QUOTE(Staiga @ 2007 11 18, 17:38)
Gal kam nors atrodo, kad agituojat už musulmonų tekėti?
ar as? gink dieve ne. tekekit uz ko norit - krikscionio, musulmono, budisto ar zydo ar dar kokio nors tikejimo. tiesiog nereikia cia taip pulti taip tu musulmonu, kad jie tokie ar anokie. is kur gali zinot koks jis yra is tikruju. o cia dazniausiai yra klijuojama ta pati etikete visiems. kazkas sutiko blogieti ir pirmyn kokie jie blogiukai ir panasiai.

jau ne viena sake, ir as dar pasikartosiu, kiekviena salis, tauta, religija turi geru ir blogu zmoniu.
Ne tu, ne
Gal, sakau, kam taip atrodo. Tuomet ir įsijungia puoliminė taktika, nes tai geriausia gynyba
ir man atrodo, kas kur nori, tas ten nuteka. o nežinant, nepabuvus ar galima tvirtinti, kad ten blogai, ar gerai.
mačiau laidą, kaip lietuvė ištekėjo už egiptiečio musulmono. Normaliai ramiai argumentus dėstė, gerai jaučiasi, dirba, o svarbiausia pagal jų papročius jaučiasi visiškai saugi. pagalvojau, pas mus to saugumo tiek nėra, užtenka pasiskaityti Tėčio psl kaip lietuvaitės dėl turtų ardosi ir vyrus kiaulėm ir parazitais išvadina. Neskaniai man atrodo
O tarkim dar sovietiniais metais viena lietuvė gydytoja už libaniečio ištekėjo, tai tikrai vos išsprūdo iš tos šeimos gniaužtų. reziumuojant, rizikos yra, bet gal kitos nori to šampano?

ir man atrodo, kas kur nori, tas ten nuteka. o nežinant, nepabuvus ar galima tvirtinti, kad ten blogai, ar gerai.
mačiau laidą, kaip lietuvė ištekėjo už egiptiečio musulmono. Normaliai ramiai argumentus dėstė, gerai jaučiasi, dirba, o svarbiausia pagal jų papročius jaučiasi visiškai saugi. pagalvojau, pas mus to saugumo tiek nėra, užtenka pasiskaityti Tėčio psl kaip lietuvaitės dėl turtų ardosi ir vyrus kiaulėm ir parazitais išvadina. Neskaniai man atrodo
O tarkim dar sovietiniais metais viena lietuvė gydytoja už libaniečio ištekėjo, tai tikrai vos išsprūdo iš tos šeimos gniaužtų. reziumuojant, rizikos yra, bet gal kitos nori to šampano?

