Įkraunama...
Įkraunama...

Ar moteris, "sėdinti" namie, nedomina vyro?

QUOTE(Heidėja @ 2007 03 02, 16:53)
Didžioji - 5, mažei greitai bus 2 metukai.
Iki paauglystės mums dar toli blush2.gif

Iseitis yra visada: abi i darza arba aukles samdyt, o pati i darba. Nesuprantu temos ir problemos nematau. Is pradziu maniau, kad jau 15 metu moteris namie sedi, o cia doh.gif Ir patarimai kai kuriu-vos ne primust vyra, palikus siek tiek jegu su vaikais kad galetu pasedet, o pati i trasa (pas kaimyne ar kaimyna). Duprantu, kad uzknisa vienai, bet pagalvok tokia situacija: tavo padetis rokia pati, vaikai tie patys, tik vyras nedirba (nes neranda tipo darbo), arba geria. Dar geriau. Kaip, gal lengviau patapo? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2007 03 12, 20:32)
Iseitis yra visada: abi i darza arba aukles samdyt, o pati i darba. Nesuprantu temos ir problemos nematau. Is pradziu maniau, kad jau 15 metu moteris namie sedi, o cia doh.gif Ir patarimai kai kuriu-vos ne primust vyra, palikus siek tiek jegu su vaikais kad galetu pasedet, o pati i trasa. Duprantu, kad uzknisa vienai, bet pagalvok tokia situacija: tavo padetis rokia pati, vaikai tie patys, tik vyras nedirba (nes neranda tipo darbo), arba geria. Dar geriau. Kaip, gal lengviau patapo? mirksiukas.gif

Išeities ieškojome, su vyru kalbėjome apie auklės paieškas vaikams.Deja, tam reikia nemažas fin.pajamas šeimoje turėti, kad galėtum tai sau leisti. Mūsų atveju, ėjimas į darbą, pinigai mokami už studijas universitete, jų likutis už viską sumokėjus būtų - apskritas nulis ax.gif Tad, kokia iš to nauda? Tik dar labiau būsiu įsitempusi, kad pinigų nėr blink.gif
Vis dėlto, komentuojant temą reikia atidžiau pasižiūrėti, ar aš geruoju savo vyru nepatenkinta, ar nepatenkinta padėtimi, kuri užsitęsė eilę metų, sėdint su kūdikiais namuose unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heidėja: 13 kovo 2007 - 19:09
QUOTE(Heidėja @ 2007 03 13, 19:05)
Išeities ieškojome, su vyru kalbėjome apie auklės paieškas vaikams.Deja, tam reikia nemažas fin.pajamas šeimoje turėti, kad galėtum tai sau leisti. Mūsų atveju, ėjimas į darbą, pinigai mokami už studijas universitete, jų likutis už viską sumokėjus būtų - apskritas nulis ax.gif Tad, kokia iš to nauda? Tik dar labiau būsiu įsitempusi, kad pinigų nėr blink.gif
Vis dėlto, komentuojant temą reikia atidžiau pasižiūrėti, ar aš geruoju savo vyru nepatenkinta, ar nepatenkinta padėtimi, kuri užsitęsė eilę metų, sėdint su kūdikiais namuose unsure.gif

