QUOTE(Aimeja @ 2012 09 25, 15:20)
Va tame ir esmė, kad ,,nesiaukoja'' iki tol kol viskas gerai. Ir tas pasirinkimas toks labai laikinas. Kai moteris nusprendžia būti NŠ, kalbam apie vidutinį sluoksnį, dažniausiai būna viskas gerai-vyras išlaiko, pinigų užtenka, pati jauna, vaikai maži, veiklos yra. Bet laikas bėga-vyras gali netekti darbo/susirgti, vaikai užauga ir išeina, pati jau ne jauniklė, sveikatos bėdos, neturėjimas ką veikti, pinigų nėra, pensija tik minimali, nepatenkina visų poreikių. Ir tada jau prasideda kitų terorizavimas , kad ir netiesiogiai-ką man veikti, kodėl per mažai aplanko, kodėl mano tokia maža pensija, tu negali važiuoti gyventi į užsienį, nes paliksi mane, o aš tau paaukojau gražiausius metus.
Rašai taip, lyg tai būtų įprastas dalykas, bet gi gyvenime būna visko. Toji NŠ betkada gali pradėti dirbti, darbų n ir kokių tik nori, gali būti be diplomo, be gražaus CV, tik norėk dirbti ir nevaidink ponios sėdėdama ant šikpuodžio, visada bus ką veikti ir kur užsidirbti. Lygiai taip pat gali vargti tada, kai vyras neteks darbo, o moteris pati veš visą vežimą, net ir dirbanti, bet ar užteks jos pajamų visiems poreikiams? Nėra taip, kad tik NŠ kažkokia užguita vargšė. O jei ji neranda ką veikti, terorizuoja, tai čia gal kokia budulė. Tai dabar turim diskutuoti apie budules? Gal pakalbam apie normalias moteris, su protu ir su galva, o ne su tuščia puodyne ir milžiniškomis ambicijomis.
Tarkim aš pvz. negalėčiau su vidutinėm pajamom šeimoje būti NŠ, be santaupų, be atsarginių pajamų šaltinio. Tai mano nuomone yra trumparegiškumas ir beprotybė. Todėl nelabai suprantu tų NŠ gyvenimo šia diena su vidutinėm pajamom, paskolom ar kai vyro tokia profesija, kur labai daug rizikos netekti darbo, susirgti profesinėm ligom ir pan.
QUOTE(flight @ 2012 09 25, 15:37)
Viena graziausius metus aukoja seimai,vaikams,kita- galbut neidomiam,neikvepianciam darbui. Ne visos gali dziaugtis megiamu darbu ir karjeros galimybemis. Vaikai uzauga,ateina anukai
O kita aukoja netikėliui vyrui.