Kadangi labai greitai ir mano pavardė keisis, tai banke klausiau, kaip čia man bus su kortele? Tai sakė, kad reikės užpildyti prašymą ir pakeis nemokamai. Poto dar reikės keistis tap. kortelę, teises, perrašyti darbo sutartį... Kas dar?
teisų keitimas ir mane labai domina pažystama jau 4m ištekėjus ir su mergautinėm teisėm važinėja.dėl diplomo,tai šiems mokslo metams prasidėjus pateiksiu pasą ir tegu įtraukia mane su nauja pavarde į sarašus,gatavai ir diplomas bus tokia pavarde Papildyta: o kur reikia eit,norint teises pasikeist?
Norint pasikeisti pavardę ant teisių, reikia kreiptis į kelių policiją. Bet yra vienas nemalonus (kaip kam ) niuansas, kad jei pas tave pasibaigusi medicininė apžiūra, reikės ją praeiti iš naujo.
Kiek žinau, galima važinėtis ir su senomis teisėmis, kur yra mergautinė pavardė. Pataisykit, jei klystu
O šiaip, visur kur reikės keistis dokumentus, tai reiks nešt santuokos liudijimą ir viskas bus pakeista
Diplomo tai tikrai nereikia keisti, tik reikia santuokos liudijimo kopijos ir viskas. Aš tai irgi su mergautinėm teisėm važinėju, kažkaip neprisiruošiu pasikeisti
teisų keitimas ir mane labai domina pažystama jau 4m ištekėjus ir su mergautinėm teisėm važinėja.dėl diplomo,tai šiems mokslo metams prasidėjus pateiksiu pasą ir tegu įtraukia mane su nauja pavarde į sarašus,gatavai ir diplomas bus tokia pavarde Papildyta:
o kur reikia eit,norint teises pasikeist?
Teises keiskit būtinai, aš irgi važinėjau, bet netyčia užklausiau moteriškės, kuri policijoj tas teises išduoda, sakė priklauso ant kokio policninko užsirausi, bet gali turėt nemalonumu, taip kad kuo skubiau pasikeičiau.
Mano zmona pries savaite pasikeite pavarde, gavo naujo pavyzdzio asmens tapatybes kortele. Dabar kilo klausimas kaip su vairuotojo pazymejimu. Ar tinka senoji pavarde ir jei ne, tai kokiu sankciju gali susilaukti kol neturi?
Pareigunas
Prisijungė: 2004 12 01 Pranešimai: 323 Miestas: Vilnius Parašytas: Pen. 05 05, 2006 9:49 am Rašyti temą:
Jūsų žmonai reikėtų pasikeisti seną vairuotojo pažymėjimą į naujo pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą, kadangi gali kilti įvairių nesusipratimų išvykus į kitos šalies teritoriją. Pagal šiuo metu Lietuvos Respublikoje galiojančią tvarką, asmens tapatybė yra nustatoma panaudojus asmens kodo duomenis, o ne pavardę. Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie naudojasi vairuotojo pažymėjimu, kuriame yra įrašyta buvusi pavardė, tačiau dokumentas galiojantis, nėra baudžiami.
Reiškia, jei nežadi artimiausiu metu važiuoti svetur - teisių keitimas po vestuvių nebūtinas. Tai labai gerai, nes, jei man reiktų jas keistis būtų liūnoka - yra pasibaigus med. apžiūra ir reiktų ją praeiti iš naujo