Įkraunama...
Įkraunama...

Kraitelis

QUOTE(Erkesta @ 2009 02 15, 13:27)

Buteliuka del visa ko reiktu turet viena smile.gif Nors jei pati maitinsi tai gal nereik tada g.gif Bet niekad negali zinot, ar papuliai nepavs smile.gif

drinks_cheers.gif nebūtinai dėl papulių, bet ir šiaip. maniškis gimė balandį, o tais metais gegužė buvo nepaprastai karšta. tai nors gydytojai ir sako, kad vaikas pieno ir atsigeria, ir pavalgo, aš daviau virinto vandenuko, nes tiesiog buvo baisu, akd gali per daug išprakaituoti, netekti skysčių, o krūties nenorėjo dažnai. o vandenuką gėrė. tai ir antram dabar dėl viso pikto mažulytį butelytį nusipirkau, kad nereiktų lėkti. o jeigu neprireiks - visada galėsiu kam nors padovanoti, neišpakuoju be reikalo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Eudora @ 2009 02 17, 12:43)
Ačiuks  4u.gif Dabar belieka tik medžiagytės nusipirkti ir pult siūti  assa.gif
o kiek tu jų turėjai ir ar užteko tiek, kiek turėjai ? blush2.gif

aš palų turiu kalną doh.gif marlinių palų kokia 20 ir perkelinių panašiai, jei ne daugiau... aciuks.gif mano močiutei, jei jau daro, tai iš širdies thumbup.gif tai nebuvo nė karto, kad pritūkčiau. žinoma, jei būtų reikėję pirkti, tokiais kiekiais tikrai nebūčiau pirkusi. bet ir medžiagos buo nuo tarybinių laikų, ir mašina namie yra, tai tiesiog poros dienų darbas buvo smile.gif
Atsakyti
Prekės, kurių reikia mamai prieš gimdymą:
• Liemenėlė nėščiajai --- pirkau iš turgaus dvi medvilnines, tokias bobiškas, dydžiu didesnes negu įprastos, nes viskas virto lauk iš įprasto dyddžio
• Apatinės kelnaitės --- su pirmu nusipirkau pora specialių, kaip tik akcija buvo. patogios, bet subinė kaip daržinė atrodė, atsiprašant doh.gif dabar su medvilninėm UT atvaikšiojau
• Prilaikanti juosta pilvui arba korsetas --- su pirmu buvo nepamainomas daiktas, net miegodavau, su antru netinka, gal pilvas žemiau ar kaip g.gif
• Pėdkelnės nėščiajai --- mielai būčiau įsigijusi, tiesiog kainos blink.gif pirkau paprastas, tik 5-6 dydį vietoj 3...
• Naktiniai marškiniai --- su savo naktiniais miegu - medvilnė puikiai tamposi
• Kremas, gelis arba aliejus nuo strijų doh.gif akių dūmimas
• Gelis kojoms --- tai čia kremas ar kaip? naudojau ir iki nestuke.gif
• Krūtinės odą stangrinantis kremas lotuliukas.gif schmoll.gif doh.gif
• Intymios higienos priemonės --- vanduo+vaikiškas tindi muilas, kurį sėkmingai naudojame nuo pirmo vaiko gimimo
Prekės, kurių reikia mamai po gimdymo:
• Liemenėlė maitinimui --- specialios man nepatogu, perku paprastas medvilnines iš turgaus, apie dydį patylėsiu blush2.gif kaip kepurėlės dvynukams hihihi.gif
• Liemenėlė miegui --- blink.gif tai ir naktį juk lelius valgo...
• Įklotai į liemenėlę --- geriausiai tiko johnson ir nuk
• Vienkartinės kelnaitės; iškart po gimdymo prireikė
• Įklotai po gimdymo; iškart po gimdymo prireikė
• Pientraukis (pagal poreikį); schmoll.gif
• Pieno surinkėjai pinigai į balą
• Antspeniai maitinimui; pinigai į balą
• Kremas speneliams, Multi Mum kompresiukai, juos naudojau tik pačiom pirmom dienom, paskui pasitepdavau bepantenu, jei reikalas buvo
Daiktai, reikalingi naujagimiui iš gimdymo namų parsivežti: kaip ir visko reikia...
• Siaustinukas su pirštinaitėm arba smėlinukas;
• Plonos ir storos kepurytės (pagal sezoną);
• Šliaužtinukai arba kombinezonai;
• Medvilninės pirštinytės;
• Megzti batukai arba kojinaitės;
• Apvilkta antklodė arba miegmaišis (vokelis);
• Vystyklas;
• Sauskelnės arba vystyklai.

