O kas yra baisu Samarijoje? Baisu pasidaro, kai aplinkui klaidžioję debesys sumano grėsmingai susitvenkti virš galvos būtent tada, kai prasideda pavojingieji 8-11 kilometrai. Toks rudeninis neramus pilkumas. Tyla. O paskui kalnų viršūnėse vėjas. Lyg virpulys per visą peizažą perbėga. Ir supratimas, kad telieka tik pirmyn, į tarpeklį, kur siauriausia, nes negi dabar atgal lipti vėl į kalną. Taigi nesąmonė... ir dideli lietaus lašai ant akmenų tykšta. Reti kol kas. Štai čia kelios tarpeklio nuotraukos, kokio tikriausiai į lankstinukus nededa...

Papildyta:Bet neįsilijo... bet panika nepraėjo. Štai tose vietose vasarą kai kurie mažai fotografuoja arba nedaug stoviniuoja, nes karšta baisulingai. O aš va bijojau, sąžiningai prisipažinsiu, bijojau kaip zuikutis. Net kalnai man nebebuvo gražūs. Šuoliavau nuo akmens ant akmens kaip tikras asas, netraukdama net aparato, nes man atrodė, va sustosiu, ir kažkas nutiks. Va draugė renka akmenis iš visur, bet atrodo, pasilenksiu jo paimti, ir kažkas nutiks. Bendrakeleivė lėkė man iš paskos ir sakė, taigi pažiūrėk kaip gražu, o aš lakoniškai atsakinėjau, aha, labai gražu, gal pafotografuojam? Tai gal tiek to? Pamenu tik kaip lėkiau ir kaip šmėžavo man pilkų akmenų faktūra po kojomis, aplenkėme visą šutvę pakeleivių... ir beveik valandą anksčiau negu reikia atsidūrėme trečiame punkte. Jau tokiame žymiai saugesniame. Aš lekavau kaip lenktyninis zuikis... o tuo tarpu ir įsilijo, bet lijo labai sėkmingai tik tol, kol ramiai užkandžiavome. Tada jau ir kalnai pradėjo tolyn nuo manęs trauktis ir aš nustojau jaustis kaip graikiškas riešutas, kurį kažkas kėsinasi suskaldyti, ir fotografuoti mieliau pasidarė ir šiaip...
O čia štai mes svarstėme, fosilija čia ar ne fosilija, bet tikriausiai ne...
Papildyta:Viskas gerai, kas gerai baigiasi, ir Samariuos visi pavojai baigėsi, ir visas pavojingas vietas gražiai perėjome (perbėgome) ir upelius su palūžusiais tilteliais gerai perėjome. Tik blogai, kai foto kortelė baigiasi. Nes aš, pagalvojusi, kad tuose kalnuose vis tiek tik kalnai ir nėr ten ką veikti, papildomos foto kortelės... o va po Samariuos prasidėjo man pats gražumas. Vis tiek aš civilizacijos sugadintas žmogus ir nieko čia nepadarysi...
Pirmas sutiktas žvėris prie kasų, kur tikrina išėjimo bilietus
Papildyta:Tai toliau ėjau, džiaugiausi, fotografavau, tryniau kalnus, vėl fotografavau, vėl tryniau, tai dabar bus šiek tiek vaizdų, kurie liko. Net bendrakeleivę užknisau šiek tiek, nes sako, taip galima ir į keltą pavėluoti besismaginant.
Vaizdai, žinoma, pilkoki, bet tokia jau ta diena buvo...
čia štai tarkima aviena po medžiais:

o čia - kaimelio likučiai;
Papildyta:čia šiaip namukas, už jo - Samarija:

čia kapinių koplytėlė ir įėjimas vėl gi į Samariją...

sausos upės senas tiltas (pagalvojau, kad žiemą čia gal ir būna vandens, nes šalia stovėjo tiltas toks naujoviškas betoninis)

koplytėlė pakeliui:

ir vėl ta gražiai rusva Kretos žemė: