o mes gavom iš gydytojos štai tokį sarašiuką:
Pagal geležies kiekį 100g produkto visi maisto produktai skirstomi į 4 grupes:1. Turintys labai didelį kiekį geležies >3,0 mg/100g
kiaulienos kepenys 12mg, džiovinti obuoliai 11mg, kiaušinio trynys 7mg, mėlynės 7mg, pupelės 6mg, jaučio liežuvis 4mg, virtas kumpis 4mg, rūkyta dešra 4mg, avižinės kruopos 4mg.
2. Didelį geležies kiekį 2,0-3,0 mg/100g
kiauliena 3mg, jautiena 2,7mg, razinos 2,7mg, kriaušės 2,3mg obuoliai 2,2 mg, džiovintos slyvos 2,2 mg, kvietinė duona 2,2 mg, aviena 2mg, ruginė duona 2mg.
3. Vidutinišką geležies kiekį 1,0-2,0 mg/100g
šviežios slyvos 1,9mg, kalakutiena 1,8mg, grikių kruopos 1,8mg trešnės 1,8mg, skumbrė 1,7mg, vištiena 1,6mg, makaronai 1,6mg, menkė 1,5mg, burokėliai 1,4mg ridikai 1mg.
4. Mažą geležies kiekį <1,0 mg/100g
pomidorai 0,9mg, bulvės 0,9mg, braškės 0,8mg, sterkas 0,5mg, pienas 0,1mg, varškė 0,06mg.