Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiėmėme vaikelį iš vaikų namų

Ragaine, na kodėl tu visuomet priešpastatai, "jos" ir "mes"? Bemokslės daugiavaikės gegutės ir (turbūt) išsimokslinusios nedaugiavaikės? g.gif Negali sakyti už "jas", juk nebuvai jų vietoje, matai tik išorę...
QUOTE(Ūlla @ 2008 01 12, 07:35)
Taip kad nemaišykit.

Turbūt neaiškiai išsireiškiau. Rašiau kad nedaryčiau nei dirbtinio apvaisinio nei "planavimo", jei taip vadinasi abortas. Tarp šių dviejų dalykų jokiu būdu nedėjau lygybės ženklo, tiesiog parašiau, kad man jie nepriimtini. Atsiprašau, jei įžeidžiau.
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 01 12, 20:31)
Taigi šiandien mano mažė apsirgo sloga ir dar kažkas su peršalimu, o auklėtojos aiškina paprasta sloga nors ji jau sunkiai kvėpuoja aš jei namuose būčiau tai jau senai pas gydytojus tempčiau.

Taip, tikrai skaudu tai matyti. Ir mūsų draugams (medikams) taip buvo - kol lankė mergytę, matė, kad jai ne šiaip sloga, o mažu mažiausia bronchitas, į kurį auklėtojos nekreipė dėmesio. Kol tvarkėsi įvaikinimo dokumentus, jie susitvarkė savaitgalinę globą, imdavo ją savatgaliais, ir jei reikia, gydydavo...
O tavo klausimas dėl adaptacijos labai platus. Ar skaitei šį forumą? Paskaityk Vasarės postus apie prisileidimą, labai naudinga.
Iš mano patirties - vaikas adaptavosi iš karto, o aš - per pusantrų metų.
QUOTE(Paragintoji @ 2008 01 12, 21:16)
Sakyčiau, kad nereikia džiaugtis, kad vaikas visai ima nerodyti ožiukų...

Sutinku rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 12 sausio 2008 - 21:54
bemokslemis ir daugiavaikemis greitu laiku taps lietuvos dalis moteru jei isigalios tie istatymai pries kuriuos as pasisakiau.. gegutes-tai tos kurios isdalino savo vaikelius i valstybes namus. /yra isskirtiniu atveju,kuriu mamu gegutemis nepavadinsi/ ..o issimokslinusios ir daugiavaikes-tai irgi ateities vizija-kone kiekviena bus daugiavaike../nekalbu apie negalincias susilaukti vaikeliu/ arba pasigimdziusios vaikeliu tiek kiek "nori ar planavo" operuosis kad 100% nebesusilaukti..

o del to kad sulyginai bemoksles-daugiavaikes
issimokslinusios-NEdaugiavaikes
tai ar ne sitaip dabar dazniausiai yra?.. tamsiuose kaimuose,kur isgertuves vakaro "programa" kasdien,ar ne ten daugiavaikiu pilniausia?.. geria ir gimdo kone kasmet.. visu musu cia besikalbanciu ranku ir koju pirstu neuztektu suskaiciuoti kiek tokiu seimu vien Siauliu apskrityje..o Lietuva cia nesibaigia..

o normaliai gyvenancios,bent jau vidurini moksla,ar aukstesnyji baigusios,yra aisku ir neissimokslinusiu nedaug,bet proto uzteko vyra issirinkti ne is po uzgaraziu gerianciu "chebru" vaikinu- turi po viena du vaikus..retesnis atvejis kai pasirenka tris..nes tikrai isgali financai,gyvenamo busto isigijimas ir .tt. o dar daugiau vaiku turi tikrai nedazna seima /o asocialiuju statistika kone kas antra seima-daugiavaike.arba bent po 1 ar 2 vaikus palike jau vaiku namuos/

ka neteisingo pasisakiau?
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2008 01 12, 21:52)
Ragaine, na kodėl tu visuomet priešpastatai, "jos" ir "mes"? Bemokslės daugiavaikės gegutės ir (turbūt) išsimokslinusios nedaugiavaikės? g.gif Negali sakyti už "jas", juk nebuvai jų vietoje, matai tik išorę...
Sutinku rolleyes.gif