O tai tavo zuikes dar mazos? I darzeli neleidi? Jei leistum i darzeli, tai galetum nors ir puse etato isidarbinti. Ir laiko sau liktu, ir, jei vaikai susirgtu lengviau del darbo (atsiprasyti arba atidirbti, kai pasveiks)
Atsakyti
Sveikos.Nezinau net nuo ko pradet rasyt.Taip as irgi pavargau. pavargau viena tvarkyti visa buiti, rupintis vaiku ir vyru, ir dar dirbti , nors darbas labiau atgaiva. Labai noreciau gerai sutart su vyru, buti grazi laiminga seima, bet mano vyras dar pries vestuves pasake kad buityje nepades, del vaiku toks grieztas nebuvo , bet dabar stai gimus sunui taip pat nepadeda.
Ir matau kad as negaliu viena visko daryti, bunu pikta, vyras vel nesupranta ko as noriu, sako ka as cia jau taip darau kad pavargstu.
Snekemes apie tai sneketa prisneketa, matau kad vienintele iseitis issaugot seima man ir toliau vienai rupintis buitim ir vaiku.bet neistempiu as tiek visko su sypsena ir gera nuotaika. O kad vyro mastymas pasikeistu sunku tiketis.
Ka jus manot apie tai?
Atsakyti
QUOTE(sigizmunda @ 2007 03 18, 20:41)
Sveikos.Nezinau net nuo ko pradet rasyt.Taip as irgi pavargau. pavargau viena tvarkyti visa buiti, rupintis vaiku ir vyru, ir dar dirbti , nors darbas labiau atgaiva. Labai noreciau gerai sutart su vyru, buti grazi laiminga seima, bet mano vyras dar pries vestuves pasake kad buityje nepades, del vaiku toks grieztas nebuvo , bet dabar stai gimus sunui taip pat nepadeda.
Ir matau kad as negaliu viena visko daryti, bunu pikta, vyras vel nesupranta ko as noriu, sako ka as cia jau taip darau kad pavargstu.
Snekemes apie tai sneketa prisneketa, matau kad vienintele iseitis issaugot seima man ir toliau vienai rupintis buitim ir vaiku.bet neistempiu as tiek visko su sypsena ir gera nuotaika. O kad vyro mastymas pasikeistu sunku tiketis.
  Ka jus manot apie tai?

man kilo vienas klausimas: ar kartais nenuvertini savo vyro manydama, kad jis negali pasišildyt vakarienės ar išsiplauti lėkštės pats, pasirūpinti savo drabužiais ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sigizmunda @ 2007 03 18, 22:41)
Taip as irgi pavargau. pavargau viena tvarkyti visa buiti, rupintis vaiku ir vyru, ir dar dirbti , nors darbas labiau atgaiva. Labai noreciau gerai sutart su vyru, buti grazi laiminga seima, bet mano vyras dar pries vestuves pasake kad buityje nepades, del vaiku toks grieztas nebuvo , bet dabar stai gimus sunui taip pat nepadeda.

sigizmunda, suprantu tave. Apmaudu tai, kad tavo vyras jau prieš vestuves aiškiai parodė savo poziciją, kad jam buitis - dzin, matyt mamytės įpratintas ir apšokinėtas buvo blink.gif
O ką nors tavo vyras darosi pats? Pvz.: lyginasi savo rūbus, suplauna indus, bent jau pats pavalgęs, išeina su vaiku (vienas) pasivaikščioti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heidėja: 19 kovo 2007 - 13:50
QUOTE(Heidėja @ 2007 03 19, 14:47)
sigizmunda, suprantu tave. Apmaudu tai, kad tavo vyras jau prieš vestuves aiškiai parodė savo poziciją, kad jam buitis - dzin, matyt mamytės įpratintas ir apšokinėtas buvo blink.gif
O ką nors tavo vyras darosi pats? Pvz.: lyginasi savo rūbus, suplauna indus, bent jau pats pavalgęs, išeina su vaiku (vienas) pasivaikščioti?

