Ką gaminti ir duoti 9 mėn. mažyliui,kad maiste būtų daugiau geležies, nes žemokas kraujo Hb. Žinau,kad tokiu atveju reikia duoti veršienos, grikių, burokėlių... Gal ką nors dar įvairesnio žinote? Būčiau labai dėkinga
zinau, kad daugiausia turi mesa gelezies (versiena, triusiena, kalakutiena, jautiena) ir zaliosios darzoves... spitai daug turi, bet ar galima ju vaikasm tai nezinau
duok kiaules liezuvio virto, leliukams
ir gelezies daugiau negu jautienos turi. o del zaliu darzoviu gali duot zalia agurka pagrauzt, nelabai ten tos gelezies, nu bet visgi



Aš esu nemažai receptukėų parašiusi temoj,kur diskutuojama apie 11mėn.vaikučių vakarienę.Pradžioje temos yra receptukų sriubyčių, tinkančių ir 9mėn. vaikučiui.Tik buljono ir druskytės bei kokių prieskoniukų nesiūlau dėti.
Labai siūlau virti burokėlių mėsišką sriubytę,vaikams paprastai patinka ir sveika.
Jai virti reikėtų veršienos faršo(galima ir kitokio),nediduko burokėlio,morkytės galiuko,mažytės bulvytės.Druskos nesiūlau,kaip pačiai priimtina,taip ir tinka.
Kaip virti rašiau temoj,kurią pasiūliau,o paprastesnis variantas būtų viską sudėti į puodą ir išvirus pertrinti bei paskaninti sviestuku.Sutinku,kad pertrinta jau gal ir neabai gerai,bet sriubą tinka pertrintą visą gyvenimą valgyti.

QUOTE(12345 @ 2007 08 22, 23:01)

Aš esu nemažai receptukėų parašiusi temoj,kur diskutuojama apie 11mėn.vaikučių vakarienę.Pradžioje temos yra receptukų sriubyčių, tinkančių ir 9mėn. vaikučiui.Tik buljono ir druskytės bei kokių prieskoniukų nesiūlau dėti.
Labai siūlau virti burokėlių mėsišką sriubytę,vaikams paprastai patinka ir sveika.
Jai virti reikėtų veršienos faršo(galima ir kitokio),nediduko burokėlio,morkytės galiuko,mažytės bulvytės.Druskos nesiūlau,kaip pačiai priimtina,taip ir tinka.
Kaip virti rašiau temoj,kurią pasiūliau,o paprastesnis variantas būtų viską sudėti į puodą ir išvirus pertrinti bei paskaninti sviestuku.Sutinku,kad pertrinta jau gal ir neabai gerai,bet sriubą tinka pertrintą visą gyvenimą valgyti.

aciu uz gerus patarimus...
tik vienas pastebejimas:
man keli pediatrai sake, kad mesa ir darzoves virti atskirai ir po to sutrinti kartu...

LABAI LABAI ACIU...
O spinatu dejau i darzovine(burokelis, morka,bulve, kalakutiena),manau,kad blogiau nebus...
Viskas būtų ok, bet kad tos darzovines nelabai patinka... Kankinames...
O spinatu dejau i darzovine(burokelis, morka,bulve, kalakutiena),manau,kad blogiau nebus...

Viskas būtų ok, bet kad tos darzovines nelabai patinka... Kankinames...
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 23, 15:38)
aciu uz gerus patarimus...
tik vienas pastebejimas:
man keli pediatrai sake, kad mesa ir darzoves virti atskirai ir po to sutrinti kartu...
tik vienas pastebejimas:
man keli pediatrai sake, kad mesa ir darzoves virti atskirai ir po to sutrinti kartu...

Gal taip ir geriau. Bet jei as taip isverdu ir trinu, tai manoji nelabai valgo. O jei isverdu viska kartu, tada mergikei skaniau. Ir niekaip negaliu jos itikinti, kad atskirai virti yra sveikiau

Daug gelezies turi obuoliukai (kuo greichiau prapjovus obuoliuka jis paruduoja, tuo daugiau gelezies turi
), be to Hb gerai kelia dziovintu vaisiu kompotas (obuoliai, abrikosai, slyvos)

Patys sveikiausi ir turintys daugiausia geležies yra antaniniai obuoliai.

aha, antaniniai turi daugiausia geležies.
Iš daržovių, man regis, tuo atžvilgiu vertingiausi brokoliai.
Iš daržovių, man regis, tuo atžvilgiu vertingiausi brokoliai.
Apskritai labai sveika natūralios daržovių sultys,spaustos namuose.
QUOTE(12345 @ 2007 09 19, 20:52)
Apskritai labai sveika natūralios daržovių sultys,spaustos namuose.

beja ne versienoje, o jautienoje yra daugiau gelezies.