Mūsų labai mgstamas patiekalas orkaitėj - daržovių troškinys.
Dedu į stiklinį puodą visokių daržovių - morkos, bulvės, žiediniai kopūstai, paprasti kopūstai, paprika, pievagrybiai, salieras. Nu žodžiu ką turi. Pjaustau kubeliais, šiaudeliais. Užpilu sultiniu, prieskonių, truputį aliejaus ir psio. Ai dar apdėlioju rūkytos šoninės gabaliukais kartais. Labai skanu. Valgom su grietine.
Aš tai visada naudoju tą režimą, kai kaitinasi viršus ir apačia, bet pas mane yra dar ir ventiliatorius orkaitėje. Sakykit, kam jis reikalingas?
Nu nesugalvoju, kada jį reiktų įjungti...

Ventiliatorius naudojamas, kad patiekalai geriau iškiltų. Aš jį įjungiu kepdama biskvitinės tešlos gaminius arba kitus kepinius, kur dedu išplaktus baltymus. Pvz. ką tik kepiau varškės apkepą ir kepdama buvau įjungusi ventiliatorių

QUOTE(Aumiga @ 2006 01 11, 13:36)
Aš tai visada naudoju tą režimą, kai kaitinasi viršus ir apačia, bet pas mane yra dar ir ventiliatorius orkaitėje. Sakykit, kam jis reikalingas?
Nu nesugalvoju, kada jį reiktų įjungti... 

Aš naudoju ventiliatorių, kad greičiau iškeptų ir apskrustų

Sveikutes!
Man kyla itarimas, kad jei kas nesigauna, tai ne del orkaites, o del indo kuriame kepamas maistas... Ar galibuti? Gal kas gali paaiskinti stikliniu, keramikiniu, geleziniu ir t.t indu, skirtu kepimui orkaiteje paskirti? Pvz.bandziau karta iskept kugeli stikliniame, tai ne kazi kas gavosi....
Man kyla itarimas, kad jei kas nesigauna, tai ne del orkaites, o del indo kuriame kepamas maistas... Ar galibuti? Gal kas gali paaiskinti stikliniu, keramikiniu, geleziniu ir t.t indu, skirtu kepimui orkaiteje paskirti? Pvz.bandziau karta iskept kugeli stikliniame, tai ne kazi kas gavosi....

savaitgali pabandysiu iškept orkaitėje vištienos filė suktinukus su dž.slyvomis ,graikiškais riešutais ir sūriu.
Gal kas žino kaip skaniai žuvi galima orkaitėje iškept ,gal receptuką

QUOTE(Marinčik @ 2006 02 28, 15:48)
savaitgali pabandysiu iškept orkaitėje vištienos filė suktinukus su dž.slyvomis ,graikiškais riešutais ir sūriu.

Šiandien kavinukėje valgiau natūralų žuvies kepsnį. Padavėja sakė, kad gamintas mikrobangėje. Žuvytė, ant jos pjaustyti porai, svogūnų laiškiukai ir riekelėmis pomidoras. Labai skanu buvo. Gal galima ir orkaitėje.
Linkusi gaminti orkaitėje, nes nereikia stovėti ir prižiūrėti, mažiau riebalų reikia.
Papildyta:
Naudoju įvairiausius indus pradedant stikliniais (gaminu troškinius, lazanijas, netgi vištą kepu0.su jais mažiau valymo.Naudoju silikonines formas, jos aplamai nesvyla.Jų nereikia ir riebalais sutepti kaip visų kitų.
Papildyta:
Naudoju įvairiausius indus pradedant stikliniais (gaminu troškinius, lazanijas, netgi vištą kepu0.su jais mažiau valymo.Naudoju silikonines formas, jos aplamai nesvyla.Jų nereikia ir riebalais sutepti kaip visų kitų.
QUOTE(VaidaI @ 2003 12 21, 12:21)
Sveikos kulinares,
Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes....
Gal galit pasidalinti patirtimi del elektrines orkaites? Pastoviai nesiaiskinu, kokiame lygyje, kokioje temperaturoje, kiek laiko kepti? Ten tu rezimu labai daug... jau pasimeciau, instrukcijos vertimas nenormalus...gal kas naudoja Gorenje pininfarina? Pvz.: kepsnys, kuri norodyta kepti 180 temp., 20-30 min., o mes po valandos istraukeme, jis dar zalias,o virsus suskriudes....

