Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti nuo čiulptuko ? 2 dalis

Na mes prieš mėn. gulėjom ligoninėj, tai gydytoja pamačiusi, kad mes su soske griežtai išrėžė, kad bus problemu su sąkandžių ir atsiras šveplavimas (beje vyresnėlis čiulpė soske iki 2,2m. tai turim tikrai problemų su s ir š, bei r raidėm) taigi nusprendžiau, kad vos tik pasveiksim rimtai susigriebsim ir mesim lauk tą soske, bet ką Jūs manot mažoji vos tik grįžom namo vakare vaikščiodama atsidarė šiukšledėže ir išmetė tą gėrį, galvojau bus problemų kai reiks naktį eitį miegoti, bet tos problemos tebuvo tokios, kad ilgiau vartyudavosi ir truputį zyrzendavo, bet kai pakalusdavau, ko nori sakydavo: lenoriu (reiškia; nieko nenorių) taigi po to man kilo mintis, kad vaiką reik nuteikinėti po truputį tam ir patį įkalbintį soskę išmesti.
Atsakyti
Musu mazoji pati kaip suejo metai neimdavo is pradziu lauke, o po to ir nakti. Kaip jai buvo 1m4men is vis neeme smile.gif
Atsakyti
musu soske kai buvo 2 metukai, issnese pelyte lotuliukas.gif uz tai atnesdama saldaini.. blush2.gif na, tai be problemu atsisake.. bet va, kaip su buteliuku.. iki siol pries uzmigdamas reikaluja blush2.gif doh.gif
Atsakyti
maniskis irgi labai lengvai atprato,vakare atsigules kandziojo kandziojo kol prakando truputi virsunyte,ir viskas,ta vakara buvo truputi susigraudines,bet uzmigo ramei.Kita diena dar kartais prisimindavo savo tiute,bet i burnyte nabedejo,taip lengvai ir atpratom tongue.gif .
Atsakyti
maniske jau koks pusmetis,gal net daugiau kaip pamete tiute,tiesiog turejo vienintele,kuri patiko ir tiko ir vaziuojant pamete.Is pradziu maniau ,kad sunkios naktys bus doh.gif bet nieko,ramiai praejo,nors jei ka vyras turejo nupirkes atsargine,bet taip ir neprireike doh.gif
Atsakyti
mano sesuo netyčia atpratino mano mažiu smile.gif , buvo anytos 50-metis, tai paprašiau sesers kad vakare pažiuretu mano mažajy ir užmigdytu smile.gif

mes grįžtam su vyru namo, žiurim mažius miega be soskės blink.gif ,
klausiu sesers kaip cia taip, o ji, tai ka reikėjo su soske migdyt lotuliukas.gif , pasirodo ji jos nerado, ir pamanė, kad mes be jos jau migdom lotuliukas.gif , nuo to laiko mažiuj jos nebereikejo ( tada jam buvo 1.2 men) thumbup.gif
Atsakyti
Kaip Jus atpratinot savo vaika nuo ciulptuko?mano dukryte 2.5 metu neuzmiega be jo.
pasidalinkit savo patirtimi.
Atsakyti
Aisku, mano atsakymas nepades, bet noriu pasakyti, kad velokai susigriebet. blush2.gif
Nuo metu iki pusantru tokie procesai atliekami.
Siaip ar taip, sekmes. 4u.gif

P.S. Mano visi pazistami atpratino taip: pasake vaikui, kad jis jau didelis, o ciulptukai reikalingi maziukams. Nupirko baliona su deguonim (kur kyla), pririso ant virves ciulptukus ir paleido i dangu su vaiku kartu, sakydami, kad ciulptukai keliauja pas mazus vaikucius. mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai problemos nematau smile.gif Maniskaim 2.4, uzmiega su tute, po to istraukiu (arba pats isspjauna). Miega didziaja nakties dali be soskes, kartais paryciais paparaso. Tikrai neplanuoju nieko jega daryti. Siaip, ciulpimo refleksas dingsta tarp 2,5-4 (!!!) metu. Jei neduodi vaikui ciulptuka, gali pradeti ciulpti pirstus, plaukus, pagalves krasteli ir t.t. Man to tikrai nereikia. Kol kas riboju bandymus gauti ciulptuka dienos metu, nors kartais pasiduodu, nes matau, kad jam REIKIA, dazniausiai, kai buna pavarges ar serga. Po truputi pats atsisakys.

