Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas

QUOTE(Abo @ 2007 08 12, 19:37)
Skiriasi žmonių poreikiai, vienam šiukšlynas, kitam euroremontas biggrin.gif
supratau žiūrėdama namų kainas, ten kur būdavo akcentuojama sremontas, - pakraupdavau, nulis stiliaus, nulis grožio, vapšie nulis biggrin.gif

Abo, aš jau metus nagrinėju visus remontų aspektus, nes pati remontuojuos, todėl žinau kas ir kaip turi būti mirksiukas.gif ir prašau mano skoniu neabejoti lotuliukas.gif Tema tikrai ne apie tai. Esmė tame, kad ir pati pastebėjau, kad pavyzdžiui jauniems žmonėms nuomotojai užkelia kainas, nes tipo, jauni, nepatikimi, baliai-festivaliai. Dėl to šiais reikalais pas mane užsiima mano vyriškis, jis rimtas, beveik dešimtmečiu už mane vyresnis, atrodantis gan solidžiai ir nekeliantis nepasitikėjimo.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2007 08 10, 14:59)
Iš ko spendžiate  ? Kainą reguliuoja paklausa. Nėra paklausos, tai kas liks iš tos kainos ?
Žiūrėkit kiek žmonių paliko LT ir kiek daug nebežada grįžti, gimstamumas mažėja, tauta sensta, užsieniečiams mūsų šalis paklausi tik savaitgalio nuotykiams. Kas tuose namuose gyvens ?

Paklausa šiuo metu tikrai dar yra ir rinka dar neprisotinta, bent jau Vilniuj, - pasižiūrėkit kiek į Vilnių kasmet studentų atvažiuoja iš mažesnių miestelių ir kiek žmonių nori persikelt į sostinę dėl geresnių atlyginimų. O tie žmonės, kurie paliko LT - dauguma jų čia įsigyja butukus už sėkmingai užkaltus pinigėlius svečioj šaly "dėl visa ko - jei sugalvos grįžt" - pažįstu tokių nemažai. O juose gyvena nuomininkai rolleyes.gif .
Tauta sensta, bet ta karta, kai realiai sumažės jaunimo, šiuo metu kaip tik mokosi mokykloje ir butus jie pradės įsigijinėt tik po kokių 5-7 metų anksčiausiai, taigi tas "sumažėjusios kartos efektas" pasijaus ne anksčiau.
Atsakyti
va va as manau, kad zmones kam reikejo isgirdo, kad kainos kris, tai dabar skuba parduoti dar savo butus jauciu ir nuomininkams dabar bus sunkiau issinuomoti buta.
Atsakyti
nesitiki ir man kad taip i manoma, bet sako kad mes ne pirmi toki, va pas musu kaimynus latvius jau krito NT kainos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 08 16, 13:54)
nesitiki ir man kad taip i manoma, bet sako kad mes ne pirmi toki, va pas musu kaimynus latvius jau krito NT kainos  unsure.gif

O kur girdejote, kad nukrito? Ar daug blink.gif
Atsakyti
Pakrito ir pas latvius ir pas estus jau, tai pas mus taip pat turi pakristi. Tu grazintinu padaugejo stipriai, tai jie ir isaugino paklausa 1-2 kamb.butu ypac, tai , neuzilgo kainos turetu pradeti kristi, taip manau.
Atsakyti
QUOTE(GZA @ 2007 08 16, 13:07)
O kur girdejote, kad nukrito? Ar daug blink.gif

Apie Estiją tai čia:
http://www.delfi.lt/...php?id=14068482

Kažkur ir apie Latviją buvo g.gif

Atsakyti
apie JAV cia

baltijos salyse cia ir
cia
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2007 08 16, 15:12)
Apie Estiją tai čia:
http://www.delfi.lt/...php?id=14068482

Kažkur ir apie Latviją buvo  g.gif

kol infliacija, jokios kainos nekris, o dar ir ndidės, kai prasidės defliacija, kaip estijoje ir latvijoje, tada ir sulauksit kainų kritimo. o kada pas mus bustai sužinosim sekant lietuvos ekonomiką. o apie nt kainų kritimą, nežinau... visos kainos tai didėja - statybinių medžiagų, darbo jėgos ir t.t. o dar ir darbo jėgos trūkumas. kainos gali kristi tik senos statybos, bet įvertinant naujų namų kokybę, tai kaikurių senų kainos gali ir visai nenukristi.
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2007 08 16, 15:31)
kol infliacija, jokios kainos nekris, o dar ir ndidės, kai prasidės defliacija, kaip estijoje ir latvijoje, tada ir sulauksit kainų kritimo. o kada pas mus bustai sužinosim sekant lietuvos ekonomiką. o apie nt kainų kritimą, nežinau... visos kainos tai didėja - statybinių medžiagų, darbo jėgos ir t.t. o dar ir darbo jėgos trūkumas. kainos gali kristi tik senos statybos, bet įvertinant naujų namų kokybę, tai kaikurių senų kainos gali ir visai nenukristi.

atsiprašau , gal gali nurodyti šaltinį kuriame parašytą apie defliaciją Latvijoje ir Estijoje?
Paskutinėmis mano žiniomis - Latvijoje infliacija pasiekė 10%. Tai apie kokią čia defliaciją kalba eina?
Ir išvis, ar pastarosiomis dienomis kokias Verslo žinias ar kokį internetinį puslapį atsivertei, kur būtų kalbamą apie tą 'Lietuvos ekonomiką'? Paskaityk, o ten daug įdomių dalykų vyksta.
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2007 08 16, 14:31)

Aha, o pastebėjot, kad duona, pienas (jo produktai), aliejus ir pan. irgi brangsta. Kaip ten norėtusi to buto, bet mano galva, valgyti norėsisi labiau.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad mano alga nuo š.m sausio mėn dar nesikeitė. Jei būčiau pasiėmus paskolą, tai jau turbūt tektų valgyt vien kruopas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2007 08 16, 16:39)
Aha, o pastebėjot, kad duona, pienas (jo produktai), aliejus ir pan. irgi brangsta. Kaip ten norėtusi to buto, bet mano galva, valgyti norėsisi labiau.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad mano alga nuo š.m sausio mėn dar nesikeitė. Jei būčiau pasiėmus paskolą, tai jau turbūt tektų valgyt vien kruopas  verysad.gif

O aš geriau valgysiu vien kruopas, bet savam bute bigsmile.gif
Atsakyti