QUOTE(Paragintoji @ 2008 01 11, 11:42)
Laureta, vien tai, kad sakai "nebebuvo ką keisti" kelia šiurpą. Tačiau manau, kad tai tiesiog žodžiai. O tavo pojūčiai yra kitokie. Esi aktyviai reiškusi nuomonę, kad praeitis negalima ištrinti.
Na, atvirai pasakysiu, kad nežinau ar nepakeisčiau aš tautybės. Turbūt nebūčiau tokia stipri, kad vaiko būtų kita tautybė (nebent tai akivaizdžiai matytųsi). O pritarčiau dvigubam vardui.
Laureta, pati sakai, kad vardas - žmogaus lemtis. Tai ir pati sau prieštarauji... Ar jautiesi tokia lemties vadovė, kad viena trintum, o kita rašytum?...
Dokumentiskai pakeiciau viska kas man buvo reikalinga. Ir tai dariau ne del saves, O DEL VAIKO SAUGUMO. Niekam neleisiu kaisioti nosies, kas ji buvo, kokia praeitis. ta praeitis man reikalinga, kad galeciau jai pasakyti, o pasaliniams nera butinybes. Pries priimdama si sprendima as apgalvojau viska labai gerai, nesigailiu.
Dabar keiciu isvaizda. Supraskite kaip norite. Noriu kad atrodytu graziai.
Kaip rasau, taip ir manau. Juk rasau siandien. Po metu ar keliu jeigu pasikeis mano nuomone ar poziuris, rasysiu kitaip.
Nesu gyvenime lemties vadove. Gyvenu paprasta gyvenima.
Labai prasau neisrutulioti mano "muses" zodziu i "dramblio" zodzius.
As i viska ziuri daugiau is teisines ir praktines puses. Ambicijas palieku sone.
Papildyta:
QUOTE(Vynė @ 2008 01 11, 12:03)
Aš nepritariu ,,visko,, keitimui.
Suprantu kad įsivaikinus kūdikėlį tikrai keisčiau pavardę. Tai normalu. Tačiau pasikartosiu baisu kai keičiama viskas vardas, pavardė, tautybė, sakoma, kad daugiau nėra ko keisti arba negalima. Jei būtų galima nejaugi ir datą gimimo ir vietą pakeitumete.
Laureta nesupyk, bet tavo pasisakymai dažnai prieštarauja vieni kitiems šiame forume.
Na jeigu mergaite butu Antanina ar Jadvyga, arba rusiskas arba lenkiskas vardas, tikrai nenoreciau tokiu vardu kviesti savo atzalos.
Ziurint is teisines puses, gimimo datos ir vietos keisti negalima. Net nebezinau kaip ir paaiskinti jums, bet tai su sveiku protu prasilenkia tokie pasisakymai jusu, kad jeigu galeciau ir tai pakeisciau. As pakeiciau, nes man taip buvo geriau ir istatymas tai leidzia ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Jeigu jus nesidomejote apie pakeitimus ir kitu zmoniu nuomones, siulyciau pasiskaityti. Gal mano uzaugusios dukros panores amerikietiskos tautybes. Tai ju valia. As esu mama ir duodu dabar tai kas man atrodo geriausia, o jeigu joms netiks, jos gales pasikeisti. Tai ju noras. Jos bus pilnametes.