Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiėmėme vaikelį iš vaikų namų

thumbup.gif Na ir šaunuoliai,kad pasiėmėte vaikutį iš valdiškų namų. Žinoma vaikučiui namuose augti kur kas geriau. Ir nebijokite dėl kažkokių genų, juk čia svarbiausia auklėjimas, nes juk ir patys esame iš visokių šeimų, ir čia ne rodiklis, kad vaikas iš vaikų namų gali būti blogesnis už kraujo vaikus. Čia tik mano nuomonė.
O dėl ragukių, tai jų būna pas visus mažus vaikučius. Mano dukrytei, kai ateina ožiukai tai išdygsta ragiukai, bet esame susitarę su ja, kad kai ateis ožiukai tai skubiai paveiksluosimės ir nusiūsime krikšto teveliams, nes jiems labai bus įdomu. Žinokit to užtenka, kad ragukiai dingtų visiems laikams. Pas mus jų nebėra, nes ji nori būti graži.
Atsakyti
QUOTE(Gudziv @ 2005 10 28, 10:31)
As taip pat auginu du savus vaikus, kurie yra jau pakankamai dideli (12 ir 8 metu), tai vis dazniau pagalvoju, jog galeciau paimti du svetimus vaikus GLOBAI. Gal visiskai isivaikinti nenoreciau. Noriu palikti jiems galimybe, suaugus padryti savo sprendima - jei nores, mes busime ju tevai, o jei nores grizti i savo seima - tegul grizta. Kartais pasiziuriu visokias ATLEISK ar panasias laidas - vis tiek kiekvienas tu vaiku nori zinoti, kas yra ju tikrieji tevai, su jais susitikti. O tuomet tegul patys daro sprendima, kaip jiems geriau. Tik sunkiu jiems gyvenimo laikotarpiu, kai ju nenori auginti tikrieji tevai, as galiu ir noriu suteikti savo namu siluma. Taciau tikrai dar nesu galutinai apsisprendusi.

Globojant jie nebus iki galo Jūsų vaikai, o Jūs niekada nebūsite iki galo jų tėvais.
Tokiu atveju geriau imti vaikus, kurių įvaikinti negalima. Tada ir jūs ir jie žinosite, kad davėte tiems vaikams geriausią ką galima buvo jiems suteikti jų situacijoje.

O šiaip manau, kad globoti daug sunkiau nei įvaikinti. Žaviuosi A/x ir kitomis čia rašančiomis globėjomis 4u.gif

Sėkmės ir jums, jei apsispręsite.
Atsakyti
O as parasiau toki prasyma,kad neleistu niekam ju isivaikinti,gal is mano puses ir savanaudiska,bet as greit prisirisu kaip prie savu,o ar juos kas ir butu vargu beisivaikines nes jau per dideli,o antra ,ju atsisake net treji globejai blink.gif ,labai jau paduke......svarstom apie galimybe globoti dar viena toki maziuka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2005 11 04, 18:18)
O as parasiau toki prasyma,kad neleistu niekam ju isivaikinti,gal is mano puses ir savanaudiska,bet as greit prisirisu kaip prie savu,o ar juos kas ir butu vargu beisivaikines nes jau per dideli,o antra ,ju atsisake net treji globejai blink.gif ,labai jau paduke......svarstom apie galimybe globoti dar viena toki maziuka blush2.gif

Kadangi nelabai sekiau kaip jums sekasi, pasiskaitinėjau ankstesnius jusu postus. Po to ką perskaičiau galiu pasakyti, kad linkiu sėkmės ir tik sėkmės. 4u.gif

Tačiau viena frazė man užkliuvo. Minėjote, kad kasdien džiaugiatės sūnelio ir dukrytės šypsena... Kiti du liko neapminėti. g.gif Manau, tai normalu globojant.

Ir vis tik turite tik du vaikus, o kitus du - tik globojate...

Bet jeigu imsite trečią globotinį - tebūna tai toks, kurio įvaikinti tikrai negalima. Globėjų šiluma tikrai nepakeis absoliučios ir besąlygiškos tėvų meilės. Čia nekalbu apie Jūsų jau globojamus vaikus, kurie jau ilgai gyvena pas Jus ir kuriems būtų trauma pakeisti šeimą ir gyvenimo būdą.

Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2005 11 04, 20:18)

O argi taip galima?Turiu galvoj,kad paraset apie prasyma neivaikinti.Man tai pasake:arba pati isivaikinat,arba leidziat ivaikinti.O as ivaikinti negalejau,nes nesutiktu mano suauge vaikai.Broliukus ,kuriuos auginau 4 metus(viena-nuo 3 menesiu)turejau paruosti ivaikinimui:pervedziau per gydytojus,psichologus,parasiau ju aprasyma cry.gif Ir tai buvo nuolatine globa sad.gif Atvirai pasakius tai nezinau ka ir galvoti apie tarptautini ivaikinima g.gif Kai raso:oi kaip dabar nuostabiai gyvens tokie tai ivaikinti vaikai,as ziuriu labai skeptiskai.Ivairiu yra nuomoniu...Bet mes mazi zmogeliai,pries veja nepapusi:(((Stengiuos apie tai negalvoti,juo labiau,kad vienas is ju jau nemazas,tai kazin ar ivaikins.Cia galima paatvirauti:mazylis labai pasiutes,jo isdykavimai tokie neeiliniai,net kartais pagalvoju:gal jam su proteliu negerai?O man jau metuku nemazai,jau anuku turiu,kazin ar man pavyks ka gero is jo isauginti?O gal isaugs?Kartais is tu isdykeliu visai geri zmones isauga g.gif
Atsakyti

As esu nevisiskai naujoke,tik pasikeiciau nick/a smile.gif Jau dalyvavau diskusijose apie globa,bet nenorejau,kad kai kas pazintu,o cia ir yra privalumas,kad galima paatvirauti...Jau senokai globoju vaikus,nemazai ju buvo pas mus visokiausiu :didesniu ir mazu.Turiu visokios patirties :ir bendraujant su vaiku tevais,ir su soc.darbuotojais.Bet kiekvieno vaiko atejimas i seima vis kitoks,vienodu atveju nebuna..Mat pas mus auga ir nuolatinej globoj 2 vaikai ir po 1-2 laikinos globos.Taigi puikiausiai galime padiskutuoti apie daug ka,pasidalinti dziaugsmais ir rupesciais,ar ne?O kas nori globoti,turi labai labai gerai apgalvoti:tai yra sunku,bet kiek dziaugsmo tenka patirti 4u.gif Zodziu,atsidavimas turi buti begalinis.Iseiginiu cia niekas neduoda...Bet i nieka nekeisciau tokio gyvenimo budo,jei taip galima issireiksti .
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2005 11 04, 21:33)
O argi taip galima?Turiu galvoj,kad paraset apie prasyma neivaikinti.

Įstatymais (atrodo naujame šeimos kodekse) išvardinta kada galima įvaikinti vaikus. Kai tvarkėmės dokumentus perskaičiau visus reikalavimus. Vienas punktų - vaiko globėjai turi duoti sutikimą dėl įvaikinimo.

QUOTE(Smaika @ 2005 11 04, 21:33)
Atvirai pasakius tai nezinau ka ir galvoti apie tarptautini ivaikinima g.gif Kai raso:oi kaip dabar nuostabiai gyvens tokie tai ivaikinti vaikai,as ziuriu labai skeptiskai.

Buvau didelė skeptikė tarptautinio įvaikinimo atžvilgiu, kol pernai nenuvažiavau į įvaikinusių šeimų susitikimą. Ten sutikau daug užsieniečių šeimų iš įvairių šalių, įvaikinusių vaikus iš Lietuvos. Vaikais jie rūpinasi, kaip ir visi tėvai, tėvų meilė turbūt visur panaši. Tačiau tokių vaikų, kuriuos paima jie - mūsų šeimos neimtų iš tolo. Va nuo tada ir dingo skepticizmas tarptautinio įvaikinimo atžvilgiu. Manau, kad daugeliui užsieniečiams įvaikinti atiduotų vaikų - tai vienintelis šansas turėti tikrus tėvus.

Prisiminiau savo mokyklos draugę, kuri šiuo metu gyvena Amerikoje, o įsivaikinti važiavo į Lietuvą. Ji man sakė, kad Amerikoje neišdrįso pasakyti draugams (amerikiečiams), kad ji nori sveiko vaiko iki 3 m., nes niekas nebūtų to supratęs.

Atsakyti
Apie tarptautinį įvaikinimą rašiau apskritai.

Neturėjau omeny Smaikos, kai vaikai labai ilgą laiką gyveno pas globėją ir tik dabar sutvarkė dokumentus įvaikinimui. Tikrai nežinau kaip tokiu atveju geriau vaikams.

