Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiėmėme vaikelį iš vaikų namų

Nors aš tik globoju, bet nieko nekeisčiau. Aišku jei tektų įvaikinti, pavardė keistūsi, bet kadangi vaikas nemažas būtų paklausčiau ar to nori.

Mano mergaitės pavardė rusiška, todėl iš pradžių maniau kol nepamačiau gimimo liudijimo , kad gal rusė, bet tikrai tautybės nekeisčiau. Tik iš pradžių pagalvojau ką gero turi rusai, kaip tautybė. Na kokia armėnų ar kazachų tautybė būtų nugasdinus, nes tokie karštakošiai jie. Bet pasirodė , kad ji lietuvė. 4u.gif

Tačiau pasisakau už tai kad viską keisti reikia labai atsakingai.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 01 11, 08:16)
PAragintoji, as irgi buvau toje Ivaikinimo tarnybos paskaitoje pernais metais. Su kai kuriomis psicholges isvadomis as nesutikau. Ir nenoriu sutikti. Niekada nesutiksiu.
As kai pasiemiau mergyte varda keiciau - is vieno vardo daviau du vardus. Keiciau tautybe, keiciau pavarde. Daugiau nieko nekeiciau, nes nebebuvo ka. Kodel taip padariau? O todel kad as vaikuti priemiau i seima, kad nereiktu veliau gailetis del vardu ir t.t. Jeigu siuo metu sis vardas tau nepatinka, geriau padaryti dabar. Ji maza ir prie naujo vardo pripras. Jeigu yra galimybe ir tavo noras, mergytei duok du vardus. Tai du angeliukai, kurie saugos ja gyvenime. Juk uzaugusi tures du vardus ir galima bus i ja kreiptis tuom vardu, kuris jai bus priimtinesnis. vardu reiksmes yra internete http://www.day.lt/vardai.
Vardas yra zmogaus lemtis. Norite tikekite norite ne. Bet tai tiesa.

Laureta, vien tai, kad sakai "nebebuvo ką keisti" kelia šiurpą. Tačiau manau, kad tai tiesiog žodžiai. O tavo pojūčiai yra kitokie. Esi aktyviai reiškusi nuomonę, kad praeitis negalima ištrinti.
Na, atvirai pasakysiu, kad nežinau ar nepakeisčiau aš tautybės. Turbūt nebūčiau tokia stipri, kad vaiko būtų kita tautybė (nebent tai akivaizdžiai matytųsi). O pritarčiau dvigubam vardui.
Laureta, pati sakai, kad vardas - žmogaus lemtis. Tai ir pati sau prieštarauji... Ar jautiesi tokia lemties vadovė, kad viena trintum, o kita rašytum?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 11 sausio 2008 - 10:47
QUOTE(-MŠ- @ 2008 01 11, 10:44)
man  tai Dovile zyyymiai graziau nei Evelina  blush2.gif  thumbup.gif  Tas Evelina tai toks nuvalkiotas, pries 5 metus vos ne kas penktai mergaitei duodavo  doh.gif
uzaugusi uzpykciau tongue.gif  biggrin.gif

Dovile ir Evelina yra abu grazus vardai. Nera nuvalkiotu vardu. Tiesiog vieni mums priimtini, kiti ne. Kitu nuomone dar kitokia.
Teveliams tik reikia pasirinkti varda, kuriuo noretu vadinti savo atzala.
Atsakyti
QUOTE(ramintas @ 2008 01 11, 11:34)
Sveikos. Vyne, o kodel nepritari pavardes keitimui? Gi pavarde norodo aplinkiniams priklausomuma socialiniam vienetui - seimai. Nors as turiu visus dokumentus su senaja pavarde ir atejus laikui paduosiu. Bet dabartineje visuomeneje visgi geriau, kad vaikas turetu nors vieno is tevu pavarde (tarkime jei vyro ir zmonos pavardes nesutampa).

Aš nepritariu ,,visko,, keitimui.

