Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu išleisti knygą

Galiu aš atsakyti, nes pati susidūriau.... ax.gif
Realiai už gerą knygą leidykla pasiūlo nuo...2500 iki 10000Lt Šiaip nežinomam autoriui gauti virš 5000 beveik nerealu sad.gif
Iš pradžių mane tai piktino ir glumino, bet sužinojus, kad leidykla dar sumoka 55proc mokesčių, tai realiai nebe taip mažai ir pasidaro... Na, pvz jei tu gauni 10000, tai viso leidyklai kainuoja (honoraras ir valstybės mokesčiai, neįskaitant dizainerio, spaustuvės, platinimo, pardavimo kainos): 15500Lt blink.gif Na, jei dar spaustuvė nuo knygos paima 5Lt (čia už paprastą nespalvotą knygutę kietais viršeliais), tai žiūrėk, knygynuose knyga ir kainuoja 25-30Lt doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Aš pradėjau rašyti savo knygą ir man būtų labai įdomu sužinoti jūsų nuomone apie ją. Ji labiau tinka paaugliams ypač panelėms. Galėtumėte ją pasiūlyti perskaityti savo dukroms. Dar nedaug parašyta, bet jūsų nuomone nuspresčiau ar ją verta rašyti toliau. Taigi ką sudominau parašykite man į el. paštą : inesytez@gmail.com

lauksiu jūsų laišku.
Atsakyti
kadangi mano seima turi knygyna, tai tenka susidurti su knygomis smile.gif
kas liecia knygynu antkainio tai jis apie 40 proc.

o siaip labai besina, kai kad ir zinomi zmones isleidzia knyga is tualetinio, t.y. prastos kokybes popieriaus ir klijuota. baisuu. tokia tikrai nepirkciau.
Atsakyti
Ar yra dar rašančių, norinčių išleisti knygą? Kažkaip čia tylu, ramu.. ax.gif

Pradėjau ir aš rašyt savo malonumui pasakojimą, kurį kada nors gyvenime norėčiau realizuot kaip knygą, dabar dar tik 15 metų man, tai apie knygas pasvajot. Penki skyriai jau iškepti, retkarčiais kai turiu laiko, prisėdu parašinėju, va, numesiu link'ą, jeigu bus įdomu, tai paskaitysit, pakomentuosit smile.gif "Izabelė ir Vėjas" smile.gif
Atsakyti
Svajonės veda prie jų įgyvendinimo wink.gif Per didelių svajonių, norų ir tikslų nebūna.
Čia komentaras paskutinei žinutei.

O aš norėčiau jūsų nuomonių.
Kaip labiau verta daryti: rašyti knygą angliškai ir bandyti leisti užsienyje (dėl didesnės paklausos) ar rašyti lietuviškai ir tik kada nors ateity ją versti?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Sėdau rašyti knygos...turiu iškepus jau kelis apsakymus budama jaunesnė, o dabar jaučiu didelį minčiu lietų ir noriu.....pabandyti parašyti vienai knygai..... savotišką tęsini ax.gif Knygai, kurios autorė esu žinoma ne aš (tai būtų mano pirmoji rimta knyga)...

Sakau "savotiška", nes tai nebūtų tiesioginė istorijos tąsa. Idėja yra rašyti apie visiškai kitą veikėją, tačiau į to veikėjo gyvenimą įsipintų veikėjas iš pirmosios knygos (ten jis nebuvo pagrindinis, bet buvo svarbus)..tokiu būdu tai kaip ir taptų to veikėjo tolesnio gyvenimo istorija, tačiau pagrindinis vaidmuo visgi butų mano sukurtam naujam personažui. Taip pat trumpai būtų užsimenama ir apie kitus pirmosios knygos veikėjus, tačiau tik tam, kad sustiprinti įspūdį.

Ar pirmosios knygos autorė, turėtų man pretenzijų, dėl personažų, kuriuos naudočiau savo knygoje?..kaip ten su tom autorių teisėm?...visgi, istorija būtų mano....
Atsakyti
QUOTE(Laukineja @ 2011 03 19, 19:14)
Svajonės veda prie jų įgyvendinimo wink.gif Per didelių svajonių, norų ir tikslų nebūna.
Čia komentaras paskutinei žinutei.