Viena is priezasciu, kodel mesa galejo neiskepti- neikaitusi orkaite. Bet, kita vertus, jei laikei kepsni orkaiteje visa valanda, turejo buti ikaitus- uztrunka apie 10-15 minuciu. Galimas daiktas, uzstatei, kad kaitintu grillius- tai paaiskintu suskrudusi virsu. O galbut kaltas ventiliatorius?
Niekada neapsigausi kepdama 180 laipsniu temperaturoje- tokia, su keliom isimtim, tinka praktiskai bet kam. Kai kuriuos konditerijos patiekalus reikia kepti 200 laipsniu tempertaturoje, mesos troskinius- 120-150 laipsniu temperaturoje. Bet jei abejoji, visada statyk 180 temp.
Praktiskai visada gali naudoti ir unviversalu "virsus-apacia" rezima. Daugelis rezimu naujose orkaitese yra visiskai nereikalingi ir ikisti tik todel, kad tau susidarytu ispudis, kad gauni gera "deal". Profesonalios orkaites is esmes yra triju rusiu- paprastos, kuriose gali tik didinti ar mazinti temperatura; su ventiliatorium (kurios paprastai turi du pagrindinius rezimus- ventiliatorius ir ventiliatorius su garais) ir griliai.
Ventiliatoriai nepadeda pyragamas iskilti ir neapskrudina mesos, bet paspartina kepima. Ko gero, daugelis pastebejo panasu efekta pirtyje- gali sedeti ramiai, bus karsta, bet pakenciama. Taciau jei kas nors ims ir papus tau i oda, atrodys, kad nusideginai. Lygiai taip pat sekmingai gali apskrudinti mesa paliekant orkaiteje ilgiau, ar padidinant temperatura. Ventiliatoriai, nors ir labai patogus, tinka ne viskam- sakykim, didelius gabalus mesos geriau kepti be ventiliatoriaus, kaitra bus tolygesne, neiisdziovins pavirsiaus; kitaip mesos pavirsius gali sudegti o vidus likti neiskepes- gal tau taip ir atsitiko? Be to, dazniausiai ventiliatoriai kepa nevienodai- vienas orkaites kampas kepa greiciau, nei kitas. Iseitis- ipusejus kepimo laikui istraukti ir apsukti skarda ar inda.
Norejau atsakyti ir i klausima apie kokius indus reiketu vartoti orkaiteje. Stiklas ir keramika prastai praleidzia siluma, todel tokius indus reiketu naudoti tik tokiem patiekalam, kuriu ilgas kepimo laikas, kitaip patiekalo pavirsius apkeps, o apacia liks zalia, kadangi indas nespes ikaisti. Jei kepei kugeli ir nesigavo- gali buti, kad tai indo kalte(pabandyk kepti metaliniam inde), bet gali buti - ne koks receptas ar netinkami produktai.
Tikiuosi, si informacija pades. Jei ka- klausk

Saulius
http://manovirtuve.com
Sveiki,
Aciu Sauliui uz info
truputuka man manu pravers
Nesenai isigijome AEG-Electrolux B 9971-5A, kurioje f-ju apstu, o lietuvisko paiskinimo nerasta, tik rusiskai. Tad skaitau sunkiai. Gal kas turi tokia ir gali mane pamokyti, kaip ja pilnai tinkamai isnaudoti ja. nepigiai kainavo, tad nesinori tik vien viena programa naudotis. Yra ten ir mazsis, disysis grilius, ventiliatorus su griliumi, ivairiu lygiu kaitinimai ir t.t Jei kas turi ir moka su ja naudotis, pasidalinkite savo patirtimi. Busiu laaaaaaabai dekinga
Aciu Sauliui uz info

Nesenai isigijome AEG-Electrolux B 9971-5A, kurioje f-ju apstu, o lietuvisko paiskinimo nerasta, tik rusiskai. Tad skaitau sunkiai. Gal kas turi tokia ir gali mane pamokyti, kaip ja pilnai tinkamai isnaudoti ja. nepigiai kainavo, tad nesinori tik vien viena programa naudotis. Yra ten ir mazsis, disysis grilius, ventiliatorus su griliumi, ivairiu lygiu kaitinimai ir t.t Jei kas turi ir moka su ja naudotis, pasidalinkite savo patirtimi. Busiu laaaaaaabai dekinga