Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiėmėme vaikelį iš vaikų namų

vardelio pakeitima kaikurios traktuojate kaip kone nusiklatima..kriminala pries vaikeli... unsure.gif unsure.gif jei vardelis butu buves suteiktas mano manymu tirkai tinkantis vaikeliui,as jo nekeisciau..bet vardas negeras,bei suteiktas mamos absoliuciai neigiamos asmenybes,as tikrai pakeisciau ir nesijausciau isdraskiusi vaikuti,sumenkinusi,pazeminusi ar atemusi kazka..as jausciausi suteikusi..jei vaikjelis mazulytis..jei didesnis,tuomet gerai apgalvociau uz ar pries..o jei didelis t.y. virs metuku kai vardukas jau turi reiksme paciam mazyliui-gal ir nebekeisciau..kad tikrai jo "nedraskyti"..
Atsakyti
QUOTE(Vynė @ 2008 01 11, 08:20)
O nekeitus visko iš pagrindų negalima vaiko auginti.  g.gif Būtinai pasiimu pakeičiu vardą, pavardę, tautybę, dar keisčiau kažką, bet kaip Laureta sakė, kad jau daugiau nėra ko, paskui būtinai nesakau apie įvaikinimą vaikui, vėl melas, vel netikras gyvenimas.
Taigi kad ką keisti būtent nuspręndžia šeima, bet ne pats vaikas. Aš nieko nekaltinu,nesmerkiu, bet pažiūrint iš šono į tokį vaiką, tai matosi, kad visą gyvenimą su juo visi elgiasi taip kaip kiekvienam atrodo gerai, vaikas priklauso nuo kitų nuomonės, požiūrio, norų, atsakomybės suvokimo-kas norėjo tai jį pametė, kas norėjo pasiėmė, ką norėjo pakeitė.

Aš už tai kad būtų auginamas vaikas ir už patį auginimo ir užauginimo procesą, kaip svarbiausią dalyką vaikui, o ne už keitimus.

Nepykit. 4u.gif

na, aš nenoriu niekam savo nuomonės piršti. Tiesiog turiu savo ir tiek. Tiesiog blogis ne ten, kur jį bandot įžvelgti.

O šiaip pagalvojus, aš ir su savo vaiku elgiuosi taip, kaip man geriau. Va vardą išrinkau, šiandien einam auklės išrinkti, sesę ar brolį irgi parinksim. Guldau pietų miego jo neatsiklaususi, pietums irgi aš parenku meniu. gal tada ir iš mūsų reiktų atimti vaiką, kad nedarytųme nieko prieš jo norus.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 11, 10:31)
na, aš nenoriu niekam savo nuomonės piršti. Tiesiog turiu savo ir tiek. Tiesiog blogis ne ten, kur jį bandot įžvelgti.

O šiaip pagalvojus, aš ir su savo vaiku elgiuosi taip, kaip man geriau. Va vardą išrinkau, šiandien einam auklės išrinkti, sesę ar brolį irgi parinksim. Guldau pietų miego jo neatsiklaususi, pietums irgi aš parenku meniu. gal tada ir iš mūsų reiktų atimti vaiką, kad nedarytųme nieko prieš jo norus.

thumbup.gif
Atsakyti

Ne apie tai kalba eina.

Nesakiau, kad tai totalus blogis.
Bet kodėl negalima priimti vaiką su visu tuo ką jis turi nekeičiant, argi taip sunku.

Gerumas nepagrįstas teisingumu, virsta blogiu.

Keitimo absurdas. Vaikas čigonas (ar rusas, lenkas), visiškas, pakeičiu tautybę -lietuvis nuo rytdienos. Juokinga. Nuo rytdienos jis jau ne čigonas. Nors kraujas, išvaizda, genai sako ką kita. Nuo rytdienos jis grynakraujis lietuvis. Nes aš jį pakeičiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynė: 11 sausio 2008 - 09:43
QUOTE(Desiree @ 2008 01 11, 10:00)
taip išeina...........bent jau mes "nedrąskykim" tų vaikų gyvenimo, ir tiesiog palikim juos vaikų namuose, su jų vardais, jų gyvenimu.....

