Nu va ir baigem vieną temą. Džiugu, kad stengiames but pozityvistem. Praktikuokime tai ir toliau.

QUOTE(winia @ 2007 08 17, 14:36)
KITAIP IR BŪTI NEGALI
QUOTE(winia @ 2007 08 17, 14:36)
O ka savaitgaliui suplanavus.?Islek kur nors, pakeisk aplinka. As tai siandien vaziuoju i soda su tevais ir lelium savo. Bus piknikas. Nors oras tai gal ir nelabai koks. Jauciu ilysiu dar i ezera, ten ezeriukas prie musu. Vanduo neturetu but labai saltas.

Pernakvosim, o rytoj i belmonta vaziuosim. Nu zodziu...Tikiuosi nebus kada galvot apie savo negalavimus.
O jau mano apetitas tai zveriskas pasidare,..nezinau, ar cia nuo to Cipralexo, ar todel, kad pries menesine...Suesciau drambli. o dar svajoju svorio numest

"Kai Dievas nori suteikti mums dovaną, jis ją įvynioja į problemą. Kuo didesnė tavęs laukia dovana, tuo didesnė ir problema. Tačiau nuostabu yra tai, kad jei ieškosi dovanos, visuomet ją rasi. /Autorius nežinomas/
Šioje žinutėje: neigiama motyvacija ir kaip ją išnaudoti
Neigiama motyvacija skatina veikti
Nustokite save teisinti
Jei yra problema, yra ir sprendimas
Imkitės veiksmų
Neigiama motyvacija skatina veikti.
Skausmas, neigiamos emocijos yra ne kas kita, kaip perspėjimai, kviečiantys kažką pakeisti. Įkišę ranką į ugnį iš karto gauname signalą keisti rankos padėtį. Kai žmogus pasijunta blogai, jis tuojau pat griebiasi priemonių šios būsenos atsikratyti. Dėl to susinervinę žmonės pradeda vaikščioti pirmyn atgal, užsirūko ar išsitraukia užkandį. Žmones labiau negu pageidautinų dalykų troškimas veikti paskatina baimė prarasti, susilaukti neigiamų pasekmių.
Nustokite save teisinti
Vienas žalingiausių būdų atsikratyti neigiamos emocinės būsenos polinkis save teisinti. Tai padeda trumpam pakelti nuotaiką, tačiau nutolina nuo kokybiško, patvaraus sprendimo. Pasiteisinimas yra surogatas, pakeičiantis kokybišką, gerą sprendimą. Jis iš dalies išsprendžia problemą tam kartui, tačiau neturi jokio poveikio tikrosioms problemos priežastims.
Jei yra problema, yra ir sprendimas.
Viena mano mėgstamiausių citatų priklauso Markui Tvenui: ,,Nesėkmei pateisinti visuomet yra 1000 pasiteisinimų, bet niekuomet nė vienos pakankamai geros priežasties. Jei nustosite save teisinti, kai esate neteisus, jausitės blogai, tačiau gili neigiama savijauta kaip tik ir paskatina teigiamiems ilgalaikiams pokyčiams. Žymiai konstruktyviau būtų pagalvoti, kokie jūsų veiksmai sukėlė tokią savijautą ir atrasti ilgalaikį, patvarų sprendimą. Tvirtai pasiryžkite daugiau nebekartoti to, kas jus priveda prie nepakenčiamos savijautos
Imkitės veiksmų.
Nuolatos priminkite sau, kad jei yra problema, yra ir problemos sprendimas. Blaiviai apgalvokite jos tikrąsias priežastis ir tvirtai apsispręskite, ką turite pakeisti. Tuomet nebesvarstykite daugiau šios problemos, o tiesiog susiekite savo naująjį tikslą su jūsų tapatybe. Pasakykite sau: aš visai ne toks žmogus, kad taip elgčiausi. Tik susieję naująjį tikslą su tapatybe nebegrįšite prie senųjų įpročių.
Ieškokite, ką gero gali jums duoti dabartinė problema. Knygos nebūčiau parašęs, jei būčiau patenkintas savo bendravimu su moterimis. Atraskite teigiamą grūdą ir pasinaudokite nemalonia būsena pokyčiams įtvirtinti.
Šioje žinutėje: neigiama motyvacija ir kaip ją išnaudoti

Neigiama motyvacija skatina veikti
Nustokite save teisinti
Jei yra problema, yra ir sprendimas
Imkitės veiksmų
Neigiama motyvacija skatina veikti.

