Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

Labai dekui DiDi Du uz issamu pasakojima ir naudingus patarimus. Matai mes jau seniai uzsisakem, bet pasiemem kambariukus ne konkreciai kuriame pastate, o tipo kai atvyksi tai duos arba bungaluose arba centriniame, bet kiek is patirties zinau, tai jei duodi receptione biski i kisene, tai kur nori, ten ir kambariai atsiranda, tai del to ir klausiau kur geriau. Kiek zinau, siaip tai bungaluose didesni kambariukai, bet mineji, kad is ju nesimatys juros ir ne koks kelias link juros, o tai ka ten negalima is bungalu tuo paciu keliuku eit, kaip ir nuo pagrindinio? Tiesa dar del papludymio, kaip jis ir kaip juroje pacioje krantas? Dekui dar labai uz patarima kur nuomoits masiniuka, mes i povestuvine varysim, todel rupesciai del kleckiuku dar "nekankina" :-), dar norejau pasiteiraut gal vaziavot kur su vietiniu kokia agentura? O siaip tu agenturu siulanciu ekskursijas tikriausiai mieste visur pilna,ane?
Atsakyti
QUOTE(vilmad @ 2006 05 28, 23:15)
besikraunat tašes toks klausimukas iškilo: visi rašo, kad gultai brangūs, galima ir ant rankšluoščio pagulėti, o galima kažin iš viešbučio tuos rankšluoščius pasiskolinti, ar tikriausiai kad reikia savo turėti?

Mūsų viešbutyje iš kambarių rankšluosčius imti buvo griežtai draudžiama. Prie uždaro baseino, kur galima priduoti rūbus į skalbyklą, veikė tokia kaip ir nuoma - ten galėjai paimti paplūdymio rankšluostį už užstatą. Grąžini rankšluosti, grąžina pinigėlius. Viešbučio rankšluosčiai buvo balti, o nuomojami - mėlyni su geltonu. Iš tolo skiriasi...
Čia turbūt žiūrint į kokį viešbutį važiuosit, nors aš buvau ir vieną savo įsimetus... Nepanaudojau...
Atsakyti
QUOTE(sandrulle @ 2006 05 29, 10:20)
Labai dekui DiDi Du uz issamu pasakojima ir naudingus patarimus. Matai mes jau seniai uzsisakem, bet pasiemem kambariukus ne konkreciai kuriame pastate, o tipo kai atvyksi tai duos arba bungaluose arba centriniame, bet kiek is patirties zinau, tai jei duodi receptione biski i kisene, tai kur nori, ten ir kambariai atsiranda, tai del to ir klausiau kur geriau. Kiek zinau, siaip tai bungaluose didesni kambariukai, bet mineji, kad is ju nesimatys juros ir ne koks kelias link juros, o tai ka ten negalima is bungalu tuo paciu keliuku eit, kaip ir nuo pagrindinio? Tiesa dar del papludymio, kaip jis ir kaip juroje pacioje krantas? Dekui dar labai uz patarima kur nuomoits masiniuka, mes i povestuvine varysim, todel rupesciai del kleckiuku dar "nekankina" :-), dar norejau pasiteiraut gal vaziavot kur su vietiniu kokia agentura? O siaip tu agenturu siulanciu ekskursijas tikriausiai mieste visur pilna,ane?

Bungalai yra ant kalvelės ,pagrindinio korpuso šone,tarsi maža gyvenvietė,bet tenai jūros krantas yra uola,stačiai besileidžianti. Geras krantas yra tik priešais pagrindinį korpusą. Jis nėra labai didelis. Pati mačiau kaip gyventojai leidžiasi takeliu nuo uolos,bet ten yra ir kitas kiek aplinkinis kelias. Vienžo : paeiti reikės. Bungalai mažiukai dviaukščiai su mažyžiu kelių kvadratų kiemeliu. Kambariai pirmam ir antram aukštuose.
Pats krantas stambus smėlis. Aišku,ne kaip Palangoje. Geriau važiuoti į ekskusijas savarankiškai,tik prieš tai nusipirkti infobukletą apie įžymias vietas ,kad ir rusiškai. Į Knoso rūmus irgi geriau savarankiškai ir neimti jokio gido. Ten jis per pusvalandį viską aplėks ir sumokėsit po 10-15eurų nuo žmogaus. Bukletas su išsamiu aprašymu 5 eurai. Nuo Knoso rūmų galit pavažiuot prie Siso paplūdimio (lygtais taip vadinasi). Ten smėlis geresnis ir vanduo šiltutėlis,nes didelis užutekis. Į Dzeuso urvą irgi geriau savarankiškai,pakeliui į Krasi vienuolyną. O ta Lafiti lyguma geriausiai matosi nuo priėjimo į Dzeuso urvą(geras takas iš dešinės : mums neparodė,tai labai vargom). Ten nuo užkandinės (labai skani musaka) toks vaizdelis atsiveria,tarsi sėdėtum virš lygumos. Jeigu mėgstat atrakcijas nuvažiuokit su taxi į akvaparką. Tik neimkit ekskursijos. Taksą išsikviesit ir iš tenais. 10 eurų iki viešbučio. 16 eurų įėjimas.

