Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiėmėme vaikelį iš vaikų namų

4u.gif Nu sveikutė, kur buvai pasislėpus?Gal gali daugiau papasakoti kas ir kaip?
Kas skaitė apie mus, tai rytoj su fanfarom Dainius parvažiuojam visam. Darželis paruoštas, auklė yra, tik man paskutinė mėnesio savaitė būna labai įtemta cry.gif
Atsakyti
As taip pat auginu du savus vaikus, kurie yra jau pakankamai dideli (12 ir 8 metu), tai vis dazniau pagalvoju, jog galeciau paimti du svetimus vaikus GLOBAI. Gal visiskai isivaikinti nenoreciau. Noriu palikti jiems galimybe, suaugus padryti savo sprendima - jei nores, mes busime ju tevai, o jei nores grizti i savo seima - tegul grizta. Kartais pasiziuriu visokias ATLEISK ar panasias laidas - vis tiek kiekvienas tu vaiku nori zinoti, kas yra ju tikrieji tevai, su jais susitikti. O tuomet tegul patys daro sprendima, kaip jiems geriau. Tik sunkiu jiems gyvenimo laikotarpiu, kai ju nenori auginti tikrieji tevai, as galiu ir noriu suteikti savo namu siluma. Taciau tikrai dar nesu galutinai apsisprendusi.
Atsakyti
ir labai teisingai galvoji,juk kekvienas is musu turim teise zinoti apie savo biologinius tevus ir patys rinktis bendrauti su jais ....pries zengdama toki zingsni gerai apgalvok,zinok,kelio atgal nebebus,sekmes 4u.gif
Atsakyti
[COLOR=blue]Galu gale atradau tema,kuri mane domina nuo ryto iki vakaro.Is teisybes,as ir mano seima tik tuo ir gyvena.Globoju vaikus jau 6 metai(vienus laikinai,kt-nuolatinai).Perskaiciau visus pasisakymus,taip ir iskilo kaip mozaika vienu lietuvaiciu puolimai del 500 litu,kitu-palaikymas.Tai va,kas norite globoti pirmiausia pagalvokite ar galesite atlaikyti puolimus kai kuriose ligoninese,poliklinikose,mokyklose ir t.t.Pagalvokite,ar galesite ramiai klausyti alkoholiku tevu kaltinimu kokia jus negera globeja,o jie kokie geri tevai:))))
O su jais tenka bendrauti kol dirbamas socialinis darbas(dar buna,kad galima grazinti vaikus tevams,jei jie sugeba isspresti savo prblemas,o jei ne- tada teismas,kad apriboti tevams teises i vaikus).Tik zinokite,kad ir jus turesite dalyvauti teisme,kaip vaiko atstove.Na,zodziu cia as jau galeciau parasyti romana.Bet neziurint visu siu negeru dalyku(ir dar daugiau,ko neparasiau),nieko daugiau nenoreciau veikti tas 24 valandas per para:))) Net nezinau,kaip tai apibudinti:reikia truputi buti pasimaisiusio proto(kitu zmoniu akimis).Bet apsispresti reikia kietai,nes veliau itrauks:)))(kuo labai dzaugiuosi).O siaip as irgi daznai atsakau i priekaistus :imkite, paglobokite nors viena vaika,nors pusmeti ,is karto pamatysite,kam iseina tie 500 litu.(man daznai atsako:ka jus,svetimu vaiku as tai jau neauginsiu!)Ir pabaigai:kodel visi patenkinti,kai vaiku namuose vaikui yra skiriama maziausiai 1300?Ir cia paprastam vaikui,o ne turinciam specialiu poreikiu.
Atsakyti
4u.gif Sveikos visos globojančios, ar apie tai galvojančios. Mūsų namuose su visam jau nuo praėjusio penktadienio parvažiavo dvimetis Dainius.Aklimatizuojamės visi. Tvarkinėjamės jo sveikatytę, nes nedidelių bet įkyrių problemėlių dar liko. Galiu pasakyti kad pradžia sėkminga nors nelengva, tačiau tai " sveika" visiems mano šeimos nariasm, yra gera proga pasitikrinti savo žmogiškumą. Beje, aplinkinių taip pat.Vistik per šią prizmę pasimato tam tikros žmonių savybės, jie šiek tiek apnuoginami.Lengviausia sukišti galvas kaip stručiams į smėlį, ir manyti kad tokios problemos- galybės beglobių vaikų tiesiog nėra. Na perves Nomedos akcijai kelis litus ir eis švesti Kalėdų. Aišku , kažką palies taip, kad nuskuos į artimiausius vaikų namus, nes negalės jau gyventi be to. Aš tai dvasiniams nutukėliams, nerandantiems gyvenimo prasmės ir drėbteliu- nueik į artimiausius vaikų namus, tik nueik ir paliesk nors vieno liūdno vaiko galvą, pažvelk jam į akis, gal ką pamatysi.Kai man būna sunku ir imu galvoti kam aš tai darau, gal galiu gyventi ir be to, prisimenu visas šiame forume aprašytas vaikų netekčių istorijas, pabandau įsivaizduoti ką išgyvena mamos tai išgyvenusios, ir pasijuntu tiesiog skolinga gyvenimui.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2004 01 27, 08:49)
valstybe tam vaikui nieko neskolinga, nes jinai nemoka mokesciu...
Va tuo man globejai nepatinka...
Nori auginti vaika, tai ir islaikyk ji, o ne galvok, kad visi tau yra skolingi uz tai, kad paemei ji auginti.