QUOTE(Gita.N. @ 2007 11 18, 18:24)
Ačiū miegu aš gerai. Gaila man tokių moteriškių. O tekėkite mielosios už ko norite, aš tik savo nuomonę išsakau, kad tokio gyvenimėlio puikaus tikrai nesirinkčiau.
Papildyta:
Dar vienas pavyzdys, kaip ten moteriskėms smegenys praplaunamos.Vargsta ir dar tuo džiaugiasi.
Papildyta:
Dar vienas pavyzdys, kaip ten moteriskėms smegenys praplaunamos.Vargsta ir dar tuo džiaugiasi.
o man taves labai gaila,nes esi tokios siauros pasauleziuros,kad net nesugebi blaiviai mastyti.vat man atrodo tau kazkas smegenis valo.ir ne musulmones varkses bet tokios kaip tu,kurios pliurpe bet ka nezinodamos tikros tiesos.nieks neturi teises teisti jiokios religijos,visos religijos atejo isvieno dievo.ir tarpkitko juk kriksionems pagal biblija ir reikia renktis padoriai.ar as neteisi?
QUOTE(yunesa @ 2007 11 18, 22:13)
o man taves labai gaila,nes esi tokios siauros pasauleziuros,kad net nesugebi blaiviai mastyti.vat man atrodo tau kazkas smegenis valo.ir ne musulmones varkses bet tokios kaip tu,kurios pliurpe bet ka nezinodamos tikros tiesos.nieks neturi teises teisti jiokios religijos,visos religijos atejo isvieno dievo.ir tarpkitko juk kriksionems pagal biblija ir reikia renktis padoriai.ar as neteisi?
Manęs tikrai nereikia gailėti. Kaip neturima argumentų, prasieda įžeidinėjimai. Apie kito mąstymo sugebėjimus kalbant, reikia savo pasitikrinti plačios pasaulėžiūros mergaite.. O tiesa tokia, jei moteriai patinka vyro tarnaite būti, paskui jį ant pirštų galų su čadrom vaikščioti puiku, bet man jos atrodo vagšės. O kodėl tau manęs gaila, kad aš galiu ku noriu apsirengus vaikščioti, galiu savo nuomonę reikšti, galiu pirma vyro eiti ir t.t.
nu klausyk moteriske,apie kokias tarnaites tu cia kalbi,kas tau sake kad musulmones negali vaikciot prieki vyro,ir is kur tu istraukiai kad musulmonems negalima renktis kuo jos nori.ir sakyti savo nuomones.is kur tu trauki ta netaisynga informacija.toks jausmas kad tu rasai is savo patirties.Patikek manim taip nera kaip tu rasai,atmerk akis ir paskaitinek daugiau apie musulmonus,apie ju gyvenima.musulmones moterys dirba ir daktarem ir advokatem ir policijoje ir t.t
tai prie ko cia tos tarnaites,uzguitos vyru ir t.t.pamastyk ka tu cia rasai!!
tai prie ko cia tos tarnaites,uzguitos vyru ir t.t.pamastyk ka tu cia rasai!!
QUOTE(Mariasim @ 2007 11 18, 20:34)
o tokiais pasisakymais Mijaaa, jus rodote pagarba???
beje jei esate tikra lietuve, tai manau turetumete laikytis Lietuvos Konstitucijos
18 str. Žmogaus teisės ir laisvės yra prigimtinės
26 str. Minties, tikėjimo ir sąžinės laisvė yra nevaržoma.
Kiekvienas žmogus turi teisę laisvai pasirinkti bet kurią religiją arba tikėjimą ir vienas ar su kitais, privačiai ar viešai ją išpažinti, atlikinėti religines apeigas, praktikuoti tikėjimą ir mokyti jo.
Niekas negali kito asmens versti nei būti verčiamas pasirinkti ar išpažinti kurią nors religiją arba tikėjimą.
28 str. Įgyvendindamas savo teises ir naudodamasis savo laisvėmis, žmogus privalo laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir įstatymų, nevaržyti kitų žmonių teisių ir laisvių.
29 str. Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs.
Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.
beje jei esate tikra lietuve, tai manau turetumete laikytis Lietuvos Konstitucijos
Kiekvienas žmogus turi teisę laisvai pasirinkti bet kurią religiją arba tikėjimą ir vienas ar su kitais, privačiai ar viešai ją išpažinti, atlikinėti religines apeigas, praktikuoti tikėjimą ir mokyti jo.
Niekas negali kito asmens versti nei būti verčiamas pasirinkti ar išpažinti kurią nors religiją arba tikėjimą.
28 str. Įgyvendindamas savo teises ir naudodamasis savo laisvėmis, žmogus privalo laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir įstatymų, nevaržyti kitų žmonių teisių ir laisvių.
29 str. Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs.
Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.
man atrodo tu pati nesupranti apie ka kalba sie straipsniai arba ziurejai i knyga ir matei spyga- tai yra supratai savaip.
prie ko cia Konstitucija, jei nera ka pasakyt tai belieka Konstitucija cituoti - taip supratau ir prie ko cia teises ir laisves, kas ir kieno pazeidineja. cia tamstai vaidenasi, jokia Konstitucija neprivers manes gerbti persirengeliu, cia jau asmenybes ir savigarbos problema. o tuos straipsnius paskaityk musulmonams ir ju musulmonems nes jei kas ir pazeidineja teises kitu tai jie nepripazindami kitu tikejimo ir pirsdami savo.
niekas jos nevercia gryzti atgal prie savo tikejimo bet... paskaityk ka nori - bet zmogus begiodamas nuo vieno prie kito pagarbos nesukelia, svetimi marskiniai...
as pagarbos nerodau nes negerbiu isverstakailiu kurie kaip chameleonai ...fui
ir konstitucijoj tokiu straipsniu apie savigarba nerasi net nesivargink

