Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma nėščiosios apžiūra ginekologo kabinete

QUOTE(Mylimukeee @ 2009 12 02, 19:29)
Pirmiausia reikia pas gine registruotis smile.gif
blink.gif  blink.gif  blink.gif o cia tai jo..... as vietoj taves kitos gines ieskociau... nu virsune... gal persileisi, tai neapsimoka daryt tyrimu blink.gif nu mintyse pasiusciau toki ginekologa ir gyvenime neiciau schmoll.gif

galiu pasakyti, kad nebutinai ir gine gali pasakyti, jog palauk, nes neapsimoka daryti ka nors, kol nesulaukei 9-12 savaiciu...as pasiskambinau savo seimos gydytojai tai ji man sako, nera reikalo eiti pas gine, jei jautiesi gerai, reiskias viskas yra tvarkoj...o vaikas jei nores tai ir iskris...tai buvau soko busenoj....na as kaip pirma karta nestume, nei zinau kokie skausmai turi buti nei ka...tai laukiu...uzsirasiau pas gine, ir laukiu sutarto laiko smile.gif
Atsakyti
Ir pas mane vakar dvi juosteles pasirode bigsmile.gif Bet taip idomiai... anot testo, tai jei matytusi tik viena juostele antrame langelyje, tai reikstu, kad as nesilaukiu... dabar matosi dvi juosteles....pirmame langelyje tokia ryski, ryski, net is toli sviecia, o antrame per pus blankesne g.gif Nuo pirmu mm pirmos dienos praejo 48 dienos, tai tikiuosi kad testas nevaiduokliauja smile.gif Uzsirasiau pas gine, bet priims tik 17 diena. Galvoju ar ne per anksti? Ar nepasakys ir man, kad bereikalo trugdau dirbt? Biski neramu, nes jauciu karts nuo karto tokius maudulius pilve, kaip pries mm kad buna blink.gif Ar cia normalu?
Atsakyti
QUOTE(Eijra @ 2009 12 02, 18:45)
as tai nieko nesuprantu su ta apziuros tvarka. Kreipiausi pas gyna (vyrukas) kai man buvo 4-5 sav. Dariausi viena testa ir labai jau neryski ta antra juostele, sakau nueisiu pas gyna, kad neliktu abejoniu. Zodziu, ilgai nepasakojant, mane issiunte atgal. Ateik, sako, po 12 sav. ir jei nepersileisi, padarysim tau tyrimus.  doh.gif . Sako neapsimoka daryti tyrimus, kai kurios persileidzia, tik veltui gydytojai dirba. Na virsune!!!!!! nei slapimo, nei kraujo tyrimams nepaeme. Tik tepineli, del visa ko. Tuo metu kaip tik lankiausi pas seimos gydytoja del visai kt priezasciu ir ji padarius kraujo tyrimus nustate, kad "krites" hemoglobinas. Taip ir mazakraujyste gaut galima per tas 12 sav. Nezinau ka daryti, ar ieskoti privataus gyno ar vel eiti pas ta pati ir reikalauti issamesniu tyrimu. Eko gali ir nedaryti, kol kas nelabai tas rupi, nors jau 7savaite eina.

Taip taip šiais laikais sunku su tais gydytojais. Aš taip pat pasidariusi testą nulekiau pas gin tą pačią savaitę, nes man labai skaudėjo dešinį šoną. Buvo 5 savaitės. Tai mane taip aprėkė, kad net apsiverkiau kabinete. Pasakė ateik 12 sav., tada įtrauksim į kortelę, nes gal iki to laiko gali būti ir nebenėščia. Tai aš kadangi esu kovotoja, tai naglai išsikovojau, kad echo padarytų. Aišku teko susimokėti už tai. Na ir ką jūs manot pasirodo šalia mano leliuko cista, todėl ir skaudėjo. Bet aišku ji dingsta iki 12 savaitės ir ten normalus dalykas yra. Tik daugiau apribojimų yra. Mums jau 9 savaitės ir man šono nebeskaudėjo jau nuo 7savaitės, tai manau aš jos nebeturiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolaida @ 2009 12 09, 11:31)
Ir pas mane vakar dvi juosteles pasirode bigsmile.gif Bet taip idomiai... anot testo, tai jei matytusi tik viena juostele antrame langelyje, tai reikstu, kad as nesilaukiu... dabar matosi dvi juosteles....pirmame langelyje tokia ryski, ryski, net is toli sviecia, o antrame per pus blankesne g.gif Nuo pirmu mm pirmos dienos praejo 48 dienos, tai tikiuosi kad testas nevaiduokliauja smile.gif Uzsirasiau pas gine, bet priims tik 17 diena. Galvoju ar ne per anksti? Ar nepasakys ir man, kad bereikalo trugdau dirbt? Biski neramu, nes jauciu karts nuo karto tokius maudulius pilve, kaip pries mm kad buna blink.gif Ar cia normalu?

