Įkraunama...
Įkraunama...

Ožiukai

Mes turim tokią "problemą". Mūsiškiam 2,6 m, būdamas su mama ir tėčiu elgiasi kaip paprastai, tačiau, jei tik pajunta aplinkinių dėmesį, ypač mažiau pažįstamų žmonių, tai tuoj pradeda "išsidirbinėti".
Gal per retai kur išeinam į masinio susibūrimo vietas, nes kai praeitą savaitgalį buvom bažnyčioj, tai jis ir šoko, ir keturiom ropojo, ir lentas tampė, niekaip susistart nepavyko. Kai neapsikentusi (bet nesupykusi, tiesiog pagailo aplinkinių, kurie, manau, nelabai suprato tokį elgesio toleravimą), vedžiau jį lauk, išgirdau garsų komentarą "Dabar tai jam bus!" Ar iš tiesų turėjau kaip nors baisiai griežtai pasielgti? Gal mes tikrai per daug toleruojam tokį elgesį? Bandysim pratintis visuomenėje lankytis dažniau.
Atsakyti
įdomios istorijos...pasakėlės apie virusus labai gerai, bet mažiems, metinukams ožiukams tai dar nesuvokiama...jiems geriau tinka ignoravimas, dar galima nepiktai pasakyti - fu, kaip negražiai atrodo...tik jokiu būdu nebarti ir nepulti aiškintis, vaikeli, kodėl tu taip darai?...tada dar didesnis išsidirbinėjimas gaunasi...geriausia ignoruot kurį laiką...kantrybės ir tik kantrybės..ir neužsileiskite per daug , nes paskui kažkaip nejučiomis tie nuostabūs sutvėrimai, tie rausvaskruosčiai kūdikėliai pradeda tiesiogine prasme terorizuoti...
mačiau viena kovos sceną ant jūros tilto, kai mama ėjo į dvikovą su savo 3-mečiu sūneliu:
-šoksiu į jūrą!
-mažiuk, kodėl tu taip mane kankini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carla: 05 vasario 2004 - 13:15
Limit,
Kaip galima suprasti, aplinkiniams jau kele pykti toks vaiko elgesys, todel ir mestelejo replika. Nemanau, kad Jus turetumet vadovautis visai nepazistanciu nei Jusu, nei vaiko zmoniu nuomone. Bet svarbu yra tai, kad Jus vis del to suabejojote, ar tikrai ne per daug toleruojate vaiko bloga elgesi. Kalbant bendrai, reiktu mokyti vaika elgtis taip, kad netrukdytu aplinkiniams savo elgesiu. Tik sitoje situacijoje, kuria Jus papsakojote, galejo buti, kad 2.6 m. vaikui buvo nuobodu baznycioje. Nes baznycia yra ypatinga masinio susiburimo vieta, kur reikia labai save kontroliuoti (negalima nei garsiai kalbeti, nei lakstyti, ir pan.). Mazam vaikui, o ypac jeigu jis dar judrus vaikas, buti ten ilgesni laika gali buti gana sunku.
Zinoma, kad vaikas greiciau ismoks gerai elgtis, budamas "visuomeneje", jei Jus kartu ten dazniau busite. Pries tai galit paaiskinkite vaikui, kas galima, ko ne (nesvarbu, kad tuoj pamirs, bet palaipsniui ismoks).
Atsakyti
Sveiki. Noreciau suzinot ,del ko gali vaikas blogai ekgtis mokykloje.
Mano sunui 9 metai,jis gyvena su tevu (mes issiskirem) . Ex vyras gyvena pas sugyventine,ji turi sunu 3 metu.Dar su jeis gyvena papildomai 7zmones(nuosavem namie).T.y. sugyventines mama,tetis,brolis su seima. Kiek esu girdejusi is vaiko,kad kol tevas darbe ,pamote ji skriaudzia. Tevui nepasako,nes tevas netiki jo zodzeis.
O mokykloje labai nervotas,girdejau ,kad valgykloje mieto daiktus,per pertrauka plesia knygasmusasi su klasiokais .Ir sunkei mokynasi.
Ar tai gali itakot jo blogiam elgesiui. Kaip man irodit vaiku saugos tarnibai tai,kad jam ten (pas teva)yra blogai,as noriu vaika grazinti sau.
Aciu.
Atsakyti
Bloga vaiko elgesi gali itakoti labai daug faktoriu, tame tarpe ir Jusu pamineti. Jus geriau paklauskite teisininku, kokia turetu buti procedura, norint grazinti vaika sau. Psichologas gali atlikti psichologini vaiko ivertinima, nustatyti jo busena. Vaikui reikalingas ne tik psichologinis ivertinimas, bet ir psichologine pagalba, nes jis turi elgesio problemu.
Atsakyti
Aciu jums.
del teisininko patarimimo.... as jau klausinejau ir man paaiskino,kad per apklausa vaiko,psichologas nustatys jo psichologine busina.Jau ir pati supratau ,kad vaikui reikalinga psichologo pagalba,nes smurtas pries motina ir musu su vyru skiribos ji paveikia.Plius gyvenimo saligos,kai gyveno su tevu,prasta vaiko prieziura. Tikiosi ,kad man paviks vaika sugrazint ir padet jam aprimt moraliskai.
Labai jums aciu.
Atsakyti
Kadangi dirbu poliklinikoje, tai yra tekę atlikti vaiko psichologinį įvertinimą, kuris vėliau pristatomos į teismą. Man tik kelia abejonių, kad per apklausą psichologas nustatys vaiko būseną. Ar tikrai apklausos metu galima įvertinti vaiko psichologinę būseną? Tai būtų labai sudėtinga, nes paprastai, norint atlikti psichologinį įvertinimą, reikia bent keletos susitikimų (po valandą) su vaiku, tirti jo emocijas, asmenybę įvairiomis metodikomis.