Papildyta:
QUOTE(Mariasim @ 2007 11 18, 20:34)
o tokiais pasisakymais Mijaaa, jus rodote pagarba???
visu pirma Konstitucijos ""zinove"" yra dar ir straipsnis apie laisve reiksti nuomone

be to Konstitucijos turi laikytis ne tikra lietuve o Lietuvos Respublikos piliete

Papildyta:
QUOTE(Mariasim @ 2007 11 18, 20:48)
o koks jums skirtumas, kas kaip apsirenge? ar jums tai miegoti neleidzia ar ka? jus ta karsta diena nors nuoga vaiksciokite, jei jums tai priimtina. O cia psirodo lietuviskas mentalitetas kistis i kito zmogaus gyvenima ir spresti uz ta zmogu, ka jam rengtis, uz ko teketi, kokia religija pasirinti ir pan...manyciau turetumete rupintis savais reikalais, sava seima.
tu pati greiciausi is istekejusiu uz .... tarpo.
o kut u cia ardais- filosofe, jei jau tokia protinga ir teisinga pasakyk musulmonems kad nekomentuotu musu europieciu aprangos ir nekalbetu apie padoria apranga ir neaiskintu kas yra padori apranga. ir neaiskintu kokie blogi musu lietuviai vyrai. paieskok Konstitucijoj straipsniu kodel cia jie netinka

Papildyta:
QUOTE(Al_Nija @ 2007 11 18, 21:03)
geriausiai tos kur labai kalba, galetu pora savaiciu buti musulmono zmonomis tada galetu sneketi...mano vyro brolio zmona dengia net veida-ne del vyo liepimo, del to kad jos sirdis ir kunas priklauso tik dievui ir jos vyrui...vasara kai 40 silumos ji taip pat apsirengus, ir labai puikiai jaucias...patirdama labai didele meile is vyro ir visos seimos sutarimo
Papildyta:
ir beje kiekvienas ta _laisve_skirtingai supranta...
Papildyta:
ir beje kiekvienas ta _laisve_skirtingai supranta...
va cia tai tikrai smegeneles ...

cia laisve- reik but visisku... kad patiketum jog cia laisve
QUOTE(JelenaT @ 2007 11 17, 22:02)
...musulmonu tikejimas...sios tautos atstovais
jei jau tikėjimas ir tautybė tas pats...
Kaip čia jau rašyta buvo- musulmonui galima vesti NE musulmonę... Ir nepamirškime temos pavadinimo. Prieš 30 su kažkiek metelių mano giminaitis ( katalikas) vedė pravoslavę ( Krasnodare- miestas toks Rusijoje), tuokėsi pravoslavų bažnyčioje su abejų bažnyčių leidimu. Primenu- tarybiniais laikais tai buvo, kai bažnytinė santuoka nebuvo dažnas reiškinys. Tiesiog žmonės labai norėjo ir stengėsi ir jiems pasisekė tai padaryti... Tai labai darni šeima, 2 vaikai, anūkėlių jau yra... Kiekvienas liko savo tikėjime, vaikai pravoslavų bažnyčioje krykštyti. Jei kas mato tik sunkumus- jo problemos. Mano brolis( senatikių tikėjimo esame) vedė pravoslavę Palangos pravoslavų bažnyčioje. Irgi kiekvienas liko savo tikėjimo. Aš ruošiuosi ištekėti už musulmono. Nesvarsteme dar bažnytinės santuokos, tik civilinę. Tarp kitko- jo šalyje galima turėti 1 žmoną, nes tai buvusi tarybine respublika ir įstatymiškai ir tradiciškai 4 žmonų negalima turėti. Taip kad nesuverskime visko ( papročių, tikėjimo) į krūvą.