Suprantu kad įsivaikinus kūdikėlį tikrai keisčiau pavardę. Tai normalu. Tačiau pasikartosiu baisu kai keičiama viskas vardas, pavardė, tautybė, sakoma, kad daugiau nėra ko keisti arba negalima. Jei būtų galima nejaugi ir datą gimimo ir vietą pakeitumete.

Laureta nesupyk, bet tavo pasisakymai dažnai prieštarauja vieni kitiems šiame forume.
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 01 11, 11:42)
Laureta, vien tai, kad sakai "nebebuvo ką keisti" kelia šiurpą. Tačiau manau, kad tai tiesiog žodžiai. O tavo pojūčiai yra kitokie. Esi aktyviai reiškusi nuomonę, kad praeitis negalima ištrinti.
Na, atvirai pasakysiu, kad nežinau ar nepakeisčiau aš tautybės. Turbūt nebūčiau tokia stipri, kad vaiko būtų kita tautybė (nebent tai akivaizdžiai matytųsi). O pritarčiau dvigubam vardui.
Laureta, pati sakai, kad vardas - žmogaus lemtis. Tai ir pati sau prieštarauji... Ar jautiesi tokia lemties vadovė, kad viena trintum, o kita rašytum?...

Dokumentiskai pakeiciau viska kas man buvo reikalinga. Ir tai dariau ne del saves, O DEL VAIKO SAUGUMO. Niekam neleisiu kaisioti nosies, kas ji buvo, kokia praeitis. ta praeitis man reikalinga, kad galeciau jai pasakyti, o pasaliniams nera butinybes. Pries priimdama si sprendima as apgalvojau viska labai gerai, nesigailiu.
Dabar keiciu isvaizda. Supraskite kaip norite. Noriu kad atrodytu graziai.
Kaip rasau, taip ir manau. Juk rasau siandien. Po metu ar keliu jeigu pasikeis mano nuomone ar poziuris, rasysiu kitaip.
Nesu gyvenime lemties vadove. Gyvenu paprasta gyvenima.
Labai prasau neisrutulioti mano "muses" zodziu i "dramblio" zodzius.
As i viska ziuri daugiau is teisines ir praktines puses. Ambicijas palieku sone.
Papildyta:
QUOTE(Vynė @ 2008 01 11, 12:03)
Aš nepritariu ,,visko,,  keitimui.

Suprantu kad įsivaikinus kūdikėlį tikrai keisčiau pavardę. Tai normalu. Tačiau pasikartosiu baisu kai keičiama viskas vardas, pavardė, tautybė, sakoma, kad daugiau nėra ko keisti arba negalima. Jei būtų galima nejaugi ir datą gimimo ir vietą pakeitumete.

Laureta nesupyk, bet tavo pasisakymai dažnai prieštarauja vieni kitiems šiame forume.

Na jeigu mergaite butu Antanina ar Jadvyga, arba rusiskas arba lenkiskas vardas, tikrai nenoreciau tokiu vardu kviesti savo atzalos.

Ziurint is teisines puses, gimimo datos ir vietos keisti negalima. Net nebezinau kaip ir paaiskinti jums, bet tai su sveiku protu prasilenkia tokie pasisakymai jusu, kad jeigu galeciau ir tai pakeisciau. As pakeiciau, nes man taip buvo geriau ir istatymas tai leidzia ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Jeigu jus nesidomejote apie pakeitimus ir kitu zmoniu nuomones, siulyciau pasiskaityti. Gal mano uzaugusios dukros panores amerikietiskos tautybes. Tai ju valia. As esu mama ir duodu dabar tai kas man atrodo geriausia, o jeigu joms netiks, jos gales pasikeisti. Tai ju noras. Jos bus pilnametes.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 01 11, 12:13)
Dokumentiskai pakeiciau viska kas man buvo reikalinga. Ir tai dariau ne del saves, O DEL VAIKO SAUGUMO. Niekam neleisiu kaisioti nosies, kas ji buvo, kokia praeitis. ta praeitis man reikalinga, kad galeciau jai pasakyti, o pasaliniams nera butinybes. Pries priimdama si sprendima as apgalvojau viska labai gerai, nesigailiu.
Kaip rasau, taip ir manau. Juk rasau siandien. Po metu ar keliu jeigu pasikeis mano nuomone ar poziuris, rasysiu kitaip.
Nesu gyvenime lemties vadove. Gyvenu paprasta gyvenima.
Labai prasau neisrutulioti mano "muses" zodziu i "dramblio" zodzius.
As i viska ziuri daugiau is teisines ir praktines puses. Ambicijas palieku sone.
Papildyta:
Na jeigu mergaite butu Antanina ar Jadvyga, arba rusiskas arba lenkiskas vardas, tikrai nenoreciau tokiu vardu kviesti savo atzalos.