Jeigu Jūs turite galimybę, tai siūlyčiau Jums nuvesti vaiką pas psichologą į polikliniką ir paprašyti vaiko emocinės būsenos įvertinimo. Tada Jūs viską turėtumėte iki teismo. Paskui, jei teisme ir nepriimtų tos pažymos iš Jūsų (nelabai tikiu, kad taip galėtų būti), tai vistiek, teismas siųstų užklausimą į polikliniką, ir ta pažyma būtų tuoj pat išsiųsta teismui. Gal taip viskas greičiau vyktų.
Atsakyti
O as siandien galvojau,kad mano stogas toli isvaziuos beklausant paneles noru ir nenoru.Teti isleidom i komandiruote,auklei kaip tycia svarbiu reikalu atsirado.Tai as visa para,sia savaitele su savo mergina draugausiu.I darba taip pat kartu.Jau gan senai ji manes ir tik manes neklauso.Tevelio prisibijo,o likusieji turbut perdaug lepina ir jai nusileidzia.Bet siandieninai jos oziai tai virsijo visas ribas.Ryta reikia man skubeti,sakau eik batuku autis,ji nuleke i kambari ir su lelem zaidzia.Na jei reikia man kada skubeti,tai ji preisingai.Reikia sukuotis,ji sedasi ant lovos,kad as tik nepasiekciau.Atseit jai taip patogiau.Darbe irgi niekaip sutramdyti negalejau,laksto duodasi,sukalioja.Gerai,kad pas mociute,kitaip tai butu mane su visu vaiku isvare.Grizom namo,uzsimane indus plauti,plove tol kol grindys plaukt pradejo.Sakau gerai dabar issiplauk grindis,juk pati prisitaskei."Tavo grindys,tu ir plauk. " blink.gif Nebesusilaikiau ir i uodega uzvaziavau.O tada bliauna,saves gaili.Nu nebezinau,kaip su ja kovoti.Jos nesiskaitymas ir priesgyniavimas varo is proto.Bandai ka nors aiskinti,tai ji tuoj randa ka pasakyti.Dazniausias "Ni ku ku,ni lia lia" arba "Tu negraziai sneki,dilgynes burnoj isdygs".Nors visi kiti giria,kad auksinis vaikas.Uosviams tenka ne vienai parai palikti,tai jokiu problemu,pati geriausia.Mokykleles direktore"Jusu vaikas auksinis,musu mokykleles paziba" Na bet ka man daryti,kaip ja aukleti,kaip elgtis?Negi toliau jai nusileisti ir jos norus pildyti? g.gif
Va ir dabar nuejau i virtuve ir lengva soka gavau.Su guasu pana piese.Nauja piesimo sasiuvini suvare,kur kuri spalva neatskirsi,stalas plaukia,virtuvinis ransluostis nenusakomos spalvos,o ji pati iki ausu slapia ir spalvota bash.gif
Atsakyti
QUOTE
Jeigu Jūs turite galimybę, tai siūlyčiau Jums nuvesti vaiką pas psichologą į polikliniką ir paprašyti vaiko emocinės būsenos įvertinimo. Tada Jūs viską turėtumėte iki teismo. Paskui, jei teisme ir nepriimtų tos pažymos iš Jūsų (nelabai tikiu, kad taip galėtų būti), tai vistiek, teismas siųstų užklausimą į polikliniką, ir ta pažyma būtų tuoj pat išsiųsta teismui. Gal taip viskas greičiau vyktų.


