QUOTE(ziza @ 2007 01 18, 12:39)
uošviene, tai vaikui supratau 1 su trupučiu metukų, tai toks gi jau supranta, kai pasakai kad užmerkt akytes reikia. O jei bus smalsu ir atsimerks, tai šviesa gal privers užsimerkti. O jei neprivers, tai vykdomose prezentacijose sakoma, kad galima žiūrėti į tą šviesą, ji nekenkia, tiesiog yra rekomenduojama užsimerkti kai švieti ir nežiūrėti kaip ir į bet kurį šviesą skleidžiantį šaltinį.
Jei kartais nerasi info, tai slogą reikia gydyti šviečiant į sinusų vietas po 4 min suaugusiam kas pusvalandį(vaikam per pus trumpesnis laikas). Gerklę į kaklo šonus, bei į pačią gerklę(prieš tai papurškus oxsisprejum). Irgi šviečiu kas pusvalandį.
Kaip kitiem sekasi gydytis aš nežinau, bet man gerklę, tai labai sušvelnina(bent jau seiles galiu nuryti), o kai gydau slogą, tai kažkaip išdžiovina gleivinę, nustoja lašėt iš nosės.
Jau kokius 5 metus naudojam bioptroną.

Neįsivaizduoju, kaip be jo išsiverstume visa šeima. Pagrinde gydomės gerklės skausmą, nubrozdinimus, sumušimus ir pan. Ačiū, kad parašei, jog į sinusų vietas reikia šviest, esant slogai. Aš visada šviesdavai nosį, gal sinusų vietose geriau veiks - pabandysiu. O gerklę šviečiu tik kaklošonuose, priekyje - ne, nes negalima skydliaukės šviest, kadangi suaktyvina jos veiklą.