Keisti ar nekeisti manau, tai kiekvienos šeimos apsisprendimas.

As irgi taip manau. Negalima keisti tik gimimo datos ir gimimo vietos. Visa kita keiciama.
Atsakyti
man tai Dovile zyyymiai graziau nei Evelina blush2.gif thumbup.gif Tas Evelina tai toks nuvalkiotas, pries 5 metus vos ne kas penktai mergaitei duodavo doh.gif
uzaugusi uzpykciau tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -MŠ-: 11 sausio 2008 - 09:45
galima smile.gif galima priimti ji visa koks jis yra,bet mes pagimdziusios mazyli irgi nusprendziame varda parinkti pagal savo nora..o isivaikinimas kai kurioms tolygus gimdymui, ne dovanai kazkam namai paduoti,o asmeniskas gimdymas,,vaikelis i sirdi iauga ta pacia akimirka..taciau pasikartosiu-jei vardelis tinka,kam keisti smile.gif bet buna tokiu kokiu tikrai nepasilikciau...pvz jonukas,petriukas,leopoldas,ada,jane,jadvyga. sakykit jau kanorit,bet pazystu su siais vardais jaunuciu zmoniu bent po kelis..jie toli grazu ne dekingumu spindi tevams uz tokius vardus.
Papildyta:
QUOTE(Vynė @ 2008 01 11, 10:37)
Ne apie tai kalba eina.
Nesakiau, kad tai totalus blogis.
Bet kodėl negalima priimti vaiką su visu tuo ką jis turi nekeičiant, argi taip sunku.

Gerumas nepagrįstas teisingumu, virsta blogiu.

Keitimo absurdas. Vaikas čigonas (ar rusas, lenkas), visiškas, pakeičiu tautybę -lietuvis nuo rytdienos. Juokinga. Nuo rytdienos jis jau ne čigonas. Nors kraujas, išvaizda, genai sako ką kita. Nuo rytdienos jis grynakraujis  lietuvis. Nes aš jį pakeičiau.