Pritariu Tuoj.
Ragaina, tu nebuvai jų vietoje, matai tik išorę, tačiau pasisakai globaliais klausimais. Žinoma, tą gali daryti, bet mes galime tau pasakyti, kad iš pasisakymų atrodo, jog daug ko nesuvoki. Ar žinai, kodėl taip rašau? Tai yra dėl keleto priežasčių: Man viskas gerai, bet taip yra šiandien ateity gal nebus. Dėl to, kad man viskas gerai (nes vaikai jau ne maži, viską, apie ką tu tik galvoji, aš jau perėjau), galėčiau nerašyti, bet iš to išplaukia kita rašymo priežastis: Žinau, kad Forumą paskaito ne tik dalyviai, bet net ir neužsiregistravę žmonės.

Ir dar. Mano draugas budistas (patikslinimui pasakysiu, kad mūsų šeima ne budistai) sako, kad kai negali padėti - atsitrauki. Anksčiau nesupratau šio posakio esmės. Bet vis labiau tai suvokiu.
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2008 01 12, 22:13)
o del to kad sulyginai bemoksles-daugiavaikes issimokslinusios-NEdaugiavaikes
tai ar ne sitaip dabar dazniausiai yra?..

Turiu 3 biologinius vaikus ir vieną iš vaikų namų. Du aukštuosius. Nemanau, kad esu unikali.
Atsakyti
as atvirai meginau pasisakyti kodel mano nuomone butent tokia,o buvau isvadinta neisgyvenusi kazko,nezinanacia ir kone isvis nesuvokinacia ka sneku? o paragintoji taip ir nepaaiskinai kodel tu UZ aborto draudima..nes tu labai nori vaikelio ir tau brangi kiekviena gyvybe? brangi ji visiems,bet ne visiems lemta gyventi. dievulis padaro "atranka" su cunamiais ir zemes drebejimais,taip valdydamas populiacija..o normali gyvenanti moteris nuo siol tures bijoti vyriskojo prado kad neduok die ji nepapultu i privalanciuju sarasa? tai patenkins tavo sirdi? TEBUNIE GYVYBE ! kruia niekas nesirupins..numes..paliks..atiduos kenteti. arba TEBUNIE GYVYBE,6 vaikas seimoje,ir normaliai gyvenusi seima zengs skurdo laipteliais "i roju"..nes gimde tiek kiek dievas dave? yra ne itin garsiai gvildenamas klausimas ar nederetu uzdrausti KT /amerikos universitetas kazkoks ten gvildena/ nes kuo toliau tuo labiau tai panaseja i nuoda o ne apsauga..tai panaikinkim ir juos. ir prezervatyvus dar panaikinkim nes kaip trintukas trina /vienos sm dalyves pasisakymas/ ir kenkia odai,vidaus gleivinei...o lubrikantai irgi negerai-nes moksliskai pripazinta jog daugelis lubrikantu turi itakos pastojimui /trukdo/ ... na ir aiski musu aiteitis.bus didikai / tie kurie isgales moketi uz moksla,ir gyvendami pilyje gales tureti net 20 vaiku/ ir prastuomene-tevai tarnaujantys didikams uz gruda,o ju vaikai keliais lininiais skudureliai prisidenge lakios po laukus,ju mokslas bus-miskas upe ir dangus!

nebenorejau jau visai pasisakyti sia tema,bet kam jus isvadinate kazka daug ko nesuvokiancia -jei tas suvokimas savitas,skiriasi nuo tavo,ir tikrai ne vienintelis didesniame rate zmoniu? mano pasisakyta nuomone apie visa tai- kone tokia pat sulyginus su siuo klausimu straipsnius rasiusiais zmonemis..o del globaliu dalyku-nesakyk kad as kazko neisgyvenau,to tu nezinai..nesakyk kad nemaciau-o tik perskaiciau,to irgi nezinai..nesakyk kad man neskaudejo,o tik tariama skausma suzinojau is lupu i lupas plintanciom kalbom.