--------------------

Tai jau didele problema,nes man vaiko net nepaleka nei valandai... o ir matau as ji labai retai,jau du menesius as vaiko netik nematau,bet ir telefonu negaliu pakalbet.Vyras man neleidzia.Visalaika kledi kad man kerstauja.
Net nezinau,kaip man padaryt kad nors paliktu sunu savaitei.
Aciu Jums uz atsakyma.
Atsakyti
Laba diena, reikia kvalifikuoto patarimo dėl beveik 2 metų sūnaus elgesio. Tais kas vyksta jau "ožiukais" sunku pavadinti. Visalaik buvo "ožiuotas".Paskutiniu metu kai ko negauna ar nedarai to ko nori jis ar tiesiog neišku ko jis nori, tai prasideda baisūs pykčio priepuoliai ,su spardymusi ir kritimu ant žemės. Šiendien 1.5 val praklykė nes nedaviau raktų. Trumpesni pykčio priepuoliai būna iki keliolikos kartų per dieną. Iki šiol nebaudėm fizinėm bausmėm,bet ir mums jau stogas važiuoja ir kaimynai nepatenkinti. Visi sako reikia rykštės. Kaip manote ar tikrai padėtų. Ar čia rimtesni elgesio sutrikimai ir reikia gydytojo pagalbos. Beje neurologas sako kad jis sveikas. Ir ten visokie su išėjimu iš kambario, nekreipimai dėmesio nepadeda nei namuose nei viešoje vietoje. O gatvėje auklėjančias bobules apstumdo. Visgi dar tik balndį 2 metai ir dar praktiškai nekalba.
Atsakyti
Jeigu baustumėte rykštele, tai vaiko elgesys greit pasikeistų, nes jis pradėtų bijoti (beje, pasitaiko, kad dėl labai stipraus pykčio vaikas pradeda net "skausmo nejausti"). Mušimas yra labai greitas ir efektyvus būdas sustabdyti nepageidaujamą elgesį. Tik ar tikrai norite, kad vaikas bijotų Jūsų, kad bendraujant su Jumis suprastų, jog, kai esi piktas, galima kitus mušti, kad galima mušti artimus ir mylimus žmones. Tikėtina, kad vaikui gali kilti panašios mintys.

Vaikų pykčio priepoliai dažnai siejasi su vėlesnių elgesio problemų pradžia. Manyčiau, kad labiau reikalinga psichologo, ne gydytojo pagalba.
Išėjimas iš kambario, nekreipimas dėmesio paprastai padeda, gal ne iš karto, bet jei tokios taktikos nuosekliai laikomasi visą laiką, galiausiai tai padeda.
Jei vaikas spardosi, mušasi, galima prispausti tvirtai prie savęs ir laikyti, kol nusiramins. Tokiu būdu suaugęs tarsi atlaiko vaiko emociją, ir vaikas pajaučia, kad jo emocija yra kontroliuojama. Tuo metu, kai vaikas iš visų jėgų stengiasi ištrūkti, rėkia, dar iš tiesų ne laikas paleisti. Galima ramiai jam sakyti "Kai nusiraminsi, aš tada tave paleisiu", kartoti keletą kartų, ramiai. Taip ilgiau laikant įvyksta lūžis, pajaučiama, kad vaiko raumenys atsipalaiduoja ir jis jau pradeda gailiai verkti, nebe iš pykčio rėkti. Tada galima jį paleisti ir pagirti, kad yra šaunuolis, jog nusiramino. Ilgainiui vaikas išmoksta pats kontroliuoti savo emocijas. Tai geresnis būdas negu mušimas. Bet suaugusiajam yra sunkiau. Dirbant su mažų vaikų grupėmis, esu šį būdą ne kartą naudojusi, ir iš tiesų, yra labai sunku- tiek emociškai, tiek fiziškai.

Kadangi vaikas dar nekalba, tai tartis su juo, kalbėti apie tai, kaip turėtų elgtis, turbūt nelabai padės.
Papildyta @ [mergetime]1078930723[/mergetime]
Dovis, Jūs rašote, kad nebežinote, kaip su mergaite kovoti. Ir taip pat rašote, kad tėtės ji prisibijo. Įdomu, kaip elgiasi, ką daro tėtis, kad jis sugeba mergaitę sudrausminti. Jei Jūs pastebėtumėte, ir pabandytumėte elgtis panašiai, gal tai padėtų?
Leisti absoliučiai viską yra taip pat blogai, kaip nieko neleisti. Geriausia yra rasti aukso vidurėlį- yra tam tikros taisyklės, kurių laikosi vaikai, ir būna atitinkamos pasekmės, jei jų nesilaikoma.
Kartu sudarykite taisyklių sąrašą, ir pasekmių sąrašą, aptarkite kartu su vaiku, pakabinkite matomoje vietoje. Ir svarbu labai nuosekliai jo laikytis.
Atsakyti
Mano sunui 1m. ir 2 sav. Jau kokus keturis kartus pasikartojo tokie priepoliai. Jeigu juos taip galima pavadinti. Kai neduodi, ar atimi daikta, kurio jis nori pradeda stipriai rekti, o paskui bordo spalvos pasidaro, rekia jau be garso, griuna ir jau tada, kai paimi ant ranku visas rodos sustingsta, dantukus sukanda, rankytes kumstukus suspaudzia ir rodos visas suakmenija, o paskui lyg mieguistas pasidaro, aprimsta ir kaip niekur nieko, lyg pats issigastu savo elgesio. Ar tai irgi ozys ar kas nors kito sad.gif . Bijau, kad nenualptu, ar kas nors nepasidarytu, vieninteli, kaip jus ir saket, buda taikau, tai paimu ant ranku, suspaudziu ir raminu. Nusiramina gana greitai, per kelias sekundes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutes: 12 kovo 2004 - 22:38