po ilgo laukimo ir nusivylimo sukrove ir mano kalanke keleta ziedu

maniske irgi jau suruosusi keleta pumpureliu, gal kaledom prazys

OHO tokios dar neteko matyti
o ka gydot jei ne paslaptis

QUOTE(Kis Kis Kis @ 2012 12 08, 00:50)
Man dave moteris, kuriai virs 90 metu. Ji naudoja ir trynimams ir geria su degtine uzpylusi. Tinka kompresam ir nuo daug ligu. Tiesa sakant, nenusinuodijau dar

Karrinta, tur būt jūsų kalankė ne "paleistuvė". Tik jei lapą numesi ant drėgnos žemės, tai lapas apsivaikuoja kaip "paleistuvės". Ir dar - lapai augimo pradžioje buvo paprasti, o paskui darosi tokie su lapkočiu ir keli lapai (kaip nuotraukoje) ?
Jei taip tai ir aš tokią turiu. Irgi gavau prieš keletą metų iš garbaus amžiaus moteriškės.
Sakė būtent ši yra vaistinė. Labiausiai.
Bet kad žydėtų nemačiau. Aš ją vis piaunu rudenį. Daugiausiai atiduodu kam nors. Tada ji man želia keliomis šakomis. Šiemet dar nepioviau ir aišku nepiausiu, nes kai pamačiau žiedus, tai norisi sulaukti.
Jei taip tai ir aš tokią turiu. Irgi gavau prieš keletą metų iš garbaus amžiaus moteriškės.
Bet kad žydėtų nemačiau. Aš ją vis piaunu rudenį. Daugiausiai atiduodu kam nors. Tada ji man želia keliomis šakomis. Šiemet dar nepioviau ir aišku nepiausiu, nes kai pamačiau žiedus, tai norisi sulaukti.
blyn, kur man dabar rasti bobute kuri man padovanotu toki stebukleli

aš auginu paleistuvę, bet jos visai kitokie lapai
QUOTE(Kis Kis Kis @ 2012 12 09, 11:59)
As auginu iprastais lapais paleistuve(kuri dauginasi ant lapu), bet as Vilniuj ir ne bobute

QUOTE(amba41 @ 2012 12 08, 21:53)
Karrinta, tur būt jūsų kalankė ne "paleistuvė". Tik jei lapą numesi ant drėgnos žemės, tai lapas apsivaikuoja kaip "paleistuvės". Ir dar - lapai augimo pradžioje buvo paprasti, o paskui darosi tokie su lapkočiu ir keli lapai (kaip nuotraukoje) ?
Taip, tai ta pati gelyte, bet ne paleistuve. Dauginasi numetus lapa kaip ir paleistuve. Is vieno lapo isauga ju daug. Kaune link pavasario galeciau pasidalinti

O idomu kjaip jos dar vadinasi, paieskojau vaistazoliu knygose - neradau nei vienu nei kitu pavadinimu tokiu, is kambariniu alijosius tai yra.
QUOTE(Venta9 @ 2012 12 09, 16:44)
O idomu kjaip jos dar vadinasi, paieskojau vaistazoliu knygose - neradau nei vienu nei kitu pavadinimu tokiu, is kambariniu alijosius tai yra.
Liaudiskai : Kapitonas, Sanitaras, Veziukas. Tai jau as tiek zinau, bet knygose manau nerasys tokiu pavadinimu. Knygose jos irgi neradau tarp vaistazoliu, bet geliu knygose kazkur kaip Kalanke maciau ir net zydincia