Įkraunama...
Įkraunama...

Ar moteris, "sėdinti" namie, nedomina vyro?

QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 15:23)
Neįmanoma dirbti ir namie, ne ne schmoll.gif

Kadangi jums su teksto suvokimu prastai,pakartosiu-as dirbu namie.Soliariume gyvenime nei karto nebuvau ir neisiu.O pacituoti posto pagrindziancio savo fantazijas-taip ir nesugebejote.
Matyt nu labai norit nedirbt,bet gyvenimas neleidzia-uz tai cia taip marskinius plesot cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2012 09 24, 15:28)
tai jeigu vaikai grize is mokyklos sutvarko virtuve po pusryciu (nuvalo stalus, isluoja, iskrausto indus is indaploves, jeigu jinai buvo statyta), tai cia jisai kaip vietoj namu darbininkes yra?

Jei po saves susitvarko-puiku biggrin.gif .Bet jei pastoviai ruosia tevams valgi ir tvarko tevu kambarius,man tai jau atrodo daugokai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 09 24, 14:57)
Jokiu būdu, nebūtinai. Pilkasis kardinolas - neretai būtų tiksliau.
Juk abu dirba šeimos gerovei. Pvz. diplomatinio korpuso vyrų žmonos taip pat nedirba, bet jų reikšmė yra nemaža, kai reikia atstovauti šaliai ir dalyvauti įvairiuose priėmimuose, oficialiuose ir privačiuose, jos organizuoja svarbius priėmimus, dalyvauja įvairiose veiklose, nors realiai yra NŠ. Žmona yra labai svarbus žmogus. Ir ji turi būti ne kažkokia paika vištelė, kad darytų gėdą ar sužlugdytų svarbius reikalus. Tas pats galioja ir įtakingų politikų, verslininkų, karininkų ir pan. žmonoms. Jos visur kur reikia lydi savo vyrus.

Bet toli gražu ne visos NŠ - diplomatų žmonos. O jei jau grįžtant prie temos, tai jos nėra "sėdinčios namie", net nežinau, ar tikslinga jas vadint NŠ, greičiau - visuomenės veikėjomis.
Vis dėlto yra didelė dalis totaliai savo vardą pateisinančių NŠ. Jos nebūtinai paikos, bet jų gyvenimas sukasi apie virtuvę, puodus, na geriausiu atveju rankdarbius. Štai ką aš vadinu namų šeimininke - moterį, kurios visa veikla yra rūpinimasis namais, vaikais, vyrais. Bet ir tos būna įdomios, kasdien su nauju patiekalu pasitinka... mirksiukas.gif, o kita, net ir 1001 užsiėmimą turėdama bus buka buka ir neįdomi. Taip kad čia taip yra individualu, kad niekaip negali pritempt visiems... Čia moters pasirinkimas - būti NŠ ar nebūti...
Atsakyti
Man tik idomu kaip dirbancios gali sau leisti puse dienos SM sedeti g.gif .Koks ten darbo kruvis? g.gif
Kai tupejau ofise,net per pertraukeles neturedavau laiko prisijungti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 09 24, 15:48)
Man tik idomu kaip dirbancios gali sau leisti puse dienos SM sedeti g.gif .Koks ten darbo kruvis? g.gif