Taip galvojant valstybe yra man daug labiau skolinga - as savo vaika auginu ir islaikau pati su vyru. Nereikia nei globejams po 500lt i men moketi, nei daugiau lesu vaiku namams skirti

Na, neiskenciau...
Ir is kur atsiranda tokie zmones, kurie visur sugeba surasti kazkoki kabliuka, isversti viska savaip, iziebti diskusija ir konflikta? Tikiuosi Silvute, tu atsisakei valstybes skiriamu pasalpu savo vaikams, nes kaip dar kitaip galejai pasielgti, remiantis savo poziuriu? Jei jau valstybe tau nieko neskolinga.... Juk zmogus rase, jog mano, jog valstybe skolinga jiems uz sugaista laika, tampantis po teismus, o ne uz tai, jog jie paeme auginti vaikeli. Manau didesnes uzuojautos verta ne paimtoji mergaite, o ponios Silvutes vaikai. Nes turi pavydzia, priekabiu ieskancia, pagiezinga mama!
Atsakyti
as kad galeciau juos visus susirinkciau,bet vietos namuose tiek neturiu,o tiems kam labai uzkliuna tas 500lt galiu drasiai pabandyti pasiimti bent viena vaikeli ir pagloboti,juk su juo turi bendrauti kekviena diena ,jei sunku paguosti,jei linksma kartu pasidziaugti,kitiems atrodo ,kad per menesi laikai juos i spinta susikroves,kai ateina pasalpu diena issitrauki,parodai ir vel atgal i lentyneles...ir dar,gerai jei vaikelis sveikas,gal dar ir lieka vienas kitas litukas prabangesniam zaisliukui nupirkti,bet jei jis dazniau sunegaluoja tai dar ziurek tenka neretai ir is savo kojines prisideti tam vaikeliui islaikyti...o ka apie mane galvoja kiti,kad auginu pasak ju alchogoliku-paleistuviu vaikus,tai man nusisvilpt,ziurekit brangieji i savuosius,dazniausiai tu IDEALIUJU gerieji vaikeliai i lankas ir nugrybauja....... g.gif
Atsakyti
Teisingai parase:visa menesi vaikas buvo ikistas i spinta, o va ateina pasalpos diena -istrauki:))) 4u.gif Jau rytoj,poryt 2 mano labai mieli vaikuciai grizta pas tevus.Dar neisvaziavo,o jau ilgiuosi:((( Aisku,vaikams geriausia gyvent pas tevus,juo labiau,kad savo problemas kol kas issprende.Ka padarysi,tai buvo laikina globa,jie prabuvo pas mus 7 menesius.Jau kita savaite,na dar uz kita ,turetu pas mus apsigyventi 2 berniukai.Sake,vieno mama labai konfliktiska(nors budavo,kad ir su tokiom mamom sutardavom,nesipykdavom).Cia is tu mamu kurios labai geros,be reikalo vaika is ju paeme,o jau globejos labai blogos,visai neziuri ir t.t.Jau ir galvoju,kaip su ta mama reiks bendrauti,juk vaikas su mama turi susitikineti,kol dirbamas soc.darbas.Na,tokiu atveju,stengiuos kuo maziau kalbetis.Tai va,tai kokie kartais buna gobeju rupesciai sad.gif((
Atsakyti
Sveikos prisijungusios 4u.gif
pagaliau atsiranda veidų tikrai globojančių vaikus.Laabai reikia jūsų visų pasisakymų,minčių,pasidalijimo įvairia patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(A/x @ 2005 11 02, 15:42)
Teisingai parase:visa menesi vaikas buvo ikistas i spinta, o va ateina pasalpos diena -istrauki:))) 4u.gif Jau  rytoj,poryt 2 mano labai mieli vaikuciai grizta pas tevus.Dar neisvaziavo,o jau ilgiuosi:((( Aisku,vaikams geriausia gyvent pas tevus,juo labiau,kad savo problemas kol kas issprende.Ka padarysi,tai buvo laikina globa,jie prabuvo pas mus 7 menesius.Jau kita savaite,na dar uz kita ,turetu pas mus apsigyventi 2 berniukai.Sake,vieno mama labai konfliktiska(nors budavo,kad ir su tokiom mamom sutardavom,nesipykdavom).Cia is tu mamu kurios labai geros,be reikalo vaika is ju paeme,o jau globejos labai blogos,visai neziuri ir t.t.Jau ir galvoju,kaip su ta mama reiks bendrauti,juk vaikas su mama turi susitikineti,kol dirbamas soc.darbas.Na,tokiu atveju,stengiuos kuo maziau kalbetis.Tai va,tai kokie kartais  buna gobeju rupesciai sad.gif((

