Įkraunama...
Įkraunama...

Strijos

Tai jau tikrai, kad prevencija sunkiai įmanoma... Viskas nuo odos savybių priklauso.
Atsakyti
Mielos moterys,jeigu nedarysite masažo,nesportuosite ir sveikai nesimaitinsite strijų neišnaikins net auksinis kremas schmoll.gif Jos tik galima užkirsti kelią ir kovoti kol pirma stadija(rausvos),o paskui jau viskas verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(andorinha @ 2010 07 16, 21:00)
gal kas zinote koki stebuklinga recepta, kaip stangrinti pilvo oda?

Žinau ne stebuklingą, bet tikrai veiksmingą: pratimai pilvo presui ir kontrastinis dušas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 23, 15:51)
Tai jau tikrai, kad prevencija sunkiai įmanoma... Viskas nuo odos savybių priklauso.

Pritariu. Mano drauge besilaukdama nieko nesitepe, o as tepliojausi ir Pregnacare ar kaip ten tas kremas nestumo metu nuo striju vadinasi, visokiais drekinanciais ir t.t. ir finale, as po gimdymo visa strijuota, o pas ja nei vienos strijos nors ir nieko nedare doh.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 23, 14:51)

O gal ir nuo genų?Nes pas mano mama,kad ir po 2 gimdymų, nėra strijų ant pilvo, tikiuosi ir man nebus... unsure.gif
Nors ant šonų,ties dubens kaulais turiu kažkiek,ant krūtinės taip pat, nepastebėjau,kada atsirado net...
Atsakyti
QUOTE(Mitsouko @ 2010 07 23, 20:19)
O gal ir nuo genų?Nes pas mano mama,kad ir po 2 gimdymų, nėra strijų ant pilvo, tikiuosi ir man nebus... unsure.gif
Nors ant šonų,ties dubens kaulais turiu kažkiek,ant krūtinės taip pat, nepastebėjau,kada atsirado net...

Niu va, pati parasei atsakyma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitsouko @ 2010 07 23, 20:09)
Žinau ne stebuklingą, bet tikrai veiksmingą: pratimai pilvo presui ir kontrastinis dušas  biggrin.gif

o presas kažkaip susijęs su strijom? g.gif

dėl ko oda yra elastinga? kas tą įtakoja?
gal tiesiog reikia dar daug anksčiau nei pastoji teptis kremais? g.gif
juk strijos atsiranda staigia priaugus/nukritus svoriui, tai odos plyšimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 07 23, 20:00)
o presas kažkaip susijęs su strijom?  g.gif

nežinau, mergina klausė,ar kas žino kokių stebuklingų būdų pilvo odai sustangrinti.
Atsakyti
Odos elastingumas nulemtas genetiškai, jis keičiasi, priklausomai nuo hormonų, amžiaus ir pan.
Galima kažkiek stiprinti kolageno ir elastino skaidulas su rūgštimis, retinoidais, tuo pačiu storinant odos sluoksnį, bet tai nėra 100% būdas išvengti strijų ir su savais minusais.
Geriausias prevencija- švelnus elgimasis su oda, jos kuo mažesnis dirginimas ir švelnių priemonių naudojimas, kad kuo mažiau uždegimo kiltų, tada oda bus natūraliai atsparesnė ir didesnė tikimybė, kad ji pati susitvarkys su atsiradusia įtampa. Bet šiaip, tiek strijų prevencija, tiek naikinimas yra sudėtingi dalykai.

Dėl kontrastinio dušo tai mano nuomonė tokia- gal organizmui kažkiek ir geriau, užsigrūdina, tačiau odai nebūtinai į naudą. Iš pradžių oda pakaitinama- odai labiausiai "patinka" kūno temperatūros vanduo. Karštesnis skatina uždegimą ir sudirgimą. Tada ji yra "šokiruojama" šaltu vandeniu. Dėl šoko ir sudirgimo atsiranda laikinas stangrumo pojūtis.
Išeina panašiai, kaip ir su kremais nuo raukšlių- sudirgina odą, raukšlės laikinai išsilygina, o ilgainiui yra tik dar labiau pakenkiama odai, tad gėrio iš to 0.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 23 liepos 2010 - 20:31
QUOTE(himalaia @ 2010 07 23, 20:29)

Dėl kontrastinio dušo tai mano nuomonė tokia- gal organizmui kažkiek ir geriau, užsigrūdina, tačiau odai nebūtinai į naudą. Iš pradžių oda pakaitinama- odai labiausiai "patinka" kūno temperatūros vanduo. Karštesnis skatina uždegimą ir sudirgimą. Tada ji yra "šokiruojama" šaltu vandeniu. Dėl šoko ir sudirgimo atsiranda laikinas stangrumo pojūtis.
Išeina panašiai, kaip ir su kremais nuo raukšlių- sudirgina odą, raukšlės laikinai išsilygina, o ilgainiui yra tik dar labiau pakenkiama odai, tad gėrio iš to 0.

Nesutikčiau,kad laikinas poveikis. Kontrastinis dušas gerina kraujo apytaką, raumenų tonusą, man oda yra stangresnė ne tik 10 min po dušo biggrin.gif
Be to, niekas nesiūlo piltis ant savęs verdančio vandens...
Tuo labiau kūno oda ne tokia jautri kaip veido,. O sudirgimą ir uždegimą karštesnis vanduo,mano nuomone, sukelia sergančiai, su problemomis odai, o sveikai odai tikrai niekuo nepakenks.
Atsakyti
QUOTE(Mitsouko @ 2010 07 23, 19:19)

pas mano mama irgi nei vienos nera po 2 gimdymo, o pas mane po pirmoje visa oda sutrukinejo, taigi cia nezinia nuo ko priklauso, oda neelastinga ir tiek nors ir tepliojausi viskuo, niekas nepadejo doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 07 23, 21:00)
gal tiesiog reikia dar daug anksčiau nei pastoji teptis kremais?  g.gif

Irgi kazi g.gif
As ir pries nestuma niekada nieko kunui nenaudojau. Duso zele arba muilas ir viskas. Negaliu pakest kuno kremais tepliot, beto ir reikalo niekad nebuvo g.gif
Atsakyti