Jeigu važiuojat trumpam,tai į Santorinio salą net nežinau g.gif Labai varginanti kelionė. O šiaip paimkit mopedus ir pamaišykit apylinkes.

Tiesa,iš vietinių girdėjom,kad į Vai pliažą,kuris laikomas ten geriausiu,neverta trenktis. Tai mes kitų paieškojom . O šiaip žemėlapiai labai klaidūs. Ir ženklų nukreipiančių visai nedaug.
Jeigu norit labai privargti,varykit į tarpeklį. Labai įspūdinga,bet pėščiom labai daug reikės eiti. Į visas keliones paimkit gerus batus.
Aplankykit senąjį Chersonisą. (galima su taxi). Jis mažas,bet labai jaukus. Fainos kavinukės wub.gif

Tiesa,supermarketas,kuris yra pats pirmasis einant nuo viešbučio link centro,yra ir pats geriausias ( čia ir pigumo ir prekių atžvilgiu). Einant į centrą jis po kaire,pats pirmas. Dirba iki 12 nakties.

Sėkmingos kelionės 4u.gif O mes liepą dar į turkiją varysim (tfu,tfu,tfu,jeigu viskas bus gerai) ketvitą kartą biggrin.gif Nes kiek aš važinėjau,o tikrai buvau jau labai daug kur : kurortinės zonos visur vienodos.
Atsakyti
Sveikutes, arteja ir mano kelione i Kreta, todel noriu dar kai ko paklausti,jei aisku, zinote : mes apsistosime Chersonissos kurorte, tai butu idomu, ar kas bandete is ten vaziuoti i kokias neblogas Kretos vieteles su vietiniais autobusais?Novaturas raso, kad is sio miestelio ypac patogu vaziuoti vietiniais auto i Agios Nikolaos ir Herakliona... g.gif Kokios kainos, ir gal zinote,kur dar butu galima su vietiniais auto is sio miestelio patraukt? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siandra: 30 gegužės 2006 - 15:04
Dekui dar karteli DiDiDu, taip fainai, kad nepagailejai laiko ir taip issamiai viska aprasei, aciu! Nu suratau, kad tavo nuomone geriau pagrindinis pastatas ar, ne? Taip ir paprasysim, kad jame paskirtu kambariuka! Aciu uz patarima del prekybos centro! O del lankytinu vieteliu pacioje Kretoje mes jau seniai nusprendem su nuomotu masiniuku viska, ka spesim aplakstyt! Tai darausi dabar plana! Aciu dar karteli, ir sekmes Turkijoje! Joje kazkaip dar nespejau pabuvoti, o siaip ir beveik visa Europa ismaisem, ir tavo tiesa panasios tos kurortines zonos visur, bet vis tiek turi siokiu tokiu savitumu. Na tiesa jei reiks kokios info del Egipto, galesiu, padet, nes buvom pora karteliu, tai tikrai bent del viesbuciu, galeciau patart (aisku, jei reikia tos pagalbos, nes gal pati irgi esi ten ne karta buvus). Iki!
Atsakyti
QUOTE(sandrulle @ 2006 05 30, 16:12)
Dekui dar karteli DiDiDu, taip fainai, kad nepagailejai laiko ir taip issamiai viska aprasei, aciu! Nu suratau, kad tavo nuomone geriau pagrindinis pastatas ar, ne? Taip ir paprasysim, kad jame paskirtu kambariuka! Aciu uz patarima del prekybos centro! O del lankytinu vieteliu pacioje Kretoje mes jau seniai nusprendem su nuomotu masiniuku viska, ka spesim aplakstyt! Tai darausi dabar plana! Aciu dar karteli, ir sekmes Turkijoje! Joje kazkaip dar nespejau pabuvoti, o siaip ir beveik visa Europa ismaisem, ir tavo tiesa panasios tos kurortines zonos visur, bet vis tiek turi siokiu tokiu savitumu. Na tiesa jei reiks kokios info del Egipto, galesiu, padet, nes buvom pora karteliu, tai tikrai bent del viesbuciu, galeciau patart (aisku, jei reikia tos pagalbos, nes gal pati irgi esi ten ne karta buvus). Iki!

