Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas Užsienyje

Aš maniau, kad jūs čia patirtimi dalijatės, kad užsienio maistas būtų panašesnis ir bėdavojatės, koks neįmanomas kitoje šalyje...O pasirodo, jūs čia šašlykus kepat ir receptais mainotės lotuliukas.gif .
Neišeis man paverkt ir pasibėdavot lotuliukas.gif , kad į pragarą važiuojam, kur vien sintetika g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 09 06, 16:40)
supermarkete ten prie uogieniu yra tokio meskiuko formos buteliukuose  biggrin.gif  Jis toks skystas, kaip LT dirbtinis, bet cia atseit tikras. Yra ir kitokiu, tik as irgi niekad nepirkus.



QUOTE(lorkyte @ 2007 09 06, 18:07)
Oi tas medus tai zinok puse velnio visai. Neprisimenu koks LT buvo, bet sitas irgi nieko. As ir skruzdelyna su tuo "meskuciu" kepiau ir labai gerai. O be to medaus tai net arbatos negaliu gerti  smile.gif Turbut ko prideta, kad priprastu zmones  biggrin.gif


"Meskiukinis" medus nemanau ,kad yra tikras.Skruzdelynui as irgi ji naudoju,tam reikalui tinka .Tikra medu galima nusipirkti is bitininku turguose.
QUOTE(Teta Anna @ 2007 09 07, 10:29)
Aš maniau, kad jūs čia patirtimi dalijatės, kad užsienio maistas būtų panašesnis ir bėdavojatės, koks neįmanomas kitoje šalyje...O pasirodo, jūs čia šašlykus kepat ir receptais mainotės  lotuliukas.gif .
Neišeis man paverkt ir pasibėdavot  lotuliukas.gif , kad į pragarą važiuojam, kur vien sintetika  g.gif ...

Ne viskas cia sintetika,yra daug naturaliu produktu ,nuo darzoviu iki mesos.
Atsakyti
Pritariu!
is tiesu yra daug nesamoningo maisto, kuri paemus i burna isspjauti norisi smile.gif
bet patikek, manimi, kai isragaves daug visko supermarketuose, randi ir panasu i lietuviska produkta, tai labai smagu pasidaro.
Gero maisto cia yra, tik paieskoti ir isskanauti reikia, kol atrasi savam skoniui.
Nes jeigu vaziuoji i JAV, jeigu neklystu, tai cia tas ir yra, kad pasirinkimas milziniskas, ir turi atsirinkti savus produktus, aatsirinkti, kas tau patinka ir kas ne...
Tai uzima siek tiek laiko, bet yra pakenciama, kai randi tai, ka megsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teta Anna @ 2007 09 07, 11:29)
Aš maniau, kad jūs čia patirtimi dalijatės, kad užsienio maistas būtų panašesnis ir bėdavojatės, koks neįmanomas kitoje šalyje...O pasirodo, jūs čia šašlykus kepat ir receptais mainotės  lotuliukas.gif .
Neišeis man paverkt ir pasibėdavot  lotuliukas.gif , kad į pragarą važiuojam, kur vien sintetika  g.gif ...



Kodel sintetika? Prasom vaziuoti i Farmers Marketa, Naturaliu produktu parduotuve, mokesi daugaiu, bet rasi visko, ko sirdis geidzia. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2007 09 07, 11:25)
Greičiau gal  atimta  ax.gif Esu kažkada buvusi apšviesta giminaičio bitininko - medus iš prigimties linkes kristalizuotis. Kaip jam tai seksis, priklauso nuo fruktozės ir gliukozes santykio jame - kuo daugiau pirmosios, tuo jis skystesnis, o tai vėlgi priklauso nuo to, iš ko medus surinktas ( eglių, rapsų ar akacijų medus lieka skystesnis negu pievų gėlių). Be to, jei išimi iš korių "nesubrendusį" medų, jis bus skystas (bet šitokio pirkti negausi, nebent pas pradedantį mėgėją). Pramoniniu būdu fasuojant medų jo tirštėjimą irgi galima pakeisti - ilgai sukant gaunasi mažyčiai kristalai, medus jaučiasi kaip tyrelė, jo sudėtinės medžiagos nepasikeičia. Pašildžius medus suskystėja, tada filtruojamnt atskiriamos žiedadulkės, (kurios tarnauja kaip pradinės kristalizacijos taškai)), medus liekas skystas, bet suskyla kai kurios nepakeliančios aukštesnės temperatūros medžiagos. O sukčiai anksčiau pridėdavo cukraus, kad medus susikristalizuotų ir sutirštėtų - atseit ir  tokio galėdavai turguj nusipirkti.


issiaiskinau, kad sitas meskiukinis irgi sutirsteja po kiek laiko smile.gif
o tie patys privatus bitininkai irgi gali ko nors prideti ar atimti, kad sutirstetu ar ne.