anot knygu ir kitu nestukiu pasnekesiu maudulys pilvo apacioj kaip pries mm yra normalu...pasiskaiciusi knygoje, tokie skausmai padazneja 6 nestumo savaite....bet po to turetu liautis, man jau eina 8 savaite, bet buna kad jauciu dar skausmus, bet jie greitai praeina...
Atsakyti
QUOTE(kristulea @ 2009 12 10, 15:25)
anot knygu ir kitu nestukiu pasnekesiu maudulys pilvo apacioj kaip pries mm yra normalu...pasiskaiciusi knygoje, tokie skausmai padazneja 6 nestumo savaite....bet po to turetu liautis, man jau eina 8 savaite, bet buna kad jauciu dar skausmus, bet jie greitai praeina...

Uff... palengvejo karsta.gif Dabar belieka pirmaji vizita pas gydytoja atlaikyt, nes kai eisiu, tai mums dar 12 savaiciu tikrai nebus schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės,
aš jau truputėli daugiau nei 9 sav. laukiuosi, jei gerai jausiuos ginekologė sakė ateiti tik sausio viduryje. Norėjau jūsų paklausti, ar jums neskauda skrandžio? man nei miegot neina, jei tik atsiverčiu naktį ant nugaros arba ant pilvo, tai skauda, atsiranda šleikštulys, jei miegu ant šono tai lyg ir normaliai. Dieną tai ištisai pykina, bet nors nebevemiu, tas tai normalu, bet kaip su tais skrandžio skausmais g.gif
Atsakyti
QUOTE(basin.vaida @ 2009 12 10, 19:51)
Sveikos, mergaitės,
aš jau truputėli daugiau nei 9 sav. laukiuosi, jei gerai jausiuos ginekologė sakė ateiti tik sausio viduryje. Norėjau jūsų paklausti, ar jums neskauda skrandžio? man nei miegot neina, jei tik atsiverčiu naktį ant nugaros arba ant pilvo, tai skauda, atsiranda šleikštulys, jei miegu ant šono tai lyg ir normaliai. Dieną tai ištisai pykina, bet nors nebevemiu, tas tai normalu, bet kaip su tais skrandžio skausmais  g.gif

o tu tiksliai zinai kad skauda skrandi smile.gif nes galiu pasakyti is patirties, kad buna tokiu uzeinanciu jausmu, kad skauda pilvo apacia, o is tikruju raizo vidurius, is pradziu as valgiaus vien tik sausa maista, t.y jokiu sriubu ir susiduriau su kietais viduriais...tai gal tau irgi tas pats? buna ir man dienu, kad visa diena kyla sleikstulys, nieko negaliu valgyti, bet nevemiu....o siaip ant pilvo bent man neina miegoti, uztat labai megstu rankas susikelti i virsu, ko niekada nebudavo anksciau rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolaida @ 2009 12 10, 17:55)
Uff... palengvejo  karsta.gif Dabar belieka pirmaji vizita pas gydytoja atlaikyt, nes kai eisiu, tai mums dar 12 savaiciu tikrai nebus  schmoll.gif

