Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skatinimas vaistais

QUOTE(Nerami @ 2013 09 02, 18:50)
Sveikos, man ir idomu, ar reikia ten ka pasirasyti, kad sutinki su skatinimu? Ar klausia sutikimo? Ar galima atsisakyti?

Manau, kad didesnė garantija, jog nedarys ko nors rutiniškai - tartis, ir prieš tariantis labai aiškiai susakyti/surašyti, ko tikimasi iš gimdymo. Kai kurios juk kaip tik nori pagimdyti kuo greičiau ir nesvarbu kokia kaina - o gydytojai ne mediumai, negali žinoti, kuriai skatinimas artrodo liuks, atvažiavau - tris val pakentėjau - turiu vaiką ant rankų; o kuriai - visiškai nepageidautinas dalykas. Žinoma, būna atvejų, kai jis neišvengiamas.

Dar būna atvejų, kai skatinimas nebūtinas, o bet tačiau..Pakanka spustelti gimdyvę klausimu "tai gal norite, kad jūsų vaikas mirtų??" (nebūtinai tai turi ką nors bendro su situacijos realijom), ir ji pasirašys bet kam.
Atsakyti
QUOTE(Nerami @ 2013 09 02, 18:50)
Sveikos, man ir idomu, ar reikia ten ka pasirasyti, kad sutinki su skatinimu? Ar klausia sutikimo? Ar galima atsisakyti? Mat skatinamieji yra didelis blogis, kaip ir nuskausminamieji, ir jie tikrai kenkia, tik daugelis gydytoju juos lengvabudiskai skiria, o daugelis mamyciu cia atrodo ir nemato problemos.

Man per gimdymą nesusidarė įspūdžio, jog daktarai norėtų kažką tyčia greitinti tik vardan greičio. Jeigu gimdymas vyksta normaliai ir kaklelis veriasi po cm per valandą - vargu ar kas primygtinai siūlytų skatinimą.

Tačiau jeigu gimdymas nevyksta pagal vadovėlį - tada skatinamųjų gali pasiūlyti, o kad jų nesuleistų neinformavę, užtenka atvykus paprašyti informuoti apie kiekvieną žingsnį, vaistą ar procedūrą ir pasakyti, kokias intervencijas laikytumėte nepageidaujamomis.

Man atrodo, skatinamieji nėra labai didelis blogis - juk tai viso labo dirbtinis oksitocinas, kuriuo kompensuojamas natūraliojo trūkumas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 09 03, 15:34)
Tačiau jeigu gimdymas nevyksta pagal vadovėlį - tada skatinamųjų gali pasiūlyti

Esmė tokia, kad labai retai kuriai gimdymas vyksta pagal vadovėlį, nes kiekvienos organizmas yra individualus. Noras įsprausti į laiką-terminą-minutes ir baigiasi aktyviu med. įsikišimu, kuris tikrai ne visada būtinas.
Kitas aspektas - jei moteris gimdymo metu įsitempė, sustresavo, jei ji guldoma netinkamoje pozoje (pvz., ilgai matuojami tonai gulint ant nugaros ir nejudant) - eiga gali stoti, kaip natūrali streso ir netinkamo elgesio gimdymo metu pasekmė.

QUOTE(vylabusle @ 2013 09 03, 15:34)
Man atrodo, skatinamieji nėra labai didelis blogis - juk tai viso labo dirbtinis oksitocinas, kuriuo kompensuojamas natūraliojo trūkumas...  blush2.gif

Paskatinus gimdymą okcitocinu, atsiranda rizika tam tikroms komplikacijoms, nekalčiausia iš jų - plyšimas (vaikas eina per greitai), arba rimtos kūdikio ar mamos traumos (netaisyklinga kūdikio pozicija gimdymo takais dėl to paties per greito tempo, kūdikio galvutės ėjimas kartu su rankyte (nes nespėja natūraliai "lėta eiga išsisukti" kaip reikia, plėšo mamos gimdymo takus,), ir kt.
Man nesenai mano ginekologas užsiminė, kad lieka iš mamos gimdymo takų, jei vaiko galvytė eina kartu su rankyte - dažniausiai jie būna sutraumuoti, jau nekalbant apie tai, kad nežmoniškai ištampyti.

Panašiai, kaip ir per anksti nuleidus vandenis, iškyla rizika, kad vaikas įsistatys neteisingai, su visom iš to einančiom pasekmėm.

Skatinant daug labiau skauda, dažniausiai reikalingas nuskausminimas , vėlgi, su savom rizikom...

Mano nuomonė - jei tikrai nėra būtina (nekyla esktra situacija, realus pavojus vaiko ar mamos gyvybei) - geriau be.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 rugsėjo 2013 - 08:06
Lietuvoje gimdymas skatinamas tabletėmis, kurios Lietuvoje nėra registruotos.

Pagal įstatymus neregistruotus vaistus galima skirti tik informavus pacientą ir gavus jo parašą. Tai man labai įdomu, kiek moterų, skatintų tabletėmis, yra gavusios pilną informaciją apie vaistus (su šalutiniais poveikiais ir galimomis komplikacijomis) ir kiek iš jų pasirašė sutikimus.

Atsakyti
Kadangi sąrėmiai buvo kas minutę, o kaklelis visiškai neatsidarinėjo, tai skaitino. Sako galim laukt dar su tokiais sąrėmiais kad ir parą arba skatinam. tai galima užskaityt, kad atsiklausė manęs. Suleido dvejus skatinamuosius iškart. Po kokios valandos nuleido vandenis. Dar po valandos - pagimdžiau. kadangi nebuvau iškankinta ilgai sąrėmių, tai aturėjau jėgų stumt. Taigi, nors tas skatinimas sako daug skausmingiau, bet nežinau kiek tai mažiau skausminga be jų lotuliukas.gif Bet tikrai ištveriama 4u.gif
Atsakyti
Gal dar kas neakaitė šių dviejų straipsių apie skatinimą:
skatinimas oksitocinu
skatinimas tabletėmis
Atsakyti
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 10 18, 13:05)
Gal dar kas neakaitė šių dviejų straipsių apie skatinimą:
skatinimas oksitocinu
skatinimas tabletėmis

is straipsnio: "medikai kartais neatsispiria pagundai savavališkai sutrumpinti gimdymo procesą nepastebimai kyšteldami skatinamųjų gimdos kaklelio apžiūros metu.
<...>
Geriausias mano iki šiol girdėtas patarimas šiuo klausimu buvo toks: per visus sąrėmius išlikti su kelnaitėmis."

Kazin ar imanoma per gimdyma apsieiti be tu gimdos kaklelio apziuru?
Atsakyti
QUOTE(ankata @ 2013 10 19, 22:17)
Kazin ar imanoma per gimdyma apsieiti be tu gimdos kaklelio apziuru?

teoriškai - turbūt galima. Juk niekas negali nieko su tavimi daryti, jeigu tu su tuo nesutinki. taip įstatyme pasakyta.

bet praktiškai - abejoju, ar bent vienas daktaras sutiktų priimti gimdymą jei neleistum jam lysti tarp kojų..
Atsakyti
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 10 19, 23:31)
bet praktiškai - abejoju, ar bent vienas daktaras sutiktų priimti gimdymą jei neleistum jam lysti tarp kojų..

Jei atvažiuotum jau su stangom - priimtų, kur dėtųsi wink.gif
Atsakyti
Pasiskaitymui

Gimdymo skatinimas – faktai, kuriuos medikai yra linkę nutylėti
http://informuotaspa...as-I-dalis.html
Atsakyti
Ar tikrai skatinant gimdymą skausmas sako būna 10 kart didesnis? unsure.gif
Atsakyti
pirma gimdyma skatino tabletem nes jau virs termino savaite buvo. pries gimdyma dar norejau kazkaip gal kad savaime prasidetu ir panasiai, bet nesigailiu, nes gimdymo eigoje kai praplese vandenis jie buvo zali, sake kad laiku nes kitaip jau mazylei butu stige deguonies... dar esu ne pries skatinima ir manau skiria kai tikrai to reikia. dar laukiuosi antrojo ir tikiuosi prasides naturaliai, nes vis tiek noriu pajusti kuom skiriasi skatinamas gimdymas ir kuo naturalus. beje nezinau kaip del skausmo gimdymo metu bet vis vien abiem atvejais buciau prasius nuskausminamuju. beje manes tikrai atsiklause, pasake visas rizikas pries ir uz, ir turejau pasirasyti ar sutinku...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristtule: 16 birželio 2014 - 09:33