Kaip čia jau rašyta buvo- musulmonui galima vesti NE musulmonę... Ir nepamirškime temos pavadinimo. Prieš 30 su kažkiek metelių mano giminaitis ( katalikas) vedė pravoslavę ( Krasnodare- miestas toks Rusijoje), tuokėsi pravoslavų bažnyčioje su abejų bažnyčių leidimu. Primenu- tarybiniais laikais tai buvo, kai bažnytinė santuoka nebuvo dažnas reiškinys. Tiesiog žmonės labai norėjo ir stengėsi ir jiems pasisekė tai padaryti... Tai labai darni šeima, 2 vaikai, anūkėlių jau yra... Kiekvienas liko savo tikėjime, vaikai pravoslavų bažnyčioje krykštyti. Jei kas mato tik sunkumus- jo problemos. Mano brolis( senatikių tikėjimo esame) vedė pravoslavę Palangos pravoslavų bažnyčioje. Irgi kiekvienas liko savo tikėjimo. Aš ruošiuosi ištekėti už musulmono. Nesvarsteme dar bažnytinės santuokos, tik civilinę. Tarp kitko- jo šalyje galima turėti 1 žmoną, nes tai buvusi tarybine respublika ir įstatymiškai ir tradiciškai 4 žmonų negalima turėti. Taip kad nesuverskime visko ( papročių, tikėjimo) į krūvą.
Ir tarybiniais laikais zmones tuokesi baznycioje, tik tyliai, kad niekas nezinotu. Ir nereikia lyginti,kai tuokiasi krikscionys, tik skirtingu atsaku su tuo kai tuokasi krikscionis su musulmonu.
Korane rasoma, kad vyras gali tureti 4 zmonas, cia ne nuo salies priklauso, cia taip realigija skelbia. UK irgi pagal istatymus negalima legaliai tureti daugiau nei 1 zmona, deja deja, zinau daugybe atveju, kai yra ir antra ir tecia zmona. Pries istatymus ji nelagali, bet pagal realiginius kanonus skaitosi sutuoktiniai.
QUOTE(ciurka @ 2007 08 17, 18:41)
Sveikos 
drauge, kuri gyvena ne LT, istekejo uz musulmono, bet jo tikejimo neprieme. Dabar gris i LT ir nori gauti nors palaiminima is savo baznycios. Manom, kad santuokos sakramento kataliku baznycia jai neduos, bet gal kas susidurete, gal gali koks vienuolis bent palaiminti jos santuoka?
jei kas zinot, pasidalinkite, prasau, patirtimi, nes gris ji jau greit, prase issiaiskinti kaip cia yra.

drauge, kuri gyvena ne LT, istekejo uz musulmono, bet jo tikejimo neprieme. Dabar gris i LT ir nori gauti nors palaiminima is savo baznycios. Manom, kad santuokos sakramento kataliku baznycia jai neduos, bet gal kas susidurete, gal gali koks vienuolis bent palaiminti jos santuoka?
jei kas zinot, pasidalinkite, prasau, patirtimi, nes gris ji jau greit, prase issiaiskinti kaip cia yra.

nematau savo atsakymu, tikiuosi tai laikina, nes...
Šiaip tai tema( primenu)- santuoka su musulmonu.
Ir klausta buvo apie tai- kaip gauti bažnyčios palaiminimą ... O tom, kurios plepa- bele kitą žmogų įžeisti- tai atidarykite savo temą. PVZ . Mano nuomonė vienintelė teisinga, arba Tos, kurios negalvoja kaip aš- negali būti laimingos.
Kiek jau rašyta.. statistikai kas 6( atrodo) lietuvis turi antrą šeimą, tai yra- turi oficialia šeimą ir dar moterį, kuri NE oficialiai yra antra žmona. Tokių, manau ir jus žinote. Tai ką, jiems galima, nes jie lietuviai? Nesakau, kad gerai tai, ar kad gerai aplamai po kelias žmonas turėti. Tik nereikia sakyti, kad tai musulmonai taip daro ir moteriškės ten vargsta. Apie smurtą ( ypač kaimuose) Lietuvoje moters atžvilgių- nereikia irgi pasakoti- per TV pakankamai rodo o ir kaimynių , giminaičių, kurias vyrai muša- turime turbūt visos. Dėl rūbų- tai Biblijoje parašyta, paskaitykite. Mano močiutė be skaros iš namų tikrai neišeis ir trumpų sijonų netoleruoja ir plikų bambų, nors tikrai ne musulmonė. Ją taip tėvai auklėjo.
Žmonės labiausiai bijo to, ko nesupranta, nežino. Tai gal pasiskaitykite daugiau, internete yra informacijos pakankamai.
O sakyti, kad santuoka negali būti laiminga dėl tikėjimo skirtumo...Hm... O jei tikėjimas tas pats, tai automatiškai santuoka laiminga??? Su tokiais pasisakymais galima nusiristi iki visiško absurdo .
Viskas priklauso nuo DVEJŲ KONKREČIŲ žmonių. Ir čia svarbu- kokioje šeimoje augo jie, kokie draugai supa, kur gyvens po santuokos ir kiek moka toleruoti kito nuomonę. Ir dar nuo daugelio dalykų. O prisitaikyti reikia ir prie savo tautybės ir tikėjimo žmogaus, gyvenime dažnai tenka ieškoti kompromisų. Nesipykite. Kiekvienas turi savo nuomonę. Ir turi teisę ją išreikšti. Jei kam nors trūksta kultūros, pagarbos kitiems ar proto ją išreiškiant- na tai to žmogaus problemos. Kaip sako senolių išmintis- duok durniui kelią...

