Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti nuo čiulptuko ? 2 dalis

as savo lelių iki dabar maitinu (1,4m) ir čiulptuko tik prieš pora sav. atėmiau, o daviau todėl, kad kaip ir sakiau, pati maitinau, jam patiko čiulpti krutį, aišku to pieno jam tiek nereikėdavo, tai jis ji atpildavo, springdavo ir vėl čiulpdavo, tai tada man seselė patarė duoti čiulptuką.Dabar kaip čiulptuko neturi, tai man spenelius nugraužt baigia ko anksčiau nedarydavo, bet kadangi jis jau pakankamai didelis aš jam pasakiau, jei taip darys pienuko negaus, tai kaip ir aprimo smile.gif bet kaip vaikui kokie pora mėnesiu manau to neišaiškinsi blush2.gif bet tai kiekviena mama žino, kaip jei geriau savo vaiką auginti rolleyes.gif
Papildyta:
paskaičiau prisiminiau mūsų dingusius papsius (čiulptukus), tai nei vienas iš tryju neatsirado, tik mano rankinėje vienas yra, į prisiminimų dėžutę dėsiu:) bet aš ne apie tai......tai va pas mus tų papsių namie kaip ir nėra, bet nuvažiuojam pas mažą pusbrolį domo, ten jis pamatė ant stalo papsi, žiūriu ką darys, tampe tampe žiūriu į burną kišt nori, sakau ką darai, o jis staigiai tą papsį meškiukui kyša ir sako aaaaa, migdo gi jis jį biggrin.gif gudrutis, bet šiaip neverkia, neprašo iš pusbrolio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretux @ 2008 04 07, 18:33)
na kodel taip ziauriai? juk ne is burnytes atimi? tiesiog ismeti ir viskas mirksiukas.gif O metukai nera taip jau mazai, tokio amziaus savo vaikuti as ir nuo ciulptuko atpratinau ir antpuodo pradejau sodinti ir pradejau mokinti paciai valgyti. As manau kad vaikuti reikia kuo anksciau visko mokyti thumbup.gif o kas liecia ciulptuka, tai aiskus jei vikui nera poreikio tai manau nera reikalo jo ir duoti. tarkim tos mamos kurios pacio nemaitina vaikelio tai manau jos ir neturetu duoti ciulptuko...na bet cia tik mano nuomone mirksiukas.gif

Kaip tik atvirksciai.Kai kudikis valgo is buteliuko,jis pasisotina daug greiciau,taciau ciulpimo refleksas nepatenkinamas per toki trumpa laika,tokiu atveju duodamas ciulptukas-ciulpimo refleksui patenkinti,o ne rekiancia gerkle uzkimsti.
Na as esu tokios nuomones,kad vaikas turi pats suvokti,kas ir kodel su juo daroma.Man priimtiniau butu ''atiduoti'' tiute kitam kudikeliui,pamesti,patiems prakirpti.Vaikas turetu pats suvokt,kad su tiute kazkas atsitinka,jos nebera,o ne siaip sau dingsta.Vaikai gudrus- o jei ryt dings megstamas zaisliukas,poryt kaciukas,ir t.t. blush2.gif
Atsakyti
Mes čiulptuko atsisakėm pasitaikius pirmai progai. Buvo mažajam metukai ir mėnuo su viršum, kai man reikėjo išvykti į universitetą dėl mokslų, o jį pasiėmė pasaugoti mano teta ir netyčia namie pamiršo vaikis čiulptuką. Visą dieną buvo be jo, o kai vakare grįžo namo aš jam jo nebedaviau. Kas keisčiausia jis jo visai nepasigedo kol nereikėjo eiti miegoti, ir tai zirzimas buvo daug mažesnis nei tikėjausi g.gif gal kad išvargęs buvo po dienos. Po savaitės buvom svečiuose pas mažą leliuką ir maniškis vis taikėsi nugriebti jo čiulptuką ir įsikišti sau burnon doh.gif bet atėmiau ir pasakiau kad čia leliuko. O po mėnesiuko susitikus kitus leliukus jis jų čiulptukams jokio dėmesio neparodė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(coffeeLATTE @ 2008 04 03, 22:26)
musiskei 1m7men, neisivaizduoju uzmigimo be soskiu (viena burnoj, kita rankoj).. Stengiuos diena neduot, bet buna kad pamato kur padeta ir viskas tada, turi duot nes susitart neiseina... turim 8, nes buna kad nakti pabunda ir zirzia, nes reikia tu soskiu, o jos ismetytos buna, tai turim "atsargai", nakciai, kad nereiketu degt sviesos ir ieskot.

