Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

Mano sese labai kompleksuoja del savo svorio. Jai 15, ugis apie 170, svoris 60. nera ji tokia stambi, bet ziauriai nepasitiki savim, nemegsta bendraut, lb uzdara. Ji sako, kad jai butina numest 10kg. Mane jau pradeda gasdint. Sportuot nenori, nes tai kompanija bloga, tai jai toli iki stadiono vazinet. Jos klasej yra ir storesniu panu. Kaip padet jai? Manau, kad tokiam amziuj dietu laikytis dar per anksti. O su ja sportuoti as niekaip nerandu laiko. Gal padovanot koki treniruokli, kad namie uzsiimtu? Net nezinau...

Jos svoris labai normalus. Pavydžiu jai. Tikrai, jei ji svertų keliais kilais mažiau, jau būtų per liesa. Aš jos ūgio ir tesveriu 48kg ir vistiek nepasitikiu savimi, tad nuo svorio nelabai tai priklauso. Esmė požiūris į gyvenimą, grožį, aplinka. Padėti galima parodant, kad ne svoris viską lemia. Gali pamėginti jai padėti susirasti draugų, kuriems nerūpės jos išvaizda, kurie patys neidelūs. Kai visi lygūs, bendravimas nuoširdesnis. O ji tada neturės laiko mąstyti apie išvaizdą ir svorį. Treniruoklio nereikia. Įžeisi. Geriau padėk jai susikurti stilių, pasijusti gražia, susirasti naują užsiėmimą smile.gif
Atsakyti
Norėčiau paklausti. Mergaitės ūgis-157 cm. o svoris-40 kg. (12,5 metų),ar svoris ne per mažas? g.gif (nes labai pregyvena, kad labai liekna...kad mazai sveria ir t.t.). 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Twista: 23 vasario 2006 - 11:42
Padovanojus treniruoklį tu gali ją įžeisti. Esi tikra, kad ji nepamanys "aš tokia stora, kad net žmonės su manimi nenori bendrauti ir dovanoja treniruoklius, kad numesčiau savo pilvą"?
Šeip teisybę pasakius, tai mano svoris 55 kg, o ūgis 1,71 m. ir sau esu labai normali. Nemanai, kad ją reikėtų tiesiog įtikint, kad ji yra graži? smile.gif
[/quote]
Reikes pabandyt.
Atsakyti
Mano sunus irgi ''storoliukas'' 135/37.400 ir jam beveik 8 metai. jis labai pergevena. Vaikai kibino ir jis iskart musasi. verysad.gif o kibina 10-12 metu bernai (ir ne po viena). Jis nori sesti i dieta. Gal kas nors patartumet ka man daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2005 02 04, 00:55)
Galvojau, kurioje forumo dalyje atidaryti šią temą... Viena vertus, tai psichologinė problema, tad gal vertėtų apie tai kalbėti prie klausimų vaikų psichologui... Kita vertus, gal prie vaikų mitybos... O gal prie šeimos sveikatos, sporto ir dietų... Visgi nusprendžiau užklausti prie atitinkamos amžiaus grupės... Matyt, ateina laikas, kai vaikas pradeda KRITIŠKAI vertinti savo išvaizdą. Net nežinau, ar noriu patarimų mitybos reguliavimo klausimais, ar sporto, ar a la psichologinių "mylėk save tokį, koks esi". Greičiausiai norisi pamąstymų iš tų mamų, kurios su šia problema jau susidūrė. Kada jūsų dukra, o gal sūnus, pradėjo pergyventi dėl savo išvaizdos, susirūpino, ar yra graži (gražus)?

Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Klausinėja manęs, ar aš irgi pradinėse klasėse buvau "su žandais". Na taip, "pamečiau" juos gal tik vienuolikos... Po to, kai jau kiti ėjo "pilnyn", tapau "šakaliuku", kuriuo ir nepalioviau būti (pvz. dabar esu 172/57). O mano dukra nenusiteikusi tiek laukti. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?