O is "prievartiniu" budu man gal labiausiai patinka variantas biski ciulptuka nupjauti, kad nesiciulptu smile.gif Nes vaika ikalbeti ismesti ar atiduoti suniukams-kaciukams-maziukams, aisku, galima, bet jis ne tiek samoningas, kad jo momentinis sutikimas issiskirti su ciulptuku veliau jam butu didelis argumentas wink.gif O taip - ciulptukas kaip ir yra, bet "sugedo", nes "tu jau didelis..." smile.gif

Ir taip, pamastymui: daugelis tevu is pradziu pratina prie ciulptuko, po to nuo jo atpratina; pratina prie sauskelniu, po to velgi bando atpratinti; pratina ant puodo (nors ir per kancias didziules)... ir t.t. O is esmes - visa tai yra paprasta fiziologija ir psichologinis procesas, kai vaikas subres, pats lengvai atsisakys ciulptuko, ses ant puodo ir t.t. Tik mamai kanciu bus maziau wink.gif
Atsakyti
Nanuk patarimas labai grazus, bet kazin ar vaikas suvoks taip, kad nebeverktu vakarais. Is kitos puses graziai atsisveikinsit ir isskraidinsit, vakare gal paverks bet neturesit ka duoti, pakentesit ta vakara, o kita savaime nebereiks. biggrin.gif As manau, kad 2.5 jau pakankamai didelis ciulptukui, reikia meginti atsisveikinti, nes ciulptukui noras gali nedingti ir iki mokyklos, zinau pavyzdziu lotuliukas.gif

As norejau siulyti Rodinkos mineta buda, nupjauti ciulptuka. Jis kaip ir bus, tik nelabai patogus ciulpimui, tad manau, kad turetu be isteriju atsisakyti per kelias dienas. Pradzioj manau, kad ciulps ir ta nupjauta, bet vargu ar patiks. Mano atsisake budamas 17 men. Kai stipriai prasikando papki, specialiai nepirkau kito, tas jam nepatiko, tad po minutes ciulpimo be nervu padedavo i sali. Papkis visuomet buvo padetas prieinamoj vietoj, gal po 5 dienu visai nebeliesdavo.
Atsakyti
Aciu labai visoms uz patarimus!
bandysim jais pasinaudoti:)
Atsakyti
na mes papy pradejo ciulpti tik nuo 6 men nes labai kalesi dantys ir vaikas susikisdavo merliuka i burnyte o soskia uzsikizdavo ir rankyte prisilaikydamas bruzino kad nesaudetu. tai iki metu panasei ir miegodavo naktim daugau nebereikedavo , po metu ziuriu kad kuo toliau tuo labiau jai vis is burnos neistrauksi nors daba isideda i kisenu ir nesioja per diena iki pietu miegelio ar naktinio na jai uzeina pykcio debeselei jis issitrauke ir bando nusiramniti. Bandem kelis kart ciultuka mesti i toleta pats imete nuleido vandeny padare ate ate bet kaip atejo laikas miegelio didziausios asaros mama vedasi atgal i toleta rodo trauk jam papy ir viska verkia didzausiom asarelem nu tai kur tu cia vaika rikdysi pralauki pusvald matai kad jokio pasikeitimo ir eini ieskoti kito smile.gif) gerai kad keli namuose doh.gif ir manau kad nereikia forsuoti ateis laikas atsisakys grazei pats smile.gif) kitos patepa kokeis pipiriukais papi buna nebeskanus ir duagiau neiima smile.gif
bet tas sugede papis manau thumbup.gif varijantas
Atsakyti