Ziurint is teisines puses, gimimo datos ir vietos keisti negalima. Net nebezinau kaip ir paaiskinti jums, bet tai su sveiku protu prasilenkia tokie pasisakymai jusu, kad jeigu galeciau ir tai pakeisciau. As pakeiciau, nes man taip buvo geriau ir istatymas tai leidzia ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Jeigu jus nesidomejote apie pakeitimus ir kitu zmoniu nuomones, siulyciau pasiskaityti. Gal mano uzaugusios dukros panores amerikietiskos tautybes. Tai ju valia. As esu mama ir duodu dabar tai kas man atrodo geriausia, o jeigu joms netiks, jos gales pasikeisti. Tai ju noras. Jos bus pilnametes.

butent... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 01 11, 11:13)

Žiūrint, kas tai yra išvaizdos keitimas bigsmile.gif . Manau, kad vėl anot tavęs, "dramblys" gali išaugti iš tavo pasakymo "dabar keičiu išvaizdą". Aš irgi 'keičiau", norėjau, kad būtų graži... Investavau į šypseną, nešiojo "kabes"... Na, jeigu plastinę operaciją sumanytum, tai gal ir įdomiai atrodytų, bet jei atlėpusių ausų - intrigos nebelieka biggrin.gif

Niekas iš to, ką sakai, neprasilenkia su sveiku protu. Bet su subtilesniais dalykais kai kas prasilenkia, nepyk.
Negaliu galbėti už kitas, bet aš tai daug pasiskaitau tongue.gif , tiesą sakant, labai daug dirbu su įvairia informacija. Būtent dirbu, darbas išmokė labai kritiškai vertinti įvairią informaciją.
O pati vėl sau prieštarauji, nes sakai, kad UŽAUGUSIOS dukros gal norės... Bet dabar jos NETURI TEISĖS rinktis verysad.gif . Apie tai mes ir diskutuojame smile.gif
Atsakyti
vardo keitimas neprasilenkia su sveiku protu,jis tik kertasi su skirtingom nuomonem apie tai.. as irgi neturejau teises pasirinkti vardo,mama skyre koks jai patiko..o dabar galvoju apie tai.gal pasikeisciau..nes mano vardo raidziu garsu itaka atitinka aprasytasias raides ir gyvenimo posukius sunkius...bet jauciuosi kvailai..juoginga moteriai nei is sio nei is to /kitu akimis/ pasikeist varda..kai jau vaiku gimimo liudijima yra,kai santuoka yra..kai viska sau yra... jei buciau zinojusi paie tai kai tik atejo tam metas-butu buve lengviau.. o pakeitus vaikeliui varduka ,jam zinant kad jis ivaikinta sgali zinoti kad ir vardeli pasikeisti gales.. tai neprasilenkia su sveiku protu...ir mano nuomone teisingai cia kuri rase-norint apsaugoti savo vaika kad niekas nekistu nosies..kaip kazkas rase gali kokia tai itakinga mociute ar dra kazka simti ir pradet landziot susiraqdusi..pagal gimimo data vieta ir varda..datos ir vietos gali sutapti su kone 20 kudikiu pvz ta para gimusiu ten pat...bvet vardu sutapimo tikimybe jau mazesne..todel surasti dar lengviau.. ir t.t ir panasiai... vienoms tai protu nesuvokiamas dalykas,kitoms svarstytinas klausimas,kitoms butinas reikalas..nebesmerkit viena kitos uz skirtinga snuomones. 4u.gif
Atsakyti
[quote=Paragintoji,2008 01 11, 12:42]
Žiūrint, kas tai yra išvaizdos keitimas bigsmile.gif . Manau, kad vėl anot tavęs, "dramblys" gali išaugti iš tavo pasakymo "dabar keičiu išvaizdą". Aš irgi 'keičiau", norėjau, kad būtų graži... Investavau į šypseną, nešiojo "kabes"... Na, jeigu plastinę operaciją sumanytum, tai gal ir įdomiai atrodytų, bet jei atlėpusių ausų - intrigos nebelieka biggrin.gif