Kiek jau rašyta.. statistikai kas 6( atrodo) lietuvis turi antrą šeimą, tai yra- turi oficialia šeimą ir dar moterį, kuri NE oficialiai yra antra žmona. Tokių, manau ir jus žinote. Tai ką, jiems galima, nes jie lietuviai? Nesakau, kad gerai tai, ar kad gerai aplamai po kelias žmonas turėti. Tik nereikia sakyti, kad tai musulmonai taip daro ir moteriškės ten vargsta. Apie smurtą ( ypač kaimuose) Lietuvoje moters atžvilgių- nereikia irgi pasakoti- per TV pakankamai rodo o ir kaimynių , giminaičių, kurias vyrai muša- turime turbūt visos. Dėl rūbų- tai Biblijoje parašyta, paskaitykite. Mano močiutė be skaros iš namų tikrai neišeis ir trumpų sijonų netoleruoja ir plikų bambų, nors tikrai ne musulmonė. Ją taip tėvai auklėjo.
Žmonės labiausiai bijo to, ko nesupranta, nežino. Tai gal pasiskaitykite daugiau, internete yra informacijos pakankamai.
O sakyti, kad santuoka negali būti laiminga dėl tikėjimo skirtumo...Hm... O jei tikėjimas tas pats, tai automatiškai santuoka laiminga??? Su tokiais pasisakymais galima nusiristi iki visiško absurdo .
Viskas priklauso nuo DVEJŲ KONKREČIŲ žmonių. Ir čia svarbu- kokioje šeimoje augo jie, kokie draugai supa, kur gyvens po santuokos ir kiek moka toleruoti kito nuomonę. Ir dar nuo daugelio dalykų. O prisitaikyti reikia ir prie savo tautybės ir tikėjimo žmogaus, gyvenime dažnai tenka ieškoti kompromisų. Nesipykite. Kiekvienas turi savo nuomonę. Ir turi teisę ją išreikšti. Jei kam nors trūksta kultūros, pagarbos kitiems ar proto ją išreiškiant- na tai to žmogaus problemos. Kaip sako senolių išmintis- duok durniui kelią...
tu rink zodzius isverst..aake!kas sake kad musulmonai negerbia kitu religiju,jie kaip ti gerbia visas religijas nei kitu religiju zmones,nes jie tiki kad visos religijos is vieno ir to pacio dievo siusta,ir cia ne mes hemalionai o tu.ir apie kokia pagarba tu gali kalbeti jei matosi kad pati saves negerbi!geriau uzsiciaupk ir pamastyk ka pliurpi!
cia skirta:mijaaa
cia skirta:mijaaa
QUOTE(Gita.N. @ 2007 11 18, 21:24)
Ačiū miegu aš gerai. Gaila man tokių moteriškių. O tekėkite mielosios už ko norite, aš tik savo nuomonę išsakau, kad tokio gyvenimėlio puikaus tikrai nesirinkčiau.
Papildyta:
Papildyta:
arba joms jau buvo netvarkoj

dar viena Konstitucijos straipsnius kopijuoja - ne i tema