Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu išleisti knygą

QUOTE(Makalius @ 2007 09 15, 18:44)
Ne ne, rašydamas apie antipatiją, omeny turėjau ne tik šitą žinutę... Tiesiog visur man prieštaujat ar rodot nepasitenkinimą  unsure.gif ir neskaičiuoju, kas man jaučia antipatiją, o kas simpatiją....juk visi esam skirtingi laugh.gif
Jeigu prieštarauju, vadinasi nesutinku su tamstos nuomone. Tik tiek. Man diskusijoje įdomu, kai yra „oponuojančių“ nikų, ne tik plojančių pritariamai rankutėmis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 09 15, 18:44)

davusi viltį, vat tame ir esmė, kad jeigu tau tik keliolika egzempliorių reikia, tai visvien reiks tūkstančius mokėt....

kam tų kelių tūkstančių blink.gif gi galima pačiam daug darbo pasidaryt, o paskui tik su spaustuve teliks susiderėt ax.gif
Atsakyti
Bet kad daug to darbelio, lakstymo, spaustuvės ieškojimo, kuri apsiimtų... Ai, kam aktualu ir įdomu, tas internete pasiskaitys mirksiukas.gif nes gal ne visiem tai įdomu ir reikalinga - gal padovanosi knygą, o ji iškart makulatūroj atsidurs... doh.gif [na gal per žiauriai su ta makulatūra išsireiškiau lotuliukas.gif ]
Atsakyti
QUOTE(davusi viltį @ 2007 09 16, 14:08)
Bet kad daug to darbelio, lakstymo, spaustuvės ieškojimo, kuri apsiimtų... Ai, kam aktualu ir įdomu, tas internete pasiskaitys mirksiukas.gif nes gal ne visiem tai įdomu ir reikalinga - gal padovanosi knygą, o ji iškart makulatūroj atsidurs...  doh.gif  [na gal per žiauriai su ta makulatūra išsireiškiau  lotuliukas.gif ]
Jeigu tereikia kelių egzempliorių, tikrai ne kiekviena spaustuvė apsiims. Patarčiau spausdint skaitmeniniu būdu: egzemplioriaus atspaudimo kaštai nepriklauso nuo egzempliorių kiekio. Su įrišimu gali kilti problemų - reikės paieškoti, kol rasite, kas įriš nedidelį kiekį.
O be darbelio, tai nieko ir nebus. Kaip sako rusai, bes truda, ne vytaščit' i rybku iz pruda. biggrin.gif
Atsakyti
Kažką čia radau ax.gif einu nagrinėtis kas ir kaip book.gif