O,sakyk ar neskaudu skirtis su tais vaikeliais,juk kad ir 7 menesius,vistiek jau per tiek laiko pripranti viens prie kito? unsure.gif nors aisku vaikui tevai lieka tevais...as tai ant to priplaukus,rodos reiktu issiskirt,tas pats kaip savo vaika atiduot cry.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2005 11 02, 20:39)
O,sakyk ar neskaudu skirtis su tais vaikeliais,juk kad ir 7 menesius,vistiek jau per tiek laiko pripranti viens prie kito? unsure.gif  nors aisku vaikui tevai lieka tevais...as tai ant to priplaukus,rodos reiktu issiskirt,tas pats kaip savo vaika atiduot cry.gif

Oi,kaip skaudu cry.gif Ypac su pirmaisiais buvo skaudu.Buvo 3(is vienos seimos), vaikai,tai maziuka net sapnuodavau:((Ten buvo ir paaugle,ji pridare daug problemu,iskaudino visa seima,jai as seniai atleidau,bet tada...Dabar globoju maziukus,tai isivaizduok,kaip prie ju prisirisi cry.gif cry.gif Bet as turiu lyg ir toki priesnuodi smile.gif Tuoj prasau kitu,kita savaite jau bus perziura ir turesim 2 naujus rupestelius.Jau galvoju kaip jie pripras,ka megs valgyti,ko reiks lekti pripirkti...Kas globoja,tai zino,kad naujiems vaikams reiks pirkti nuo A iki Z.Jau truputi apsipratau su issiskyrmais..Vis tik per 6 metus musu namuose gyveno 16 vaiku ir dideliu,ir mazu...Taigi kur desies,tenka apsiprasti...
Atsakyti
kokia tu saunuole A/x,kiek sirdies idedi i visa tai,sekmes ir stiprybes tau wub.gif 4u.gif
Atsakyti