Heideja, tu tur but juokauji??? tai gi pasakyta jokios pagalbos! Kokie rubai? kokie vaikai?
Sigizmunda, uzuojauta. pazistu tokia seiminele, tiesiog sirdis plista ziurint i ta mamyte. Ji su sipsena ir stengiasi. As jau senokai gun_smilie.gif visus is eiles. O jam reikia atsipalaiduoti, pamiegoti, padirbeti, pasportuoti, i pirti nuvaryti su draugais. A tiesa valandai paleidzia i dusa issimaudyti! stupid.gif Abieju seneliai vietiniai, bet nepadeda. fool.gif Zodziu, laikykis ir tiek, brungioji.
Atsakyti
Na is as pasipasakosiu.
Maniau, kad esejus i darba viskas bus geriau, turesiu laiko, nueisiu apsiprekinti ir pan. Nifiga man neisdege, kaip pradejo mano lialis sirgti po darzelio (ten jam ivare slapimo taku infekcija). Tai biuletenis po biuletenio, tai sloga, tai otitas, tai vejaraupiai, tai salmonelioze, tai pielonefritas, tai dar kokia nesamone. blink.gif As zinoma vargstu. O mano brangiausiajam dienotvarke nesikeicia nekiek. Paskutini karta sirgo lialius nuo 14 vasario , tik siandien i darza paleidome. ant sienu lipti norisi. quiet.gif
Darau sitaip: einu pas kaimynes (kelias), i darbeli nubegu, po parduotuves pasislaistau, geriausia nueiti duonos ir su 3 setkom grizti. thumbup.gif Smegenys atsigauna biggrin.gif
Apie kaimynes: maniskis labai to nemiegsta, bet kai jam irodziau, kad tai man i nauda - isleidzia. Nauda: kai pasiklausau, kaip jos vargses kapeikas skaiciuoja ir vyru pagalbos visai neturi, tuomet as apsiraminu savaitelei.
Savaitgaliais maniskis miegsta pabuti namie, o man isleikti i svieta norisi. Maziaus palikti nera kam, o jeigu vaziuojame kartu kur nors - tai parsivezame kokia liga (patikrinta unsure.gif ). Jis man sako varyk viena. Na ir kur man vienai varyti su trulu: drauges, kaimynes su vyrais, vaikais. Juk as istekejusi galu galia. Uzburtas ratas ir tiek.
Moralas: kiek mes nesikalbetume su vyrais, jie tikrai nesupraso TO, ka norime pasakyti. jie masto kitaip! verysad.gif Bet kalbeti reikia, daznai. O pagalbos ne prasyti, o reikalauti! Meti vaika ant ranku: pasisveikink su teveliu! o pati kojas i batus ir atia, einu pas kaimyne minutelei be mobiliako! rolleyes.gif
perilgai ir be rysio parasiau ane?
Atsakyti
QUOTE(irina @ 2007 03 19, 17:06)
Moralas: kiek mes nesikalbetume su vyrais, jie tikrai nesupras TO, ka norime pasakyti. jie masto kitaip! verysad.gif Bet kalbeti reikia, daznai. O pagalbos ne prasyti, o reikalauti! Meti vaika ant ranku: pasisveikink su teveliu! o pati kojas i batus ir atia, einu pas kaimyne minutelei be mobiliako! rolleyes.gif

Pritariu tau bigsmile.gif Griežtai su jais - REIKIA ir einu bigsmile.gif Tada sukrunta, kad ir mama, ir namų šeimininkė (laikinai), bet išeit ir mums norisi. Namai, vaikai, buitis - abiejų rūpestis blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heidėja: 19 kovo 2007 - 17:08
QUOTE(Heidėja @ 2007 03 19, 18:06)
Pritariu tau bigsmile.gif Griežtai su jais - REIKIA ir einu bigsmile.gif Tada sukrunta, kad ir mama, ir namų šeimininkė (laikinai), bet išeit ir mums norisi. Namai, vaikai, buitis - abiejų rūpestis blink.gif