gal ir įdomu būtų sudalyvauti mastau.gif puiki galimybė thumbup.gif juk pabandyti - nieko nekainuoja drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo davusi viltį: 04 spalio 2007 - 17:32
Tema kiek apsnūdusi, bet norėčiau ją atgaivinti, nes... aš, kaip ir daugelis čia kalbėjusiųjų, svajoju parašyti knygą ir ją išleisti smile.gif Kodėl? Todėl, kad noriu kažkam padovanoti gabalėlį savo fantazijos. Man patinka rašyti, patinka mąstyti, ką čia iškrėtus veikėjams toliau, kokius nuotykius jie turėtų patirti, mėgaujuosi, jei pavyksta parašyti taip, kaip norėjau. Kuriu fantastiką, pasakas. Žinau, kad daugumai tai atrodo nerimta, kaip vienas man yra pasakęs "na, kas čia ypatingo rašyt fantastiką?", bet man tai - arkliukas, kurį bandau prajodyt jau daug metų. Ir galiausiai jis bent kiek man pasidavė - radau kažkokį lyg ir savo stilių, rašymas susivienodino, lengviau eina išreikšt veikėjų charakterius, nors dar susiduriu su daug keblumų (kaip antai sinonimų ieškojimų, kad vienas ir tas pats žodis pernelyg nesikartotų tekste), tačiau aš džiūgauju matydama rezultatą. Aišku, klaidų klaidelių nors vežimu vežk, šito neišvengsi. Kai paskaitau savo pirmuosius bandymus rašyt (pradėjau būtent nuo fantasy - fantastinių pasakų) ima juokas, tačiau visi nuo kažko pradėjo, ne visi gimė genijais, kad pirmasis kūrinys būtų tobulas smile.gif O man patinka rašyt ir vis atrasti kažką naujo savo stiliuje ir savo galvoje. Ooo, kiek kartų mane yra sudirbę, aišku, buvo dingęs ir tas noras rašyti, svarbiausia išmokti iš tokių komentarų pasiimti tai, ko tau reikia, o į kitką nekreipti dėmesio. Aš dėka draugų, kurie šiuo metu kone mano vieninteliai skaitytojai ir kritikai, rašau toliau. Tad nepasiduokit ir nesustokit ieškoti, mieli kolegos!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Syluk: 15 spalio 2008 - 19:41
Knygą galima išleisti, net neįdedant savų pinigų. Tik ta turima informacija turi sužavėti leidėją arba jis turi manyti, kad ji gali būti perkama, naudinga..
Aš rašiau straipsnius vieniems leidėjams ir visai netikėtai pasiūlė išleisti knygelę. Žinoma, pasiteiravo ar turėsiu pinigų leidybai, ar rasiu sponsorių? Pasiteiravau kokia tai galėtų būti suma? Bent 10 000 Lt. Atsakiau, kad ne.. Jie ryžosi rizikuoti..ir išleido savo lėšomis 1000 egzempliorių.
Nedidelė knygelė, bet sava..: http://www.sodai.lie....com/Knygaa.htm
Štai tokia istorija 2,5m senumo..
Atsakyti
Prikelsiu sita tema, kuri manau aktuali tik rasytojams-megejams.smile.gif
Vaikysteje rasiau. Niekad nemaniau, kad is to kazkas gausis, bet taip issireiksdavau, isliedavau kruvas galvoje besikaupianciu minciu.
Kazkodel pries pusmeti nusprendziau po ilgos pertraukos imtis rasymo ir suburiau istorija dviem knygom. Kol kas parasiau tik pirma dali ir meginu ja siusti leidyklom. Kol kas kreipiausi i dvi, is abieju gavau neigiamus atsakymus, kurie skambejo mazdaug vienodai - skaityti buvo labai idomu, bet abejojame kurinio komercine sekme.
Zinau, kad jei ja nusprestu kas isleisti, pati padeciau knyga ir isreklamuoti, nes turiu patirties ir esu gana drasi.smile.gif
Bet kazkaip svyra rankos...sad.gif Pagalvoji, nu buciau as garsi Lietuvoj, net uztektu Miai ar Zvonkei knyga parasyt, ir isleistu! Kad ir kokia nesamone ten butu. Todel dabar esu tokioj nezinioj.
Ilga laika buvau rasyma apleidusi, nes tikrai, nemaciau is to jokios naudos. Paskatinta draugo, vel pradejau kurti ir dabar atrodo, kad geriau jau nebuciau tuo uzsiemusi. Vel norisi viska mesti, nors gerai zinau, kad mintys ir toliau kaupsis.
Paciai knyga leisti baisoka. Nors gal tai butu variantas?!
Patarkite ka daryti!!
Atsakyti
Labas. O tu leidykloms siuntei el.pastu, tikru pastu ar nesei gyvai? As manau, siusk ir toliau i leidyklas, gal kuri susidomes. O kurioms leidykloms jau siuntei? Pagal rinkaisi, kurioms siusti?

As rasau nuo vaikystes, visada, be pauziu jokiu, ir praktiskai turiu 5-6 kurinius, kuriuos galima butu isleisti kaip romanus/apysakas. Taciau kol kas neturiu ryzto, man vis norisi istobulinti savo darbus iki maziausios detales, o tada jau bandyti isleisti... Zodziu, neatsikratau perfekcionizmo.
Atsakyti
Mano nuomone, realesnis variantas butu issiversti ta knyga i anglu kalba(arba rasyti angliskai) ir siuntineti uzsienio leidykloms - gi daug daugiau sansu, kad susidomes, o ir rinka platesne. Cia tik mintis, pati nebandziau, nes dar savo knygos neparasiau (cia mano svajone) smile.gif
Atsakyti
Kas nors skiriasi patarimų knygoms? T.y. žmogus specializuojasi savo srityje ir apie tai nori parašyti knygą - pvz., kaip prasimušti kažkokioje biznio sferoje arba kaip pradėti savo biznį ir pan. Tokio tipo knygoms visos tos pačios taisyklės galioja?

Įdomu dar kur ieškoti informacijos, kaip siuntinėti leidykloms savo knygą - visos juk nesiųsi, taip gali ir nugvelbti. Netgi ir ištraukos nelabai norisi siųsti, gali ir idėją pavogti, jeigu tokia knyga lietuvių kalba dar neišleista.
Atsakyti
as irgi rasau romanus,bet nezinau kaip ir kur kreiptis,kas isleistu blush2.gif pasidalinkite kas nors patirtimi
Atsakyti