O as nesutinku, mes buvom uzsisake bungala, bet per klaida pirma nakti turejom nakvoti pagr.pastate, nes visi bungalai buvo uzimti, ir tik kita diena persikelem i bungalus. Tai mums kaip diena ir naktis - ir kambarys, ir vonia daug didesni, grazesni. Na ir kas, kad reikia toliau paeiti iki restorano ar juros - uztat kelias kokio grozio, toks mazu namuku kaimelis fantastiskame sode, ir juros nesimato - bet juk nesedesi kambary i jura ziuredamas, daug smagiau vakare kavineje ar ant kranto sedet. Jau nekalbu, kad gyveni atskirtas nuo kitu, nereikia iseiti i bendra koridoriu su visais. Kam idomu, galiu atsiusti nuotraukas i mail'a, nes cia labai tingiu deti, beje kelias kazkada buvau imetusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavenska: 30 gegužės 2006 - 15:58
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 05 25, 09:40)
apie keliavimą rytinėje salos pusėje: apytiksliai 10 km nuo Agios Nikolaos (aš šiais metais ten mėnesį gyvenau rolleyes.gif  wub.gif  )

o jus jauciu apsistoje buvote privaciame sektoriuje jei tiek ilgai gyvenote? Gal gali pasidalinti patirtimi kur ir kaip ieskoti pas ka ten apsistoti ir panasiai?? blush2.gif as pati noreciau, nes nuskristi i herakliona pirmyn atgal su charteriniu reisu, kuris skraidina musu turistus su paketais, kainuoja apie 900 lt su mokesciais, tai as noreciau kur nors netoli to nuostabaus miestuko Agio Nikolaos pagyventi apie menesi..... na gal as cia ir ne i tema, bet jei ka nors zinai siuo klausimu.. patark ax.gif
Atsakyti
Sveikute, Kavenska, aciu ir tau uz patarimus, kaip supratau tau bungalai daug labiau patiko, ane? Nu aisku reiks galvot, ne siaip kiek teke buvo gyvent kur tai visada bungaluose ir niekad pagrindiniame pastate, todel net neisivaizduoju kaip ten tame pagrindiniame, bet bungalai tai niekad nenuvyle! Zodziu ar ten, ar ten manau nera didelio skirtumo, vis tiek zadam keliaut, nu gal kokia dienele pasimegausim ir viesbuciu. Tai jei nesunku permesk man kelias nuotraukytes i SandraDaug@omni.lt. Dekui!
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 05 30, 17:39)
o jus jauciu apsistoje buvote privaciame sektoriuje jei tiek ilgai gyvenote? Gal gali pasidalinti patirtimi kur ir kaip ieskoti pas ka ten apsistoti ir panasiai?? blush2.gif  as pati noreciau, nes nuskristi i herakliona pirmyn atgal su charteriniu reisu, kuris skraidina musu turistus su paketais, kainuoja apie 900 lt su mokesciais, tai as noreciau kur nors netoli to nuostabaus miestuko Agio Nikolaos pagyventi apie menesi..... na gal as cia ir ne i tema, bet jei ka nors zinai siuo klausimu.. patark  ax.gif

na, taip, privačiame biggrin.gif pas kavalierių ax.gif blush2.gif jis porą kilometrų nuo Agios gyvena, ant jūros kranto.... pasakiškoj vietoj... tai rūpintis man kaip ir netenka.. rolleyes.gif
o šiaip jei rimtai, tai bandžiau aš nete dairytis nuomai namuko kokio, tai sąlyginai trumpam laikui nesunku susirast, turiu omeny porai savaičių-mėnesiui, o vat ilgesniam jau sunkiau... žinau, kad draugo sesuo, būdama vietinė, ir tai ieškojo buto nuomotis gal keletą mėnesių (aišku, jei kaina nebūtų rodiklis, gal ir lengviau būtų)...
dar tokia mintis atėjo į galvą: juk ten daugybė vietinių nuomoja kambarius, skelbimus kabant ant sienos galima pamatyt tikrai dažnai. Taigi, jei bandyt susitart su tokiais nuomotojais, kad ilgesniam laikui, kad ir mėnesiui, tai manau ir dėl kainos būt galima susiderėt. Šiaip kiek žinau, ten nuomos kainos sukasi tarp 200-300 eurų per mėnesį, kai nuomojama ilgam laikui... kalbu, aišku, apie rytinę salos pusę, nes vakarinės dar nespėjau visai pažint...
jei ką, tai pabandyk į google suvest "cretan homes" ar kažką panašaus, tai orientacijai tikrai išmes nemažai info... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 05 30, 23:11)
na, taip, privačiame biggrin.gif  pas kavalierių ax.gif  blush2.gif  jis porą kilometrų nuo Agios gyvena, ant jūros kranto.... pasakiškoj vietoj... tai rūpintis man kaip ir netenka..  rolleyes.gif
o šiaip jei rimtai, tai bandžiau aš nete dairytis nuomai namuko kokio, tai sąlyginai trumpam laikui nesunku susirast, turiu omeny porai savaičių-mėnesiui, o vat ilgesniam jau sunkiau... žinau, kad draugo sesuo, būdama vietinė, ir tai ieškojo buto nuomotis gal keletą mėnesių (aišku, jei kaina nebūtų rodiklis, gal ir lengviau būtų)...
dar tokia mintis atėjo į galvą: juk ten daugybė vietinių nuomoja kambarius, skelbimus kabant ant sienos galima pamatyt tikrai dažnai. Taigi, jei bandyt susitart su tokiais nuomotojais, kad ilgesniam laikui, kad ir mėnesiui, tai manau ir dėl kainos būt galima susiderėt. Šiaip kiek žinau, ten nuomos kainos sukasi tarp 200-300 eurų per mėnesį, kai nuomojama ilgam laikui... kalbu, aišku, apie rytinę salos pusę, nes vakarinės dar nespėjau visai pažint...
jei ką, tai pabandyk į google suvest "cretan homes" ar kažką panašaus, tai orientacijai tikrai išmes nemažai info... 4u.gif

