Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

darant ules is pilnos normos ,kai i verdanti piena supili grietines kiausiniu misini, tai virimas nustoja, ir nuolat maisant net per 8 min jis neuzvire, bet po 8 min jau plaukiojo grazus varskes guzuliukai thumbup.gif thumbup.gif ir suris gavosi labai skanus nepertrauktas, nesausas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 20 min tikrai nekaitinciau g.gif

p.s. pusryciai namuose kepta duona su sviestu ir naminiu ules suriu wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Sveiki, sio ryto pusryciai- namine duona ir Ules suris..... be zodziu wub.gif wub.gif
seimynai zandikaulis atkrito blink.gif dariau is litro pieno ir litro kefyro parduotuvinio, po uzvirimo reikejo kiek pakaitint, na ilgiau nei 5 min, jau biski issigandau... bet viskas gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Aciu, aciu, aciu, aciu, aciu, aciu notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
o tai tik piena ir kefyra dejot, ar ir grietine su kiausiniais salia to g.gif g.gif

MB sake kiausinienes skonio doh.gif doh.gif tai gal kita kart kiausu maziau det g.gif g.gif , nu bet gal nesigaus, g.gif g.gif gal juos irgi sutraukia i omleta g.gif g.gif ir suris toks gaunasi g.gif g.gif
Atsakyti
na pabandysim ir tokį sūrį išsivirti mirksiukas.gif su pienu ir kefyru bigsmile.gif
Atsakyti
Taip ir visa kita pagal recepta mirksiukas.gif pasveriau ...gavosi 600gr

oi ne kiausiniai tikrai nesijaucia, seimynai net nesakiau recepto....is skonio prasiau kad ivertintu, tiesa kiausianiai parduotuviniai, gal naminiai stipresni savo skoniu g.gif

o kefyra dejau, nes pati Ula, kazkuriam forume prasitare , kad su kefyru geriau....na ir dariau kaip geriau mirksiukas.gif

Ziauriai noreciau pabandyti is gero kaimisko pieno.... ale nei vieno ukininko nepazystu...reiks i Klaipedos turgu uzsukt, pasizvalgyt g.gif
Atsakyti
na su tuo kaitinimu nematau jokių problemų smile.gif sūris iš pilnos porcijos gavosi skanus, jokių kiaušinių nesijautė (dariau su naminiais kiaušiniais) gavosi kiek drėgnesnis nei gaminant iš 1/2 porcijos mirksiukas.gif žodžiu, geras sūris thumbup.gif
Atsakyti
SEKMADIENIO PUSRYTUKAI thumbup.gif

Varvinkit seiles bigsmile.gif user posted image
user posted image



Labai aciu uz recepta, dar darysiu ir darysiu thumbup.gif
Atsakyti
ooo jus cia,net nemaciau bigsmile.gif

QUOTE(Lusasita @ 2010 11 12, 15:58)
pasakiau ules recepta ukininkui, tai baisiai  nustebo, kad kiausiniai dedami  g.gif

sis suris panasus i fetos,ne kaimietiskas biggrin.gif
Irmulia bais grazus wub.gif wub.gif


QUOTE(irmulia @ 2010 11 13, 23:22)
mažas pastebėjimas : jei virti iš pilnos porcijos tai tikrai neužtenka 5 minučių  schmoll.gif , reikia kažkur apie 20 min virti nuolat maišant , kol susiformuoja varškė  mirksiukas.gif

Beje, ką darote, kad visa tai nesviltų ?  g.gif  biggrin.gif  nes man beverdant šį sūrį puodo dugnas šiek tiek prisvyla  doh.gif  biggrin.gif

oj ne tikrai tiek nereik,uztenka 5-8 min. ir svilt nieks ten neturi 4u.gif



Papildyta:
QUOTE(Monalyza @ 2010 11 12, 21:36)
is puses normos apie 350 g

drinks_cheers.gif


QUOTE(Srove @ 2010 11 13, 23:43)
blink.gif 20min.virti? As tai visiskai neverdu, o atvirksciai ziuriu, kai tik pirmas burbuliukas pasirodo, iskart isjungiu ir leidziu pastoveti kokias 5 min. ir viskas, kaip jums nesigauna lydytas suris, jei tiek ilgai verdat? bigsmile.gif Siaip man skaniau is litro keyro ir dvieju litru pieno, piena uzvirinu, kitus produktus, iskaitant ir kefyra suplaku mikseriu ir supilu maisant palengva i verd. piena, palieku ir nemaisau, (nebent lengvai koki karta)ir ziuriu, kad visai neuzvirtu, ant 3 litru(pieno ir kefyro) dedu 7 kiausinius, puse saukstelio druskos, sauksteli cukraus, 500gr. grietines.

nu saunuolyte,as ir ttaip darau wub.gif

Papildyta:

