Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(noanoa @ 2007 10 06, 00:02)
Labai Tau aciu!
  4u.gif !
Papildyta:

Na geras!Man kai dare TSH ir Prolaktina su siuntimu,reikejo moketi tiekpat kiek ir be jo(Panevezio poliklinikoje).O kur Jums dare nemokamai?Gal ligoninej tuo metu gulejot(buna ,kad gulint ligoninej,tyr.daro nemokamai  g.gif )?

man atrodo, kad nemokamai niekus nedaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(christel @ 2007 10 03, 11:24)
na o man si cikla biski veluodamas, bet uzaugo puikus folikulas, kai 3 c.d LH ir FSH santykis buvo 1,23 Matyt, jis biski veliau pasikeite.

taip kad nereikia buti grieztai nusiteikusiai smile.gif
Aisku, siaip geriau kai FSH aukstesnis nei LH.

Mano 3 cd santykis buvo 1,01 santykis niekas neuzaugo, paskui dar anksciau buvo 1.33 santykis niekas neuzaaugo. doh.gif Vadinas cia neaisku nuo ko priklauso. sad.gif
Atsakyti
Labas merginos 4u.gif ir vėl noriu paprašyti Jūsų pagalbos. Koks hormonas yra atsakingas už folikulo "sprogdinimą"? Labai noriu tą hormoną išsitirti, nes įtariu jog mano folikulas subręsta iki reikiamo dydžio (18 c.d. - 2,2cm), tačiau nesprogsta, nes šiandien jau 21 c.d. o aš vis dar jaučiu dešinėj kiaušidėj skausmą kai judu (atsisėdu, einu, atsistoju), tai galiu įtarti, jog tas folikulas dar vis yra, ir man nebuvo O. Prieš metus jau buvo užsisenėjęs folikulas apie 2,6cm dydžio, kurį sunaikinau Duphastonu.Kokius hormonus man patartumėte išsistirti, jei turiu šią bėdą?
Papildyta:
P.S. Dar vienas lausimėlis: 3 c.d. FSH - 7,39; LH - 4,35. Normų neturiu, tačiau ginė sakė kad viskas gerai (tačiau pradėjau abėjoti jos kompetencija). Tyrimas darytas Via Medikoj, tai gal mergaitės, dariusios tyrimus tenais žinos ir normas ax.gif tyrimas darytas norint patvirtinti arba paneigti policistines kiaušides. Noriu paklausti ar šitie hormonai geri? Ir ar geras jų santykis (kaip tas santykis paskaičiuojamas)? Ačiukas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diija: 07 spalio 2007 - 13:58
QUOTE(Diija @ 2007 10 07, 14:56)
Labas merginos  4u.gif  ir vėl noriu paprašyti Jūsų pagalbos. Koks hormonas yra atsakingas už folikulo "sprogdinimą"? Labai noriu tą hormoną išsitirti, nes įtariu jog mano folikulas subręsta iki reikiamo dydžio (18 c.d. - 2,2cm), tačiau nesprogsta, nes šiandien jau 21 c.d. o aš vis dar jaučiu dešinėj kiaušidėj skausmą kai judu (atsisėdu, einu, atsistoju), tai galiu įtarti, jog tas folikulas dar vis yra, ir man nebuvo O. Prieš metus jau buvo užsisenėjęs folikulas apie 2,6cm dydžio, kurį sunaikinau Duphastonu.Kokius hormonus man patartumėte išsistirti, jei turiu šią bėdą?
Papildyta:
P.S. Dar vienas lausimėlis: 3 c.d. FSH - 7,39; LH - 4,35. Normų neturiu, tačiau ginė sakė kad viskas gerai (tačiau pradėjau abėjoti jos kompetencija). Tyrimas darytas Via Medikoj, tai gal mergaitės, dariusios tyrimus tenais žinos ir normas  ax.gif tyrimas darytas norint patvirtinti arba paneigti policistines kiaušides. Noriu paklausti ar šitie hormonai geri? Ir ar geras jų santykis (kaip tas santykis paskaičiuojamas)? Ačiukas  mirksiukas.gif

dėl normų galiu parašyti, kad 3-5 c.d. normos yra tokios Via Medicoje darytų tyrimų:
FSH (3,5-12,5)
LH (2,4-12,6)
santykis apskaičiuojamas LH/FSH. Sakoma, kad jei LH yra didesnis už FSH tai negerai. Tavo šie hormonai tikrai geri 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viliuosi @ 2007 10 07, 15:03)
dėl normų galiu parašyti, kad 3-5 c.d. normos yra tokios Via Medicoje darytų tyrimų:
FSH (3,5-12,5)
LH (2,4-12,6)
santykis apskaičiuojamas LH/FSH. Sakoma, kad jei LH yra didesnis už FSH tai negerai. Tavo šie hormonai tikrai geri  4u.gif