O aš norėčiau jūsų nuomonių.
Kaip labiau verta daryti: rašyti knygą angliškai ir bandyti leisti užsienyje (dėl didesnės paklausos) ar rašyti lietuviškai ir tik kada nors ateity ją versti?

Mane jau kuris laikas irgi tas pats klausimas kamuoja. smile.gif
Pati rašau nuo pat vaikystės, bet vis dar neparašau tokios istorijos, kurią būtų verta išgirsti visam pasauliui. ;D
Jau kokius metus rašau apysaką-romaną, bet sunkiai kabinasi kol kas...
kaip kitos rašytojos, rašytojai gyvena? wub.gif
Atsakyti
jei knyga bus anglu kalba, naturalu, kad yra tikimybe sulaukti daugiau skaitytoju; didesniu pardavimo apimciu ir pan.

lietuviska versija bet kada galima isleisti

kitavertus, jeigu knyga versti uzsienietiskam mentalitetui tai ir rasymo stilius neturetu buti tipiskas lietuviskas
Atsakyti
4u.gif
Kažkada ir aš domėjausi knygos išleidimu. Bet kaina buvo ne man, na, o dabar, įsivaizduoju, kad kainos ženkliai pakilę, nes... na pačios žinom kokia situacija smile.gif

Va apie tą perkamumą tai įdomu. Pvz man asmeniškai nelabai rūpi įžymybių knygos. A la tiesiog aš, esu kokia esu, ar tiesiog vardas ir pavardė biggrin.gif Bet matyt tokios turi savo gerbėjų ratą.

Netgi galėčiau ir aš padėt kam nors knygą parašyt.

Kaip manot- ar apsakymai ir apysakos turi galimybių šiais laikais? Turiu sukaupus šiek tiek savo raštų. Vienas kūrinys niekaip neišsigimdo (jau lengviau buvo du vaikus išnešiot ir pagimdyt, tikrai biggrin.gif) Toks jis sunkus psichologiškai, dabar keli metai pertraukos, prie jo neprisėdu... na nesvarbu.

O gal kuri galit patart- kaip nueit pas leidėjus ir ką?.. Gal kuri bandė? Išleido savo knygą? rolleyes.gif

Ačiū iš anksto už pasamprotavimus ir pasidalinimais patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 15 rugpjūčio 2011 - 22:26
Aš tai siūlyčiau pabandyti, o kas jeigu pasiseks? 4u.gif Ypač, jei jaučiate, kad apysakos geros, būtinai bandykite. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Love_Raimonda @ 2011 08 16, 16:47)
Aš tai siūlyčiau pabandyti, o kas jeigu pasiseks?  4u.gif  Ypač, jei jaučiate, kad apysakos geros, būtinai bandykite. thumbup.gif

O gal netyčia tego girdėt kuri leidykla palankiau į tokius va išsišokėlius žiūri ? smile.gif Kažkaip įsivaizduoju, kad jau tos vyr redaktorės (ar kas ten valdžiavoja) tai baisingai užsiėmę personos ir tokių pasisiūlymų kone kasdien gauna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 16 rugpjūčio 2011 - 22:19
QUOTE(*Star* @ 2011 08 17, 00:18)
O gal netyčia tego girdėt kuri leidykla palankiau į tokius va išsišokėlius žiūri ? smile.gif Kažkaip įsivaizduoju, kad jau tos vyr redaktorės (ar kas ten valdžiavoja) tai baisingai užsiėmę personos ir tokių pasisiūlymų kone kasdien gauna biggrin.gif

Man netrukus tik 18 metų sueis, tai iš tikrųjų dar nelabai žinau. Bet prieš keletą metų, kai buvau 6 klasėj, buvo susitikimas su Daiva Vaitkevičiūtė ir jos leidėja. Mes su drauge tada rašėm knygas ir priėjom prie tos leidėjos paklaust, ar būtų įmanoma išleisti kaip nors. Ji sakė, kad atsiųstume į jos el.paštą, ką sukūrėm, bet mes kažkaip suabejojom. Tikslių kontaktų nežinau, bet jos leidykla magilė vadinasi. Tai gal internete susirast būtų galima? Šiaip tokia maloni moteris pasirodė, nors gal tik taip pasakė mums mažutėm, kad atisiųstume, nenorėjo nuvilt gal? biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti