Labas rytas, dariau suri panyras, labai labai skanus gavosi ir padaryti vieni niekai...recepta kazkur buvau radus interneto platybese...dariau is 2 litru pieno ( pirkau turgeli is ukininku) +4 saukstai citrinos sulciu, uzviriau sudejau citrina.....iskart sutrauke...supyliau i marle..truputi perpyliau saltu vandeniu...uzkraciau druskeles...su visu merliu pakraciau ...i surmaisi....paslegiau. Skanumelis Tik svoris gavosi 280 gr
kiek bandžiau iš naminės varškės lydytą sūrelį daryti, na niekaip nesigauna. iš pradžių galvojau, kad dėl to, jos iš saldaus pieno varškė. paskui bandžiau iš rūgusio, bet irgi nieko.
o iš parduotuvinės varškės iškart išsilydė skanumėlis. bet pas mus nėra tos pakeliuose yra tik biri ir jokių gumuliukų nelieka .
labai gaznai darau sureli lydyta. Nu bet niekad nesu dariusi is pakeliu varskes... niekad tos slapios pakelines ir neperku. Dariau is kaimiskos, is zemaitijos pieno sveriamos ir naines. nieko pertrint NEREIKIA. Bekaitinant visi gruelaii issilydo
Kad neliktų gumuliukų gaminant iš tos stambesnė varškės, reik dažniau permaišyt laikant su soda ir galima ilgesnį laiką palaikyt. Kai užmiršau valandą porai valandų, po to lydant labai gražiai išsilydė.
Aciu merginos uz atsakymus Siandien darysiu Ules suri ,o k ita kart lydyta. Papildyta: Dar norejau Vixiukes paklausti apie ricotos suri,gal galite visa gamybos procesa aprasyt,kokio skonio gaunasi?Aciukas.
reikia užšaldyti kameroje šaltibarščių kefyro pokiuką (iš to man skaniausiai gaunasi iš naminio rūgpienio kažkoks nesusipratimas išvis išėjo) ir kai sušąla įdėti gautą ledo luitą į sūrmaišį ir palikti atšilti bei nusivarvėti. Varva ilgokai, tai aš darau iš vakaro ir palieku per naktį varvėti.
as siandien dariau is daugiau nei dvigubos normos ules suri ir pusiau su rugpieniu... tai kai i piena verdanti supyliau rugpieni su grietine is kiausiniais, maisiau 20 min, kol varske eme darytis i gumuliukus
Man vakar ir tą patį sakė, kad šitam sūrį įdėčiau žele bet aš sakau, kad gal netinka laukiu mb, kad kiaušinių parvežtų ir vakare darysiu sūrį bet be žele.Parašyk jai darysi su žele ar tinka.
Iš vakaro dviejų skirtingų spalvų pasidarau žele (tik reikia vandens pilti ne 500, o 400 ml, tada kietesnė būna), atvėsta ir į šaldytuvą nakčiai. Tada 5-6 valgomus šaukstus želatinos užpilu 0,5 litro pienu ir irgi į šaldytuvą. Ryte iškaitinu želatiną su pienu ir atvėsinu. Tame tarpe ištrinu su cukrumi 0,5 kg varškės (tinka ir liesa, ir konditerinė, ir iš pokelių). Ir pilu po truputį pieną su želatinu į masę. Tada supjaustau gabalais žele ir sudedu į varškės masę. Galima dėti ir aguonų su riešutais, manau ir šviežių uogų. Aš visada dar truputį vanilino įdedu dėl kvapo. Tada į kažkokią formą supilstau ir po pusdienio jau valgom. Gana nebrangu