Skausmas, neigiamos emocijos yra ne kas kita, kaip perspėjimai, kviečiantys kažką pakeisti. Įkišę ranką į ugnį iš karto gauname signalą keisti rankos padėtį. Kai žmogus pasijunta blogai, jis tuojau pat griebiasi priemonių šios būsenos atsikratyti. Dėl to susinervinę žmonės pradeda vaikščioti pirmyn atgal, užsirūko ar išsitraukia užkandį. Žmones labiau negu pageidautinų dalykų troškimas veikti paskatina baimė prarasti, susilaukti neigiamų pasekmių.
Nustokite save teisinti
Vienas žalingiausių būdų atsikratyti neigiamos emocinės būsenos polinkis save teisinti. Tai padeda trumpam pakelti nuotaiką, tačiau nutolina nuo kokybiško, patvaraus sprendimo. Pasiteisinimas yra surogatas, pakeičiantis kokybišką, gerą sprendimą. Jis iš dalies išsprendžia problemą tam kartui, tačiau neturi jokio poveikio tikrosioms problemos priežastims.
Jei yra problema, yra ir sprendimas.
Viena mano mėgstamiausių citatų priklauso Markui Tvenui: ,,Nesėkmei pateisinti visuomet yra 1000 pasiteisinimų, bet niekuomet nė vienos pakankamai geros priežasties. Jei nustosite save teisinti, kai esate neteisus, jausitės blogai, tačiau gili neigiama savijauta kaip tik ir paskatina teigiamiems ilgalaikiams pokyčiams. Žymiai konstruktyviau būtų pagalvoti, kokie jūsų veiksmai sukėlė tokią savijautą ir atrasti ilgalaikį, patvarų sprendimą. Tvirtai pasiryžkite daugiau nebekartoti to, kas jus priveda prie nepakenčiamos savijautos
Imkitės veiksmų.
Nuolatos priminkite sau, kad jei yra problema, yra ir problemos sprendimas. Blaiviai apgalvokite jos tikrąsias priežastis ir tvirtai apsispręskite, ką turite pakeisti. Tuomet nebesvarstykite daugiau šios problemos, o tiesiog susiekite savo naująjį tikslą su jūsų tapatybe. Pasakykite sau: aš visai ne toks žmogus, kad taip elgčiausi. Tik susieję naująjį tikslą su tapatybe nebegrįšite prie senųjų įpročių.
Ieškokite, ką gero gali jums duoti dabartinė problema. Knygos nebūčiau parašęs, jei būčiau patenkintas savo bendravimu su moterimis. Atraskite teigiamą grūdą ir pasinaudokite nemalonia būsena pokyčiams įtvirtinti.
Sveikos mergaites...ir as noreciau prisijungti...
Labai noriu atsikratyti minciu, kad viskas ka dabar turiu grazaus kazkada baigsis... kazkoki seseli vis dar nesiojuosi is buvusiu santykiu, kuriu pabaiga buvo labai skausminga ir aciu dievui kad tie santykiai baiges....labai noriu atsikratyti to seselio
Tikrai nesu amzina pesimiste, nuolat viskuo nepatenkinta...tik kazkodel kartas nuokarto ilenda mintis "paliks mane kazkada, tikrai paliks dabartinis draugas". Vis kalu sau i galva, kad reikia moketi dziaugtis tuo ka dabar turi ir viskas kas nutinka gyvenime tik igera, nes suteikia neikainojamos patirties...Pavyksta didele laiko dali taip galvot... nu bet kartais uzeina vat tokios ludnumelio bangos nors tu ka...O blogiausia yra tai, kad tada rankos nusvyra ir nieko nenoriu...negaliu prisivers...turbut valios stoka
Vijurka, klausyk o is kur cia tokias mintis apie neigiama motyvacija papostinai ?
Labai noriu atsikratyti minciu, kad viskas ka dabar turiu grazaus kazkada baigsis... kazkoki seseli vis dar nesiojuosi is buvusiu santykiu, kuriu pabaiga buvo labai skausminga ir aciu dievui kad tie santykiai baiges....labai noriu atsikratyti to seselio

