Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno sandėliukas

QUOTE(NERA @ 2007 02 27, 15:37)
Rimulinka, pataisyk mane jeigu aš klystu.

Nors aš ne Rimulinka, bet pbandysiu atsakyti į abejones. Pati tai šeimai į kaimą, apie kurią rašo, vežiau drabužėlius ką tik gimusiam leliukui ir vežimėlį, pati mačiau kaip ten žmonės gyvena ir manau, kad nei viena iš mūsų ten nenorėtų gyventi. Tame kaime gyvena tos pačios mamytės, kuri turi ką tik gimusį mažylį dvi mergaitės dvynukės apie 1 metukų laiko, o kitos mamytės 5 vaikai iš kurių 6 ar 7 metų dvynukai mergaitė ir berniukas, o kiti vaikai maždaug pamečiui mažesni. Kadangi ten gyvena tiek vaikų, todėl matyt ir rpašoma pagalbos tiems, kuriems labiau jos reikia. Kiek kartų teko būti ten tai negaliu pasakyti nieko blogo apie mamas, tik gyvenimas ten nėra labai lengvas.... verysad.gif Tikiuosi ,,Rimulinka" neįsižeis dėl tokių abejonių.... bebe.gif, nes ,,Rimulinka" net ne sau prašo...
Atsakyti
Rikitiki, o kokiam cia kaime tos mamytes? Gal koki karta ir as pro sali vaziuodama ka nors reikalingo uzvesciau. :4u
Mes su merginom irgi prirenkam reikalingu daiktu, drabuziu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas vakaras.

Turiu tiesmuką klausimą: ar verta remti neturtingas daugiavaikes šeimas, kuriose tėvai geria, o vaikų skaičius didėja kasmet? Ar nuo paramos kas nors tų šeimų gyvenime pasikeičia, o gal tai tiesiog žuvies, o ne meškerės davimas? Kaip atsirenkate tuos, kurios remiate?

Klausiu todėl, kad mano kaime tokių šeimų - dauguma. Po kaimą valkatauja vaikų minios, vaikų tėvai bendri - tik mamos skiriasi (tokiu būdu visas kaimas vienaip ar kitaip pasidarė giminės). Per pastaruosius metus kaimo vyrai nuo alkoholizmo baigia arba išmirti, arba išsižudyti, tačiau beprotystės pabaigos nesimato - atsiranda naujų sugėrovų ir ratas sukasi toliau.

Trylikmetės, sergančios gonorėja, dukros ir mamos, miegančios paeiliui su tuo pačiu vyriškiu, vagiantys ir senukus kaimynus daužantys vaikai - kaimo kasdienybė. Darbas nėra vertybė, o gaunamos paramos visiškai nevertina - nuvežtus naujus rūbus sunešioja kasdien ir išmeta - nes vis tiek kas nors kitais aprūpins. Vienus nelaimėlius seniūnija parėmė nupirkdami karvę - karvė nudvėsė iš bado, nes keturiolikos asmenų šeimoje neatsirado nė vieno, kas karvę perkeltų ar ją pamelžtų.

Ar verta remti tokias šeimas, kurios tik ir laukia, kol joms kas nors ką nors duos?

(pasvarstymai po ilgametės paramos, kuri prieš keletą metų baigėsi mano močiutės sumušimu ir apiplėšimu - tų pačių paaugusių daug metų remtųjų rankomis)
Atsakyti
Minerva, as zinau, kad kaime yra visko. Taip pat yra ir normaliu, tiesiog labai neturtingu zmoniu. Taip ir remiam - nuvaziuojam, susipazistam. Pacios ivertinam situacija.
Atsakyti
QUOTE(Aquamarine @ 2007 02 27, 19:38)
Minerva, as zinau, kad kaime yra visko. Taip pat yra ir normaliu, tiesiog labai neturtingu zmoniu. Taip ir remiam - nuvaziuojam, susipazistam. Pacios ivertinam situacija.

Tikiu, kad yra. O ką daryti su ta valkataujančia minia, su plonais megztukais žiemą lakstančią, nes tėvai per taurelės prizmę nieko nemato? g.gif Vaikų gaila, bet net ir norint jiems duoti meškerę - pvz., leisti nusiskinti obuolius, jie pareiškia, kad "pats ir skink, o tada jau mes paimsim"?
(Vaiko teisių tarnyba, soc.rūpyba, etc. tik rankomis skėsčioja, nes nieko padaryti negali. Kaip nuraminti sąžinę, kad nieko negaliu pakeisti?)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minerva: 27 vasario 2007 - 18:57
QUOTE(Minerva @ 2007 02 27, 17:45)
Tikiu, kad yra. O ką daryti su ta valkataujančia minia, su plonais megztukais žiemą lakstančią, nes tėvai per taurelės prizmę nieko nemato? g.gif

