Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas

QUOTE(SoJa @ 2007 08 10, 14:59)
Iš ko spendžiate  ? Kainą reguliuoja paklausa. Nėra paklausos, tai kas liks iš tos kainos ?
Žiūrėkit kiek žmonių paliko LT ir kiek daug nebežada grįžti, gimstamumas mažėja, tauta sensta, užsieniečiams mūsų šalis paklausi tik savaitgalio nuotykiams. Kas tuose namuose gyvens ?

Na, aš domėjausi keliais projektais. Kainos yra suplanuotos 1-2 m. į priekį. Tikrai netikiu, kad paskelbus kainas, jos bus peržvelgiamos atsižvelgiant į paklausą. Paklausa buvo, yra ir bus, jauni žmonės išvažiuoja iš LT, bet užsidirbę dauguma grįžta. Tikiu, kad kainų kritimas (nežymus) bus, bet ne ateinančius kelis metus
Atsakyti
visais laikais buvo tokiu, kurie tik sedejo ir lauke kada kas nors pigs, sprogs ar pan., zodziu, viska nukeldavo rytojui, bet tuo sekmingai uzsiimineja visa gyvenima ir nejuda is vietos, o kiti zmones sugalvoja ir daro, maza kad viena kita karta nudegi, bet uztat kitus 99 kartus laimi o pigs ar nepigs, tai tik laikas mums parodys, o tie kurie nori viska lengvai ir pigiai gauti, be dideliu pastangu, tai manau ir sulauks gilios senatves paskende savo "svajonese"...
Atsakyti
Paskaitinejus siandienini BBC, CNN, WSJ ir Fin.Times - manom, kad parejo miela krize, - ziurim i absoliuciai visose rinkose smingancius indeksus ir dumijam: korekcija ar recesija?
Pagal tai kiek ilgai visa si putra rugo, kokios masiskos lesos mestos instituciju, kurios turi kur kas geresni priejima prie informacijos, nei bet kuris is musu kada nors gyvenime tures (itariu, kad po vakaryksciu ziniu apie BNP Paribasis ir ECB, JCB, FRB reakcijas ir injekcijas banku likvidumo palaikymui, ne vienam is musu pavaziavo antakiai aukstyn) ir matant koki menka stabilizuojanti efekta tai daro, tai kyla jausmelis, kad gali vel tekti sveikinti "teta recesija", kuri nuo siol apsigyvens visu musu namuose... Tikekimes, nelabai ilgam.
Kas kada nors vazinejosi amerikietiskais kalneliais - pazista gerai sita jausma: dabar musu traukinukas suletino greiti ir pasieke kalnelio virsu, taigi visi ikvepiam kuo daugiau oro, iskeliam rankas ir ... ENJOY YOUR RIDE!

Atsakyti
Manau, kad nedideliu procentu pigs senos statybos butai, ar nevykusiose vietose įsteigtuose kvartaluose statomi nauji. Tie masiškai statomi nauji butai jau ir anksčiau prarado reputaciją, dėl skubių "kepimų" nukentėjusia kokybe. Geri, paklausūs, "einamuose" rajonuose esantys butai nenuvertės, o jei kiek smuktels kaina, tai nežymiai. Tokia mano nuomonė. Realu, kad atitinkami būstai truputėlį pigs, jei bankai susigriebs griežtinti paskolų išdavimo tvarką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2007 08 10, 22:20)
Paskaitinejus siandienini BBC, CNN, WSJ ir Fin.Times - manom, kad parejo miela krize, - ziurim i absoliuciai visose rinkose smingancius indeksus ir dumijam: korekcija ar recesija?
Pagal tai kiek ilgai visa si putra rugo, kokios masiskos lesos mestos instituciju, kurios turi kur kas geresni priejima prie informacijos, nei bet kuris is musu kada nors gyvenime tures  (itariu, kad po vakaryksciu ziniu apie BNP Paribasis ir ECB, JCB, FRB reakcijas ir injekcijas banku likvidumo palaikymui, ne vienam is musu pavaziavo antakiai aukstyn) ir matant koki menka stabilizuojanti efekta tai daro, tai kyla jausmelis, kad gali vel tekti sveikinti "teta recesija", kuri nuo siol apsigyvens visu musu namuose... Tikekimes, nelabai ilgam.
Kas kada nors vazinejosi amerikietiskais kalneliais  - pazista gerai sita jausma: dabar musu traukinukas suletino greiti ir pasieke kalnelio virsu, taigi visi ikvepiam kuo daugiau oro, iskeliam rankas ir ... ENJOY YOUR RIDE!

