Įkraunama...
Įkraunama...

Egzorcizmas

QUOTE(Lane @ 2008 03 04, 21:57)
Man įdomu, kaip kunigas pats įgyja apsaugą? unsure.gif

QUOTE(Jurgulė @ 2008 03 06, 20:40)
geras klausimas ir sunkus atsakyti.
Šiaip piktasis gali apsėsti tiek pasaulietį tiek kunigą.bet va apsaugą  gali įgauti tik kunigas o pasaulietis ne? Apsaugą gali gauti kiekvienas kuris jos prašo. bet,
manau, kad tas kunigas, kuris turi vyskupo leidimą atlikti egzortus, tai jau yra kuo tai ypatingesnis už pasaulietį ir žinoma dvasiškai stipresnis, ir tai ne per vieną dieną patikrinami dalykai. Šiaip sau vyskupas neskirs egzorcisto.

Kunigas todel, kad jis turi sventimus ir yra specialiai vyskupo tam darbui paskirtas. Baznycios delegavimas nera tik formalus dalykas, tiesiog per tai Dievas suteikia ypatinga Malone ir misija tam kunigui, kad jis galetu atlikineti egzorcizmus. Visa Baznycia (visame pasaulyje) meldziasi uz tokius kunigus, kitaip sakant kunigas ne vienas darbuojasi, o uz jo stovi visa galybe.
Zinoma, tai nereiskia, kad kunigas yra kuo nors geresnis uz pasaulieti - jie lygiai tokie pat, bet kiekvienas turi savo misija ir kiekvienai misijai yra savi reikalavimai ir malone. Kitaip sakanat, visi dirbame savo darbus smile.gif. Tikras egzorcistas turi buti didelis maldos zmogus, pasisventes ir atsidaves. Pasaulieciai yra labai svarbus pagalbininkai siame darbe - jie juk meldziasi kartu su visa Baznycia uz varginamus zmones, jie pirmiausia pastebi tokius ir gali nukreipti kur reikia.
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2007 08 19, 00:41)
Man tai įdomiai TEOLOGAS darbuojasi.
Kur temos esmė?
Ar čia tik įdėjo laikraščio arba iš interneto nukopijuotą straipsnelį ką kažkada yra kalbėjęs Kun. Rinkevičius?
Kokios Teologas tikisi diskusijos?
Arba tos egzortinės maldos... kokiu tikslu čia įdėtos ?
  Betrūksta kad griešnykai griešnykams egzortus iš interneto nusirašę skaityti pradėtų, tai ką tada kunigai egzorcistai veiks? g.gif

Būtent taip sutapo, kad po šio straipsnio pasirodymo, nuvažiavau į Ramygalą. Nuvežiau ir straipsnį parodyt. Jis labai nustebo, kad neva jo žodžiais tas straipsnis sukurptas doh.gif Kunigas tikino, jog nebuvo davęs jokio interviu "Kauno dienos" žurnalistams.
Tame pačiame straipsnyje buvo ir nuotrauka, kurioje matyti kunigas stovintis į objektyvą nugara ir neva padėjęs ranką ant karsto. Kunigas Edmundas Rinkevičius teigė, jog yra didžiausia nesąmonė toks akivaizdus foto montažas, nes joks kunigas per apeigas nededa rankos ant nabašninko karsto.
Ir pats straipsnis padarytas COPY-PASTE iš kitų kažkada buvusių spaudoje straipsnių.. deja..
Atsakyti
E. Rinkevičius sakė, kad apsėdimas dažniausiai ateina per nuodėmingą gyvenimą. „Filmai su S raide skirti ne suaugusiesiems, o satanistams. Visas ten rodomas seksas, siaubas žmogų neigiamai paveikia“, – teigė jis.

Kaip kunigas sakė, tai tegul ir sako, jo reikalas.
Bet va tuos žodžius tai aš girdėjau per kažkokią laidą , jis taip ištiesų sakė. Tai gali būti atvejis kad būtent tas straipsnis ir padarytas iš filmuoto interviu. prieš kokia porą metų.

šiaip ar taip tai nieko tokio ir nieko naujo čia nėra. visos tos mintys sutampa iš Gabrielio Amorto knygos kurioje jis aprašęs apie egzortus. Prisiskaito žmonės ir pradeda tuo gyventi ir apie tai kalbėti.
Atsakyti
QUOTE(Takelis @ 2008 01 18, 07:40)
Kolektyvas visai nusikalbėjo : meditacinė muzika kenkia doh.gif .

nu cia tai visai pritariau, meditacine muzika ne ardo, o kuria nauja gyvebe viduje rolleyes.gif koks cia griovimas ir ji ne daugaiu skiriasi nuo klasikines, smuikiukai, piano, pauksciu balsai... nematau as cia nieko griaunancio blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Luknė @ 2008 01 19, 09:01)
Tai, kad "kaip velnias kryžiaus", o ne "kaip velnias meditacinės muzikos" g.gif  Kaip patikrinti kam ji kenkia?

Velnias bijo meditacines muzikos del to, kad ji kuria geri ir grozi aplink, o ne del kazko kito... Ot, didieji mastytojai doh.gif Velnias bijo gerio, grozio, taikos del to ja ir naudoja velniu isvarinetojai ax.gif

Ir is jusu visu kalbu, as jau tureciau buti isprotejus ar apsesta blink.gif bet lyg taip ir nesijauciu, bet visko gali buti... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sun23: 27 kovo 2008 - 19:18
QUOTE(Sun23 @ 2008 03 27, 20:16)
Ir is jusu visu kalbu, as jau tureciau buti isprotejus ar apsesta blink.gif bet lyg taip ir nesijauciu lotuliukas.gif

todėl ir nesijauti lotuliukas.gif Juokauju.

