Įkraunama...
Įkraunama...

Kalankė

po ilgo laukimo ir nusivylimo sukrove ir mano kalanke keleta ziedu 4u.gif
Atsakyti
maniske irgi jau suruosusi keleta pumpureliu, gal kaledom prazys wub.gif
Atsakyti
O manoji jau zydi biggrin.gif
Visos nefotografavau, nes ilga ir be lapu beveik. Ji vaistams naudojama mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
OHO tokios dar neteko matyti lens.gif o ka gydot jei ne paslaptis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kis Kis Kis @ 2012 12 08, 00:50)
OHO tokios dar neteko matyti  lens.gif o ka gydot jei ne paslaptis  blush2.gif

Man dave moteris, kuriai virs 90 metu. Ji naudoja ir trynimams ir geria su degtine uzpylusi. Tinka kompresam ir nuo daug ligu. Tiesa sakant, nenusinuodijau dar biggrin.gif Zaizda po operacijos teko ir paciai gydyti ir dar geriu, taip kaip ir ji, bent profilaktiskai. Gal sakysite, kad neprotinga, bet geriu ir kaip priesuzdegimini.
Atsakyti
Karrinta, tur būt jūsų kalankė ne "paleistuvė". Tik jei lapą numesi ant drėgnos žemės, tai lapas apsivaikuoja kaip "paleistuvės". Ir dar - lapai augimo pradžioje buvo paprasti, o paskui darosi tokie su lapkočiu ir keli lapai (kaip nuotraukoje) ?
Jei taip tai ir aš tokią turiu. Irgi gavau prieš keletą metų iš garbaus amžiaus moteriškės.
Sakė būtent ši yra vaistinė. Labiausiai.
Bet kad žydėtų nemačiau. Aš ją vis piaunu rudenį. Daugiausiai atiduodu kam nors. Tada ji man želia keliomis šakomis. Šiemet dar nepioviau ir aišku nepiausiu, nes kai pamačiau žiedus, tai norisi sulaukti.
Atsakyti
blyn, kur man dabar rasti bobute kuri man padovanotu toki stebukleli biggrin.gif
Atsakyti
aš auginu paleistuvę, bet jos visai kitokie lapai
Atsakyti
QUOTE(Kis Kis Kis @ 2012 12 09, 11:59)
blyn, kur man dabar rasti bobute kuri man padovanotu toki stebukleli  biggrin.gif

As auginu iprastais lapais paleistuve(kuri dauginasi ant lapu), bet as Vilniuj ir ne bobute biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringiux: 09 gruodžio 2012 - 12:34
QUOTE(amba41 @ 2012 12 08, 21:53)
Karrinta, tur būt jūsų kalankė ne "paleistuvė". Tik jei lapą numesi ant drėgnos žemės, tai lapas apsivaikuoja kaip "paleistuvės". Ir dar - lapai augimo pradžioje buvo paprasti, o paskui darosi tokie su lapkočiu ir keli lapai (kaip nuotraukoje) ?
Jei taip tai ir aš tokią turiu. Irgi gavau prieš keletą metų iš garbaus amžiaus moteriškės.
Sakė būtent ši yra vaistinė. Labiausiai.
Bet kad žydėtų nemačiau. Aš ją vis piaunu rudenį. Daugiausiai atiduodu kam nors. Tada ji man želia keliomis šakomis.  Šiemet dar nepioviau ir aišku nepiausiu, nes kai pamačiau žiedus, tai norisi sulaukti.

Taip, tai ta pati gelyte, bet ne paleistuve. Dauginasi numetus lapa kaip ir paleistuve. Is vieno lapo isauga ju daug. Kaune link pavasario galeciau pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
O idomu kjaip jos dar vadinasi, paieskojau vaistazoliu knygose - neradau nei vienu nei kitu pavadinimu tokiu, is kambariniu alijosius tai yra.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 12 09, 16:44)
O idomu kjaip jos dar vadinasi, paieskojau vaistazoliu knygose - neradau nei vienu nei kitu pavadinimu tokiu, is kambariniu  alijosius tai yra.

Liaudiskai : Kapitonas, Sanitaras, Veziukas. Tai jau as tiek zinau, bet knygose manau nerasys tokiu pavadinimu. Knygose jos irgi neradau tarp vaistazoliu, bet geliu knygose kazkur kaip Kalanke maciau ir net zydincia biggrin.gif Pamenu, dar senais laikais , mano teta nuo gimdos vezio gere, bet ir chemoterapija naudojo. Isgijo, tik neaisku nuo ko g.gif
Atsakyti