Skaiciau knygoje John Grey (berods) "Vyrai kile is marso, moterys is veneros". priekyboje knygos neradau, o gaila, nes maniske dingo draugu rate g.gif tai ten gan kvalifikuotai ir smagiai aprasyta, kad vyrai ir moterys kile is kitu pasauliu, na apstrakciai zinoma. todel ju mastysena yra is esmes kitokia. Jie masto faktais (masinos, doleriai, kompiuteris), o mes emocijomis (vaikai, geles perkames sau, pasikalbeti). Visai idomu paskaityti, tam kad zinoti, gyvenime pravercia unsure.gif tik as senokai ja skaiciau, todel stroinu saviski: daug ka pamirsau tongue.gif . Mes siandien pasikalbejome normaliai, tipo ka gero nuveikei seimos labui ? Paaiskinau, kad pati labai noreciau guleti ant sofkes ir ziureti telika, arba sedeti kompe, tuomet jis tures padaryti mano darbus. visi megsta patinginiauti, ar as ir jis. tai darome tai vienodai! tai jis man cybulia supjauste i sriuba thumbup.gif padejejas! Bet as vakarais vaika visa laika siunciu pas teveli: tavo vaikas - uzsisimk, pati namus tvarkau, valgyti darau, vyna gurksnoju. blush2.gif
O siaip tuos musu vyrus mamytes sugadina, auklek juos paskui pora metu, o gal ir daugiau!!! Kol isauklesi. didis.gif
Atsakyti
QUOTE(irina @ 2007 03 19, 22:40)
Skaiciau knygoje John Grey (berods) "Vyrai kile is marso, moterys is veneros". priekyboje knygos neradau, o gaila, nes maniske dingo draugu rate  g.gif  tai ten gan kvalifikuotai ir smagiai aprasyta, kad vyrai ir moterys kile is kitu pasauliu, na apstrakciai zinoma. todel ju mastysena yra is esmes kitokia.

Skaičiau ir aš tą knygą,bet gal prieš kokius 12 metų, skolinta buvo, tai aišku,per tiek laiko užsimiršo daug kas. Pamenu, kad labai ji manęs tada irgi nenustebino, bet patiko situacijos, kaip į jas skirtingai reguoja moteris ir vyras. Gal iš knygų mokiausi ir tolerancijos visų žmonių atžvilgiu rolleyes.gif
Mudu su vyru taip pat daug kalbamės, stengiausi labai jau nezysti, kokia aš buityje užsiparinusi ir su vaikais ta pati kasdienybė...Veikiu kiek kitaip dabar, stengiuosi progai pasitaikius jį į tą situaciją "patalpinti".O žinai, vaikai su tėčiu visai kitaip elgiasi, jei jis siurbia kilimus,tai net mažoji jam "padeda", stumia dulkių siurblį blink.gif ,o kai tėtis ramiai teliką žiūri,ar laikraštį sklaido, pupos abi šalia knygeles varto,ar kartu ramiai tv vėpso lotuliukas.gif Visai kiti vaikai su juo unsure.gif Kaip jis mėgsta juokauti, džiaugsmas tokius vaikus ir auginti bigsmile.gif
Padėti jis man daug padeda, bet parodyti reikia, pačiam kažkaip sunku suprasti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heidėja: 20 kovo 2007 - 15:01
QUOTE(sigizmunda @ 2007 03 18, 21:41)
  Ka jus manot apie tai?

Žiūriu visų bėdos panašios g.gif Ir pas mane tas pats buvo tik aš po truputi saviškį įtraukiau į buitį , per 20m dabar kartais susiplauna savo indus , rūbų jo visai nelyginu ir niekada nelyginau , nes po vestuvių porą kelnių specialiai sudeginau . blink.gif Tai dabar pats lyginas . Vaikų auklėjime didelis 0, užtat dabar bamba kai panos jo neklauso ir pasako , jei žiūri TV tai žiūrėk toliau , mes ir be tavęs nuspręsti galim. O dabar kadangi labai jau norisi dalyvauti šeimos konferencijose , tai po truputi jau galim susišnekėt.
Aš manau tik kantrybė ir dar kartą kantrybė ,ir meilumas o čia tada jau visko galima pasiekti.
Nepamirškite, kad vyras -tai galva, o moteris -tai kaklas ir kur kaklas sukasi ten ir galva sukasi mirksiukas.gif
Atsakyti