Ačiū už atsakymą, tikrai pagal normas hormonai geri, o ir santykis geras ax.gif bet kas tada pas mane negerai, kad tie folikulai "nesprogsta" ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2007 10 07, 16:21)
Ačiū už atsakymą, tikrai pagal normas hormonai geri, o ir santykis geras  ax.gif  bet kas tada pas mane negerai, kad tie folikulai "nesprogsta" ? g.gif

Ar esi isitikinus kad jie nesprogsta? Siaip galima po numatyto sprogimo reiktu mazdaug 21 cd issitirti progesterona, tik tuo metu negerk duphastono nes iskreipsi tyrimus.
Antras folikului subresti ir sprogti padeda HCG (nestukiu hormonas), jis leidziamas pries pat ovuliacija ir per 24-48 val. folikulas ovuliuoja. Tad siuo metu yra planuojamas imtimus rezimas.
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2007 10 07, 21:12)
Ar esi isitikinus kad jie nesprogsta? Siaip galima po numatyto sprogimo reiktu mazdaug 21 cd issitirti progesterona, tik tuo metu negerk duphastono nes iskreipsi tyrimus.
Antras folikului subresti ir sprogti padeda HCG (nestukiu hormonas), jis leidziamas pries pat ovuliacija ir per 24-48 val. folikulas ovuliuoja. Tad siuo metu yra planuojamas imtimus rezimas.

Na, nesu 100proc. įsitikinus, kad jie nesprogsta ax.gif Tik, kaip jau minėjau, anksčiau turėjau tokį atvėjį su "užsisedėjusiu" folikulu, kuris vos nepavirto į cistą, ir dabar.... toks jausmas, kad O nebuvo, nes jaučiu padidėjusią ir skausmingą kiaušidę (visada jaučiu skausmą ir tokį tempimą, kai folikulas užauga didelis).... Na ką čia spelioti, teks šiandien dūmti pas savo ginę ir daryti echo, tikiuosi toj vietoj pamatys didelį geltonkūnį, o ne nesusprogusį folikulą schmoll.gif
P.S. 21 c.d. mano daryti Prg tyrimai buvo blogi, bet va praeitą ciklą 33c.d. - puikūs (85,1) smile.gif Tai turbūt ir šį ciklą reikės Prg daryti apie 30c.d.
Atsakyti
Ar galite man paaiškinti kokie hormonų tyrimai atliekami 21 c. d.?Truputį nesupratau, kodėl mano ginė visus hormonų tyrimus liepė pasidaryti tik iki 5 c. d. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2007 10 08, 15:56)
Ar galite man paaiškinti kokie hormonų tyrimai atliekami 21 c. d.?Truputį nesupratau, kodėl mano ginė visus hormonų tyrimus liepė pasidaryti tik iki 5 c. d. g.gif

Progesterono tyrimas- Ovuliacijai nustatyti daromas 21CD.
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2007 10 08, 16:06)

Kaip suprantu šis tyrimas parodo ar vyksta/ buvo įvykusi ovuliacija? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2007 10 08, 16:46)
Kaip suprantu šis tyrimas parodo ar vyksta/ buvo įvykusi ovuliacija? g.gif

Taip sis tyrimas parodo ar ovuliacija buvo. Bet siaip as tai asmeniskai nesidariau to tyrimo. Nes ir echo yra aisku kad man ov. nevyksta.
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2007 10 08, 16:06)

na, o jeigu nežiūrint echoskopu norima nustatyti ar vyko O, reikia tirti progesteroną. Šiaip gydytojai sako 21-22 cd, bet manau, galima individualiai, pagal spėjamą O. Na, o jeigu išsityrus 21cd rodo žemą prog., tada, kaip sakė gydytoja, galima vėl daryti tyrimus po 7 dienų.. po to vėl... ir taip kol sulauksim padidėjusio prog. ir matysim, kad įvyko O. Mane pavadino morka sekliu, kai taip atsekiau savo O (gal 30 CD) pagal BT (bet ja gydytoja netiki) ir po BT pakilimo pasidariusi prog tyrimą, kuris patvirtino įvykusią O. Tai va kaip man buvo... ax.gif
Atsakyti