Atsiprašau už durną ir gal ne į temą klausimą, bet labai labai reikia 
Gal kas žinot, ar šiaip galit duoti linką...
1. Kokie yra reikalavimai parašui, kurį deda žmogus ant oficialių dokumentų? (parašas rašytas ranka ant popierinių dokumentų)
2. Ar jis būtinai turi sutapti su parašu pase?
3. Ar galima tiesiog sugalvojus keisti parašą, ar reikia keisti pasą (nesijuokit!!!
)
Kur bekapsčiau, iškapsčiau infą tik apie elektroninį parašą...
Ačiū

Gal kas žinot, ar šiaip galit duoti linką...
1. Kokie yra reikalavimai parašui, kurį deda žmogus ant oficialių dokumentų? (parašas rašytas ranka ant popierinių dokumentų)
2. Ar jis būtinai turi sutapti su parašu pase?
3. Ar galima tiesiog sugalvojus keisti parašą, ar reikia keisti pasą (nesijuokit!!!

Kur bekapsčiau, iškapsčiau infą tik apie elektroninį parašą...
Ačiū

Manau,kad parašas turi sutapti su parašu pase

QUOTE(Mirėja @ 2006 08 23, 15:42)
Gal pabandyk "Darbo" skyrelyje paklausinėt, kokių bankininkių ar teisininkių... Mano draugė kuri dirba banke kartą ilgai apie tai pasakojo. Pamenu tik kad būtinai turi pirmos trys pavardės raidės būti įskaitomos... Deja, daugiau nieko neįsiminiau 

mano mama pasirašinėja kur tik pirma vardo ir pavardės raidės įskaitomos - visa kita raizgalynė

Nežinau, kiek tame tiesos, tačiau vienas teisininkas yra mums pasakojęs, kad parašą turi sudaryti pirma vardo raidė ir pilna pavardė, suraizgytas turi būti tik galas 
Tiesa, parašai ant dokumento ir pase privalo būti vienodi. Tai žinau, nes susiduriu darbe kas dieną.

Tiesa, parašai ant dokumento ir pase privalo būti vienodi. Tai žinau, nes susiduriu darbe kas dieną.
QUOTE(irina B @ 2006 08 25, 22:19)
Nežinau, kiek tame tiesos, tačiau vienas teisininkas yra mums pasakojęs, kad parašą turi sudaryti pirma vardo raidė ir pilna pavardė, suraizgytas turi būti tik galas 

Pirmoji vardo raide ir TRYS pirmos pavardes raides

Parasas - nekeiciamas.
O as norejau paklausti, kai keiti pavarde, tai butinai turi parasa keistis

manau,kad kiek bekeistum parašą,yra ekspertai ,kurie esant reikaluj nustato ar tai to žmogaus,bet nemanau,kad protinga,iekvieną kart pasirašinėt nauju sugalvotu parašu,nes tai šioks toks pirštų antspaudų atitikmuo
Ir man labai aktualus klausimėlis. Aš jau prieš du mėnesius pasikeičiau pavardę, tiksliau ištekėjau. Įdomu, ar yra koks nors terminas, per kiek laiko reikia pasikeisti pasą? Kai pirmą kartą tekėjau - tarybų laikais, tai ant paso uždėjo kažkokį spaudą, kad negaliojantis, tai skubiai ir keičiausi, o dabar?
QUOTE(sinutė @ 2006 09 07, 14:10)
Ir man labai aktualus klausimėlis. Aš jau prieš du mėnesius pasikeičiau pavardę, tiksliau ištekėjau. Įdomu, ar yra koks nors terminas, per kiek laiko reikia pasikeisti pasą? Kai pirmą kartą tekėjau - tarybų laikais, tai ant paso uždėjo kažkokį spaudą, kad negaliojantis, tai skubiai ir keičiausi, o dabar?
o dabar galioja senas kartu su santuokos liudijimu, bet geriau pasikeisti, kad kokiu nesklandumu nebutu ir dar buvau sodroje, tai pakeite ir sodros knygele i nauja