Atsakyti
mes tai farmer's market perkame vaisius ir darzoves, ir nepasakyciau, kad visi jie ten brangiau, kiti kaip tik pigiau nei supermarketuose, be to dar ir kvepia taip kaip turetu, kad ir pomidorai, supermarketuose tokie sintetiniai kazkokie, o kai nusiperkam farmer's market, tai kvepia kaip lietuviski smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sacra @ 2007 09 08, 08:26)
mes tai farmer's market perkame vaisius ir darzoves, ir nepasakyciau, kad visi jie ten brangiau, kiti kaip tik pigiau nei supermarketuose, be to dar ir kvepia taip kaip turetu, kad ir pomidorai, supermarketuose tokie sintetiniai kazkokie, o kai nusiperkam farmer's market, tai kvepia kaip lietuviski smile.gif



drinks_cheers.gif del kvapo ir skonio, bet pas mus kainos tai ryskiai uzkeltos doh.gif . Supermarkete tikrai daugiau nusipirkciau uz ta kaina, kuria moku Farmers Markete
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2007 09 08, 16:40)
drinks_cheers.gif  del kvapo ir skonio, bet pas mus kainos tai ryskiai uzkeltos doh.gif . Supermarkete tikrai daugiau nusipirkciau uz ta kaina, kuria moku Farmers Markete


drinks_cheers.gif pas mus irgi kainos zymiai didesnes Farmer's Market'e, negu pardej doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Sacra @ 2007 09 07, 18:13)
Gero maisto cia yra, tik paieskoti ir isskanauti reikia, kol atrasi savam skoniui.
Nes jeigu vaziuoji i JAV, jeigu neklystu, tai cia tas ir yra, kad pasirinkimas milziniskas, ir turi atsirinkti savus produktus, aatsirinkti, kas tau patinka ir kas ne...
Tai uzima siek tiek laiko, bet yra pakenciama, kai randi  tai, ka megsti  smile.gif


o kol surandi, prisiragauji visokio meslo... ziu, ir jau trisdesimt kilu priaugta lotuliukas.gif
Atsakyti
Kazkada kazkuri buvot idejusi greito obuoliu pyrago recepta. Tik as jo dabar nerandu.
Dar gal turit isbandyta bananu duonos recepta?
Atsakyti
QUOTE(Rutti @ 2007 09 09, 17:12)
Kazkada kazkuri buvot idejusi greito obuoliu pyrago recepta. Tik as jo dabar nerandu.
Dar gal turit isbandyta bananu duonos recepta?

as turiu abuoliu varskes pyraga reikia?
Atsakyti
pateikiu obuoliu pyrago recepta:
6 kiausiniai
1 stikline cukraus
1.5 stiklin. miltu
1 pokelis vanilinio cukraus
1 arb.saukstelis kepimo milteliu
12 valg. saukstu aliejaus
viska sumaisome...
supjaustau kokius5-8 obuolius( priklausomai nuo ju dydzio)
350-375 temperatura
45-50 min.
Pabaigoje istirpinti plytele sokolado ir juo apipilti pyraga. ( Cia kam patinka ax.gif )
Skanaus....
Atsakyti
Kaip tik uzvakar kepiau bananu duona, nes reikejo bananus pernokusius sunaudot. Gavosi visai skaniai... Receptas:

* 2 cups all-purpose flour
* 1 teaspoon baking soda
* 1/4 teaspoon salt
* 1/2 cup butter
* 3/4 cup brown sugar
* 2 eggs, beaten
* 2 1/3 cups mashed overripe bananas

As dar dejau gera sauja smulkintu ivairiu riesutu (siaip sako graikishki riesutai geriausi i bananu duona, bet as dejau maisytus - irgi skanu buvo).

zodziu viska sumaisai, ir i 350F orkaite ikisi. Sitam recepte rase, kad valanda,bet man per 45 min iskepe.
Atsakyti