klaipėdoje ar geriau rinktis Vilnių. Nežinau net ka vaikui patarti, sunku apsispresti kai tau 16 metų. ar iš vis apsimoka studijuoti anglų?
Ačiū iš anksto už patarimus.
Mokiausi A lygiu istorija, anglu k ir lietuviu k. Siuos tris egzaminus ir laikiau.
Dar geografija A lygiu emiau, nes siaip patiko.
Na manau dar daug kas keisis, bet as anglu kalba nuo 8 klases jau studijuot norejau
Taip pat svarbu ar ji megsta lietuviu kalba, toliau ziurekit ar megs ir seksis teksto suvokimai ir interpretacijos, nes studijose ne veltui lietuviu kalba stojant yra svarbiausia pagal balus, nes labai daug skaitymo ir teksto suvokimu.
Taip pat ar ji megtsa skaityti ir kaip jai patinka ta klasikine literatura.
Man universitete literatura yra sioks toks peilis, nors visad skaityti megau, bet ta klasika man savotisko skonio
Taip pat ir istorija svarbu, kad patiktu, nes bus ir literaturos istorija, ir anglu kalbos istorija, ir Anglijos istorija, filosofija, visokiu lingvistiniu teoriju istorija.