o del vaiku,ir kiek tu ismanai daugiau nei as-yra kelios sritys kur tu gali virsu imti,ir neabejok yra kelios sritys kur as galiu buti virsuje..

dekui uz demesi.
atsiprasau kitu dalyviu,tai buvo skirta tik asmeniskai toms kurios kategoriskai uz abortu naikinima,ir palaida gimstamuma tik ten ,kur su tuo neistengs susitvarkyti zmones,kuriems nepasiekiami brangesni apsaugos budai.kur gime vaikai tikrai sviesos nematys.

sekmes laureta,ir ZAIKA 2 4u.gif 4u.gif 4u.gif sveikateles ir laimes jums

kitoms irgi 4u.gif

as irgi planuoju trecia vaikeli -TUOJ. as nesakiau kad trecia ar daugiau turincios jau viskas.kitokios..sakiau kad treciam ryztasi truputi reciau nei dviem ar vienam.standartas du lietuvoje..o ir daugiavaike seima-ne smerktina o pagirtina,jei visus juos sekmingai augina ir geba islaikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragaina: 12 sausio 2008 - 23:15
QUOTE(Ragaina @ 2008 01 12, 23:12)
as atvirai meginau pasisakyti kodel mano nuomone butent tokia,o buvau isvadinta neisgyvenusi kazko,nezinanacia ir kone isvis nesuvokinacia ka sneku? o paragintoji taip ir nepaaiskinai kodel tu UZ  aborto draudima..nes tu labai nori vaikelio ir tau brangi kiekviena gyvybe?  brangi ji visiems,bet ne visiems lemta gyventi. dievulis padaro "atranka" su cunamiais ir zemes drebejimais,taip valdydamas populiacija
nebenorejau jau visai pasisakyti sia tema,bet kam jus isvadinate  kazka daug ko nesuvokiancia -jei tas suvokimas savitas,skiriasi nuo tavo,ir tikrai ne vienintelis didesniame rate zmoniu?  mano pasisakyta nuomone apie visa tai- kone tokia pat sulyginus su siuo klausimu straipsnius rasiusiais zmonemis..o del globaliu dalyku-nesakyk kad as kazko neisgyvenau,to tu nezinai..nesakyk kad nemaciau-o tik perskaiciau,to irgi nezinai..nesakyk kad man neskaudejo,o tik tariama skausma suzinojau  is lupu i lupas plintanciom kalbom.

o del vaiku,ir kiek tu ismanai daugiau nei as-yra kelios sritys kur tu gali virsu imti,ir neabejok yra kelios sritys kur as galiu buti virsuje..

dekui uz demesi.
atsiprasau kitu dalyviu,tai buvo skirta tik asmeniskai toms kurios kategoriskai uz abortu naikinima,ir palaida gimstamuma tik ten ,kur su tuo neistengs susitvarkyti zmones,kuriems nepasiekiami brangesni apsaugos budai.kur gime vaikai tikrai sviesos nematys.

kitoms irgi  4u.gif

as irgi planuoju trecia vaikeli -TUOJ. as nesakiau kad trecia ar daugiau turincios jau viskas.kitokios..sakiau kad treciam ryztasi truputi reciau nei dviem ar vienam.standartas du lietuvoje..o ir daugiavaike seima-ne smerktina o pagirtina,jei visus juos sekmingai augina ir geba islaikyti.


Ragaina, nereikia pykti, tavo pasisakymai buvo tik žibalas į ugnį ir atsakymai buvo daugiau ne asmeniniai, o skirti visiems, kaip ir rašiau.

Manau, kad mudvi susikalbėtume, bet ne raštu ir viešai. Negaliu pritarti ir tylėti prieš tai, kam nepritariu. Rašydama apie patirtis aš darydavau nuorodą į save. Žinoma, kad aš nesakiau apie tave. Nerašiau apie tavo išgyvenimus - kaip galėčiau??? Kiekvienas mes turim patirčių, tačiau kitų patirys nuo asmeninių vis tik labai skiriasi. Taip aš ir rašiau.

