labai daug gelezies turi zemuoges! gali ju deti i kruopu koses, daryti tyreles, pvz, su obuoliais. Tik ragauti ju reikia labai po truputi ir atsargiai, mat misko uogos daznai alergizuoja. Bet mums tai jos
, vasara prisiuogavom, uzsisaldem, ir dabar kemsam, labai megstam
QUOTE(dooovile @ 2007 10 04, 23:18)
bet deja vaikui sunkiau virskinasi jautiena nei versiena....
daug gelezies turi kepeneles (jauciio ar triusio), bet yra dvi nuomones - vieni sako neduoti, nes i kepenis susirenka visi negalavimai zvereliu, kiti sako duoti, nes sveika ir gausu gelezies. mes karta ragavom triusio kepeneliu (pirkom is pazistamu del to nebijojau duoti, visa triusi), tai vaikas valge ir dar ziojosi
daug gelezies yra spinatuose. musu zemas HB, tai as beveik i kiekviena darzoviene su mesa dedu spnatus
QUOTE(Dalytė @ 2007 10 07, 22:19)
daug gelezies yra spinatuose. musu zemas HB, tai as beveik i kiekviena darzoviene su mesa dedu spnatus 
kiek ju dedi ir kaip greitai isverda jie?
QUOTE(Nerytė @ 2007 10 08, 14:16)
kiek ju dedi ir kaip greitai isverda jie?
dar nei karto nedaviau, bet gal reiks pabandyti... maciau turguj pardavinejant juos
dedu keleta lapeliu i virimo pabaiga, paverdu kokias 7 min
QUOTE(Dalytė @ 2007 10 08, 18:07)
aciu, reiks isbandyti
Mūsų gydytoja minėjo, kad špinatus užtenka nuplykyti verdančiu vandeniu.
QUOTE(deily @ 2007 10 14, 12:03)
Mūsų gydytoja minėjo, kad špinatus užtenka nuplykyti verdančiu vandeniu.
ir deti i darzoviene?
beje, aciu uz info
Mums gydytoja rekomendavo valgyti kivius. Juose daug folio rūgšties, kuri padeda iš maisto pasisavinti geležį.
Daugiausia gelezies yra raudonoje mesoje(jautiena,versiena, neriebi kiauliena).Vertingiausias gelezies saltinis-liezuvis(kiaulienos liezuvis-5,1mg gelezies, jautienos liezuvis-3,2 mg gelez.).
Daug gelezies yra kepenyse, bet is ju blogiausiai pasisavinama gelezis
Daug gelezies yra kepenyse, bet is ju blogiausiai pasisavinama gelezis
gelezi pasisavinti padeda vit. C
Geležies yra kepenyse, mėsoje, žuvyje, ankštiniuose augaluose, riešutuose, rupaus malimo grūdiniuose produktuose, žaliose lapinėse daržovėse. Iš gyvulinių maisto produktų geležis pasisavinama daug geriau negu iš augalinių. Geležies pasisavinimą skatina vitaminas C ir kitos organinės rūgštys, o slopina taninai, kurių turi arbatžolės, kiaušiniai, tam tikros mineralinės medžiagos.
(citata iš http://www_kalorijos...ines_medziagos).
Bet daugiausiai geležies neva turi kakavos milteliai (9 mėnesiui kūdikiui jų neduosi...):
http://www.medicus.r...amp;art_id=3241
(citata iš http://www_kalorijos...ines_medziagos).
Bet daugiausiai geležies neva turi kakavos milteliai (9 mėnesiui kūdikiui jų neduosi...):
http://www.medicus.r...amp;art_id=3241