aš šian laisva beveik, juokas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 24, 12:42)
Neretai mane sapnuose aplanko reali situacija, kuria as isgyvenau budama 6 metu. Mano tevai abu karjeristai, gera ja ta zodzio prasme. Kai man buvo 6 metai, pradejau savarankiskai lankyti papildomas pamokas. Pries tai tevai su manimi gerai buvo isstudijave busima marsruta, ne viena karta stebejo mane is sono kaip susitvarkau su uzduotimi. Taigi, duodavo man du talonelius, atvaziuoju iki tam tikros stoteles, paciu saugiausiu marsrutu pasiekdavau mokytoja. Atidirbdavau ir grizdavau namo. Viskas rodos ir OK. Tevai dirba, vaikas savarankiskas, ko bereikia... Bet karta pameciau autobuso taloneli, neturejau su kuo namo grizti. Buvau auklejama, kad negrazu be bilieto vazinetis, vaziavimas be bilieto man prilygo vos ne vagystei. Kaip dabar pamenu stoviu stoteleje ir nezinau ka daryti. Itariu, iglai stovejau, autobuso vairuotojas matyt mane jau pazinojo is matymo, apsukes viena marsruto rata vaziuodamas atgalios pastebejo, jog vaikas iki siolei stovi i stoteleje ir zvilgsniu seka pravaziuojancius autobusus, bet neilipa nei i viena. Islipo, pasiteiravo kodel nevaziuoju, papasakojau, jis nuramino, leido autobusu vaizuoti be bilietuko...

Sakot nei vienas vaikas nesiskunde... Ir as nesiskundziau, duok dieve kad visi vaikai turetu tokias mamas kokia yra mano, bet as jos beveik nemaciau, ji dirbo. Man pavydejo visi vaikai, mat buvau baisiai savarankiska, turejau daug laisves. Valgyti padartyti viena karta nusispjauti, gaminau vailgyti jau budama pirmoke, issikepti kiausini, issivirti bulves, ne problema. Bet viso tai turejo savo kaina. As baltai pavydejau mergaitems, kurias grizusios is mokyklos, ar bureliu, namauose sutikdavo mama su gardziais pietumis, tvarkingais namais, kai galejo kartu paplepeti apie mokykla. Kartais ir mane pasikviesdavo i savo namus, pamenu jausmus, kurie mane aplankydavo...

Iki siol nekenciu dideliu rankinuku, pirmenybe teikiu delninukams. Mat turiu algergija didelem. Mano mama pirkdavo rankines ivertindama ju talpuma, kad tilptu dvi bylos, litras pieno, duonos ir dar ka rasdavo vakare parduotuveje. Sovietiniais laikais parduotuvese vakare nebuvo ka nusipirkti, tai as jau budama pirmoke pradejau pirkti seimai produktus, nes po pietu parduotuvese "ismesdavo" mesos, ar kitu kokiu deficiniu, graibstomu prekiu.

Paradoksas, bet suaugusi, buvau lygiai tokia pat mama, kaip ir manoji. Kalbames su sunumi, kuris jau yra suages, savarankiskas zmogus, klausiu, ar nesijaucia apdalintu... Jis nesiskundzia, juokauja, kaip ir as, mano, jog jo mama pati paciausia... Suprantu, jog kiekvienam vaikui jo mama yra geriausia, mes negalime kritiskai vertinti savo mamu, nepatyre kitos vaikystes, mes dziaugiames tureta.

Bet as su metais suvokiu, kad ta karjera palyginus su vaiku, ka as praradau, nebudama salia jo, neatstos pasiektu laimejimu. Na uzdirbai pinigus, na pelnei savo srityje pripazinima, pagarba, neva realizavai save, bet ar tai tikrai yra tokia jau didele vertybe, kai nematai kai vaikas pradeda tyrineti pasauli, jis tai daro be taves, mato pasauli ne tavo-motinos akimis, o kazkiokio kito zmogaus.

drinks_cheers.gif Taikliai privesta prie paskutinio sakinio. Tik, manyčiau, kad pasaulį matai daugiausia savo mamos akimis smile.gif
Pasaulio matymas susideda iš detalių, kurios pažyra ne vien tiesioginio kontakto metu. Labai svarbu turėtis tą savo požiūrį. Nežinau, ar įmanoma, neturint kažkokių ambicijų, pomėgių...ar ne skurdokas pasaulis matomas tik per gražių, kad ir jaukių, namų, gražaus kūno kultą.
Papildyta:
QUOTE(due drops @ 2012 09 24, 15:48)

PVZ>: yra laboratorijų, kur dirba vienu metu prie vieno reiškinio du kompai. Viens baigia darbą, o kitas dirba. Nieko naujo negalima pradėti, kol nebaigė...kodėl ne SM per tą pusvalandį?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 24, 15:06)
Dieva zi... Aukos sindromas.

Auka ne aš, auka jūs 4u.gif Mano vaikystė buvo laiminga, apgaubta meile ir dėmesiu rolleyes.gif O štai jūs pati pasisakėte, kad trūko mamos.... verysad.gif Ir gyvenime dar bus labai daug tokių, kurie nepritars jūsų nuomonei, žinokite neužteks jėgų visus maišyti su žemėm 4u.gif Stiprybės jums 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(due drops @ 2012 09 24, 15:43)
Kadangi jums su teksto suvokimu prastai,pakartosiu-as dirbu namie.Soliariume gyvenime nei karto nebuvau ir neisiu.O pacituoti posto pagrindziancio savo fantazijas-taip ir nesugebejote.
Matyt nu labai norit nedirbt,bet gyvenimas neleidzia-uz tai cia taip marskinius plesot cool.gif

Komentaras buvo skirtas ne tau, prašom čia nesusireikšminti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 19:59)
Komentaras buvo skirtas ne tau, prašom čia nesusireikšminti biggrin.gif

Jusu fantastinei herojei su mistiniais postais.Kiek suprantu,savo fantaziju nepagrysite? laugh.gif .
Nereikia taip pavydeti kitiems,tada gyvenimas tikrai bus grazesnis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 14:25)
Ale kiek ironijos ir pas nedirbančias. Kuo jums trukdo dirbančios? Tai ir nuo jų vyrai pabėga, tai vaikai nelaimingi, nieko nepasiekę, neprižiūrėti, į narkotikus linkę.... Matyt, ir jautri vieta užkabinta

QUOTE(due drops @ 2012 09 24, 13:34)
Kur cia taip parasyta?Prasom pacituoti...Nes pusej temos savo fantazijas pilstot is tuscio i kiaura cool.gif .Man dirbancios tikrai netrukdo,as pati namie dirbu biggrin.gif

"Buna isnesa uodegas ir nuo jaunu,zaviu,veikliu,pas dar zavesnes "

"O kad vaikai yra nelaimingesni, jei tėvai nuolat dirba ir neturi jiems laiko- tas deja tiesa"

"Kodėl - įmanoma, labai norint. Bet prieštaravau minčiai, kad pakanka, jog vaikas talentingas, pats viską pasieks. Ot ir ne. Nepakanka. Daugeliu atvejų jis bus tiesiog nustumtas į šoną ir laiku nepastebėtas"

"Tiesą sakant, nors neturiu patirties su paaugliais vaikais, esu šventai įsitikinus, kad į labiau linkę vartoti narkotikus, alkoholį "

Tiesa, pamiršau paminėti apie vargšus vaikus-namų vergus. (taip pat tamstos komentaras, kaip ir pirmasis): "Keista,kad ne kurie tevai tikisi,kad vaikas bus vietoj namu darbininkes"

Prašom 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(due drops @ 2012 09 24, 19:24)
Jusu fantastinei herojei su mistiniais postais.Kiek suprantu,savo fantaziju nepagrysite? laugh.gif .
Nereikia taip pavydeti kitiems,tada gyvenimas tikrai bus grazesnis  biggrin.gif

Mieloji, dabar esam 39 puslapyje, kad atsakyčiau teko skaityti vis atgal ir atgal, iki 24 puslapio biggrin.gif Ir dar susirankioti bigsmile.gif Užtrunka. Pavydo nejaučiu, o ir marškinių neplėšau. Noriu aš į tą darbą.... blush2.gif Maniškis turi kategorijas, galėčiau liept eit dirbt reisų vairuotoju, pati sėdėčiau ir pinigus leisčiau, velniop! Aš pati noriu uždirbti 4u.gif Kad ir nedaug, bet vis savi pinigėliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 19:59)
Auka ne aš, auka jūs 4u.gif Mano vaikystė buvo laiminga, apgaubta meile ir dėmesiu rolleyes.gif O štai jūs pati pasisakėte, kad trūko mamos.... verysad.gif Ir gyvenime dar bus labai daug tokių, kurie nepritars jūsų nuomonei, žinokite neužteks jėgų visus maišyti su žemėm 4u.gif Stiprybės jums 4u.gif

