Kadangi labai mėgstu marmaliuoti, tai ieškojau kažko tokio. Ir radau. Nu fainas, patikėkit.
Ypač žiemai.................
Šildantis kokteiliukas
6 stiklinėms reikės:
400 g šaldytų aviečių
6 šaukštai juodųjų serbentų likerio
1 l juodųjų serbentų arbatos
cukrus pagal skonį
1 apelsinas
Suverkite avietes ant šešių medinių lazdelių. Sudėkite į šaldiklį. Likusias avietes atšildykite, pertrinkite per sietelį ir masę padalinkite po lygiai šešioms stiklinėms. Į kiekvieną jų įpilkite po šaukštą likerio ir išmaišykite. Užpilkite labai karštos arbatos ir, jei norite, įdėkite truputį cukraus (aš tai nededu, kadangi ir taip saldu). Stiklinės kraštelį papuoškite apelsino riekele ir įmerkite po aviečių lazdele.

Šildantis kokteiliukas
6 stiklinėms reikės:
400 g šaldytų aviečių
6 šaukštai juodųjų serbentų likerio
1 l juodųjų serbentų arbatos
cukrus pagal skonį
1 apelsinas
Suverkite avietes ant šešių medinių lazdelių. Sudėkite į šaldiklį. Likusias avietes atšildykite, pertrinkite per sietelį ir masę padalinkite po lygiai šešioms stiklinėms. Į kiekvieną jų įpilkite po šaukštą likerio ir išmaišykite. Užpilkite labai karštos arbatos ir, jei norite, įdėkite truputį cukraus (aš tai nededu, kadangi ir taip saldu). Stiklinės kraštelį papuoškite apelsino riekele ir įmerkite po aviečių lazdele.

o s paprasciausiai sudedu banana, sauksteli medaus ir pieno...man kitokie neskanu...na nebent su kava dar...
Trintuvaisiu kokteilis
Apelsinas kubeliais
Bananas
Sald. braskes
Kons. persikas
Apelsinu sulciu, kad apsemtu
Labai skanu, tirsta
Apelsinas kubeliais
Bananas
Sald. braskes
Kons. persikas
Apelsinu sulciu, kad apsemtu
Labai skanu, tirsta
QUOTE(femina @ 2005 03 21, 14:01)
o s paprasciausiai sudedu banana, sauksteli medaus ir pieno...man kitokie neskanu...na nebent su kava dar...
Femina, gal gali pasakyt kokteilio recepta su kava
Aciu is anksto!
vaniliniai ledai+ apelsinu sultys
lengva ir skanu
lengva ir skanu
Abrikosų kokteilis
750 ml pieno
250 g šviežių abrikosų
50 g cukraus
4 šaukšteliai grūsto valgomojo ledo
Ant ledo sudedami gabaliukais supjaustyti abrikosai, užberiami cukrumi, įpilama pieno ir viskas 2 min. maišoma mikseriu (mažu sukimosi dažniu).
750 ml pieno
250 g šviežių abrikosų
50 g cukraus
4 šaukšteliai grūsto valgomojo ledo
Ant ledo sudedami gabaliukais supjaustyti abrikosai, užberiami cukrumi, įpilama pieno ir viskas 2 min. maišoma mikseriu (mažu sukimosi dažniu).
Vyšnių ir pieno kokteilis
100g pieno,
100g grietininių ledų,
25g vyšnių sirupo,
25g vyšnių likerio,
1 bananas.
Bananą supjaustyti gabaliukais. Viskas supilama į plakiklį ir labai gerai suplakama. Jokiu būdu nepadauginti likerio, nes didesnis kiekis gali sutraukti pieną.
100g pieno,
100g grietininių ledų,
25g vyšnių sirupo,
25g vyšnių likerio,
1 bananas.
Bananą supjaustyti gabaliukais. Viskas supilama į plakiklį ir labai gerai suplakama. Jokiu būdu nepadauginti likerio, nes didesnis kiekis gali sutraukti pieną.