Rekomenduojama turėti namuose:
Kūdikio apranga:
• Natūralaus pluošto kepurytė su išvirkščiomis siūlėmis;
• Apatiniai marškinėliai trumpomis arba ilgomis rankovytėmis;
• Siaustinukai;
• Seilinukai;
• Glaustinukai trumpomis arba ilgomis rankovytėmis;
• Šliaužtinukai arba kombinezonai;
• Megzti batukai arba kojinaitės.
Į lauką:
• Antklodė;
• Vokelis arba kombinezonas;
• Vilnonė kepurytė;
• Sauskelnės arba vystyklai (medvilniniai, flaneliniai, marliniai);
• Drėgnos servetėlės.
Kūdikio maudymosi reikmenys:
• Vonelė;
• Vonelės stovas;
• Čiužinukas į vonelę;
• Vandens termometras;
• Kempinė prausimui (natūralaus pluošto arba aptraukta medvilniniu pluoštu);
• Vaikiškas muilas;
• Vonios šampūnas arba prausiamoji emulsija;
• Kūno kremas;
• Rankšluostis su gobtuvu;
• Kambario termometras;
• Vystymo lenta arba stalas.
plius minus visko reikėjo, tik nesuprantu, kas ties siaustinukai

Higienos priemonės:
• Higieniniai pagaliukai nosytei, ausytėms ir bambutei valyti; ausytes tai gal geriau palute valyti
• Balionėlis gleivėms iš nosies traukti --- aspiratorius ir patogiau, ir mažiau nosies gleivinę dirgina
• Žirklutės bukais galais;
• Šukos ir šepetys;
• Tankios šukytės pleiskanėlių luobelei šukuoti;
• Aliejus;
• Pudra arba skystas talkas; visiškai nereikalingas dalykas
• Servetėlės kūnui šluostyti;
• Kremas iššutimų profilaktikai; bepanten thumbup.gif
• Čiulptukai; pagal opreikį...
• Dėžutė čiulptukui;pagal opreikį...
• Grandinėlė čiulptukui.pagal opreikį...
Kūdikio maitinimo reikmenys:
• Buteliukai (260 ml, 150 ml ir 125 ml talpos, stikliniai arba plastmasiniai) --- dėl viso pikto galima mažiausios talpos įsigyti, tik geriau nepakuoti, kad būtų galima padovanoti smile.gif
• Žindukai buteliukams; schmoll.gif
• Seilinukai --- naudojom nuo 6 mėn., kai košes pradėjo valgyti
• Maistelio šildytuvas (pagal poreikį); schmoll.gif
• Buteliukų džiovykla; schmoll.gif
• Sterilizatorius arba sterilizavimo skystis; schmoll.gif
• Pientraukis (pagal poreikį). schmoll.gif
Kiti daiktai:
• Medinė lovelė su kokoso plaušų čiužiniu;
• Patalynė: pagalvėlė, apklotas, paklodės, užvalkalai, apsauga lovytei, klijuotė; IKI METŲ PAGALVĖS NEREIKIA
• Žaislai: ryškių spalvų barškučiai, žaisliukai, pakabinami virš lovytės, muzikinės karuselės;
• Vežimėlis;
• Nešynė ("kengūra"); oi, kaip nereikia, oi , kaip pavargsti, oi, kaip sunku nešti schmoll.gif
• Automobilinė kėdutė.

Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 02 20, 11:52)

• Nešynė ("kengūra"); oi, kaip nereikia, oi , kaip pavargsti, oi, kaip sunku nešti  schmoll.gif

jetus kaip man reikejo bigsmile.gif iki poliklinikos per lietu ypac. Pavasari pravaiksciojom i masazus + mankstas. Aisku i kraiteli nebuc pirkus, gavom dovanu, bet dabar kai pagalvoju, tai buc prasius geresnes ir kokybiskesnes, nes tikrai naudojom...
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2009 02 20, 21:46)
jetus kaip man reikejo  bigsmile.gif iki poliklinikos per lietu ypac. Pavasari pravaiksciojom i masazus + mankstas. Aisku i kraiteli nebuc pirkus, gavom dovanu, bet dabar kai pagalvoju, tai buc prasius geresnes ir kokybiskesnes, nes tikrai naudojom...

schmoll.gif man atidavę buvo, tai tokia visai paprasta - žiauru blink.gif kažkaip įsivaizduoju, kad tos vaikjuostės daug patogesnės turėtų būti unsure.gif
user posted image
Atsakyti
Sako, kad patogesnės, neišbandęs nesužinosi. Galima nemokamai išbandyt http://www.geramama....axonomy/term/26 . Aš išmėginau slingą ir nusipirkau. Namie gerai, bet svoris vis tiek jaučiasi. Neįsivaizduoju, kaip kaimynė iki 2 m.vaiką ir lauke nešiodavo....
Atsakyti
Apie daugkartines sauskelnes http://www.popolini.lt/?Daugkartin%C4%97s_sauskeln%C4%97s
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2009 02 21, 16:44)
Sako, kad patogesnės, neišbandęs nesužinosi. Galima nemokamai išbandyt http://www.geramama....axonomy/term/26 . Aš išmėginau slingą ir nusipirkau. Namie gerai, bet svoris vis tiek jaučiasi. Neįsivaizduoju, kaip kaimynė iki 2 m.vaiką ir lauke nešiodavo....

as turejau slinga, bet man nepatiko schmoll.gif vis atrodydavo kad vaikui ten nepatogu, nei siaip nei taip jis ten susilenkes miegojo. Kaip dedavaus vis kitiap iseidavo doh.gif tai pardaviau...
Atsakyti
[quote=muminukas,2009 02 20, 11:52]
Prekės, kurių reikia mamai prieš gimdymą:
• Liemenėlė nėščiajai --- pirkau iš turgaus dvi medvilnines, tokias bobiškas, dydžiu didesnes negu įprastos, nes viskas virto lauk iš įprasto dyddžio
• Apatinės kelnaitės --- su pirmu nusipirkau pora specialių, kaip tik akcija buvo. patogios, bet subinė kaip daržinė atrodė, atsiprašant doh.gif dabar su medvilninėm UT atvaikšiojau

O sakykit kur tas vienkartines kelnaites nusipirkt galima? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmama. @ 2009 03 04, 10:23)

O sakykit kur tas vienkartines kelnaites nusipirkt galima?  blush2.gif

vaistinėje, jos tokios iš lengo tinkliuko. iškart po gimdymo prireikė, bet neilgai, tikrai nereikia 10-ies pirkti.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 03 04, 14:55)
vaistinėje, jos tokios iš lengo tinkliuko. iškart po gimdymo prireikė, bet neilgai, tikrai nereikia 10-ies pirkti.

as 2 turejau, tai vienos net liko biggrin.gif
Nu bet nebaisiai man ten buvo, as kita diena jau normalius paketus ir normalius triusikelius dejaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2009 03 05, 13:19)
as 2 turejau, tai vienos net liko biggrin.gif
Nu bet nebaisiai man ten buvo, as kita diena jau normalius paketus ir normalius triusikelius dejaus smile.gif

tai kaip suprantu max 2 vnt reik ju, o i jas dedasi iprasti iklotai?
Atsakyti
QUOTE(Xrusia @ 2009 03 06, 15:14)
tai kaip suprantu max 2 vnt reik ju, o i jas dedasi  iprasti iklotai?

Buna vaistinese pirkti didesnio sugeriamumo 4u.gif
Atsakyti