Atsakyti
Gerbiamoji UTE ,jums uzkliuvo mano zodziai apie dukreles ir sunelio sypsenas,tai galiu drasiai pasakyti,man jie visi dukreles ir suneliai,nors as ju ir negimdziau o, be to mano pasisakyma jus skaitete skyrelyje ONKOLOGINES LIGOS ir ten buvo kalbama nesinaudojant jokiais asmeniskumais ir neivardinant jokiu vardu (gal jau taip butina?)....o kodel as tu vaikeliu neisivaikinu?,paprasciausiai as tiek neuzdirbu kad galeciau visiskai juos islaikyti,globojamas vaikelis gauna 500lt savo reikmems ir tai ne visada ju pakanka,kas globoja tai gerai zino.....taip kad sory. O apie prasyma neleisti kitiems isivaikinti globojamo vaikelio turite klausti savo miesto vaiku teisiu tarnyboje,AS TOKI PASIRASIAU,negi kitur kitokios taisykles? g.gif
Atsakyti
Ir dar.....nemanau ,kad jei vaikui pakeisit varda,pavarde pasidarysit dokumentus kad tai jusu ivaikis,nuo to tas vaikas taps laimingesniu,pirmiausiai ne jusu dokumentai ir pavarde jam svarbiausia,o jusu siluma ,juk ne veltui sakoma ,kad ne ta motina kuri pagimde,o ta kur tinkamai uzaugino,pagaliau juk suauges jis turi teise zinoti apie savo tikruosius tevus,senelius ,kitus gimines blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2005 11 05, 18:10)
Gerbiamoji UTE ,jums uzkliuvo mano zodziai apie dukreles ir sunelio sypsenas,tai galiu drasiai pasakyti,man jie visi dukreles ir suneliai,nors as ju ir negimdziau o,  be to mano pasisakyma jus skaitete skyrelyje ONKOLOGINES LIGOS ir ten buvo kalbama nesinaudojant  jokiais asmeniskumais ir neivardinant jokiu vardu (gal jau taip butina?)....o kodel as tu vaikeliu neisivaikinu?,paprasciausiai as tiek neuzdirbu kad galeciau visiskai juos islaikyti,globojamas vaikelis gauna 500lt savo reikmems ir tai ne visada ju pakanka,kas globoja tai gerai zino.....taip kad sory.                                                                                                                                                                                                                                        O apie prasyma neleisti kitiems isivaikinti globojamo vaikelio turite klausti savo miesto vaiku teisiu tarnyboje,AS TOKI PASIRASIAU,negi kitur kitokios taisykles? g.gif

Mums tai pasake:Vaikai,kuriu mamoms visam laikui apribotos teises,turi buti atiduoti ivaikinimui.Buvo paskirta teismo diena,nuejau ir daviau sutikima ivaikinti.Cia del kt. vaiko,kurio nesiruosiau globoti nuolatinai(jis turi dar 2 sesytes,is kuriu 1,kaip cia svelniau parasius,riboto intelekto). O zinot,jais susidomejo,gal duok dieve,ir ivaikins.Stai jiems as to linkiu is visos sirdies!O siaip kas ka nori,tegu ir galvoja:jei nemoketu uz globa vaikams pinigu,as globoti negaleciau schmoll.gif Vien del to,kad neturetume uz ka juos islaikyti sad.gif ,nes tik vyras dirba,o as galiu sedeti namie su mazaisiais globotiniais :)Man taip patinka,as ir savo vaikus vaikus taip auginau:))
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2005 11 05, 16:10)
kalbama nesinaudojant  jokiais asmeniskumais ir neivardinant jokiu vardu (gal jau taip butina?)....o kodel as tu vaikeliu neisivaikinu?,paprasciausiai as tiek neuzdirbu kad galeciau visiskai juos islaikyti,globojamas vaikelis gauna 500lt savo reikmems ir tai ne visada ju pakanka,kas globoja tai gerai zino.....taip kad

Nei vardai nei kontekstas nėra svarbu. Man tik užkliuvo, kad kalbant apie vaikus buvo pavartota ne daugiskaita, o vienaskaita. Na ir tai, kad profilyje kairėje nurodyti du, o ne keturi vaikai.

Tiesiog manau, kad neperžengta riba, kada globojamas vaikas tampa visiškai savu. Ir manau, kad tą ribą peržengti labai rizikinga ir to daryti nereiktų.

Tai ką rašiau nėra ir negali būti priekaištas (sorry, jei taip nuskambėjo). Tai diskusija apie skirtumus tarp globojamų ir savų vaikų.

Dėl 500 lt. Jeigu būtų mano valia, tai už globojamus namuose vaikus mokėčiau ne tik 500 litų vaiko išlaikymui, bet ir antra tiek už darbą. Nelabai suprantu, kodėl dirbantys vaikų namuose gauna atlyginimą ir tai normalu. Jie gi taip pat turėtų mylėti vaikus. O globėjai dar ir puolami už tuos 500 litų iš kurių dar ir vaiką reikia išlaikyti.

Atsakyti