na ir as eisiu, nors nebus 12 sav...bet kiekviena gine skirtingai supranta, kitos ziurek 7 sav jau yra iskaitoj, a kitas ispraso lauk...manau priklauso nuo gydytojo...as pvz eisiu kai bus ipusejus 9 sav, nes noriu isitikinti, jog viskas mano nestumui gerai ir galiu toliau dziaugtis savo mazuliuku....
Atsakyti
Pirmą kartą pas ginekologą apsilankiau 6,5 sav (tada ir sužinojau, kad esu nėščia).
Pirmo vizito metu paėmė kraujo ir šlapimo tyrimus, padarė echo, kad įsitikint jog nėštumas gimdoj, išmatavo gemaliuką, paklausė širdelės. Na visas prcedūras atliko.
Nežinau ar būčiau aš ištvėrus, jei būtų tekę laukt visų tyrimų iki 12 sav...
Atsakyti
Tikrai taip, manau viskas nuo gydytojų ir nuo mūsų pačių priklauso, mano gydytoja, taip pat pasakė, ateik kai bus 12 sav., prieš 2 metus buvau turėjusi persileidimą ir man tai buvo šokas, kad niekam tai neįdomu. Teko eiti privačiai ir įsitikinti, kad tikrai viskas gerai šiuo metu smile.gif Mums jau 8 savaitės šiandien nestuke.gif
Atsakyti
Na o man sakė ateiti sausio viduryje, dabar pagal mano skaičiavimus nėščia esu 9 sav. 5 dienos (paskutinių MM pirmoji diena buvo spalio 7 d.), sausio 13 d. pagal nėštumo kalendorių rodo, kad bus jau 14 sav., aš abejoju ar ne per vėlai tas apsilankymas gaunasi g.gif
jaučiuosi gerai unsure.gif

Papildyta:
[quote=kristulea,2009 12 10, 07:47]
o tu tiksliai zinai kad skauda skrandi smile.gif nes galiu pasakyti is patirties, kad buna tokiu uzeinanciu jausmu, kad skauda pilvo apacia, o is tikruju raizo vidurius, is pradziu as valgiaus vien tik sausa maista, t.y jokiu sriubu ir susiduriau su kietais viduriais...tai gal tau irgi tas pats? buna ir man dienu, kad visa diena kyla sleikstulys, nieko negaliu valgyti, bet nevemiu....o siaip ant pilvo bent man neina miegoti, uztat labai megstu rankas susikelti i virsu, ko niekada nebudavo anksciau rolleyes.gif

nu toks vaizdas, kad skauda skrandis, jei raižytų vidurius manau kiti pojūčiai būtų. Be to jaučiuosi amžinai alkana, privalgau, daug ir vistiek esu alkana. Valgau įvairų maistelį, o grynai maudžia tą trikampėlį prie šonkaulių kur yra rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo basin.vaida: 14 gruodžio 2009 - 10:25
nu va mamytes as siandien buvau savo pirmoj apziuroj pas gine, uijj jaudinausi, bet tokia labai miela ji...tik apziurejo, neeme jokio tepinelio, nustate kelinta sav nestumas ir susitarem kada kitas pasirodymas pas gine...jauciat net i iskaita neitrauke, neuzvede nesciosios knygeles, nes dar per anksti...o mano skaiciavimai ir supermama forume sutampa su gines skaiciavimu... biggrin.gif
Papildyta:
[quote=basin.vaida,2009 12 14, 11:26]
Na o man sakė ateiti sausio viduryje, dabar pagal mano skaičiavimus nėščia esu 9 sav. 5 dienos (paskutinių MM pirmoji diena buvo spalio 7 d.), sausio 13 d. pagal nėštumo kalendorių rodo, kad bus jau 14 sav., aš abejoju ar ne per vėlai tas apsilankymas gaunasi g.gif
jaučiuosi gerai unsure.gif

Papildyta:
[quote=kristulea,2009 12 10, 07:47]
nu toks vaizdas, kad skauda skrandis, jei raižytų vidurius manau kiti pojūčiai būtų. Be to jaučiuosi amžinai alkana, privalgau, daug ir vistiek esu alkana. Valgau įvairų maistelį, o grynai maudžia tą trikampėlį prie šonkaulių kur yra rolleyes.gif
[/quote]

o tu buvai pas gine?as sian klausinejausi, sakau buna, kad maudzia pilva...sako viskas yra normalu...nors man panasiai kaip ir tau nestumas....patarciau pasneketi su seimos gyd., kad tau ramiau butu....
Atsakyti
Tai va, tame ir skirtumas tarp privačių klinikų ir valstybinių. Kai ateini už pinigus, niekad nepravarys, padarys viską ką pageidauja pacientė ir dar daugiau biggrin.gif
Aš manau antro nėštumo metu gal taip dėl visko nesijaudinsiu. Dabar kai pirmas, tai viskas buvo nauja, viskas svarbu ir dėl visko jaudinausi.
Atsakyti