Tikrai nesu amzina pesimiste, nuolat viskuo nepatenkinta...tik kazkodel kartas nuokarto ilenda mintis "paliks mane kazkada, tikrai paliks dabartinis draugas". Vis kalu sau i galva, kad reikia moketi dziaugtis tuo ka dabar turi ir viskas kas nutinka gyvenime tik igera, nes suteikia neikainojamos patirties...Pavyksta didele laiko dali taip galvot... nu bet kartais uzeina vat tokios ludnumelio bangos nors tu ka...O blogiausia yra tai, kad tada rankos nusvyra ir nieko nenoriu...negaliu prisivers...turbut valios stoka

Vijurka, klausyk o is kur cia tokias mintis apie neigiama motyvacija papostinai ?
Laba. Vis užeinu pasiskaityti. Reikia pasikrauti optimizmo, nes kažkaip nusiritau į pesimizmo liūną ir ten tupiu kaip kokia varlė.
QUOTE(Lakrica @ 2007 08 20, 08:47)

Lakrica, po pirmojo persileidimo aš labai pergyvenau, kad antrojo vaikelio taip pat nepavyks išnešioti. Ir mane laiku "supurtė" vienos labai šaunios medikės žodžiai "antrą kartą guzo į tą pačią vietą negausi"

O citata tiesiog išsaugota mano kompe, nžn iš kur ką nukopinau

QUOTE(Enija @ 2007 08 20, 10:55)
Reikia pasikrauti optimizmo, nes kažkaip nusiritau į pesimizmo liūną ir ten tupiu kaip kokia varlė.
Enija, netupėk, kaip varlė, šok į panašus pobūdžio temas

"Kiekvieną mūsų išgyvenimą palydi tam tikras minčių rinkinys. Todėl kiekviena stipri emocija sukuria atitinkamą minties formą, kuri purvinai pilkos aba rudos (neigiamos emocijos atveju) dėmės pavidalu saugoma mūsų emociniame kūne. Kuo didesnis pyktis ar smerkimas, tuo didesnė atitinkama minties forma. Taigi, deja, visi mūsų išgyvenimai niekur nedingsta. "/A.Svijašas "Išmintingas pasaulis."/
Sveikos, neperskaičiau visos temos, tad atleiskit, jei kartosiuos
Vienintelis zmogus, kuris gali paversti jūsų gyvenimą graziu ir trokštamu, esate jūs pats. Anksčiau galvojau, kad kazkas kitas gali atnešti laimę į mano gyvenimą, dabar supratau, jog tai gali padayti tik pats. Jei kazkas jūsų gyvenime ne taip, priezasčių pirmiausia ieškokit savy. Viena iš puikiausių knygų man, mokančių pozityvumo tai - J.MURPHY. JŪSŲ PASĄMONĖS GALIA. Aišku, sąrašą galima būtų tęsti....
Labai patiko viena mintelė iš šiuo metu skaitomos knygos: Aš liūdėjau, kad neturiu naujų batų, kol nepamačiau zmogaus, neturinčio kojų (nezinomas autorius).

Labai patiko viena mintelė iš šiuo metu skaitomos knygos: Aš liūdėjau, kad neturiu naujų batų, kol nepamačiau zmogaus, neturinčio kojų (nezinomas autorius).
QUOTE(Vijurka @ 2007 08 20, 08:58)
[color=Chocolate]"Kai Dievas nori suteikti mums dovaną, jis ją įvynioja į problemą. Kuo didesnė tavęs laukia dovana, tuo didesnė ir problema. Tačiau nuostabu yra tai, kad jei ieškosi dovanos, visuomet ją rasi. /Autorius nežinomas/
Na šita mintis tai tikrai superinė, tokios dar nebuvau girdėjusi

merginos, pasakykit kaip ismokt pozityviai mastyt, kai uzeina juodos mintys? kai gyvenimas beviltiskas atrodo, kai atrodo, kad is duobes niekada nebeislipsi.., kad niekada nebeismoksi su savim susitvarkyt? Taip noriu va butent tokiom minutem kazkaip ismokt i viska blaiviai pasiziuret. bet nors tu ka atrodau sau pati nelaimingiausia pasaulyje ir viskas..