Man sunku kalbeti uz visas, bet kiek teko buti "paramininkiu" meet'uose, tai nuomone yra tokia - mes negalime isspresti to, ka privalo spresti valstybe valstybiniu mastu, t.y. kurti ir finansuoti kaimo bendruomenes integracijos programas, mazinti girtaujanciu skaiciu, gerinti kaimu infrastruktura ir t.t. Mes bandome padeti kuo galime toms seimoms, kurios musu paramos nepragers. Yra griezta nuostata - remti pinigais tik isimtiniais atvejais ir tik tas seimas, kurios tikrai tinkamai tuos pinigus panaudos. Dazniausiai perkami arba atiduodami vaistai, drabuziai, namu apyvokos daiktai ir pan.
As pati puikiausiai suprantu, kad vien materialine parama klausimo neisprendzia, bet kaip negali isivaikinti visu kudikiu namuose gyvenanciu vaiku, taip negali ir pagerinti visu kaime skurde gyvenanciu vaiku gyvenimo. O tevu meiles, teisingo auklejimo ir bendrazmogisku vertybiu mokymo mes nei nupirkti, nei padovanoti negalim. Cia turi buti kryptinga valstybes politika.
Atsakyti
Minerva, aš tau galiu papasakoti, kaip mes darom- susipažįstam su šeima. Pirmas dalykas ko jie turi norėti- atsistoti ant kojų patys. Neužtenka pasakyti, kad nori atsistoti, turi būti išdėstomi realūs planai, galimybės kaip ir kas bus pasiekta. Kokios pirminės paramos jiems reikia. Pasikalbam su vaikais, kokias pareigas namuose jie turi ir t.t. Tuomet seka pirminės ir paprastai nedidelės paramos vežimas neįspėjus, tokiu būdu galima matyti situaciją, kai svečių nėra laukiama rolleyes.gif Vėliau vėl važiuojam lankyti, žiūrim kaip šeimai sekasi, kaip panaudojama gauta parama ir aišku gryžtamojo ryšio. Parama būna laikina-tol, kol susiranda darbą, vyrą, gali išlaikyti save ir vaikus. Niekuomet neremiam piktnaudžiaujančių alkoholiu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(rikitiki @ 2007 02 27, 16:04)
Tikiuosi ,,Rimulinka" neįsižeis dėl tokių abejonių.... bebe.gif, nes ,,Rimulinka" net ne  sau prašo...

Jei būsiu neteisi aš mielai atsiprašysiu.Niekuomet nebijau pasakyti, kad esu neteisi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2007 02 27, 19:57)
Minerva, aš tau galiu papasakoti, kaip mes darom- susipažįstam su šeima. Pirmas dalykas ko jie turi norėti- atsistoti ant kojų patys. Neužtenka pasakyti, kad nori atsistoti, turi būti išdėstomi realūs planai, galimybės kaip ir kas bus pasiekta. Kokios pirminės paramos jiems reikia. Pasikalbam su vaikais, kokias pareigas namuose jie turi ir t.t. Tuomet seka pirminės ir paprastai nedidelės paramos vežimas neįspėjus, tokiu būdu galima matyti situaciją, kai svečių nėra laukiama rolleyes.gif Vėliau vėl važiuojam lankyti, žiūrim kaip šeimai sekasi, kaip panaudojama gauta parama ir aišku gryžtamojo ryšio. Parama būna laikina-tol, kol susiranda darbą, vyrą, gali išlaikyti save ir vaikus. Niekuomet neremiam piktnaudžiaujančių alkoholiu schmoll.gif

Dabar jau aišku - labai teisinga paramos schema 4u.gif

Dėkui už atsakymus, Nera ir Aquamarine. Ir sorry, kad įsibroviau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minerva: 27 vasario 2007 - 19:03
QUOTE(Minerva @ 2007 02 27, 18:01)
Ir sorry, kad įsibroviau cool.gif

Koks jau cia isibrovimas - tema atvira visiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2007 02 27, 19:01)
Dabar jau aišku - labai teisinga paramos schema 4u.gif

Čia gi forumas, kuo daugiau nuomonių, apsilankančių, tuo geriau. Gal pimą kartą ateisi apsiuostyti, o kitą kartą ką nors atneši ar pati paprašysi.
Atsakyti

jei tema atvira ax.gif
QUOTE(Rimulinka @ 2006 12 07, 23:33)
O drabužiai tai butu 5 metų berniukui,mergaitei ir berniukui po 6 metus jie dvynukai wub.gif ir berniukas 12 metų,ir mergaitė dar vieną 9 metu 4u.gif Iš anksto dėkoju iš visos širdies , wub.gifAš esu iš kauno

QUOTE(Rimulinka @ 2007 01 31, 23:16)
4u.gif aš vėl su prašymų ,gavau iš ryto skambutį šiandien ryte mano draugė pagimdė sunų ,labai reikėtu vežimėlio ir lovytės ,nes nupirkti jie neišgali ,kaip griž iš ligoninės neturės kur paguldyti lėliuko doh.gif ,jei kas turite nereikalinga lovytę ar vežimėlį  praneškite ,dar jinai turi dvinukes mergaites jau tuoj bus metai joms ,nežinau kaip jie ten išsisuks ,nes vos galą su galų suveda unsure.gif ,labai lauksiu jusu žinučių ,labai ačiū iš anksto 4u.gif
Papildyta:
4u.gif labai dėkui , mirksiukas.gif

QUOTE(rikitiki @ 2007 02 27, 17:04)
Nors aš ne Rimulinka, bet pbandysiu atsakyti į abejones. Pati tai šeimai į kaimą, apie kurią rašo, vežiau drabužėlius ką tik gimusiam leliukui ir vežimėlį, pati mačiau kaip ten žmonės gyvena ir manau, kad nei viena iš mūsų ten nenorėtų gyventi. Tame kaime gyvena tos pačios mamytės, kuri turi ką tik gimusį mažylį dvi mergaitės dvynukės apie 1 metukų laiko, o kitos mamytės 5 vaikai iš kurių 6 ar 7 metų dvynukai mergaitė ir berniukas, o kiti vaikai maždaug pamečiui mažesni.

4u.gif nu tikiuosi neįsižeis, bet paaiškins..
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2007 02 27, 20:26)
jei tema atvira  ax.gif
4u.gif nu tikiuosi neįsižeis, bet paaiškins..

Nuoširdžiai stebiuosi dvynukų kiekiu rolleyes.gif
Atsakyti