Ten yra taip: Mama Laima turi 5 vaikus iš kurių apie 7 metų dvynukai mergaitė ir berniukas ir dar maždaug pamečiui trys vaikučiai (vyro nėra, t.y ar išsisikyrę ar šiaip pabėgęs nežinau). Ši mamytė kažkur šiek tiek dirba, bet aišku pragyvenimui to neužtenka. Kita mamytė tame pačiame name gyvenanti vardu Rasa ir ji yra mamos Laimos brolio žmona (tiksliau sugyventinė). Ji turi dvynukes mergaites apie 1 metų laiko ir šių metų sausio mėnesį gimusį berniuką. Va šiam mažyliui ir buvo vežta lovytė, vežimėlis ir drabužėliai. Beje, vežėm ir didesniem vaikam ką turėjom. Tų dvynukų matyt ten tiek daug todėl, kad šeimoj (mamos Laimos ir jos brolio) matyt yra buvę dvynukų. Kai važiavom mamytėm taip pat vežėm drabužių tik žinoma negaliu pasakyti ar viskas tiko. Ko tiksliai reikia galima paklausti jų pačių arba Rimulinkos, kurių telefonai jei neklystu šiame forume jau buvo nurodyti.
Nu matyt telefonus aš būsiu praleidus
Ten labai nebloga seniūnija, kuri skiria pašalpas. Tiesa pinigų nelabai nori duoti, bet maistu ir rūbais , tikrai remia.
Papildyta:
Ir dar toks klausimėlis, ar ten gyvenantis brolis dirba?
O dvynukai perduodami moteriška linija, taigi brolis tam įtakos neturėtų turėti

Ten labai nebloga seniūnija, kuri skiria pašalpas. Tiesa pinigų nelabai nori duoti, bet maistu ir rūbais , tikrai remia.
Papildyta:
Ir dar toks klausimėlis, ar ten gyvenantis brolis dirba?
O dvynukai perduodami moteriška linija, taigi brolis tam įtakos neturėtų turėti

Rikitiki, aciu uz informacija, dabar daugiau aiskumo.

Kai aš buvau toj šeimoj, tai brolis dar nedirbo. Brolienė yra nelabai tvarkinga moteris, todėl visas namų ūkis tenka Laimos pečiams. Iki dabar vyras nemokėjo net alimentų vaikams. O vyrą ji išvijo, nes žiauriai smurtavo.Po Naujųjų Laima parašė pareiškimą ,su Rimulinkos pagalba, kad teismas priteistų iš vyro alimentus,bet kolkas dar negauna. Šiuo metu labiausiai reikėtų karvutės ir namelio remonto. Tas nameliukas tai vėjo perpučiams.Anksčiau jie laikė karvutę, bet pardavė, nes neturėjo pinigėlių vaikučius į mokyklą išruošt. Aišku, viskas ką žmonės duoda gerai, aš irgi vežiau mamai rūbų, ji aukštoka, liesutė. Prieš Kalėdas vaikam nupirkau eglutę dirbtiną, žaisliukų, lempučių, jūs neįsivaizduojat kiek buvo džiaugsmo.

[/quote]
Štai kur kontaktai Rimulinkos ir mamytės Laimos. (28-tas šios temos puslapis) Kiek žinau tas brolis dabar dirba ar bent jau taip man sakė mama, nes minėjo, kad labai vėlai grįžta.
Rikitiki ar žinai tos šeimos pavardę? Pakalbėsiu su seniūnijos darbuotojais.
Pavardės aš neatsimenu, reiktų Rimulinkai paskambint, ji pasakys. O vyresni vaikučiai yra Sandrutė, Jonukas, po to dvynukai Ernesta ir Ernestas ir Laimutis. O, kad naujokai suzino greičiau, vadinas mes atidziau skaitom pagalbos prašymus.
Rimulinka labai padeda Laimai, jos kartu ir teismui pareiškimą rašė dėl alimentų. Mane šioj šeimoj pakerėjo vaikai, po pirmo apsilankymo visą kelią verkiau, nes tikrai negalvojau, kad yra taip sunkiai gyvenančių. Atrodo ir seniūnijos remia, bet... Padėkit, kurios galit. Aš tai raginu rašyt į bėdų turgų, prašyt karvutės, remontui pagalbos, juk dar ne tokiem vargšam duoda, o čia visdėlto gyvena aštuoni vaikai.

DABAR DĖL TOS SENIŪNIJOS NERA.Laima iš ten gauna tik miltus ,alieju dar ten kažka ,jokios labadaros negauna ,jokiu batų ar drabužių

Aš tai šeimai nutariau padėti ne dėl savanaudiškumo ,ne dėl naudos sau ,man nieko nereikia ,pakol kas aš dar galiu pragyventi ,be paramos ,bet kas ten žino kaip gali būti rytoj

Lijana ir Rikitiki {ačiū už palaikimą ir už mane paaiškinta situacija,aš nemačiau kad čia taip yra

QUOTE(BALLANDO @ 2007 03 01, 08:33)
Lijalik, tai gal galima butu konkreciau apibrezti Dievogalos seima? Mama Laima ( gal paciai kokiu drabuziu reikia, tuomet kokio mazdaug ugio, gal batu ar pan.)
Ir vaikai - kokio amziaus ( berniukai/ mergaites ) Jei jau teko lankytis, gal parasykit, prasau, kokiu daiktu reiktu.
O dar kiti vaikiukai ,( ar vaikas ) buvo minimi - tai kas ten per seima? Irgi Dievogaloj? Ar as kazka ne taip supratau?
Ir vaikai - kokio amziaus ( berniukai/ mergaites ) Jei jau teko lankytis, gal parasykit, prasau, kokiu daiktu reiktu.
O dar kiti vaikiukai ,( ar vaikas ) buvo minimi - tai kas ten per seima? Irgi Dievogaloj? Ar as kazka ne taip supratau?

taip pradėsim iš pradžių:

ALŠĖNŲ SEN.priklauso šis kaimas tik nežinau ar iš ten galima sulaukti pagalbos ?labai abejoju

Ech tiek prirašiau ir viskas dingo
Todėl šį kartą trumpai:
1. Informacijos prašymas nėra abejingumas, netirštinkit spalvų.
2. Kaip gali trijų vaikų tėvas leisti sau nedirbti?Sveikatos problemos, tai yra vienintelė mano supratimu pateisinanti priežastis.
3. Jei viduje viskas gerai, kaip tu pati sakai, kam tada reikia imti viską?
4. Kodėl pati Laima, neina niekur dirbti? Kažkas namuose reikalauja nuolatinės slaugos?
5. Jei, jos sakys, kad visko turi, niekuomet ir negaus didesnės paramos, nes kol kas pas mus politika tokia, kas prašo, tas gauna.

1. Informacijos prašymas nėra abejingumas, netirštinkit spalvų.
2. Kaip gali trijų vaikų tėvas leisti sau nedirbti?Sveikatos problemos, tai yra vienintelė mano supratimu pateisinanti priežastis.
3. Jei viduje viskas gerai, kaip tu pati sakai, kam tada reikia imti viską?
4. Kodėl pati Laima, neina niekur dirbti? Kažkas namuose reikalauja nuolatinės slaugos?
5. Jei, jos sakys, kad visko turi, niekuomet ir negaus didesnės paramos, nes kol kas pas mus politika tokia, kas prašo, tas gauna.
QUOTE(Rimulinka @ 2007 03 03, 10:34)
turi drauga jisai važinėja su fūra ,veža krovinius į vokietyje ,tai pritempė jai visko ,nuo linoleumu iki baldų,