Kaip ten bebutu blogai ar gerai, intrigos ar be ju, as sprendziu viska. Kada ir kur reikia atsiklausiu ju nuomones, bet tai tik tada kai manau kad to isties reikia ir as abejoju.
As knygas skaitau ir domiuosi, bet gyvenu realiame gyvenime. Ir nesivadovauju knygomis, o savo gvyenimiska patirtimi.
Atsakyti
Dabar kai jau auginu mergaitę, keičiasi požiūris į daug ką. Net nemoku išreikšti ką jaučiu. Noriu ramybės, darnos ir kompromisų. Noriu kad visiems būtų gerai. Puikiai suvokiu, kokiu keliu atėjo į šeimą abu mano vaikai. Abu skirtingai, bet abu mylimi. Nemėgstu vienareikšmių arba vienaasmenių sprendimų - tik aš viską sprendžiu. Aš gerbiu savo dukrą, gerbiu jos praeitį, jos buvusį gyvenimą, kurį ji probėgiais prisimena, neslopinu tų trupinėlių, nesakau, kad dabar darysiu taip, o kai užaugs darys kaip norės. Kai užaugs gali būti vėlu.žadu eiti koja kojon su jos mintimis, jos norais, jos pagaliau klaidomis. Kaip kažkada sakiau noriu, kad mergaitė visiškai manimi pasitikėtų. Jei skaudės jei širdelę dėl ko, tegul ir sako. Keistai skamba pasakymai, kai vaikai ieško tėvų, kad nenorėjo skaudinti įtėvių, todėl savo šaknų neiškojo kol jie gyvi, o kodėl juos tai turi skaudinti, skaudintų klaidingas pasirinkimas, o ne pats procesas.
Reiškia nebuvo darnių santykių, nebuvo pasitikėjimo arba jie tik atrodė darnūs. Nenoriu, kad vaikas jaustūsi skolingas, noriu, kad gerbtų mane. Iš pagarbos žmogui užauga patys gražiausi jausmai.

Atsakyti
QUOTE(Vynė @ 2008 01 11, 11:03)
Jei būtų galima nejaugi ir datą gimimo ir vietą pakeitumete.
Lietuvoje ne, bet yra, kur keiciama ir tai...
QUOTE(laureta @ 2008 01 11, 11:13)
Gal mano uzaugusios dukros panores amerikietiskos tautybes.
blink.gif doh.gif
QUOTE(Dar @ 2008 01 11, 12:39)
Kai užaugs gali būti vėlu.
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 11 sausio 2008 - 14:40
QUOTE(Tuoj @ 2008 01 11, 09:21)
Kai pasiėmėme berniuką, jis neturėjo nieko savo. Grupėje reikėjo palikti visus drabužėlius, žaislus, knygutes, nes viskas bendra... Vardas buvo vienintelis dalykas, kurio iš jo niekas neatėmė, nekeitėme ir mes...

Kaip gražiai pasakyta! 4u.gif
Atsakyti