Įkraunama...
Įkraunama...

Aštrus skausmas po šonkauliais

o man buna, kad sudiegia kairiajame sone kazkur po sonkauliais - jausmas nekoks, ir dazniausiai pasikartoja, kai sedziu. tada pakeiciu padeti ir praeina smile.gif skaiciau, kad toks skausmas gali buti nuo uzspausto nervo
Atsakyti
QUOTE(krestikas2007 @ 2007 11 05, 23:50)
Sveikos mergaites,

As cia naujoke dar, bet labai daug naudingos informacijos pas jus radau. Aciu!  4u.gif 
Tik nerandu apie mane neraminanti skausma - antra dienele vis padiegia desiniame sone, kazkur po sonkauliais...  unsure.gif Skausmas toks dilgciojantis, padiegia ir nustoja. Tad net nezinau... ar gali cia buti su leliumi susije??  g.gif  Mums 8,2 sav.,  pas gydytoja buvau pries pora savaiciu, paziurejo, viskas gerai. Sekanti kartas po savaites.  Pilvo neskauda nieko, tik va tas šonas po šonkauliais. Labai prasau, parasykite, jei kam panasiai buvo. Pradedu pergyventi, nes tai pirmas nestumas ir tiek daug nezinomybes... Internete nieko neradndu sia tema verysad.gif

Man pacioje nestumo pradzioje (dar tik itariau, kad esu nescia, nes net nestumo testa darytis buvo per anksti) pradejo labai skaudeti desini soni kazkur po sonkauliais. Padarius paprasciausia slapimo tyrima, gyd pasake, kad tikriausiai problema su kepenimis. Isgeriau gyd prirasytu vaistu, kurie nekenkia nesciajai ir skausmas praejo.
Patariu nueiti pas gyd ir issakyti savo nusiskundimus. 4u.gif
Atsakyti
Net keista- skausmas savaime praejo. Kelias dienas labai atidziai rinkausi maista, stengiaus valgyti mazomis procijelemis, vaisiu padidinau (be odeles), svieziu vaisiu sulciu ir kazkaip viskas susitvarke. Nos del to sleikstulio tai aplamai nelengva prisiversti kazka i burna ideti... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(maman8 @ 2007 10 22, 18:00)
nuo sio skausmo as pasitepu fastum geliu ir padeda, nes naktim buna kartais kosmaras, atrodo tuoj nustosi kvepuot kad neskaudetu. gydytoja sake kad sis tepalas nekenkia.

Man irgi baisia skauda nugara desinej pusej, toks vaizdas kaip koks uzdegimas ar radikulitas. Nu aisus skausmas, nei miegot, nei sedet, nei vaiksciot. O jokiu tepalu man naudot neleido Ir to pacio Fastum gelio, nes jis sake per oda patenka i krauja o su krauju per placenta, tiesiai vaikui. Taip ir kankinuosi, nes pas mane skausmas pastovus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulita @ 2007 10 16, 11:09)
Visoms besiskundziancioms skausmu po sonkauliais siulau paskaityti mano atveji:

Pries gera menesi pradejo po kairiu sonkauliu pastoviai degint, perstet, durt - lyg kaktusas po oda pakistas butu. Galvojau, kad skrandzio rugstis, bet paskui pastebejau, kad skauda ir nakti, kai nei valgius, nei gerus esu. Pasiskundziau daktarei - nusiunte kardiograma pasidaryt, itare, kad su sirdimi kasnors negerai. Aciu Dievui, seimos daktare labai gera pasitaike - is karto liepe megztini nusivilkti, pirstais per stubura perejo ir visas problemas atrado.Mano "rugstis ar sirdis" pasirode besancios stuburo bedos. Dabar nesioju spec. ortopedini nugaros-krutines itvara ir jauciuosi daug geriau. Daktare pasake, kad didejant pilvui, kinta mamos laikysena, didelis kruvis tenka stuburui ir jeigu jis dar anksciau silpnas buvo (o mano silpnas nuo paauglystes), tai ivairus skausmai ivairiomis formomis ir islenda. Nervu galunes dirginamos uz tai skausmas ir eina visur.