supratau ax.gif na as irgi turiu draugu kretoje, bet kol kas ne boyfriendu blush2.gif reikes pasidometi.. is tiesu 300 eur menesiui tai normaliai, tik idomu ar ieina komunaliniai patarnavimai ir ar ta kaina yra namukui ar tiesiog nuo zmogaus ima.... nu labai jau viliojanciai skamba wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 05 31, 09:47)
supratau ax.gif  na as irgi turiu draugu kretoje, bet kol kas ne boyfriendu  blush2.gif  reikes pasidometi.. is tiesu 300 eur menesiui tai normaliai, tik idomu ar ieina komunaliniai patarnavimai ir ar ta kaina yra namukui ar tiesiog nuo zmogaus ima.... nu labai jau viliojanciai skamba  wub.gif

sakai, kol kas? mirksiukas.gif o pas draugus pagyvent pasiprašyt neišeina... bet, aišku, gal nori, savarankiškai... o tie 300 eurų, tai čia kai nuomoji metam ir ilgiau... komunaliniai berods neįeina, bet neesu tikra... o vat kaina tai už apartment, ne nuo žmogaus... tačiau, nežinau, ar rastum kažką už tokią kainą vienam mėnesiui, bet bandyt visad galima... drinks_cheers.gif tik mano tos žinios nu tokios apytikslės, baisiai bijau dezinformacija paskleist... unsure.gif aš šiaip vat artimiausiom dienom žadu daugiau apie tai pasidomėt, jei ką sužinosiu, tai parašysiu... nes mane bais viliotų ten ilgesnį laiką pagyvent, gal net kokį pusmetį, gal net padirbėt.... g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 31 gegužės 2006 - 09:25
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 05 31, 10:22)
sakai, kol kas? mirksiukas.gif  o pas draugus pagyvent pasiprašyt neišeina... bet, aišku, gal nori, savarankiškai... o tie 300 eurų, tai čia kai nuomoji metam ir ilgiau... komunaliniai berods neįeina, bet neesu tikra... o vat kaina tai už apartment, ne nuo žmogaus...  tačiau, nežinau, ar rastum kažką už tokią kainą vienam mėnesiui, bet bandyt visad galima... drinks_cheers.gif  tik mano tos žinios nu tokios apytikslės, baisiai bijau dezinformacija paskleist... unsure.gif aš šiaip vat artimiausiom dienom žadu daugiau apie tai pasidomėt, jei ką sužinosiu, tai parašysiu... nes mane bais viliotų ten ilgesnį laiką pagyvent, gal net kokį pusmetį, gal net padirbėt.... g.gif  rolleyes.gif

va va thumbup.gif as irgi apie ta pati galvoju, kad noreciau ilgesniam laikui pagyventi ir padirbeti, jauciu poreiki pakeisti aplinka ir zmones aplink mane... o is tiesu, galeciau as irgi pas draugus vaziuoti, kretieciai be galo draugiski ir svetingi, bet as nelabai pratusi priklausyti kazkiek nuo zmogaus, na nebent butu artimas draugas (boyfriend), tada kita kalba... o va kazkaip pas draugus kazkaip nesiryztu taip "nukristi" ant galvos.. na gal reiketu pakeisti mastysena g.gif

tai jei ka nors tiksliau suzinosi, pranesk man ax.gif o siaip mano pazistamas iesko kas galetu padirbeti jo turizmo agenturoje heraklione mirksiukas.gif tik va man su graiku kalba nelabai tongue.gif
Atsakyti