Įkraunama...
Įkraunama...

Sansevjera

dar viena foto.... 4u.gif smile.gif

user posted image
Atsakyti
Jei gerai radau pavadinimą internete, tai cilindrinė sansevjera?
Gal kas turite tokią? 4u.gif smile.gif
Beje, įdomu ir jos auginimo ypatumai... ar labai reikli? ar sudėtinga priežiūra? smile.gif
Atsakyti
Keliu šią temą i viršų... Įsigijau cilindrinę sansevjerą.... smile.gif tačiau internete, skaitinėdama informaciją apie sansevjerų auginimą, perskaičiau, kad ....."Kambarinė gėlė sansevjera bei dracena turi labai nuodingų saponinų, nors spėjama, kad jos gali turėti it kitų dar neatpažintų nuodingų medžiagų."

Kažkaip nejauku pasidarė... gal kas žinote, kas tai yra saponinai, saponinos ar ???

smile.gif 4u.gif

Papildyta:
Beje, kokioje žemėje auginti cilindrines sansevjeras? Ar nusipirkus reikėtų persodinti? Kaip atskiriami vaikiukai? smile.gif
Atsakyti
nupirko man vyras sanseverija cilindrine, labai mum ji patinka, as irgi svarstau kur cia ja sodinti, pardaveja minejo, kad nereikai persodinti i daug didesni vazona, nes paskui ne lapus o saknis augins, galvoju gal sodint i kaktusu zeme,. nes jos nemegsta perliejimo, turiu dar viena sanseverija su geltonais krasteliais, labai ta irgi patinka, kai ja persodinau vienas lapus atskirai buvo, pasodinau ji i vazona ir dabar ziuriu kad vaikiuka jau isaugino, tai patenkinta as ja labai biggrin.gif
Atsakyti
O štai maniškė biggrin.gif labai greit auga, nes jau kiek virš 2 metų...
user posted image
Atsakyti
o kas kiek laiko laistot? g.gif mano ziuriu linko linko i viena sona, pajudinu ir nukrito blink.gif saknys supuvo verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Dunja, aš tai leidžiu kaip reikiant padžiūti. Sansevjeras sukulentas, tai ir žemė bei priežiūra kaip ir kitų sukulentų mirksiukas.gif
Papildyta:
Tiesa, Kristuk, vaikai atpjaunami nuo pagrindinio šaknyno, panašiai kaip vilkdalgiai. Visi kereliai sujungti kaip ir ilgų ataugų, ją perpjauni taip, kad kiekvienas kerelis liktų su šaknimis. Tikiuosi, suprantamai paaiškinau ax.gif
Atsakyti
Mačiau vakar cilindrinę sansevjerą Kaune Draugystės g.Senukuose,didžiulė,turi 1 vaikutį,nukainota tik..75"litukai" doh.gif dar maciau keletą mažesnių,bet toli nugrūstos buvo,tai kainos nemačiau ax.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri auginat šitą augaliuką nelabai saulėtoj vietoj?? g.gif
Atsakyti
As auginu sita gele nelabai sauletoj vietoj, po truputi auga, tik as ja bijau perlaistyt, kaip ir visas kitas geles.. doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,pas mane ir auga si grazi gelyte,vakar as persodinau ,bet saktys labai lb mazos g.gif ar pas visas sansevjieros su trumpom saknytem? g.gif kaip jus dauginate sansevjera ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lauvire @ 2008 03 01, 17:22)
O štai maniškė  biggrin.gif  labai greit auga, nes jau kiek virš 2 metų...
user posted image

aš auginu tokią pat, tai laukiu nesulaukiu, kol priaugs pilnas vazonas - man jos taip gražiai atrodo wub.gif
Atsakyti