true,

o kas liūdniausia, kad turbūt 90% šio forumo dalyvių paskaitę tavo komentarą pagalvojo, jog ne čia pataikei ir parašei kažką ne į temą... cool.gif
Papildyta:
Aš irgi visą vakarą vakar praleidau skaitydama CNN, BBC, Bloomerg ir t.t. , tad nemačiau jokių mūsiškių žinių. Ar buvo kokių nors komentarų iš mūsų finansinių 'galvų', ar visi tyli kaip vandens į burną prisisėmę?
Atsakyti
Pritariu-butai pigs, tik senos statybos, ir siukslyno rajone, nors ten dar stovi nauji namai, bet.... doh.gif
Pati pries nepilnai menesi pasiemiau paskola, ir nusipirkau butuka pilaiteje, vakar net paziurejau nete, nes maniau, jog permokejau (galejau palaukt-jei zinojus buciau0, bet paziurejus nenusivyliau, nes ten kainos dar pakilo ant 30 - 50 tukstanciu!!!! Primenu, nepilnai pries menesi doh.gif
Tai kas bus dar po keletos menesiu????
O kad paklausa yra- sutinku, nes nereikia kai kuriems zmonems nei uzsienio, issigyti turta cia!!!!
Atsakyti
SoJa> su butuku tai tau tikrai pasiseke wink.gif 600 grazhus ir dar antakalnio rajone....

nepaleisk - bo manau taip lengvai tokio nerasi. blush2.gif teks moket kaip daugumai virsh 1000 uz toki buta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 08 11, 13:29)
Ar buvo kokių nors komentarų iš mūsų finansinių 'galvų', ar visi tyli kaip vandens į burną prisisėmę?

Tas ir stebina. Lietuvos spaudoj buvo visiskas stilis, visi sedi siknas surauke tarsi nieko nebutu ivyke, gal kokia minimali zinute ir prasismelke, bet vietiniu komentaru man nepavyko rasti. Todel ir mestelejau zinute, kad nepraziopsotu tie, kam vertetu pagromuluoti sita informacija... Ar jie tai padarys - ne mano galvasopis. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 12 rugpjūčio 2007 - 07:16
Suprantu,kad kainos kyla didmiesciuose,bet stai Alytuje 3 kambariu normalaus buto kaina per menesi soktelejo nuo100 tukst. iki 300 tukst.Tai yra nesamone.Vilniuj galima uz tiek toki pati nusipirkt.Taip ieskojau buto Alytuje,tai ka ,dabar man reiks keltis gyvent i Vilniu?Kas cia tas Alytus-provincija,o kainos ohoho.Nemanau,kad jos kris. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2007 08 12, 17:05)
Suprantu,kad kainos kyla didmiesciuose,bet stai Alytuje 3 kambariu normalaus buto kaina per menesi soktelejo nuo100 tukst. iki 300 tukst.Tai yra nesamone.Vilniuj galima uz tiek toki pati nusipirkt.Taip ieskojau buto Alytuje,tai ka ,dabar man reiks keltis gyvent i Vilniu?Kas cia tas Alytus-provincija,o kainos ohoho.Nemanau,kad jos kris. schmoll.gif

Na, Vilniuje uz 300 000 Lt dabar jau nusipirksi tik vieno, geriausiu atveju dvieju kambariu buta
Atsakyti
QUOTE(Norka81 @ 2007 08 10, 12:48)
"už 600 Lt. nuostabų butuką" Čia kur tokie butukai  thumbup.gif , gal ir galima rasti bet dėl nuostabumo.  lotuliukas.gif

Skiriasi žmonių poreikiai, vienam šiukšlynas, kitam euroremontas biggrin.gif
supratau žiūrėdama namų kainas, ten kur būdavo akcentuojama sremontas, - pakraupdavau, nulis stiliaus, nulis grožio, vapšie nulis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kissa @ 2007 08 10, 15:05)
Na, aš domėjausi keliais projektais. Kainos yra suplanuotos 1-2 m. į priekį. Tikrai netikiu, kad paskelbus kainas, jos bus peržvelgiamos atsižvelgiant į paklausą. Paklausa buvo, yra ir bus, jauni žmonės išvažiuoja iš LT, bet užsidirbę dauguma grįžta. Tikiu, kad kainų kritimas (nežymus) bus, bet ne ateinančius kelis metus

Ne tik vaziuoja is LT bet ir is kaimu smarkiai traukia i VLN.

Siaip as pirkau buta "prabangiam rajone perkunkiemis". Tureciau "ant dienu" gauti raktelius, mano namas baigtas. Pirkau ora, kaip doras lietuvis, mokejau po 3800 lt uz kvadrata, parkingas neieina. Tuo metu 3 kambariu butu is viso nebuvo. Todel rinkausi cia, o senuose namuose buvo brangiau. Dabar perkunkiemis skelbia kainas po 5000 lt, bet nuo skelbimo dar reikia prideti uz balkona ir sandeliuka, kurie nebuna itraukti i bendra kaina. smile.gif Nzn, kur cia tos kainos kris, bet kai Vilnius kas met auga +1500 zmoniu, nemanau kad toks kritimas ir bus. As buvau baisus butu kainu skeptikas, ir del to tik mokejau brangiau. Aisku finansai gal ir nelabai leido nusipirkti buta pries buma, bet uz mano 280000 lt buvo galima tikrai ne 74 kvadratu buta paimti. Bet tokios kainos kokios jos siadnien, tai jezau marija. Is kur paimti tokius pinigus?
Atsakyti