pomidorai2.gif
Atsakyti
Mano mazoji buvo tikrai pripratus prie tiutes nors gaudavo ja tik eidama miegot... Maniau oi bus sunku mums skirtis doh.gif Bet viskas labai naturaliai priejo pabaiga: tase tase ji ta ciulptuka pries uzmigdama ir nukando galiuka... Nedaug nukando, bet jau efektas ciulpiant ne tas lotuliukas.gif nu ka - sugedo tiute, pasidare kaka.... ji dar kokia diena ja pasinesiojo, paskui sako " Mama, kaka tiute!!!" ir ismete i siuksliu deze...
Na pirma naktele buvo su keliais prabudimais, atrodo kad pamete ja, iesko praso, kad as duociau, bet sakau gi ismetei ja doh.gif Antra nakti 1 kart prabudo, o 3 jau miegojo be prabudimo... thumbup.gif dar kokia savaitele vis atsimindavo kad turejo tokia drauge tiute, bet jau ramiai taip...
Taip ir atsisveikinom mes su viena vaikystes dalele drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes soskės atsisakėm beveik 2m. Ką galiu patarti mamoms, padarykit tai kuo anksčiau. Nutaikykit progą ir riškit, nes kuo toliau, tuo bus sunkiau. Mažyliai darosi vis protingesni ir vis ilgiau prisimena. Maniškė dar ir dabar atsimena, nors trečia savaitė baigiasi doh.gif Pradžioje buvo didelis miego sutrikimas, nebemiegojo dienomis. Paskui apsiprato. O su čiulpimo refleksu pas mus nebuvo nieko bendro. Jai soskė buvo, kaip rūkančiam cigaretė. Įprotis. Viena jau buvo prakąsta keliose vietose ir šiaip susidėvėjusi, bet vis tiek tiko doh.gif Ir nešiodavosi ją ištisai burnoje ir kalbėdavo su ja, ir jei paimdavai didžiausia isterija kildavo. Brrr kai prisimenu...
Atsakyti
is karto labai atsiprasau jai tokia tema kur nors yra 4u.gif
kazkada ja skaitinejau,o dabar perziurejau visus puslapius ir niekur neradau...
taigi mamytes tos kuriu vaikuciai,labai draugavo ar draugauja su ciulptukais..kaip sekes atpratint? g.gif

maniskiui 2metai ,vakar ismetem ciulptukus i upeli,pats ismete .vakar uzmigo pakankamai dar greit,bet nakti pabudo 2 kartus ir po valanda daves musu lovoj unsure.gif .o sendie pietu miego nesiteike miegot nors isparpdavo po dvi valandas..jau miega tikiosi bus ramesne naktis ax.gif

o kiek laiko jusu vaikuciai buvo neramus be papkiu ,ar greit pamirso?aciu 4u.gif
Atsakyti

na mamytes patarkit,pasidalinkit patirtim blush-anim-cl.gif
Atsakyti
: sveikutes.Mano dukrytei 2 metukai.Sukom galvas,kaip atpratinti nuo ciulptuko.Bet viena vakara ji prakando savo brangiausiaji daikciuka.Mums net plaukai pasisiause,kaip dabar ji elgsis,juk be ciulptuko-dienos ne vienos!Ir ka jus manot?Ogi pasidejo tutiuka i stalciu ir nuejo miegoti.Puikiai ismiegojo visa nakti!!!!Veliau tik prisimindavo ir pasakydavo:Mano tute suplyso...Dabar net neprisimena jos Tokia musu tutiuko metimo istorija.Sekmes jums mirksiukas.gif
Atsakyti
paskaitinek cia - http://www.supermama...t nuo ciulptuko
Atsakyti
mums dar nebuvo 2metu tai as nukirpau blush2.gif taip kad i burna negaletu isidet vis krisdavo tai uzmigdavo rankoj laikydamas ciulptuka o paskui pats ismete, o kas del miego tai gal pora naktu blogai miegojo o paskui viskas susitvarke 4u.gif
Atsakyti
mes su ciulptuku dar draugaujame blush2.gif bet tik naktim, daznai prabunda nakti jo ieskoti, kai iskrenta is burnytes, tad kol kas dar draugausime, nes miegelis ramesnis buna ax.gif
Atsakyti