Truksta ir tevo, kuris jau 25 metus mires. Visada su juo mintyse pasiklabu. Man zmones svarbus ne del pingu, ar gebijimo man kazka apciuopiamo duoti, o del dvasiniu su jais saitu. As pasiilgstu sunaus, vyro, brolio, sunenu, globotiniu, nes juos myliu. Ir man niekada nebuna ir nebus perdaug laiko, kuri su jais praleidziu. Taip, as esu auka, priklausomybes nuo artimu zmoniu, seimos. Bet jau geriau buti auka, nei bejausme ciurka.

Na su zememis kol kas bandote maisyti jus mane. Siaip, nesusireiksminkite taip, as neturiu tiek jegu, neapkesti kazkoki ten beveidi oponenta, nematuokite kitus savo matais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 24 rugsėjo 2012 - 20:02
QUOTE(Moonte @ 2012 09 24, 19:44)
Truksta ir tevo, kuris jau 25 metus mires. Visada su juo mintyse pasiklabu. Man zmones svarbus ne del pingu, ar gebijimo man kazka apciuopiamo duoti, o del dvasiniu su jais saitu. As pasiilgstu sunaus, vyro, brolio, sunenu, globotiniu, nes juos myliu. Ir man niekada nebuna ir nebus perdaug laiko, kuri su jais praleidziu. Taip, as esu auka, priklausomybes nuo artimu zmoniu, seimos. Bet jau geriau buti auka, nei bejausme ciurka.

Na su zememis kol kas bandote maisyti jus mane. Siaip, nesusireiksminkite taip, as neturiu tiek jegu, neapkesti kazkoki ten beveidi oponenta, namatuokite kitus savo matais.

QUOTE(Moonte @ 2012 09 24, 12:52)
Mano drauges mama, kai jai buvo 15 metu sutikdavo, prie pagrindines, iduodavo smuika ir ji pedindavo i muzikos mokykla. Pati mokyklines knygas parnesdavo namo. Metu skaicius nera cenzas, nuo kurio reikia skaicuoti vaiko veiksnuma

QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 13:00)
O kai man buvo 15 metų, sutikdavau mamą pakeliui:ji iš darbo, aš iš mokyklos, ir  namo kartu pareidavom 4u.gif
Svarbiausia, kad viskas būtų daroma sveiko proto ribose biggrin.gif Bet pasitaiko kraštutinumų (ir ne taip jau mažai....), kai lazda yra perlenkiama į vieną pusę 4u.gif

Vienintelis jūsų postas, kurį "pakomentavau" biggrin.gif Tai ties kuria vieta aš čia jus kalu prie kryžiaus, taip ir nesuprantu g.gif Kvepia atsinešta antipatija iš kitos temos..... g.gif
Atsakyti
Oj, nesimuškit, moteros blush2.gif 4u.gif

Pagalvojau apie tą vaikų vežiojimą - vedžiojimą. Vienas jo privalumų yra tas, kad per tą pusvalandį, sėdėdami mašinoje, mes bendraujame. Tai yra laikas, praleistas su vaiku. Paleisti vieną ir vakare išgirsti lakonišką "gerai" į klausimą "kaip sekėsi, kaip praėjo diena?" - dar spėsiu. Kol kas dar yra atvirumas, ilgi pokalbiai iš širdies, ryšys. Džiaugiuosi tuo.
Atsakyti
Due drops, būkite gera prisukite garsą dėl to darbo, nu baisiai garsiai rekia tas eteris:lotuliukas: išvis kas čia per marazmai vežioti nevezioti,aš negaliu paleisti vaiko man baisu, tai ką dabar aš turiu paleisti ji nes kiti taip daro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 24 rugsėjo 2012 - 20:52