Dabar supratau kodel ir mane tas skausmas kankina,taigi ir as turiu problemu su stuburu g.gif
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2007 10 18, 10:50)
Visom cia ziuriu desini sona po sonkauliais skauda  g.gif  Man tai daktare sake,kad gali buti nuo kosulio (buvau virusiuka pasigavus) arba vaikiukas apsparde. Toks jausmas,lyg melyne po sonkauliu butu. Ypac,kai pasedziu siek tiek susilenkus (na,fotelyje patogiai isitaisius),pasijaucia. Dar nakti miegot ant desinio sono nelabai galiu-skauda. Jau galvojau,kad gal daktare neteisi,gal eit pas kita. Bet va pasiskaicius,kad visom taip, nusiraminau.

man taip pat skauda desini sona, ypac pradeda skaudeti kai guliu ant des sono arba ant nugaros, pakeitus padeti praeina, manau cia lelius spaudzia (gal inkstus), paskutiniu metu ir kairiji sona pradejo skaudeti, bet dazniausiai kai miegu blink.gif
Atsakyti
O man pradejo skaudet abu nugaros sonus. Bijau, kad nebutu blogai su insktais. Bet tikiuosi, kad cia del didejancio svorio. Ar ka nors kankina ta pati problema?
Atsakyti
o man siandien taip stipriai pradejo skaudeti po des sonkauliais, kad vos kvapa atgavau ir negalejau tiesiai stoveti, gal po pusvaladzio skausmas aprimo, bet kai atsistoju tai truputi dar dabar jauciu verysad.gif vyrasliepia skambinti gydytojai, bet gal cia naturalu, gal leliukas isitaise jam patogu taip buvo ir visai nesijaudino, kad mamytei taip skauda nestuke.gif nors dar mums tik 22 sav ir leliukas tik 20 cm kazkur, tai kas bus kai jis bus daug didesnis doh.gif
Atsakyti
Man ta pati problema, tai nugara, tai šonus skauda jau nuo 17 savaiės, bet kiek tyrimų dariausi nieko blogo nerado. Dėl viso pikto pasidaryk tyrimą šlapimo.
Atsakyti
O man labai skaudejo desini sona, na gal daugiau desine nugaros puse. Paaiskejo, kad didejanti gimda uzspaude slapimo takus ir negali issivalyti inkstas, delto jis issiplete ir dabar skauda. Teks gultis i ligonine verysad.gif
Atsakyti
Sveikos. Aš taip pat vargstu su dešinia puse. Tik man skauda pastoviai kai sedziu - keliom minutem praeina ir vel. Kazkur panašiai ties skrandžiu tik į dešinę pusę. Galvoju gal koks nervas užspaustas. Nemanau kad kazkas labai blogo. Su pirmu nėštumu ten pat skaudėdavo, bet tik kai atsisėsdavau ir pakrypus į šonelį nurimdavo. Šiaip daugiau jaučiau nutirpimą tam šone. Tačiau dabar viskas skaudžiau - atrodo lyg turėčiau mėlynę... schmoll.gif . Kol kas pas gydytoja dėl šios problemėlės nesikreipiau, bet kai nueisiu būtinai paklausiu .... Maža kas ... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamane82 @ 2007 08 17, 12:05)
Žinok man nuo nėštumo pradžios šonus diegia ir nežinau kas yra  g.gif  Echoskopo dar nedariau, nenoriu be reikalo ten tų spindulių visokių, o kraujo tyrimai rodo, kad visi organai funkcionuoja gerai. Tai ir nežinau kodėl man skauda. Nėštumas kaip ir per mažas dar, kad vaikelis diafragmą spaustų..  schmoll.gif

Aš taip pat turėjau tokią problemytę. Įdomiausiai tai, kad tiek pirmą, tiek antrą nėštumą skausmas buvo po kairiuoju šonkaulių lanku vos iki pirmo nėštumo mėnesio pabaigos. Šį kartą nežinojau, kad laukiuosi, tai laksčiau pas gydytojas, darė visų vidaus organų echoskopiją ir nieko negero nerado. Taigi padariau išvadą, jog tiesiog organizmas bando prisitaikyti prie artėjančių pokyčių. Pastebėjau dar vieną dalyką, bet tikriausiai ne aš viena smile.gif Kadangi esu labai liekna ir visą nėštumą tokia buvau, labai aiškiai matėsi kai maždaug nėštumo antrame trimestre pradeda keltis šonkaulių lankas į viršų - padarydamas daugiau vietos vaikeliui. Tokie jie būna ir iš karto po gimdymo, tik vėliau sugrįžta į savo pastovią būseną. Lygiai kaip ir stuburas išlinksta taip, kad būtų pritaikytas nešioti vaikeliui. Beje, stuburą irgi beprotiškai skaudėjo pirmąjį nėštumo mėnesį. Šiaip mano organizmas yra labai jautrus, gal todėl visi pojūčiai man ir pasireiškia aštriau.
Atsakyti