QUOTE(irmulia @ 2010 11 14, 00:08)
na jei dabar sulyginus tai aš tik už saldaus pieno sūrį- jis man žymiai skanesnis   thumbup.gif  nei tas rūgštoko skonio iš rūgpienio gaminamas  mirksiukas.gif



Irmulia,sis suris labai panasus i fetos,as sudesiu receptukus bet ir jums papasakosiu,kad si suri galima pjaustyt kubeliais volioti i prieskonius ir naudoti salotom ar seip uzkandziam,dar ji priprieskoniavus galima naudoti uzpilta aliejumi,dziovintais pom ir zolelem wub.gif

QUOTE(Lusasita @ 2010 11 14, 00:19)
  tikrai darysiu dar ne karta

wub.gif

QUOTE(Srove @ 2010 11 14, 09:57)
Tai turit omeny, kad kaitinat nuo produktu sudejimo i puoda 20 min., kol uzverda, ar as vel ne taip ka supratau rolleyes.gif ? As tai perskaiciau, kad verdat 20 min., tai galvojau, kad nuo uzvirmo dar 20min. verdat rolleyes.gif


aa taj gal ir as ne taip supratau g.gif

mergaites jusu suriai laaabai grazussss wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 14 lapkričio 2010 - 23:41
Sveikos,
Na, ne visai apie sūrius, bet ...
Pamenu, kad vaikystėje visada mama pirkdavo iš ūkininkės pieną ir darydavo varškę arba iš kefyro (nes ne visada išgerdavome) arba iš pusės rūgštaus, pusės saldaus pieno.

Apie naminį kefyrą, bent jau tokį, kokį mes darėm. pirmą kartą surauginti kefyrą iš pirktinio, įpylus apie nepilną puodelį ant 3l pieno (kad ir iš akies) į atvėsusį iki 35C temp pasterizuotą pieną (galima įkišti pirštą(kol nieks nematė), kad nebūtų karštesnis pienas ), išmaišyti ir apvynioti puodą su šiltu pledu ir palikti šiltoje vietoje (prie radiatoriaus) nakčiai, jeigu iš vakaro darėte. Kitąsyk rauginant įdėti į pieną raugo iš "pirmo" kefyro, trečiąsyk iš "antro" ir t.t. Po kelių kartų liks lactobacillus bulgaricus (bent taip mama sakė biggrin.gif ) , kefyras toks "stovi", kai pamaišai- tirštas, malonaus skonio.
Ir dar "siuzme" darydavom iš to kefyro. Kefyrą įpilti į kiaurasamtį, išklotą keliais sluoksniais marlės/medvilninės drobės, užrišti ir pakabinti nakčiai. Ryte galite pakapoti šviežių žalumynų-svogūnų laiškų, krapų, paberti druskytės, gaunate tokį užtepimą ant duonos.

Et, o man pelėsiniai sūriai patinka, Saint Agur atrodo vadinasi. Deja tokis brungus, kad tik per akcijas nusiperku. Reiktų "paguglinti" ar įmanoma mėlyno pelėsio augintis? (bent kada nors norėčiau, dabar vietos žiauriai niekam nėra sad.gif )

Užsakiau jau pienelio, atveža iš kaimo. Tai va, bandysiu darytis kefyrą ir riccotą smile.gif
Ačiū už riccotos receptėlį wink.gif

P.s. kas rusiškai skaito :apie kefyrą
irgi apie pienus visokius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alina134: 15 lapkričio 2010 - 02:24
Mano teta daro labai skanų sūrį. Mes kai nuvažiuojam į svečius, tai kertam kiek lenda,labai skanu naminis sūris su naminiu tikru medumi (dėdė bitininkas). Iš saldaus pieno dažniausiai gamina. Galiu paklausti tikslaus recepto,jei kas norėtu. Kažkas panašaus kaip jus čia gaminat, bet be kiaušinių. smile.gif
Atsakyti
Merginos,manjuokinga,kai jus sakot Ules suris.Cia ne jos ---jinai is rusu forumo perskaite.Vista kopustu patale-taip pat.
Atsakyti
Anksčiau valgydavau tik rūgusio pieno sūriu, na kaip parduotuviniai, o labai patiko ir saldaus pieno. Radau straipsnį. Ir nereikia nei kiaušinių, nei grietinės, nuo to tik pabrangsta sūrio kaina, o skonis.. na nežinau, spėju man nelabai patiktų.
"...Tad pats lengviausias kelias – gaminti saldaus (kitaip dar vadinamo plikyto) pieno sūrius, – pasakojo pašnekovas. – Šių sūrių gamybos principas labai paprastas ir greitas – užvirini pieną, įdedi rūgšties, (pieno išrūgų, acto ar citrinų rūgšties ir pan.), kuri iš karto pieną sutraukia ir... į sūrmaišį. Vos dvi valandos, ir sūris pagamintas!"
http://www.lrytas.lt...1...sūriai.htm

Mniam
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 15 lapkričio 2010 - 13:07