jetus..negi cia tragedija? galybe cigonu,rusu,net azerabinieciu gyenanciu cia lietuvoje savo pasuose irase tautybe-lietuvis..nes is kartos i karta "veisiasi"..o londone-kokio tik veido nepamatysi-jie visi tautybe-anglai. cia kazkas blogo? jeigu jis nuo siol lietuvos pilietis ,tavo seimoje, tavo vaikas-kam jam ta cigono tautybe? jis tavop ir tavo vyro vaikas! o tautybe cigonas..ar nepasijus vaikelis uzauges mokykloje diskriminuojamas ar kieme del savo tautybes? manot kad ir zinodami vaikai jog jie ivaikinti-kieme jie ta garsiai skelbia? jie kuo itikanamiausias istorijas pasakoja kodel jie tamsesninegu tevai ar broliai seserys,bet istiesu jie "tikri vaikai" tos seimos...as tarp tokiu uzaugau..kone skirtingiausiu tautybiu ir isvaizdu 5 vaikai vienos seimos.visi ivaikinti..ta suzinojau tik nesenai,kai suaugom drauges,ir pasisake. sventai tikejom kad jie broliai seserys. o neduok die koks geresnis draugas dazniau besilankantis /juk visi domejomes savo gimimo liudijimais mazdaug 7m? ,bent musu kiemas tai visas domejosi sakitinejom nesant namie tevams/ oplia-cigonas!!! nu ar ne skausmas vaikui?
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2008 01 10, 23:54)
kaip tikiu vardu,garsu itaka, reinkarnacija, ir kad niekas siame pasaulyje nevyksta veltui -taip ir pasisakau kamanau :)jei tai priestarauja Jusu nuomonei -mielai priimu Jusiske smile.gif as nesiginciju kad jus blogai manote,jog keisti negalima smile.gif nes jei gyventume pagal vienoda sablona visi-tai savai nuomonei nebeliktu  vietos smile.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Labas rytas, Ragaina, TAVO NUOMONĖ tikrai neprieštarauja manajai ir džiaugiuosi, kad esi bendramintė, nes visu tuo aš irgi domiuosi ... Norėčiau, kad nesakytum man "jūs". Tai tiesiog prašymas...
Žinai, aš jau nebegaliu pakeisti savo vaiko vardo "atgal", o save teisinu tuo, kad tada nežinojau ir nejutau to, ką dabar jaučiu. Ilgai aiškinti, kad pritariu visoms tavo mintims, ir tam pačiam pasidomėjimui apie vardo reikšmes ir aš jomis domėjausi. Bet tik esu prieš vardo keitimą. Pagaliau, gal be reikalo taip ginu šią nuomonę, kai žmogui patarimas nepriimtinas - vis vien jis darys savaip smile.gif Teisingai pasakei ir apie šablonus 4u.gif
Atsakyti
Paragintoji-as taip pat pritariu tavo nuomonei,ir del vaiko vardo keitimo-taip pat smile.gif tiesiog as pvz keisciau,ir del to nesigrauzciau jei nuspresciau apsvarsciusi kad to reikia .o tu nekeistum,nes tavo manymu-nevertejo to daryti,ir nedarytum antrai progai pasitaikius smile.gif o kita pasitartu su drauge keisti ar nekeisti..o dar kita pasiklaustu mamos,o dar kita pasakytu- man nerupi kas ka galvoja-as padarysiu taip ar anaip 4u.gif 4u.gif 4u.gif ir ne mums bent viena is siu isvardintu smerkti ar girti smile.gif tad telinkiu visoms vieno- kaip nusprendet taip tegu ir bus geriausia jusu vaikuciui!! kad tik laimingi jaustumetes ir sveiki augtumet 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Vyne, o kodel nepritari pavardes keitimui? Gi pavarde norodo aplinkiniams priklausomuma socialiniam vienetui - seimai. Nors as turiu visus dokumentus su senaja pavarde ir atejus laikui paduosiu. Bet dabartineje visuomeneje visgi geriau, kad vaikas turetu nors vieno is tevu pavarde (tarkime jei vyro ir zmonos pavardes nesutampa).
Atsakyti

Auksiniai zodziai
Atsakyti
QUOTE(Vynė @ 2008 01 11, 08:28)
O man tai baisu kai taip viskas keičiama. Nelieka žmogaus, o kažkoks sukurtas netikras robotas. Negalima taip su vaikais, vienos jei nori palieka, kitos kaip nori ir ką nori keičia. Vaikas visą gyvenimą ,,draskomas,, įvairiais būdais.

Vyne, pritariu tau. Aš nežinau... pirmą kartą susimąsčiau ką būtume darę, jei tautybė būtų buvusi kita... bet gal tautybė mažiau svarbi, nei vardas. Bet aš prieš visa ko keitimą. Tačiau įvaikinant pavardė neišvengiamai keičiasi. Bet tai, kad priimi į savo šeimą, visai nėra pagrindas viską keisti... Mes dažnai susireikšminame... na, sakote, kaip pagimdo - irgi viską duoda savo. Na, bet nuo pat pradžių užmezga gyvybę, nieko kita, kaip tik viską jam sugalvoti ir nebelieka. O čia vaikas vis vien ATEINA į šeimą. Iš kitur...

Žinot, kartais kalbi dalykus, kuriuos jauti, bet negali pagrįsti. Nes tiesiog yra nepamatuojamų, nesuprantamų dalykų.
Atsakyti