Manau, kad po kažkiek laiko mes susikalbėtume, nes... Daug aiškinti, geriau asmeniškai. O čia noriu pasakyti, kad visai tavęs nepuoliau. Tu gynei moteris, kurios mūsų sampratoje turi teisę spręsti, o aš gyniau negimusią gyvybę. Mes nežinome, nuo kada ir ką ta gyvybė jaučia. Juk pati pagalvok, kad tik tu sakai ką daro Dievulis su cunamiais!!! O ar tu su JUO kalbėjaisi, kad gali sakyti, ką jis daro? Nu, net logikai tai nepasiduoda. Nutraukim tas diskusijas ir būčiau parašiusi į AŽ, bet viešai noriu pasakyti, kad tikrai tavęs nesmerkiau, neišvadinau niekuo ir pan. Tu esi viršuje, nes nori ir gali dar vieną vaikutį padaryti laimingu. Aš jau pabandžiau. Kaip pavyko ar pavyks - pasakytų jie. Nereikia pykti. Savo artimoj aplinkoj taip pat susidūriau su nevaisingumu. Negaliu būti prieš dirbtinį apvaisinimą, nes mano širdis verkia dėl man artimos tragedijos... kai verkia mano mylimi - švelnūs ir geri - žmonės, negalėdami susilaukti vaikelio... nors iš esmės esu prieš bet kokį naikinimą... O prieš abortus... Ai, gal nebereikia viešai, gerai? Nepyk. Labanakt.
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 01 12, 23:32)
Pritariu Tuoj.
Ragaina, tu nebuvai jų vietoje, matai tik išorę, tačiau pasisakai globaliais klausimais. Žinoma, tą gali daryti, bet mes galime tau pasakyti, kad iš pasisakymų atrodo, jog daug ko nesuvoki. Ar žinai, kodėl taip rašau? Tai yra dėl keleto priežasčių: Man viskas gerai, bet taip yra šiandien ateity gal nebus. Dėl to, kad man viskas gerai (nes vaikai jau ne maži, viską, apie ką tu tik galvoji, aš jau perėjau), galėčiau nerašyti, bet iš to išplaukia kita rašymo priežastis: Žinau, kad Forumą paskaito ne tik dalyviai, bet net ir neužsiregistravę žmonės.

Ir dar. Mano draugas budistas (patikslinimui pasakysiu, kad mūsų šeima ne budistai) sako, kad kai negali padėti - atsitrauki. Anksčiau nesupratau šio posakio esmės. Bet vis labiau tai suvokiu.


siame pasisakyme antrame sakinyje pasijutau tikrai nekaip. ir dar kituose pasisakymuose kai buvo kartota jog remiuosi tik tuo ka matau isoriskai..kad kazkieno kailyje nebuvau.. ir pan...turbut nebuciau tokia atvira ir besidalinjanti /patirta kai kuriais klausimais/ nuomone jei buciau tik skaiciusi kazka ar girdejusi...?

labanakt..
Papildyta:
jei ir papykstu- tai tik kol parasau atsakyma,reakcija i tai kaip man buvo atsakyta smile.gif o siaip as nemegstu pykti 4u.gif ir net nepykciau jei draugiskai susitartume-tu kategoriskai UZ as kategoriskai PRIES,ir mudvi rankomis sukirtusios toliau snekames visai kitomis temomis kur galbut nuomones labiau sutaptu .as nesiekiau vienodos nuomones,as tik siekiau paaiskinti kodel as taip manau .. tik tiek
Atsakyti
Laureta :kad paliksime seną vardą tai faktas ,dabar svarstome galimybę duoti antrą vardą.
Atsakyti
QUOTE
dekui uz demesi.
toms kurios kategoriskai uz abortu naikinima,ir palaida gimstamuma tik ten ,kur su tuo neistengs susitvarkyti zmones,kuriems nepasiekiami brangesni apsaugos budai.


Chmm, o man atrodo kad kalbant apie šias moteris prasmingiau būtų raginti valdžią ieškoti galimybių, kad efektyvios KT būtų prieinamos visoms...

