QUOTE(vaižgantė @ 2007 08 20, 17:38)
Testas buvo apie ištrauką iš Šv. Rašto "Himnas meilei", o paskutinė užduotis buvo- interpretuokit,ką reiškia meilė šiais laikais. Tai vienuoliktokai ir rašė, kaip šiais laikais suprantama meilė. Dvi klasės rašė ir taip vienodai, kad mane skaitant depresinės nuotaikos apėmė...Gerai, kad nebedirbu mokykloje...Rami galva...Kai nematai,kaip degraduoja visuomenė, tai ir neskauda...Mano darbas dabar- pasirūpinti savais vaikais ir krikštavaikiais...
Na manau tikrai nereikėtų daryti apibendrinimų apie degraduojančią visuomenę pagal paauglių "pesimizmo himnus". Pati mokykloje esu rašiusi rašinį apie visiškai juodą pasaulį vien norėdama pažiūrėti kaip mokytoja reaguos, iš to rašinio pati nepritariau nei vienai minčiai... Be to kaip suprantu vaikai rašė, kaip šiais laikais suprantama meilė, bet nerašė, kad man asmeniškai meilė nereikalinga, o net jei taip sakytų ar rašytų tikrai nepatikėčiau, tokiam amžiuje labai įvairiai kalbama vien tam, kad bandyti aplinkinių reakcijas ir tyrinėti žmonių jausmus. Daug daugiau sako tokių vaikų elgsena, pabandai su didžiausiu baisiuku bendrauti, kaip su žmogum, jį gerbti ir mylėti ir net patikėti negali, kad keikūnas, tinginys... atsako nuoširdumu, kad ir padėdamas panešti, knygas auklėtojai į kabinetą, o paklausk "ar myli?" - "fu klyfa..."
Bet vis dar knieti apie sutvirtinimo mamos pareigas, gal kas ką naujo patartų? Dar norėjau, paklausti, ką tokia proga galėčiau padovanoti atminimui ( planavau bibliją, bet ją jau turi)?