Kaip Jums sekasi? Praėjo metai. Idomu būtų sužinoti kaip tavo dukrytė jaučiasi dabar. Gal jau išstypo? biggrin.gif
Atsakyti
va va. ISpradziu grazi mergyte, poto tik zandziukai putlus, poto apvalute, poto kaip minkstaliukas...O poto "mama as nevalgysiu to saldainio, ir taip stora" ... vienzoxD
Papildyta:
va va. ISpradziu grazi mergyte, poto tik zandziukai putlus, poto apvalute, poto kaip minkstaliukas...O poto "mama as nevalgysiu to saldainio, ir taip stora" ... vienzoxD
Atsakyti
Labukas:)
Mano sesers seimoje yra kur kas rimtesne problema, jos dukrele, 142/45. Na tvirta mergaite, tokia neistezus, bet kieta smile.gif Ir kaip manote is ko ji sulaukia repliku apie savo svori? Taigi is savo mamos pirmiausia. Va cia manau yra pati baisiausia problema kai visos geros tetos, mociutes, mamos, ka jau kalbet apie brolius ir seseris vaikui kala i galva, kad jis yra storas... To pasekoje ir atsiranda nepasitikejimas savimi, savo kuno gedijimasis, tarsi maisto atsisakymas, vengimas, bet po to nesusilaikymas ir suslamstimas savo porcijos pries miega... Visos zinom prie ko tai gali privesti. kai paklausi mergaiciu serganciu anoreksja, kodel nevalgo, atsako kad as stora... Klausi kas tau tai sake, kas tau pirma kart tai pasake, atsakymas - mama, mociute, teta... Atrodoviena replika, viena pastaba, gali vaiko mintis sujaukt beveik negriztamai.
Tad lik tvirta, mylek savo vaikeli, palaikyk ir sugalvok, kaip graziai uzmaskuoti, ta apvaluma, ar tiesiog idek kiek mazesne maisto porcija, pirk maziau saldainiu. Bet jokiu budu neakcentuok jos svorio ir neleisk kitiems suaugusiems zmonems to daryt smile.gif Sekmes ir pirmiausia sveikatos tau ir tavo burbuliukei smile.gif
Atsakyti
Kai ūgis apie 170-172 tai idealus svoris yra 55-60 kg (55 - kraštutinis svoris, t.y. 54 jau per mažas). Svoris turbūt dėl nepasitikėjimo savimi nelabai kuo dėtas, gal tiesiog mergaitę kažkas įskaudino dėl jos išvaizdos. Aš pati sergu anoreksija ir žinau, kaip baisiai ankstyvoje paauglystėje skamba pastabos apie išvaizdą. Aš dar dabar žodis į žodį pamenu ką man sakė, kai man buvo 11 - 12 metų.

Ar svoris normalus nustatoma pagal KMI (vyresniesiems) ir poliklinikose gydytojos turi lenteles, kur rodoma, koks svoris normalus (kažkokios ten procentilės).

KMI=svoris (kg) / ūgis kvadratu (metrais)
Normalus KMI - 18-25
Jei KMI < 17,5 - svoris per mažas ir dažniausiai tokį svorį turi nesveiki, anoreksija ar kitomsi ligomis sergantys žmonės (vaikų KMI visada gali būti mažesnis, nes jie dar auga)
Jei KMI > 25 - reikėtų susirūpinti, nes tai jau per didelis svoris.

Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 02 27, 12:55)
Kaip Jums sekasi? Praėjo metai. Idomu būtų sužinoti kaip tavo dukrytė jaučiasi dabar. Gal jau išstypo?  biggrin.gif