Jei apie muziką - priklauso nuo to kas dedama po ta sąvoka "meditacinė", nes po tuo žodžiu sudedamos visokios, kokias sunku kitaip pavadinti. Tik ne viskas vienoda. Prieš gerą dešimtmetį apie tai klausėm vieno rimtai su muzika susijusio žmogaus, tai neatpasakosiu ir neprisimenu nei terminų nei nieko, bet pasakojo kažką apie tai, kad rašant kai kurią "meditacinę" muziką įrašomas dar kažkoks papildomai psichiką veikiantis dalykas, kuris plika ausimi nėra girdimas (neklauskit kas tai tiksliai, nes nežinau), bet daro poveikį. Tai ir susiejama su blogio (velnio) veikimu žmogaus psichikon. Tik nemanau kad visa, kas dabar vadinama "meditacinės" muzikos vardu yra būtent tai (į tai "įdeda" ir relaksacines ir kt.). Čia ką pasakojo labiau panašu į "Enijas" ir pan. nei į čiurlenančio vandens ar paukštelų balsus.
Bet su klasika vis tiek man sunku lygint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukuruku: 27 kovo 2008 - 19:49
Na man kazkaip sekasi lengviau tiketi faktais, o ne tuo kad kazkas kazka sake ir kazka irase ir kazka gal paveiks, o gal ir ne... NU BAIKIT ABSURDAS, KAIP GAMTOS GARSAI GALI VEIKTI NEIGIAMAI, kada zmogus pats kiles is gamtos doh.gif nesupykit, bet as pries... sutinku, kad yra labai sunkios meditacines muzikos ir negaliu as jos klausytis, apsunkina ji mintis ir kuna, bet tokios ir neklausau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2008 03 27, 21:01)
NU BAIKIT ABSURDAS, KAIP GAMTOS GARSAI GALI VEIKTI NEIGIAMAI

įsiskaityk ar ką, aš nerašiau apie blogai veikiančius gamtos garsus unsure.gif
O su faktais linkiu nesusidurti. Nei tau, nei sau.
Atsakyti
Aš skaičiau vieno egzorcisto knygą...Na, ką galiu pasakyti - man tai menkai suvokiamas pasaulis...Įdomu paskaityt, tačiau atradau labai daug prieštaraujančių faktų...Toks absurdiškas dalykas ten buvo pateiktas kaip apsėdimo faktas - jei bute yra tarakonų ar kitokių vabzdžių, skruzdžių, vorų, tai butas apsėstas šėtono.Taip išeina, kad rusų laikų statyti namai visi apsėsti butai, nes visuose pilna tokio gėrio, kaip tarakonai...Tačiau, kodėl mes tarakonus naikiname ne egzorcistų pagalba, o nuodais?

Yra ką pamąstyt...
Atsakyti
muzika veikia zmogu. o jei i ja pirmaisyta binauraliniu ritmu tai stimuliuojanciai veikia smegenis. jei labai domina - galit google uzmesti paieska brainwave generator ir galesit paskaityti. tik yra vienas bet - tuos ritmus galima uzmesti ant bet kokios muzikos bei aplamai ant bet kokio iraso - net kai kalbancios galvos per telika ar radija sneka, galima i irasa primaisyti visokiu nesamoniu, kuriu jus neirdesite, bet jos veiks smegenis. daug kur pries rinkimus taip smegenis plauna (jav ir rusyne - garantuotai) - nezinau ar pas mus taip daro, bet greiciausiai taip pat.
nebandziau juo naudotis, nes pasekmes smegeninei nera aiskios - geriau naturaliu keliu eiti.
Atsakyti
QUOTE(Vaira_1 @ 2008 04 09, 11:25)
Aš skaičiau vieno egzorcisto knygą...Na, ką galiu pasakyti - man tai menkai suvokiamas pasaulis...Įdomu paskaityt, tačiau atradau labai daug prieštaraujančių faktų...Toks absurdiškas dalykas ten buvo pateiktas kaip apsėdimo faktas - jei bute yra tarakonų ar kitokių vabzdžių, skruzdžių, vorų, tai butas apsėstas šėtono.Taip išeina, kad rusų laikų statyti namai visi apsėsti butai, nes visuose pilna tokio gėrio, kaip tarakonai...Tačiau, kodėl mes tarakonus naikiname ne egzorcistų pagalba, o nuodais?
Yra ką pamąstyt...

Na neradau niekur parasyta, kad jei yra tarakonu, tai jau velnio apsedimas biggrin.gif biggrin.gif . Autorius tik norejo pasakyti, kad tai gali buti vienas is pozymiu, jei salia to yra mase kitu baisiu dalyku, apie kuriuos tose knygose ir rasoma. O jei tik tarakonai ir vorai - tai ciumpi sluota ir baigiasi visi apsedimai biggrin.gif
Taip kad atidziau skaitykime ir nedarykime isvadu is vieno sakinio, istraukto is konteksto. Juk protingi zmones esame.
Atsakyti
QUOTE(Vaira_1 @ 2008 04 09, 14:25)
Yra ką pamąstyt...

Vaira 1 o tai kokią knygą skaitei? Kas parašė , ar gali čia parašyt?
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2008 04 09, 20:08)
Vaira 1 o tai kokią knygą skaitei? Kas parašė , ar gali čia parašyt?

Knyga vadinasi "Egzorcistai ir psichiatrai" Autorius egzorcist7 asiciacijos pirmininkas.Dabar jau pavarde uzkrito.Paskolinau knyga draugei...
Atsakyti