QUOTE
kur gime vaikai tikrai sviesos nematys.

Mano tėvas gimė tokioje šeimoje apie kurias rašai. Seneliai buvo neturtingi ir niekada gyvenime neturėjo jokio savo kampo, bet užaugino vaikus. Mano tėvas buvo šviesiausias žmogus kurį man teko pažinti. Ir patikėk manim nors jam teko išgyventi ir karą, ir studijų metais labai sunkiai gyveno, jis savo gyvenimą matė daugiau šviesų nei tamsų. Daug kas priklauso ne nuo to kiek pasiturintis esi, o kaip žiūri į gyvenimą.

Ragaina, man pasirodė, kad gini teisę į abortą, nes tau tiesiog būtina tikėti, kad tai yra pateisinama. Pasirodė, kad bandai įtikinti ne mus, o save.



Papildyta:
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 01 13, 00:37)
Laureta :kad paliksime seną vardą tai faktas ,dabar svarstome galimybę duoti antrą vardą.


Mano dukrai vardas nekeistas. Jis tinka jai nerealiai ir apskritai mums pasirodė be proto gražus, kad nebuvo net minties jį keisti.

Šiomis dienomis jai toks pavydas kitiems, nes beveik visi turi du vardus (jei ne pase, tai bent krikšto antrą vardą). Šiandien ji bandė išpešti ar nėra turėjusi kokio kito vardo ir mane tampė liepdama vardinti pačius gražiausius vardus iš kurių ji sau rinksis antrąjį. doh.gif Gal antras vardas ne taip jau blogai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 13 sausio 2008 - 02:10
man aborto tikrai nereikia asmeniskai ..ir saves as tuo neitikineju..o del tevelio -nuosirdziai dziaugiuosi kartu su tavimi 4u.gif mano mociute irgi is tokios seimos apie kurias raisau.. deja tik ji viena is visu 6 vaiku isaugo ir isejo i baltaja sviesa.. tiksliau 16 metu pastojusi ,rdao iseiti,kaip pabegti anskciau ios tevu namu.. paskui ir ta vyra paliko ji,nes pasirinko tikrai tuo metu "betkoki" ...ir dar turiu daygybe pavyzdziu kiek zmoge=iuku sekmingai isaugo po tokiu kanciu.ir gyveno..kaip ir vienetai is vaiku namu,taip ir neivaikintu...kaip ir "normaliose" seimose auge vaikai su laiku tampa "bomzais"... visko buna!..bet vos keliais pavyzdziais tikrai nenusviesi didesnes dalies tokiu vaikuciu nelaimes gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2008 01 12, 23:12)
dievulis padaro "atranka" su cunamiais ir zemes drebejimais,taip valdydamas populiacija..o normali gyvenanti moteris nuo siol tures bijoti vyriskojo prado kad neduok die ji nepapultu i privalanciuju sarasa?

Tai "atranka" ir yra Dievo "darbas". O "normali gyvenanti moteris" gali pasirupinti kontracepcija. As irgi daugiau nediskutuosiu sia tema.
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 01 13, 01:37)
Laureta :kad paliksime seną vardą tai faktas ,dabar svarstome galimybę duoti antrą vardą.


senaji varda apkarpiau. Jis yra sventas vardas. O priekyje irasiau ta varda kuri daviau ivaikindama. Abu vardai yra tarptautiniai. Bet retoki. Zinau kad darzelyje ar kitur nelabai sutiksiu tokiu paciu mergaiciu su sitais vardais. Man patinka. beje mano vyresnioji irgi turi ne daznai pasitaikancius vardus. Tai mano sprendimas. Tavo sprendimas galbut kitoks.
Del antro vardo davimo belieka paciai spresti su vyru. Tai Jusu sprendimas.
As issiunciau pareiskima antra karta del ivaikinimo. Ar gavai? Jis rasytas mano mergaitei, bet tu irasyk ko tu nori ir apie jos buvusia seima ir esamus brolius ir seseris. jei ju nera tai ir nurodyk. Tik tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 13 sausio 2008 - 10:52