Šiek tiek galbūt biggrin.gif Griežtai ribojam saldumynus, miltinių bandelių išvis neperkam. Stengiuosi sužiūrėti ir įspėti, kad močiutė savo papratimu neprikeptų blyniukų ar neįkrautų per didelių porcijų. Nebaru už nesuvalgytą maistą, netgi savotiškai skatinu "palikti", nors iš mažens buvom įpratinę lėkštę palikti švarią. Jau nustojo įkyriai klausinėti "Ar aš nestora?", dabar juokina, kaip ateina įsispraudusi į sijoną, į kurį jau nebeįlįsdavo prieš keletą mėnesių, ir vaidina doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, ilgai galvojau ir as nusprendziau pasisakyti. As pati kai buvau maza, tai buvau tookia minkstute, na ne storule, bet minksta (pilvukas ir visa kita), valgiau viska kas po ranka papuola, grietine saukstais po litra, mama sake, kad mociute juokaudavo, kad reiks saldytuvui spyna ideti, bet paauglystej isstypau ir pradejau kompleksuoti del kudumo, valgiau lygiai tai pat daug, bet nu neaugo tas svoris ir dabar tas pats 170/50, na tokia kaip ir normali, bet jei nors truputi sumazinciau maista iskart kristu svoris, dabar tai istisai kramtau ir tikrai kiekviena diena skanestai (sausainukai, ledai ir kt.). Dabar mano dukrytei ta pati problema, jai 7m.6men. jos ugis 125, svoris 27.5, na nezinau, bet man atrodo laaabai daug (gydytoja irgi pusiau juokais pusiau ne pasaake, kad svorio tikraaai netruksta), nors ji labai grazute, tokia aktyviste, tikrai ne leta, net labai daug judanti, visur dalyvaujanti, bet na va, buvo viskas normaliai (ne kudena, minkstute, bet ne kaip dabar), bet siais metais po mokyklos grizdavo pas mociute, o as ja vakare is darbo paimdavau, tai va mociute ja ir maitindavo, na suprantat labai jau stengesi, skambindabvo man i darba ir sakydavo- zinai, kaip gerai jinai siandien pavalge!<net dvi lekstes sriubos suvalge, tai taip ir budavo mociute ja skatindavo valgyti, lepindavo, vis skatindavo karmsnoti (neduokdie suplones, nors jai toli grazu...), pradzioj nemaniau kad tai bus problema, bet paskui pastebejau, kad kazkaip ji valgo ir nebejaucia saiko, na tiesiog kiek idedi tiek ir suvalgo, ipilsi viena lekste sriubos, gerai, ipilsi antra irgi suvalgo, dabar ji pareina namo po mokyklos ir as dabar po truputi pradejau reguliuoti ta maista, bet nezinau dar kolkas ne kas, ka daryti??? Valgo jau normaliau, bet turbut taip greitai tas svoris nekrenta...Kazkaip save guodziu, kad isaugs kaip ir as isaugau, juk as dabar liekna, beje jos tetis taip pat labai kudas 200/75, kazkaip visi gimines tokie smulkiakauliai (ji irgi smulkiu kauliuku, gime isnesiota bet nedidele 2800kg/51cm), gal mano mama kiek minkstesne, bet tai tikrai nestora (vaikysteje buvo super liesa, papilnejo tik paauglystej). Nezinau, manau, kad kreiptis i dietologa dar tikrai per anksti, bet atkreipti i svori ir bandyti pakoreguoti reikia, beje kartais geriau, kad ir truputi skaudoka tiesa, nei svelnus melas. As dukros nepeikiu, bet pasakau, kad svori reikia priziureti ir nera reikalo valgyti istisai skanumynus.
Atsakyti
Na, mamytes, kur prapuolet ??? ax.gif biggrin.gif biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Na, mamytes, kaip jusu mergytes???? gal jau isstypo kuri??? rasau, "mergytes", nes galvoju, gal berniukai maziau kompleksuoja del svorio, o va mergaitems tai pastioviai dabar grudama, kad reikia buti kaip barbems, kuo kudesne tuo geriau...va praeita diena mano dukryte grizo is drauges gimtadienio, tai sake, kad drauge viesai (t.y. prie visu susirinkusiu vaiku) pareiske, jog ji yra pati kudziausia ir graziausia, o va maniske pati storiausia verysad.gif ta jos drauge tikrai labai kuda, bet jinai kaip save prisisziuri, na atrodo kad minta tik agurkais, nes tiek daug produktu kuriu ji nevalgo.....as jau nesneku apie saldumynus, bandeles ar ka kita, nes tai kas riebu arba eina i kuna ji nevalgo schmoll.gif , tai zinoma ji kuda, o mano va, viska valgo kas valgoma blush2.gif doh.gif na, as irgi tokia va maza buvau ir ka...ir dabar tokia pat edrune, bet....kudena. As kazkaip kai augau, tai niekam net i galva nesaudavo, kad vaikas gali kompleksuoti del svorio, atvirksciai visi dziaugdavosi, kad as va kokia sveikute, "zandukai plysta", grazi mergyte kaip uogyte....na o dabar...kazkokia nesamone g.gif negi dabar mano net 8 metu neturinti dukryte turi pergyventi, nes jos uzpakalis neatitinka standartu ar ten pilvas per didelis.... g.gif schmoll.gif as manau, kad ji isaugs, va kitais metais gal ziuresiu i kokia aerobika vaiku leisiu, bet na nenoreciau, kad mano vaikas dabar jau taptu maza dama, kurios gyvenimo tikslas graziai atrodyti, buti lieknai ir patraukliai, as jai paaiskinu,kad as taip pat buvau minksta ir kad tai nereiskia jog negrazi, gali butio ir apvali labai grazi...taip pat pasakiau, kad is savo patirties galiu pasakyti, kad vaikai labai daug kartu keiciasi ir grazus vaikas nelygu grazus suauges (toli grazu), nemazai mano draugiu kurios dabar superines panos mazos buvo tikri bjaurieji anciukai, o ka jau kalbeti apie paauglyste...na o dabar visi vyrai atsisuka, kai jos praeina....kolkas atrodo viskas dar gerai eina, ji nekompleksuoja ir nemano kad yra negrazi ar labai stora, ji dar vaikiska pas mane, su zaislais dar zaidzia i mokykla vis koki nusitempia doh.gif , bet bijau, kad kai ateis paauglyste ir jai prades rupeti berniukai gali rimtai sukompleksuoti.... verysad.gif verysad.gif noriu tinkamai paruosti ja tam periodui, gal kas turit kokiu patarimu????? aciu..... mirksiukas.gif
Atsakyti