mireja, net kai jautiesi beviltiškai, turi savy atrasti vietą, kurioje viltis gyvena. Atskirų receptų nėra, viskas priklauso nuo paties žmogaus. Turi save įtikinti, kad sugebėsi iš to pakilti, to norėti ir veikti.
Ar skaitai knygas ša tematika? Kaip dirbti su savimi, kaip keisti nuotaikas? Skaitydama tikrai rasi atsakymus ir jie ateis kur kas greičiau nei tu pati manai.
Pradėk nuo meilės sau.
Pacituosiu tau Pratimą "Odė sau" iš knygos A.Svijašas "Išmintingas pasaulis"
"Paimk popieriaus lapą. Nusiramink, atsipalaiduok. Parašyk sau pagiriamąją odę. Nesigėdyk. Girk save! Linkėk sau gėrio, sėkmės darbe ir kitose sferose, sveikatos ir viso kito. Dėstymo forma - neilgi 5-10 žodžių sakiniai, reiškaintys užbaigtą mintį.
Jeigu esate apdovanotas eiliavimo sugebėjimais, tai odė gali atrodyti maždaug taip: Aš-nuostabus žmogus. Dievas myli mane ir palaiko. Aš esu protingas, talentingas, racionalus. Mano užmojai visada realizuojasi, aš visada pasiekiu tikslą. Aš esu savo gyvenimo šeimininkas, visada pats priimu sprendimus ir esu patenkintas jais. Žmonės mane myli ir pasitiki. Mano sveikata puiki. Aš didžiuojuosi savo kūnu ir rūpinuosi juo.
IŠVADOS:
Kartais nuo susikaupusių išgyvenimų galite pajusti vidinę tuštumą ir nebejausti gyvenimo prasmės. Kad gyvenimas imtų jus džiuginti, būtina pripildyti save teigiamomis emocijomis. Norint gauti teigiamų emocijų, rekomenduotina mėgautis Gamta, Žmogumi, pastoviai pabrėžti savo privalumus ir dėkoti Kūrėjui".
Ar skaitai knygas ša tematika? Kaip dirbti su savimi, kaip keisti nuotaikas? Skaitydama tikrai rasi atsakymus ir jie ateis kur kas greičiau nei tu pati manai.
Pradėk nuo meilės sau.
Pacituosiu tau Pratimą "Odė sau" iš knygos A.Svijašas "Išmintingas pasaulis"
"Paimk popieriaus lapą. Nusiramink, atsipalaiduok. Parašyk sau pagiriamąją odę. Nesigėdyk. Girk save! Linkėk sau gėrio, sėkmės darbe ir kitose sferose, sveikatos ir viso kito. Dėstymo forma - neilgi 5-10 žodžių sakiniai, reiškaintys užbaigtą mintį.
Jeigu esate apdovanotas eiliavimo sugebėjimais, tai odė gali atrodyti maždaug taip: Aš-nuostabus žmogus. Dievas myli mane ir palaiko. Aš esu protingas, talentingas, racionalus. Mano užmojai visada realizuojasi, aš visada pasiekiu tikslą. Aš esu savo gyvenimo šeimininkas, visada pats priimu sprendimus ir esu patenkintas jais. Žmonės mane myli ir pasitiki. Mano sveikata puiki. Aš didžiuojuosi savo kūnu ir rūpinuosi juo.
IŠVADOS:
Kartais nuo susikaupusių išgyvenimų galite pajusti vidinę tuštumą ir nebejausti gyvenimo prasmės. Kad gyvenimas imtų jus džiuginti, būtina pripildyti save teigiamomis emocijomis. Norint gauti teigiamų emocijų, rekomenduotina mėgautis Gamta, Žmogumi, pastoviai pabrėžti savo privalumus ir dėkoti Kūrėjui".